Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי פיאט פנדה 2012.

מצאתי מדריך להרכבת תאורת תא מטען והתחלתי לעבוד על פיו.

כרגע המחבר המצולם ממוקם בצד תא המטען, אליו אני מתכנן לחבר תאורת לדים.

אני מעוניין לבצע חיבור נורמלי ולא לחשוף את הכבלים, לכן אני צריך עזרה בזיהוי של הקונקטור כך שאוכל לקנות חיבור זכר שיתאים לו.

מצורפות תמונות שלו.

תודה רבה לעוזרים,

יוני

20160222_001324-1.jpg20160222_001234-1.jpg20160222_001216-1.jpg

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה המרחק בין שני הפינים ? 2.54 מילימטר או 1.27 מילימטר ? או משהו אחר ?

בעקרון זה קונקטור ייעודי לרכב לכן תצטרך לאלתר קונקטור מולקס זכר או לרכוש קונקטור במוסכי הייבואן או באיביי.

היכן אתה גר ?

איזה כייף לי :)

פורסם

קפוץ לאבן אלקטרוניקה או אריסטוק בת"א ונסה למצוא קונקטור מתאים או לחילופין שלוף את החוטים יחד עם נעלי הכבל מתוך המחבר ותלחים ללדים.

פורסם

קשה מאוד למצוא קונקטור מתאים (מניסיון , הרכבתי גם לדים בפנדה), או שתחפש בפירוק את הבית מנורה המקורי שמתאים לשם (קיים גם בפונטו ועוד פיאטים) או בהזמנה מאיביי.

גם הלחמה של החוטים כמו שכתבו זו אופציה .

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

חבל על זמנך לאתר מחבר מתאים ואם תתעקש הברירה היחידה זה למצוא בפירוקים רתמות חשמל של אותו דגם רכב ולנסות לאתר את המחבר הצפציפי שאתה צריך.

בקיצור, חתוך את המחבר, תכין מלחם עם בידוד מתכווץ ותעשה חיבור כמו שצריך וסגור עניין.

פורסם
תודה לשניכם,

חשבתי שאני דביל שלא מוצא את הקונקטור המתאים באיביי. ;)

במידה והמרחק בין שני פינים הוא 2.54 מילימטר או 2.0 מילימטר תוכל לקנות מסרק פינים (מחברי שורה) וליצור קונקטור או לרכוש קונקטור כמו בתמונות המצורפת ולהתאים אותו לנקבה.

עם קצת רצון ויכולת ניתן לאלתר פיתרון גם ללא חיתוך החוטים המקורים.

עלות של המחברים בתמונות שצירפתי שקלים בודדים.

product_360_832_0x0.jpg

product_682_2554_0x0.jpg

product_686_2034_0x0.jpg

product_1563_6348_0x0.jpg

product_1803_7017_0x0.jpg

פורסם

זאת אותה שיטה שמוסיפים נורה בבגאז' של הפיאט 500?

אם כן, ספר קצת רשמים מהפרויקט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
במידה והמרחק בין שני פינים הוא 2.54 מילימטר או 2.0 מילימטר תוכל לקנות מסרק פינים (מחברי שורה) וליצור קונקטור או לרכוש קונקטור כמו בתמונות המצורפת ולהתאים אותו לנקבה.

עם קצת רצון ויכולת ניתן לאלתר פיתרון גם ללא חיתוך החוטים המקורים.

עלות של המחברים בתמונות שצירפתי שקלים בודדים.

אל תבלבל את המוח לבחור, מחברים מקוריים של רכב קשה מאוד למצוא ולרצוי לבצע חיתוך והלחמת חווט מאשר לקבמן מחברים שלא בדיוק מתאימים.

פורסם (נערך)

לא כתבתי שניתן להשיג קונקטור מקורי בנקל ואתה חוזר על דברים שכתבתי בהודעה מספר 2 באשכול הנוכחי.

מנסיוני בהחלט ניתן לאלתר בעזרת המחברים שהצעתי חיבור אמין ובטוח ללא חיתוך חוטים. המחברים האלה בדרך כלל בעלי פסיעה סטנדרטית וברוב המקרים הפינים יכנסו קצת בלחץ או במקרה הקשה יותר משייפים את הפין בעזרת פצירה עדינה או/גם את הפלסטיק החיצוני.

למחבר המקורי יש גם אבטחה בפני פתיחה עצמית לכן במקרה כזה אני נוהג להוסיף אזיקון או לעטוף את החיבור בעזרת בידוד מתכווץ.

תמיד אשמח ללמד אחרים מנסיוני בתחום החשמל/אלקטרוניקה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

מניסיוני עם הרבה מאוד מקרים שהיה ניסיון להשיג מחברים מקוריים, זה סיפור מסובך עד כמעט בלתי אפשרי או לא כדאי ועוד מניסיוני, כל הקומבינות עם מחברים לא נגמרים טוב.

אם רוצים בכל זאת, מטעמי שירות, אז אולי כדאי לשקול להחליף לגמרי את המחבר, זכר ונקבה למחבר זוגי אוניברסלי לא אטום שאותו ניתן להשיג אצל משווקי אספקה טכנית למוסכים.

פורסם

דניאל, כמו שמרק אמר, הפינים והמרחק בניהם סטנדרטי ברוב השקעים/תקעים.

מה שמשתנה בדרך כלל זו האבטחה נגד פתיחה, ולפעמים יש גם הגנות נגד חיבור לא נכון (במחברים עם הרבה פינים עושים איזשהו סדר של ריבועים קטומים בפינותיהם)

להכין מחבר מתאים יכולה להיות עבודה פשוטה, ובגלל זה שאלתי קודם האם ישנה מנורה בפועל, כי אם יש צורך לייצר מחבר שיתחבר אל המנורה המקורית אז עדיף לדעתי שלא להתעסק בזה, כי זה ידרוש הרבה התעסקות בכדי לאבטח את החיבור שלא יתנתק.

עם כל הנ"ל, אני חושב שהכי פשוט והכי כדאי לחשוף את החוטים המקוריים, להתחבר אליהם ולבודד כראוי. לא יגרם מזה שום נזק אם מבוצע בצורה טובה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

מתן, ביצעתי לאחרונה קןמבינה דומה למאוורר של כרטיס מסך שבמקור הגיע עם מחבר מולקס זכר בעל פסיעה של 1.27 מילימטר והמאווררים הסטנדרטיים בגודל 3X3 ס"מ מגיעים עם מולקס של 2.54 מילימטר. פשוט שלפתי את נעלי הכבל מהצד האחורי ודחפתי אותם קצת בלחץ למולקס של 1.27 מילימטר והכרטיס עובד כמו שד.

עם טיפה רצון ויכולת ניתן לעשות הכול.

• תוכן חדש...