Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קיבלתי שירות מספק כלשהו, ואותו ספק לא השלים את העסקה (יש חוזה וכו'), ורשמתי REVIEW רע בפייסבוק שלו.

אותו ספק התקשר אלי, ואחרי שחצי איים עלי שיתבע אותי, אמר שהוא "מעדיף" לסגור את זה בשלום ושהוא ישלים את העסקה בתמורה לכך שאוריד את ה REVIEW.

הורדתי את ה REVIEW ואני כעת ממתין שהוא ישלים את העסקה, תוך כדי קשה להתעלם מהעובדה שיחסי האנוש של אותו נותן שירות נוראיים, ואני מאוד מעוניין שלא יפגעו אחרים ושישמעו את מה שיש לי לומר.

האם זה תקין מבחינת החוק (שוב, החוק, אני לא שואל פה על אתיקה או כל דבר אחר), לכתוב REVIEW רע שוב לאחר שקיבלתי את החלק החסר של העסקה בינינו ? כמובן שאותו REVIEW (בדיוק כמו הקודם) יתאר בצורה טובה בדיוק את הבעיה והצורה שבה מתנהל אותו ספק, ולא יכלול שקרים או כל דבר אחר.

האם אותו ספק יכול לתבוע אותי על כך ? (האם במידה והוא תובע על כך שהבטחתי להוריד ואז כתבתי שוב זה משהו שיכול לתפוס? מלבד זאת שאני כמובן "מאויים" על ידו שמעולם לא אקבל את החלק השני של העסקה)

האם אותו ספק יכול בכלל לתבוע על REVIEW (פגיעה בשמו הטוב, פגיעה בפרנסה או כל שטות כזו) שכל מה שנכתב בו הוא נכון ומדובר על המבט שלי כלקוח על אותו עסק ?

אותו עסק פגע בי מאוד, וגם עכשיו שאנחנו כביכול ממשיכים את העסקה (מצחיק שהוא שם את את המשך העסקה כבן ארובה להסרת ה REVIEW) הוא ממשיך ביחס הנוראי שלו כלפי.

תודה.

פורסם

כל אחד יכול לתבוע כל אחד.

אבל לא כל אחד יכול לזכות בתביעה שלו.

אתה יכול לכתוב את מה ש/בא לך לכתוב לאו דווקא בפייסבוק.

נגיד שמדובר במשהו שקשור לרכב , אז בפורום כאן זו במה טובה.

כמובן שעליך להקפיד שמה שאתה כותב אלו העובדות, והעובדות בלבד, ולא נקודת המבט הסובייקטיבית שלך על העסק שלו, שעלולות להתגלות כבלתי נכונות.

מה בדבר ביטול העיסקה מצידך, ורכישה מספק אחר?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הלוואי ויכלתי, אבל מדובר בעסקה שלא ניתן לבטל (אספר בפרטי אם זה באמת מעניין אותך)

שאלתי היא, האם משפט בסגנון הזה, נחשב כעובדות:

"השתמשתי ב X בתור ה X שלי, העבודה הייתה בסדר גמור (עניין של טעם), אבל צורת היחס הייתה גרועה, הודעות חצופות, ויחס מעליב. לא ממליץ לאף אחד לקחת את X בתור ה X שלו."

פורסם

"גרועה", "חצופות" ו-"מעליב" הן מילים שבדרך כלל מתארות תחושה סוביקטיבית.

אם אתה רוצה להשאר אוביקטיבי עליך להצמד לעובדות, למשל:

- "התקשרתי לחברת X שמונה פעמים כדי לקבל שירות אך השיחות לא נענו. בפעם התשיעית שהתקשרתי לקחו ממני הודעה והבטיחו שיחזרו אלי תוך שעה. חלפו מאז שלושה ימים ואף אחד לא חזר אלי."

- "למרות שהובטח לי שהמוצר כולל שלושה זוגות גרביים צבעוניים, קיבלתי רק שניים והם היו שחורים וקרועים".

- "סיכמתי עם הספק על עלות של 50 שקל לחודש עבור 8 זיתים. למרות שצרכתי רק 6 זיתים חייבו אותי ב-75 שקל".

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

כל עוד לא מדובר בלשון הרע מצידתך, יש לך זכות חוקתית לחופש ביטוי. לתבוע הם יכולים על כל דבר. אך הסיכוי שיצליחו לזכות הינו אפסי ביום טוב.

פורסם

לתבוע תמיד אפשר.

אבל יש גם סוגיה אחרת.

הוא יכול לטעון שהסרת חוות הדעת שלך היא חלק מהסכמות שהיו ביניכם, ופרסומה שוב מהווה הפרת חוזה והתנהלות בחוסר תום לב.

ולעניות דעתי הלא מקצועית - יש לו קייס.

עצתי, למען חיים נטולי אולקוס, קח מה שהוא נותן, או אל תיקח (מה שמשתלם לך יותר), ותעבור הלאה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
"גרועה", "חצופות" ו-"מעליב" הן מילים שבדרך כלל מתארות תחושה סוביקטיבית.

אם אתה רוצה להשאר אוביקטיבי עליך להצמד לעובדות, למשל:

- "התקשרתי לחברת X שמונה פעמים כדי לקבל שירות אך השיחות לא נענו. בפעם התשיעית שהתקשרתי לקחו ממני הודעה והבטיחו שיחזרו אלי תוך שעה. חלפו מאז שלושה ימים ואף אחד לא חזר אלי."

- "למרות שהובטח לי שהמוצר כולל שלושה זוגות גרביים צבעוניים, קיבלתי רק שניים והם היו שחורים וקרועים".

- "סיכמתי עם הספק על עלות של 50 שקל לחודש עבור 8 זיתים. למרות שצרכתי רק 6 זיתים חייבו אותי ב-75 שקל".

מה שהוא רשם.

אם אתה נצמד לנוסח כזה הוא יכול לתבוע- אבל פה הוא מסתכן. אם אתה רושם תחושה סובייקטיבית, זה כבר תחום מעט אפור.

פורסם

עוד דבר קטן, עיצה של עו"ד לא תימסר לך באנינמיות בפורום. זה לא אחראי/מקצועי (אולי אפילו לא אתי).

אתה רוצה עצה מאיש מקצוע, דבר עם איש מקצוע (וגם תשלם לו על הדרך...).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חשוב איך אתה יכול למסור את המידע לגוף שלישי (כגון עיתונאי)

ובתנאי שאתה לא מעורב.

אולי עם הבדיקה יתברר שעוד אנשים נפגעו, ואז יהיה יותר כוח למידע.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

*אני לא עורך דין ואין לפרש את מה שאני כותב כעצה חוקית או תחליף לעורך דין.

אם שילמת ולא קיבלת, מותר לך לכתוב ביקורת רעה אבל אובייקטיבית כי בפועל לא קיבלת את המוצר\שירות שלך.

אחרי שהוא נותן את השירות\מוצר, מותר לך גם לכתוב שוב ביקורת, ואפילו לכתוב שהוא איים לתבוע אותך על הביקורת הקודמת.

הרי הקבלה של השירות לא מותנית על ידי הסרת הביקורת אלא על ידי התשלום שלך.

אם הוא רוצה להמשיך ולהסתבך עם זה, זו בעיה שלו, לא שלך.

אתה שילמת ועשית את שלך.

אם הוא לא עשה את החלק שלך ועוד מאיים עליך כשאתה חושף את זה, הוא זה שיכול להיות בצרות, לא אתה.

• תוכן חדש...