Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לפני שנה ב 15/2/15 רכשתי את הפיג'ו 206 XS שלי,1.6,2006. עברו להם הרבה לבטים חששות והרבה טלפונים למוסך גבע לייעוץ, ופחדים מהאמינות מ "העוקץ הצרפתי", ולאחר כשלושה חודשים של חיפוש רכב מצאתי את האקזמפלר המושלם עבורי. הרכב הגיע עם מערכת סאונד חביבה: רדיו מקורי (הפחות חביב) סט רמקולים של מורל טמפו,זוג רמקולים אחרי,מגבר וסאב גדול שסתם את כל הבגאז'.

לא היה מה ליישר קו ברכב,הוא עבר טיפול שנתי במוסך גבע כשבועיים לפני הרכישה מה שכן הוחלף זה נורת מספר ופלטר מזגן.

הרכב בכללי:

קטן חמוד,נוח,פוזה ובאמת כיף לנהיגה.

הרכב משמש אותי לכיף יום יום עבודה-בית.

מה הוספתי/ ביצעתי: הרכב עבר יישור קו בתחום הדיטיילינג, ניקוי פנימי יסודי, חיצוני,אוטם כמיטב המסורת. לרכב לא בוצע פוליש למרות שיש עליו כמות סווירלס יפה היות ואני לא רוצה לשחוק את הצבע והמטרה היא רק לטשטש סווירלס והגנה טובה. ניקוי ריפודים, פלסטיקה וכו וכו. כנראה היה בזמנו איזה ריחן מתוק והריח פשוט לא יוצא,גם אחרי שנה, למדתי לחיות עם זה וזה די נחמד. אני לא טיפוס של ריחנים ברכב.

החלטתי שאני רוצה להעיף את המערכת המקורית ולהשאיר את ידית שליטה של הרדיו בכל מחיר,עשיתי המון שיעורי בית על מתאמים ולבסוף נרכש מתאם מתאים ו HU טוב של פיוניר עם דיבורית לטלפון וכניסת USB. שיפר את המצב פלאים.

עלויות:

-דבר בלתי צפוי שקרה בחודשיים הראשונים שהרכב היה אצלי, גיליתי סדק בבית המסנן שמן כתוצאה מחיזוק יתר מהטיפול שבוצע לפני שרכשתי את הרכב, עלות בית הפילטר 500 ש"ח ו 50 ש"ח למסנן שמן.

ביצעתי לרכב טסט לא מזמן וגם הגיע זמן הטיפול השנתי שהיה בחודש ספטמבר 2015.

-בטיפול היה: שמן מנוע,מסנן שמן, מסנן אוויר, מצתים, מחזיר שמן לציריה ימין, שמן גיר,צינור מים לחימום,נוזל בלמים,נוזל קירור. 1,610 ש"ח

חשוב לציין כי ביקשתי מיוזמתי על החלפת: מצתים, שמן גיר, נוזל בלמים ונוזל קירור כי לא ראיתי תיעוד שלהם בשנתיים האחרונות.

-החלפת מצבר 400 ש"ח

-החלפת תפוח ידית הילוכים (היה לי את התפוח של הGTI הכסוף והתושבת פלסטיק שלו נשברה) הוחלף לאחד מקורי בסך 191 ש"ח

לאחר בדיקת מים/שמן שגרתית לא נמצא מים לרדיאטור במיכל,הבעיה: חור ברדיאטור חימום פנימי.

-החלפת רדיאטור חום פנימי בסך 1,236 כולל עבודה ונוזל קירור וניקוי המים המזוקקים שהוכנסו לרדיאטור (לצורך נסיעה למוסך)

-החלפת פקק מים לווישרים באחד חדש,השני היה יבש ושבור

-החלפת בית נורת מספר-הישנה הייתה ללא הכיסוי פלסטיק והייתה עקומה.

-החלפת נורה ראשית שמאלית H7 בחינם במוסך ליד הבית מורשה פיג'ו סיטרואן.

סה"כ לא הכי נורא לרכב עובד. :-)

נסיעה שנתית 8,000 ק"מ

צריכת דלק ממוצעת 1:13~14

אני מרוצה מאוד מהרכב,מצריכת הדלק,נוחות,הנאה בנהיגה בידני ומקווה להמשיך איתו עוד.

תמונות להמחשה

20151004_182228.jpg 20151004_182402.jpg

בסוף שנת 2015 היונדאי אלנטרה(2.0 2006) שלי חגגה עשור על הכביש,האמת שאין הרבה הפתעות,שגרת הטיפולים כרגיל ללא הפתעות. עוד שנה שאני נהנה מהרכב,אחרי נסיעה יום יומית בפיג'ו רכב גדול דורש הסתגלות של מספר דקות ואז הכל כרגיל. הרכב יד ראשונה (00 ברישיון) עם 157,000 ק"מ של כיף. לפני כחודש הוחלף כבל המינוס (-) במצבר לאחד רענן לאחר שהישן התעייף. הרכב משמש אותי בעיקר לנסיעות "מבצעיות" סחיבת האופני השטח בבגאז' מה שאי אפשר לעשות בפיג'ו (ששם רק אופני הכביש נכנסות בתוך הרכב לאחר הוצאת גלגל קדמי)

לסיכום:

אני מאוד מרוצה מהיונדאי,אמינה נעימה לנהיגה,נוחה ועושה את העבודה בנאמנות לאורך השנים. שום טיפול לא נכסך ומבוצע במוסך מורשה אשר מכיר את הרכב ואותי כבר שנים רבות וכולנו מרוצים. להבדיל מהפיג'ו היונדאי מקורית ושום דבר לא שונה או הוסף לרכב או מחוצה לו,פשוט AS IS. הרכב גם הוא מטופל בקפידה בתחום הדיטיילינג ומעולם לא נשטף ידנית, ואוטמי צבע מיושמים בזמן כשצריך.

