Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משולשים - המוסכניק שעבד על הרכב שחרר משהו ושכח לסגור, אתה אמרת בעצמך...

תושבות- החלפת את כולן? ברכב שלי יש סדר מסויים שיש להחליפם, צריך להחליף תושבת מסויימת, להסיט את המנוע ואז להרכיב את השנייה, אולי ככה זה גם אצלך, צריך לבדוק בהוראות הטכניות של הרכב. לפי מה שאתה מתאר מדובר בתושבות גיר,החלפת אותן? מה רמת המוסך לדעתך?

זה מאוד פשוט, כאשר לא עושים משהו בצורה שהיצרן תכנן הכל נהרס, בגלל זה העצה של דין DJI נכונה, לצערנו צריך לצמצם פגישות עם המוסך, או להיות מאוד אובססיבי בזמן הטיפול ולדעת מה הוא צריך לעשות כדי שזה יצא מושלם.

אני מגיב כי כואב לי שמישהו שמשקיע ברכב סובל כל כך, אבל אתה צריך להבין שאין קשר בין המסקנה שלך למציאות

Miata ND2

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עם כל הצער בסיפור שלך. רוב המייצג של טיפולים מונעים הוא חיובי וחוסך ממך בעיות בלתי צפויות. אהי מסכים עם מה שנאמר או שהעבודה לא בוצעה כמו שצריך שזה אומר שבדרך לתקן ניתן להרוס דברים אחרים . או שהחלקים לא איכותיים או מתאימים. .

בקיצור אין לך מה להתבאס.

פורסם

כמו שרבים כאן כתבו לפניי, הכל טמון באיכות החלקים ו-באיכות ומקצועיות העבודה. עבודה גרועה וחוסר מקצועיות יהפכו גם רכיב חדש מקורי לצרה כאשר יתקינו אותו לא נכון/מדויק/עפ"י הוראות יצרן.

קרה שנכנסתי למוסך עם בעיה אחת ופתרו לי שתיים אך גם קרה שנכנסתי למוסך בלי בעיות ויצאתי עם שניים (או יותר), אולי תבדוק גם את המוסכניק ולא רק את הרכיבים

כבר חתמתי...

פורסם

אושריקו לאורך השנים פתחת כאן עשרות שרשורים כאלה ואחרים ובכולם אתה לא מרוצה ממה שעשו לך.

להערכתי קרה כאן אחד משניים או שילוב עצוב של שניהם:

1. נפלת על בעלי המקצוע הגרועים בשוק שמכרו לך לוקשים וסיפורים, מרחו וחירטטו אותך ועשו עבודה ששווה לתחת. אמרת שהחליפו לך בושינגים של המשולש - אתה יודע שאין בושינגים מקוריים כאלה? טויוטה לא מאפשרת להחליף רק את הבושינגים במשולשים שלה, וזה לא כי היא רוצה שתקנה משולש חדש ויקר אלא כי יש חשיבות לדיוק ולאופן בו יושב הבושינג בתוך המשולש. בושינג תחליפי כנראה לא יהיה באותה קשיחות של הבושינג המקורי וגם לא ישב במשולש באותו האופן, אז מה אתה מתפלא שהרכב התחיל לרקוד ויש חופשים?

2. רמת הציפיות שלך לא תואמת את המציאות. אתה מדבר כאן על קורולה משנת 2000, שגם שהיא הייתה חדשה הייתה רחוקה שנות אור ממושגים כמו "נוחות", "אחיזה" או "בידוד רעשים". אמינות כן, כל השאר הרחק הרחק מאחור.

אם אתה פדנט כמו שאתה מתאר את עצמך אני מציע שתפסיק להשקיע נהרות של שקלים ברכב הזה ותשקול להתקדם כמה שנים. אין מה לעשות, עלות ההשקעה ברכב ישן עובדת ביחס ישיר והפוך לגילו.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, הגבתי לך בפרטי.

לגבי כל השאר, בסופו של דבר אני כתבתי את מה שקרה לי לאורך שנה שלמה עם הרכב כשלפני כן הכל היה טוב.

זאת אומרת, בוקסות משולש\תושבות גיר\בולמי זעזועים\מערכת ההגה, שום דבר מהם לא הצריך כניסה דחופה למוסך והחלפה. טסט עברה בנגיעה ללא כל רעש וחופשים.

הרכב נבדק היטב תמיד וזה לא הבעיה.

שורה תחתונה אולי אתם צודקים ואולי אני צודק, בסופו של דבר מרכב ישן שהמשיך לעשות את העבודה גם אחרי 15 שנה , נגרם לו נזק שמתגלגל מפה לשם כל פעם בנושא אחר באותו מקומות שבהם החלפתי ונגעתי.

אולי אני תמים ולא החכמתי מספיק וזה גם אשמתי, אבל אני מכיר לא מעט מכונאים כמו שאמרתי שטוענים שמה שעובד בסדר לא לגעת.

במקרה שלי זה היה הכי נכון.

