Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קניתי את המנורה מקורית לפנדה שלי מאיביי בכמה גרושים, כמובן שזה בא עם הקונקטור.

זה אותה מנורה לתאי מטען וכפפות של המון פיאטים לנציות ואלפות אז אפשר לאתר משהו בזול אחרי מאמצי חיפוש.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פות"ש , קח בחשבון שאם הלדים שאתה מעוניין לשים שם הם לדים פשוטים ללא שום רכיב נוסף, אז הם לא יכבו לחלוטין כשתא המטען סגור.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

זיו לדעתי בתא המטען זה לא יקרה. האור בקבינה דולק ונכבה בהדרגה, הדירוג הוא בין מתח מצבר לסביבות 7 וולט, שלא יכולים להדליק נורה רגילה, אבל מצליחים להדליק את הלד בצורה חלשה.

בתא המטען אין כיבוי והדלקה מדורגים.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

לי זה קרה בתא מטען בפנדה , לכן אני כותב, יכול להיות שcanbus פותר את העיניין.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם
דניאל, כמו שמרק אמר, הפינים והמרחק בניהם סטנדרטי ברוב השקעים/תקעים.

מה שמשתנה בדרך כלל זו האבטחה נגד פתיחה, ולפעמים יש גם הגנות נגד חיבור לא נכון (במחברים עם הרבה פינים עושים איזשהו סדר של ריבועים קטומים בפינותיהם)

להכין מחבר מתאים יכולה להיות עבודה פשוטה, ובגלל זה שאלתי קודם האם ישנה מנורה בפועל, כי אם יש צורך לייצר מחבר שיתחבר אל המנורה המקורית אז עדיף לדעתי שלא להתעסק בזה, כי זה ידרוש הרבה התעסקות בכדי לאבטח את החיבור שלא יתנתק.

עם כל הנ"ל, אני חושב שהכי פשוט והכי כדאי לחשוף את החוטים המקוריים, להתחבר אליהם ולבודד כראוי. לא יגרם מזה שום נזק אם מבוצע בצורה טובה.

אין שום סטנדרט וכל יצרן עושה מה בא לו ויש מאות אם לא אלפי סוגי מחברים ברכב מעשרות ספקים שונים.

אם יש לך ניסיון נקודתי בהשגת מחברים מקוריים של כלי רכב ספר לנו על הניסיון הזה.

לי יש ניסיון דווקא בכוון ההפוך.

פורסם

שים לב שמרק ומתן לא דיברו על להשיג מחברים מקוריים של כלי רכב, אלא התאמת מחבר סטנדרטי ונפוץ כך שיתחבר למחבר של כלי רכב.

יום טוב גם לך

פורסם

אומנם לא מה שאתה מחפש, אבל טוב

http://www.ebay.com/itm/10Pairs-20Pcs-2-54Pitch-15cm-22AWG-Wire-JST-SM-2P-Connectors-Male-and-Female-/181436431097?hash=item2a3e743af9:g:rekAAOSwVupTmYSw

Honda Civic 5DR MT - 2014 ~ HU - Zed Android

Front - Morel Tempo Ultra Comp. 602 ~ Rear - Morel Maximo Comp. 602

Amp - PPI P900.4 ~ Sub.W - Ground Zero 400Wrms, Original Ported Box

פורסם
אין שום סטנדרט וכל יצרן עושה מה בא לו ויש מאות אם לא אלפי סוגי מחברים ברכב מעשרות ספקים שונים.

נכון שקיימים המון סוגי קונקטורים בתחום הרכב אבל בהרבה מקרים אם תבדוק את הפסיעה (המרחק בין שני פינים) בקונקטור הוא 2.54 מילימטר או 5 מילימטר.

בסנסורים המרווח שונה.

אל תשכח שלחברת בוש יש שני תקנים נפוצים של קונקטורים הנקראים Bosch micro-contact ו-compact connectors הנפוצים מאוד ברכבים גרמנים וגם אצל ייצרנים אחרים והפסיעה היא תיקנית של 2.54 מילימטר ו-5 מילימטר.

אני בניתי לי סט של כבלים שונים עם נעלי כבל במידות שונות לבדיקה של אביזרים ומערכות חשמל ברכב ולהפתעתי אצלי בגולף חלק גדול מהאביזרים הם בעלי קונקטורים במרווח תיקני של 2.54 מילימטר.

איזה כייף לי :)

פורסם
נכון שקיימים המון סוגי קונקטורים בתחום הרכב אבל בהרבה מקרים אם תבדוק את הפסיעה (המרחק בין שני פינים) בקונקטור הוא 2.54 מילימטר או 5 מילימטר.

בסנסורים המרווח שונה.

אל תשכח שלחברת בוש יש שני תקנים נפוצים של קונקטורים הנקראים Bosch micro-contact ו-compact connectors הנפוצים מאוד ברכבים גרמנים וגם אצל ייצרנים אחרים והפסיעה היא תיקנית של 2.54 מילימטר ו-5 מילימטר.

אני בניתי לי סט של כבלים שונים עם נעלי כבל במידות שונות לבדיקה של אביזרים ומערכות חשמל ברכב ולהפתעתי אצלי בגולף חלק גדול מהאביזרים הם בעלי קונקטורים במרווח תיקני של 2.54 מילימטר.

שוב פעם, מדברים בכלל על פיאט ואתה דוחף את הגולף שלך.

