Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

לאחר התייעצות רבה, בין השאר בפורום הזה, החלטנו על רכישת רכב מדגם קיה סיד סטיישן.

(זוג+2, נסועה של כ-18 אק"מ בשנה, מחפשים רכב אמין, סביב 45 אש"ח, צריכת דלק סבירה).

הגענו למגרש מכוניות המנוהל ע"י סוחר רכב מורשה, שהציע לנו רכב מהסוג הנ"ל, יד ראשונה מליסינג מימוני (ברשיון- "... שירותי מימון בע"מ") שנת 2011, עם 72 אק"מ ב49,000 ש"ח.

ביחס לשוק (ביד 2), מחיר לא רע.

חשוב לציין שאנחנו מכירים כ3 אנשים שרכשו ממנו בעבר ולא היו להם תקלות מיוחדות.

בתוצאות הבדיקה (קומפיוטסט)הכל סומן כ"תקין" - למעט שתי קטגוריות עיקריות -

1."העברת כח"- סומן "לא תקין" וההערה- "תיבת הילוכים אוטומטית, בלאי דיסקיות, שמן כהה". (ציון כולל- 76%)

2. "שלדת מרכב" - "מצב פנימי: שימשה קידמית הוחלפה =צבע מרכב, תיקוני צבע מסביב= תיקוני מרכב, משמעות נמוכה = סימני פגיעה מלפנים, סימני פגיעה מאחור, מעיכות/מעוך/ שריטות בצבע + פגמים, תיקוני מרכב וצבע, פח אחורי מעוך פגום, פח חזית הוחלף." (ציון כולל- 68%)

כמו כן "מערכת פליטה" סומן גם כן כלא תקין, עם הערה :"לא נבדק".

הספק מנוע- סומן כתקין אך נתוני היצרן אומרים שלרכב 128 כ"ס, בתוצאות הבדיקה יצא 106.

אנחנו, שכבר נכוונו בעבר מסוחר רכב, לא יודעים מה פירוש הבדיקה והאם יכול להיות שהרכב עבר תאונה משמעותית שאנחנו לא מצליחים לזהות לבד מקריאת הבדיקה.

בנוסף, בחרנו ללכת למכון הזה דווקא מעצמנו, לא היתה לו דרך להתכונן לכך מראש ולתאם איתם. עם זאת, המכון מרוחק 5 דק' נסיעה ממגרש המכוניות והם בוודאי מכירים אחד את השני.

יכול להיות שהבדיקה לא אובייקטיבית?

ואם כן, האם אתם רואים ממצאים מטרידים המצדיקים אי קניה?

מצרף צילום של תוצאות הבדיקה, לעיונכם...

תודה רבה:)

New Doc 10_1.jpg

פורסם

האמת זאת ניראה בדיקה יותר של מגרשי הליסינג.

1-נשמע כמו כסתח שרושמים תמיד,האם הרגשתם מכות בזמן העברת הילוכים?

2-מקדימה הייתה מכה,וגם החלפת השמשה מפה עולה חשש שאולי היא הוחלפה כתוצאה מפתיחת כרית אוויר ושלא הייתה קומבינה איתה,אם יש אפשרות להוציא החברה שהרכב היה בה דוח שמאי אפשר יהיה לראות ירידת ערך ובדיוק מה עבר,אישית,רכב שעבר תאונה וגם החלפת שמשה לא נשמע לי טוב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בד"כ החלפת שמשה קדמית בשילוב עם פגיעה מלפנים מעידה על תאונה בה נפתחו כריות האוויר, לפיכך אני גם מסופק לגבי המצאותן של כריות במקום אלו שנפתחו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

איך בדיוק?

נניח ובעוד 3 שנים הרכב שווה חצי ממחיר הרכישה בשני המקרים, ברכישת רכב חדש הוא מפסיד 52,000 ש"ח וברכישת רכב משומש רק 25,000 ש"ח. לזה עוד יש להוסיף את עלות המימון על סכום ההפרש, דמי העמדת האשראי וכיו"ב ואנחנו כבר ב-56,000 ש"ח הפסד בערך.

פורסם

אולי תנסו לקנות מפרטי? או מחברת ליסינג לכל הפחות?

לא חבל על כסף לבדיקות של רכבים שכנראה הגיעו לתחתית שרשרת המזון מסיבה טובה?

פורסם
איך בדיוק?

נניח ובעוד 3 שנים הרכב שווה חצי ממחיר הרכישה בשני המקרים, ברכישת רכב חדש הוא מפסיד 52,000 ש"ח וברכישת רכב משומש רק 25,000 ש"ח. לזה עוד יש להוסיף את עלות המימון על סכום ההפרש, דמי העמדת האשראי וכיו"ב ואנחנו כבר ב-56,000 ש"ח הפסד בערך.

למי חצי מהשווי? רכב כזה בן 3 שנים עם נסועה של 18,000 ק"מ כפי שפות"ש ציין, עולה בשוק לפחות 75,000 ואפילו קשה למצוא כזה רכב שמור עם ק"מ נמוך.

פורסם

אליהו, ראשית ההערכה שלך אופטימית מאוד.

באופן כללי- ברור שרכב חדש יותר מאבד ערך מהר יותר ובאופן משמעותי לעומת ישן.

פורסם
אליהו, ראשית ההערכה שלך אופטימית מאוד.

באופן כללי- ברור שרכב חדש יותר מאבד ערך מהר יותר ובאופן משמעותי לעומת ישן.

אני כמובן מדבר על רכישת הרכב ב105,000 שקל ביד 01 ולא חדש מהחברה במחיר מלא, שאז אכן נחתך 50% ב3 שנים הראשונות.

אלבר ושאר מתחרותיה מתמחרות כזה רכב בן 3 מליסינג/השכרה עם כ90,000 ק"מ ב79,000 שקל.

אני מאמין שאדם פרטי עם נסועה נמוכה יצליח למכור מהר מאוד רכב שמור לעחר 3 שנים ב75,000 שקל

כמובן שהנותנים רלוונטים ל2016, אין נביא שיידע מה יהיה בעוד 3 שנים.

העליתי את ההצעה כי אולי זה מתקזז עם הבלאי/תיקונים שיש ברכב ישן

פורסם

אליהו:

1) המחירים בחברות הליסינג נמוכים יותר - מה גם שפות"ש התעניינות ברכב בן חמש שנים.

2) אדם פרטי יתקשה למכור רכב בן שלוש (במיוחד עם הסטוריית ליסינג) במחיר דומה לחברת הליסינג, כי הן מציעות אחריות שמוכר פרטי לא יכול להציע.

3) לפיכך נראה לעניות דעתי שההנחות בבסיס הצעתך - שגויות.

4) לפות"ש הייתי ממליץ לבדוק בטרייד-אין של כלמוביל, שם הסיכוי למצוא רכב בתקציב שלהם במצב סביר - די טוב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בתקציב שלך הייתי מעדיף לרכוש ישירות מחברת ליסינג או השכרה מוכרת.

לא בטוח שיהיו שם רכבים בני 5 כמו זה שאתה מתעניין בו, אבל בהחלט יכולים להיות שם רכבים בני 3 במצב מצוין, בלי תאונות.

הייתי מעדיף רכב עם קצת יותר קילומטראז' אבל נטול תאונות כלל. זה הדבר היחיד שאי אפשר באמת להחזיר אחורה - בניגוד לחלפים שברגע שמתבלים מעט, ניתן להחליף אותם באחרים.

• תוכן חדש...