Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני פותח את השרשור הזה בגלל שזה נושא שאני אישית הייתי מאוד שמח לראות לפני חודש-חודשיים, על מנת לקבל אמדן של מה באמת קורה בשוק. מי שהנושא מעניין אותו, כי הוא מעוניין לרכוש SLK כמוני, מוזמן להמשיך לקרוא. כל השאר - ראו הוזהרתם! מדובר במגילה :-).

הנתונים שאני מציין הם נתונים שאני אישית אספתי, מתוך מעקב אחר לוח יד שניה ושמירה על קשר עם בעלי הרכבים. בהחלט יתכן מאוד (וקרוב לודאי!) שיש רכבים שחמקו מעיניי, ונמכרו במחירים שעשויים להטות את הסטטיסטיקה לכאן או לכאן.

אני משתף את הפרטים בעיקר עבור אנשים שהם בדיוק כמוני, קונים פוטנציאליים, שהכוח למשול במחיר השוק נמצא בידיים שלהם. אין כאן כל ניסיון לחבל במאמצים של בעלי הרכבים שמעוניינים למכור, אלא רק למנוע מקונים ליפול במלכודת הפיתוי של רכב בו חשקה נפשם, ולקנות אותו בכל מחיר (ומיד אסביר) - דבר שעשוי להשפיע על שאר השוק.

מי שיודע על SLK שנמכרה, קנה בעצמו, מכר, ומעוניין לשתף בנתונים - אחלה!

כמה עובדות מהחודשיים האחרונים(הערה: כשאני כותב "מחירון" - אני מתכוון למחירון לוי יצחק, כמובן):

* כמעט כל הרכבים בלוח יד-2 כבר יושבים שם לפחות (דגש על לפחות...) חודשיים, ולא נמכרו, במיוחד אלו ש:

* חלק מבקשים 40K-50K ויותר מעל למחירון (אתמול אחד פרסם רכב ב-60K מעל למחירון ושבר את השיא לבינתיים. אני לא רוצה להשתמש במילה "מוקיון", אבל זה מה שהוא בעיניי, לפי הנתונים של הרכב שלו, ולפי העובדות שאספתי מהשוק).

* ככל ששנתון הרכב עולה, כך מצטמצם הפער בין המחירון הרלוונטי לבין מה שהמוכרים מבקשים בפועל, עד שהוא חדל מלהתקיים (מ-2010 ואילך די קל למצוא כאלו במחירון, מתחת ל-2010 - לא ממש).

* הממוצע הסביר מעל למחירון, ברמת המחיר הראשוני שמבקשים - הוא בממוצע כ-20K ש"ח.

* מחפירות (ממש חפירות, כן?) בפורומים בחודשיים האחרונים, ובין היתר גם בפורום הזה - מצאתי שעד לפני כשנתיים אנשים דווקא כתבו במפורש שהרכבים הללו נמכרו מתחת למחיר המחירון...מוזר קצת, לא? מעניין אותי מה בדיוק אירע שם. מניח שמדובר בעניין של היצע-->ביקוש, ובהשפעה הגדולה מאוד שיכולה להיות אפילו לרכב בודד כזה על השוק, במידה ומישהו מחליט לדרוש מחיר מופקע - ומישהו אחר מחליט לשלם לו אותו...

* חלק מהאנשים כאן ייעצו לי להתאזר בסבלנות ואמרו שהרכבים נמכרים במחיר מחירון למרות הדרישות של בעלי הרכב.

בכל אופן, המכוניות שאני יודע שנמכרו (הן לא רבות. כפי שציינתי, רב ה-SLK ביד2 תקועות שם כבר חודשיים או יותר, ועדיין למכירה...חלק שינו מעט את המחיר הראשוני שביקשו, וחלק הוסיפו "גמיש".) הן:

* SLK200 משנת 2007, מירושלים, הכי שמורה "על הנייר" שנתקלתי בה מהשנים הללו, יד שניה, 77000 ק"מ - נמכרה בסוף ינואר ב-111K, שזה כ-26K מעל למחירון ועסקה מעולה עבור הרכב הספציפי הזה (מצטער שאני לא לקחתי, אבל צריך למתוח קצת את התקציב שלי. לכן החלטתי להתאפק ואכן לכוון לתקציב דומה ולהשיג משהו קרוב לזה).

* SLK200 משנת 2009, עם 130K ק"מ, יד שלישית, מחיפה - נמכרה ב-135K ש"ח -רק 10K מעל למחירון.