מחבר חשמלי ברכב זה לא רק המרווחים אלא הקופסה, הנעילה, סוג האבטחה של הפינים, אטימה, זכר ונקבה מספר פינים ועוד מספר פרמטרים שיש לכל יצרן ויצרן והתאמה למיקום המחבר, יעודו וכו'.

זהו הכלל אצבע של בעלי המקצוע, אם אין התאמה מלאה לסוג המבחר עדיף לבטל אותו אם להחליף לחלוטין את המחבר לסוג מחבר אחר נפוץ ובר השגה.

פורסם

לא זכור לי שפעם התעסקתי בניסיון להשיג מחבר לבד.

אבל עבדתי כשנה בתור מתקין, ניתקתי והחזרתי אינספור מחברים, בערך כל סוג רכב משנת 05 עבר לי בידיים להתקנה כזו או אחרת, עם חלק מהם שיחקתי מעבר לניתוק וחיבור. ובכל פעם שהעין שלי חשבה שמחברי 2.54 מ"מ יתאימו, הם התאימו.

נחזור אל הפיאט. בדקתי אצלי בתא המטען של הבראבו, החיבור אכן זהה לזה שפותח"ש העלה.

בדקתי את התאמתו לחיבור 2.54 מ"מ, הפלא ופלא, ניתן לחבר.

בתמונה ניתן לראות וולטמטר שהכנתי לו מחבר בעצמי. הבעיה כרגע שאין אבטחה נגד ניתוק המחבר, ניתן לחזק עם איזולירבנד או בידוד מתכווץ.

P_20160223_182929.jpg

P_20160223_182953.jpg

זיו, מעניין מאוד.

הזנתי לבראבו נורות לד לקבינה, ראיתי שהלדים דולקים חלש כשהאור אמור להיות כבוי.

העברתי את אותם שני הלדים לתא המטען אחרי שבדקתי שהם כבים לגמרי, ועכשיו גם בדקתי זאת שוב.

נשמע מוזר שבפנדה זה עובד בצורה שאתה מתאר.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם (נערך)
שוב פעם, מדברים בכלל על פיאט ואתה דוחף את הגולף שלך.

מחבר חשמלי ברכב זה לא רק המרווחים אלא הקופסה, הנעילה, סוג האבטחה של הפינים, אטימה, זכר ונקבה מספר פינים ועוד מספר פרמטרים שיש לכל יצרן ויצרן והתאמה למיקום המחבר, יעודו וכו'.

זהו הכלל אצבע של בעלי המקצוע, אם אין התאמה מלאה לסוג המבחר עדיף לבטל אותו אם להחליף לחלוטין את המחבר לסוג מחבר אחר נפוץ ובר השגה.

זה ברור מאליו וידוע .

אנחנו דיברנו על פיתרון לפיאט של הבחור ורק מהתמונה הסקתי שיחסית ניתן לפתור את הבעיה בעזרת התאמה של קונקטור מולקס פופולארי ללא חיתוך חוטים כפי שהצעת ומשום מה הגלשנו לעוד דברים.

אנשי DIY אוהבים לפתור בעיות בדרך מקורית ובמקרה של תאורת תא מטען אין צורך להרחיק לכת ולעמוד בסטנדרטיים של ייצרן הרכב מכיוון שבמקרה הזה לא מדובר על קונקטור של מערכת בטיחותית והזרם הזורם דרך הקונקטור הוא יחסית מאוד קטן אפשר 'לאלתר'.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

נחזור אל הפיאט. בדקתי אצלי בתא המטען של הבראבו, החיבור אכן זהה לזה שפותח"ש העלה.

בתמונה ניתן לראות וולטמטר שהכנתי לו מחבר בעצמי. הבעיה כרגע שאין אבטחה נגד ניתוק המחבר, ניתן לחזק עם איזולירבנד או בידוד מתכווץ.

מעולה, כפי שגם אני חשבתי. במקום הקונקטור שחיברת אתה יכול לחבר קונקטור כמו בתמונה המצורפת ולחזק בעזרת אזיקון.

product_1803_7017_0x0.jpg

פורסם
לא זכור לי שפעם התעסקתי בניסיון להשיג מחבר לבד.

אבל עבדתי כשנה בתור מתקין, ניתקתי והחזרתי אינספור מחברים, בערך כל סוג רכב משנת 05 עבר לי בידיים להתקנה כזו או אחרת, עם חלק מהם שיחקתי מעבר לניתוק וחיבור. ובכל פעם שהעין שלי חשבה שמחברי 2.54 מ"מ יתאימו, הם התאימו.

[ATTACH=CONFIG]452358[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]452359[/ATTACH]

זיו, מעניין מאוד.

הזנתי לבראבו נורות לד לקבינה, ראיתי שהלדים דולקים חלש כשהאור אמור להיות כבוי.

העברתי את אותם שני הלדים לתא המטען אחרי שבדקתי שהם כבים לגמרי, ועכשיו גם בדקתי זאת שוב.

נשמע מוזר שבפנדה זה עובד בצורה שאתה מתאר.

תקשיב לקשיש בתחום הרכב בכלל ותחום תיקון מחברים בפרט (לא בתור מתקין חלילה, אלא אחד שמתקן נזקים של מתקינים) מה שמוצג בתמונה זה חיבור גרוע שיגרום ום למיקרו ניתוקים ולא משנה את תחזק את המחבר.

היה עדיף לבצע הלחמה.

• תוכן חדש...