פורסם (נערך)

יש לי טויוטה דומה רק "צעירה" בשנתיים. הרכב מתנהג אותו דבר במשך 4.5 שנים שהוא אצלי.

לא ראיתי עליות וגם לא מורדות. נשאר בדיוק כפי שהוא עם היתרונות והחסרונות שלו.

מלבד רעש שהיה בכיוון הגלגל וכמה מוסכים לא הצליחו להבין מנין זה נובע? גם לא מוסך מרכזי

רק אחרי התעקשות לקחת לבדיקה מעמיקה (בתשלום כמובן) הוא סיפר כמה סיפורים בסכום כולל של מעל 2000 ש"ח כמובן שלא סידרתי שם. ביקור במוסך קבוע שלי בתל אביב (הייתי צריך ללכת אליו מהתחלה) שאני מכיר מעל ל 25 שנה - פתר את הבעיה בשליש מחיר - למרות שהיה צריך לעשות את אותה עבודה פעמיים בגלל אי התאמה מסוימת - ללא עלות.

מה שאני מנסה לומר שהכול מתחיל בצורת נהיגה, איכות המוסך ואמינותו, בשילוב רכיבים טובים.

לדעתי כמו שציינו כאן נפלת על בעלי מקצוע גרועים וחמדנים וזו התוצאה.

עריכה אחרונה על ידי yogev20
פורסם

תודה רבה לכל המגיבים כאן, אין ספק שזה לא חוויה נעימה, להסתבך בדברים שלא היו אמורים להסתבך אבל מנחוס חי ונושם לפעמים.

האם יש באיזור נתניה והאיזור מוסך שמתעסק במערכת המתלה\היגוי שמכיר את הפורום ויש לכם חוות דעת טובה עליה?

האם כדאי לפנות למוסך של מקסיקו בנתניה שיבדקו לי את כל המערכת שם או שזה רק כיוון פרונט?

כאמור הייתה לי חוויה טובה שם בעבר אבל לא יודע אם הם גם מוסך.

המוסכניקים שאני מכיר בעיר שלי התייאשו ממני ומהרכב כי בשבילם הכל "תקין".:-D

לפחות חברים לא דוחפים לחברים סתם חלקים.:-D

פורסם

מה שעובד-לא לגעת

אמרה נכונה מאוד, בהרבה מקרים אתה מתקן משהו שלא דורש תיקון, גם אם תקפיד לעבוד לפי הוראות יצרן ועם חלקים מקוריים לא תמיד הרכב יחזור לקדמותו כפי שהרכיב אותו היצרן או סתם תסתבך בתיקונים נוספים בגלל בלאי של הרכב.

זה לא נוגע לתיקונים שחייב אלא כי הלקוח רוצה, הרכב עובד יפה אבל הוא רוצה ניקוי פה וכוון שם, הרכב לא מושך לשום מקום ואין שחיקה חריגה בצמיגים ולקוח מתעקש על פרונט וגם החלפה של איזה זרוע פרונט עם סדקים קוסמטיים על הבוקסת משולש ואחרי תיקון הרכב לא נוסע בדיוק ישר, קצת מושך לפה או לשם ואז שוב כוון ושוב כוון והחלפה של החלק בצד שני ועוד.

פורסם

הנה מה שאני יכול לתרום בנושא.

גם אני שרוט, וגם אני מחליף דברים כדי למנוע נזק גבוה שאולי יקרה בעתיד ויש שני סוגים של מכונאים בהם נתקלתי.

החמדנים שמשחירים ואומרים לך דחוף דחוף עכשיו עכשיו דורש החלפה.

וההפך הגמור , עובד אל תיגע.

מצד שני , אלו שלא ממהרים להחליף גומיות / זרועות / מתלים / לתקן חופשים / לאטום הזעות עושים זאת כי גם הם יודעים שמה שהרובוט מהדק במפעל יד אדם לא תעשה באותה צורה.

גם אטם שיוחלף לא בודאות ימנע את ההזעה.

הייתי גם במוסכים כאלה שאמרו לי לא לגעת ואני התעקשתי.

אבל לא לקחתי בחשבון שאין כמו ברזל עם גומי שמגיע מהמפעל.

לזכות אותו מוסך שלא רצה את העבודה , אני חייב לומר שגם כשחזרתי 3 ו 4 פעמים לתיקון חוזר על דברים כאלה ואחרים, הוא לא גבה שקל נוסף וניסה לרצות אותי עד שאהיה מרוצה.

בחלק מהפעמים העקשנות שלי השתלמה והנוחות ברכב השתפרה , בחלק מהפעמים התיקון לא השביע את רצוני , למרות שהמוסך אותו מוסך ואני מרכיב רק מקורי .

אמנם לא פתחתי על זה שרשור אבל אני מבין את פות"ש ופה אין שחור או לבן.

האמת באמצע , וצריך ללמוד מטעויות , לנסות להבין מתי צריך להחליף כל דבר ולא ללכת עם הראש בקיר.

ואז כשמחליפים לעבוד רק עם דברים איכותיים ולהתפלל שהמוסך יודע מה הוא עושה .