אני מקווה להמשיך ליהנות ממנה עוד הרבה שנים.

20151003_200831.jpg

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

תודה על המידע,הפיגו סך הכול לא הייתה בעייתית השנה וזה מראה שכול הסטיגמות על החשמל די היסטורה,לחבר הייתה 206 כמה שנים גם ללא בעיות חשמל.

והיונדאי? כבר מזמן ידוע שיונדאי ואמינות באים ביחד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

4000 ש''ח הוצאות טיפולים ובלאי על 8000 ק''מ, ואתה קורא לזה "לא הרבה לרכב שעובד"?

כנראה כשחוששים מקטסטרופה ובסוף נדפקים סתם הקטנה זה משחרר אנחת רווחה.

אני מקווה שהשנה הבאה תהיה לך שקטה וזולה יותר.

אגב, זה לא רכב שעובד. זה חצי מהממוצע בארץ.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

בתכלס הבעיות שהיו זה בית המסנן ורדיאטור סך הכול כ 1750 שקל.

לכן זה לא 4 אלף שהוצאו על תקלות.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אפשר בבקשה קצת פרטים על המתאם שמצאת כדאי להשאיר את השליטה מההגה?

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

תודה לכולם

לא מבין איך החבר פה רשם 4,000 שח הוצאות אבל זה לא נכון. יש מה שנקרא ״בלאי טבעי״ זה תקף בכל רכב, כן, גם במאזדה 3.

סוג השמן הוא וולולין 10w40 חצי סינטטי ככתוב בהוראות היצרן. כמו כן גם המצתים של וולוליין וגם שמן גיר ומים לרדיאטור.

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

יש לי 206 2006 כמו שלך בדיוק,כבר חודשי וחצי, סהכ מבסוט מהרכב רק שאצלי צריכת הדלק קרובה יותר ל 1-9 משום מה אחרי טיפול

האוטו מרגיש חלש מאוד בסלד נמוך, וכמובן ישנו השהייה במצערת ,גם אצלך ככה או רק אצלי.?

מה עוד? ציפיתי לרכב יותר נוח, סה"כ נוחות נסיעה טובה,דיי צפוף אבל המושב אצלי לא מסתדר לי.

גם אצלי הרדיאטור חימום מטפטף.

20160126_191853.jpg20160129_144408.jpg

פורסם

היי, כנראה שהאוטו שלך זקוק לבדיקה במוסך.

צריכת דלק מוגזמת,אלא עם כן הרגל כבדה על הגז. אין לי השהייה במצערת התגובות מאוד מהירות. הרכב מאוד נוח המושבים חובקים (מה שאין ביונדאי) גם מאחור נוח אגב,למה אתה מתכוון לא מסתדר לך המושב? הוא לא מתקפל?

אצלי הרדיאטור טיפטפף בלשון עבר ותוקן. מציע לך לתקן את זה כמה שיותר מהר כי אחרת תשאר ללא מים ברדיאטור והסוף ידוע מראש.

אקזמפלר יפה!

פורסם

רגל בינונית, נעשת סריקת תקלות ולא נמצא משהו חריג, מורכב באוטו פילטר ram air סימוטה,יתכן ובגלל זה?

המושבים חובקים,המשענת פחות נוחה אולי מבלאי של הספוג.

האוטו עבר 130K

פורסם
תודה לכולם

לא מבין איך החבר פה רשם 4,000 שח הוצאות אבל זה לא נכון. יש מה שנקרא ״בלאי טבעי״ זה תקף בכל רכב, כן, גם במאזדה 3.

סוג השמן הוא וולולין 10w40 חצי סינטטי ככתוב בהוראות היצרן. כמו כן גם המצתים של וולוליין וגם שמן גיר ומים לרדיאטור.

VALVOLINE מייצרים מצתים?:shock: פעם ראשונה אני שומע.

איזה נוזל קירור אתה שם שלהם?

יש להם אחד שעומד בתקן של פיג'ו סיטרואן (PSA-B71-5110)?

אשמח לקישור אליו.

רועי

פורסם

לא כתבתי 4000 על תקלות

כתבתי 4000 על תחזוקה כולל טיפולים ובלאי

ובעיני זה אכן סביר אבל לא חסכוני במיוחד.

ברור לי שיש בלאי טבעי וכו'.

כל הרכבים שהחזקתי היו בסדר גודל של המודלים והתקציבים האלה, אבל עדיין, יש חסכוניים יותר ויש פחות.

אם שנה אחרי שנה ההוצאות הן 4000 [שוב, תקלות + טיפול שוטף] על 8000 ק"מ, לא כולל עלות טסט + ביטוחים, אז לעבור למוניות.

אני מוציא בשנה פחות מזה, על רכב בן 16, ונסועה של כמעט 30,000 ק"מ.

עזבו, היונדאי מאותה שנה, נכון?

איך ה"בלאי" שלה?

זה הכל.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
בתכלס הבעיות שהיו זה בית המסנן ורדיאטור סך הכול כ 1750 שקל.

לכן זה לא 4 אלף שהוצאו על תקלות.

שים לה שמלבד מה שהזכרת, בתוך הטיפול השני היו כמה דברים "קטנים" שהקפיצו את המחיר לכפול מעלות הטיפול.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לדעתי שנה הבאה ההוצאות יהיו יותר זולות,כי תמיד מתגלים דברים כשקונים רכב ישן כמו הבית פילטר שעלה 500 שקל,לכן תמיד יש ישור קן מסוים כמו בפותח השירשור עשה עם החלפת חלפים שהוא בחר לבצע.

• תוכן חדש...