Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לחובבי הנגרות

חבר שלי קיבל רשות לקחת כלים מסדנה של אדם שהלך לעולמו.

נמצאים שם, בין השאר, שני המסורים שבתמונה.

ה"תשלום" היחיד הנדרש תמורת המסורים הוא המאמץ הנדרש להעמיס אותם על רכב גדול, שצריך לארגן, ולמצוא מקום לשים אותם.

מישהו יכול להסביר לנו למה נועד כל סוג של מסור ומה היתרונות שלהם?

ואם בוחרים אחד מהם, איזה עדיף?

בתודה לעוזרים

20160224132323.jpg

20160224132332.jpg

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

ה-delta הוא מסור סרט קטן, מאוד שימושי לחיתוכים קטנים, עקומות וכיו״ב.

ה-craftsman הוא מעין הכלאה בין מסור שולחני לקרייזיק, לחיתוך פלטות גדולות - הנה גרסה מודרנית שלו:

http://www.craftsman.com/craftsman-professional-3-hp-10inch-radial-arm-saw/p-00922010000P

מה עדיף? תלוי במטרה. אם אתה בקטע של צעצועים מעץ, מסור הסרט מתאים בול.

לחלופין, אם אתה יותר בקטע של רהיטים גדולים ונגרות ״כללית״, המסור השולחני יתאים יותר.

שניהם כלים מדור קדום וזהו לרוב יתרון - בנויים כמו טנק.

אגב, אזהרה, ה-craftsman מסוכן פי כמה ממסור הסרט, דרושה הדרכה/הבנה/ניסיון.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

אחדד את תשובתו של hans - ה-Craftsman הוא radial arm saw, והוא יותר דומה למסור גרונג מאשר למסור שולחן. הוא משמש בעיקר לחיתוך קורות עץ לאורך מסויים (חיתוך לרוחב - זאת אומרת קיצור קורה), ולא לחיתוך לאורך העץ כמו מסור שולחן. רוחב החיתוך המירבי שלו לא גדול משמעותית ממסור גרונג עם מסילה, כך שהוא לא באמת מתאים לחיתוך פלטות. אני דווקא לא כל כך מסכים שהוא מסוכן מאוד, שכן במסור הזה אתה מזיז את המסור לתוך העץ, ולא את העץ לתוך המסור (כמו במסור שולחן רגיל), מה שמקטין את האפשרות שהאצבעות שלך יגיעו ללהב.

דווקא מסור הסרט יותר שימושי לעבודות נגרות מאשר ה-radial arm saw, שכן הוא יכול לחתוך לאורך העץ כמו מסור שולחן. החסרון המרכזי של מסור סרט באופן כללי הוא שקשה יותר לחתוך בצורה ישרה, גם עם שימוש בגדר מכוונת היטב (זה תחום שמסור שולחן מצטיין בו). מסור הסרט הספציפי הזה נראה יחסית קטן, אבל ההשלכה המרכזית של זה היא בהגבלה בעובי החומר לחיתוך. באירופה מקובל מאוד שהמסור המרכזי בנגריית חובבים הוא דווקא מסור סרט, ולא מסור שולחן כמו בנגריות חובבים בארה"ב/קנדה.

ובנוסף, אם יש אפשרות לחלוק כלים וחומרים עם חובבי נגרות נוספים, נשמח מאוד לשמוע.

עריכה אחרונה על ידי foo_bar
פורסם

תודה על התיקונים. מצטרף לפסקה האחרונה, אם יש כלים ידניים למיניהם, רמז רמז...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אחרי קריאה נוספת על radial arm saw, אני מתקן את עצמי - יש דגמים שבהם באמת אפשר לסובב את הלהב 90 מעלות על הזרוע, כך שהוא באמת מתנהג כמו מסור שולחן הפוך (עם הלהב מעל השולחן). נראה שה-Craftsman הנ"ל הוא בעל היכולת הזאת, לכן התיאור של hans היה מדוייק יותר משלי. במצב עבודה כזה (של "מסור שולחן") אני אכן מסכים עם hans לגבי מסוכנות הכלי, ונראה שזה אף יותר מסוכן ממסור שולחן רגיל, בגללל הזרוע של המסור שמקשה על גישה נוחה לפלטת העץ שחותכים ועלולה להוביל לתמרונים מוזרים עם הידיים שעלולים להוביל למפגש עם הלהב.

פורסם

ידידה שלי ראתה במו עיניה כיצד המורה לנגרות (אי שם בצרפת לפני כמה עשורים) קוטע לעצמו את היד עם מכשיר מהסוג הזה. מורה מדופלם עם עשרות שנות ניסיון, בררר...

• תוכן חדש...