אלו היחידות שאני יודע עליהן בודאות שנמכרו. אני אישית כמעט וסגרתי על רכב שמצא חן בעיניי עד מאוד. הייתי בקשר עם המוכר במשך חודש ימים, כבר סגרנו מחיר, ויום לפני שהייתי אמור להגיע ולסגור, התברר לי שהרכב שהוא פרסם כ-2006, הוא בעצם 2005 בכלל - מה שהפך את ההפרש מהמחירון אותו הסכמתי לשלם (30K ש"ח), ל-45K ש"ח - וזה היה כבר מוגזם. בלב כבד החלטתי לבטל את העסקה.

נקודה חשובה: אני יודע שהדבר היחיד שקובע את מחיר השוק הוא הביקוש לעומת ההיצע, ושהתשובה הפשוטה ביותר לכמה שווה משהו - היא: כמה שמישהו מוכן לשלם בעבורו. זו הסיבה העיקרית שהחלטתי לפתוח את הפוסט הזה. אולי אנשים כמותי, שלא מכירים את השוק בדיוק כפי שאני לא הכרתי בכלל עד לפני זמן לא רב, ימצאו את הנתונים הללו כבעלי ערך ולא יקבלו החלטות פזיזות (שבהחלט משנות לי אישית, כי בכל פעם שמישהו מסכים, איכשהו, לקנות את הרכב שאני מעוניין בו ב-מחיר הזוי של 40 או 50 אלף מעל למחירון, הוא מרחיק אותי ממטרתי האישית, שהיא לקנות רכב דומה במחיר הוגן הן לי והן עבור המוכר.)

נקודה חשובה נוספת: שימו לב שאני מדבר אך ורק על פרטים יבשים: מה שהמוכרים פרסמו, והמידע שנמסר לי מהם. כמובן שצריך לקחת בחשבון מצבו הנקודתי של כל רכב, בבדיקה מעמיקה. הנתונים שאני מתייחס אליהם הם בהתאם למידע שנמסר לי, שפורסם, ושני הרכבים שאכן נמכרו היו במצב טוב עד מצויין (כמובן ללא פגיעות שלדה וכדומה).

אמשיך לעדכן כאן בהמשך, ומקווה שעוד אספר לכם בכמה אני קניתי את הרכב שיהיה שלי, בסופו של דבר :).

פורסם

זה נשמע כמו מצב שוק דומה למה שעברה המיאטה.

לפני כמה שנים רציתי לקנות מיאטה. כבר הייתי לפני רכישה, אך ברגע האחרון ירדתי מהרכב עקב אילוצים.

בכל מקרה, אני זוכר שעד לפני כמה שנים, מחירי השוק שלהן היו נמוכים די משמעותית מאשר מחירי השוק שלהן בשנה שנתיים האחרונות.

פורסם
זה נשמע כמו מצב שוק דומה למה שעברה המיאטה.

לפני כמה שנים רציתי לקנות מיאטה. כבר הייתי לפני רכישה, אך ברגע האחרון ירדתי מהרכב עקב אילוצים.

בכל מקרה, אני זוכר שעד לפני כמה שנים, מחירי השוק שלהן היו נמוכים די משמעותית מאשר מחירי השוק שלהן בשנה שנתיים האחרונות.

יש עניין של היצע מול ביקוש, שמשפיע על המחירים. עם זאת, מטרתי בפתיחת השרשור הזה היא להציג, מבחינה סטטיסטית, את מחיר השוק האמיתי ביחס למחירון. נכון לעכשיו קיים מצב שבו רבים מבעלי הרכבים "הרימו את האף" גבוה מדי, ומבקשים מחירים הזויים של 40-50K מעל למחירון. מהמעקב שערכתי, מחיר השוק ה"אמיתי" (המחיר בו נמכרים הרכבים בפועל) עומד על כ-10-20K מעל למחירון בממוצע, קצת יותר מ-20 אם מדובר ברכב שמור במיוחד, ובטח לא החרושות של הליצנים שמבקשים את המחירים ההזויים ביותר (למה שמישהו ישלם 40 או 50 אלף מעל למחירון על רכב שעבר 5-7 ידיים, ונסע 150 או קרוב ל-200 אלף ק"מ, כשרכב שמור בהרבה, עם שנתון גבוה יותר, מעט ידיים, ומחצית מהקילומרז', נמכר בפחות ממחצית ההפרש מן המחירון???).

• תוכן חדש...