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם (נערך)

דניאל, נזכרתי שגם אתה רשמת את זה בעבר באחד השרשורים ישנים ועברתי על התגובה כמה מאות פעמים כדי לאכול את הלב:wink:.

Nepet. העניין שלא ידעתי. חשבתי שמקסימום בחלק לא מקורי או חליפי ללא שם , מקסימום יחזיק חצי שנה, שנה גג. אני נוסע מאוד קצת, לא רק בעיר אבל נוסע קצת, בשנה עשיתי אולי 4000 ק"מ וגם זה בלחץ, אז לא היה לי אכפת שיחזיק חצי שנה, שנה.

לא ידעתי שפירוק גשר תחתון יגרום לתושבות להרקיד את המנוע,

בוקסות משולש שאולי בכלל קומבנו איכשהו ואם איתמר צודק אני מאוד מודאג.

רעשים מוזרים מהבולמים שמתפתחים לחופשים כל כמה חודשים (לפני הכל, הכל ישר כמו ברזל כאמור).

אני את הלקח שלי למדתי:

להחליף חלקים רק כשהם במצב גרוע וגם אז בחלקים הקריטיים רק משהו איכותי.

אין כסף?הייתי משאיר את הרכב בצד ונוסע איתו קצת, חוסך ומחליף למקורי או עובד וקורע ת**ת ומחזיר את ההשקעה ברכב בטיחותי ורגוע.

הכל בדיעבד.

מזל שיש את הפורום שלמדתי ממנו הרבה, וגם שיש עדיין מכונאים טובים שאומרים בגלוי לא צריך לגעת בכל דבר כל עוד הוא עובד!

דבר אחרון, אני חייב לומר שדוד שלי סידר לי את רוב הבעיות אבל זה לא היה קל והוא מכונאי הרבה מאוד שנים עם נסיון מאוד גבוה, ידי זהב, אני לא צוחק. אבל אי אפשר ליפול כל הזמן על הדוד שגר רחוק ממך ושיחפה על הטעויות המפגרות שלך.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

יש דברים ברכב שכן אני נוהג בתחזוקה מונעת ויש חלקים שעד שהם מתקלקלים/ מתבלים אני לא נוגע בהם. לדוגמא: חלקי חשמל, מערכת הצתה, ומערכת דלק אין מה לגעת סתם חוץ מניקוי מצערת כתחזוקה מונעת. טיפולים אני תמיד מקדים, ומשתמש בחלקים מקוריים וחלקים oem, וכן אני נוהג לפסול חלקים מוקדם ואין לי שום בעיות עם הרכב הוא דווקא נוסע שקט וחלק והתא מנוע נראה נקי יפה ומסודר, בלי שום קומבינות, בלי בוצה במנוע בלי חלודה ובוצה במערכת הקירור, ממש כמו רכב חדש, ואני מדבר על רכב הרבה יותר ישן משלך גולף 94!

תחזוקה מונעת תפגע לך ברכב רק אם תשתמש בחלקים על איכות ירודה, איכות עבודה נמוכה ומלאת קומבינות.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

אושריקו סלח לי אבל אתה מדגיש "אני את הלקח שלי למדתי מה שעובד לא נוגעים", ומתעלם כמעט לחלוטין מכל מה שהסבירו לך.

א. רוב מה שהחלפת לא נכנס תחת ההגדרה " מה שעובד". בולמים נוזלים דורשים החלפה. נקודה. גם אם אתה "מרגיש" שהם תקינים.

ב. מסתבר שכל מערכת ההיגוי והפרונט כבר התיישנו והתבלו, וברגע שהחלפת x גם הסגירה של הכל לא היתה כמו שצריך וגם העומס עבר לחלקים הבלויים יותר.

המסקנה שלך צריכה להיות לחפש ס''ס מכונאי שאפשר לסמוך עליו.

ולהמשיך לתחזק תחזוקת מנע ולא תחזוקת שבר. מה אתה רוצה, לטפל רק אחרי שיעוף לך צמיג?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הכל מתחיל בבעלי המקצוע. מכונאי טוב עם ניסיון - מראש היה אומר לך לעזוב את האוטו בשקט.

אוטו בן 20 בחיים לא יהיה 100% כמו שהיה חדש, אלא אם יש לך סדנא פרטית שתפרק אותו ותשפץ אותו כמו רכב אספנות למצב תצוגה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש אמת במה שאושריקו אומר ואני יסביר הרכב רגיל למצב שבוא הוא עובד עכשיו נגיד שיש חלק שעובד חלקי ועכשיו אני מחליף למשהו חדש אני יפגע בחלקים האחרים כי אם ישנים יותר ורגילים להספק שאם קבלו מהחלק הישן לחצים וכו ברגע שיגיע יותר לחץ על המערכת החלקים שעובדים במצב ישן ועייף יותר יהרסו

פורסם
יש אמת במה שאושריקו אומר ואני יסביר הרכב רגיל למצב שבוא הוא עובד עכשיו נגיד שיש חלק שעובד חלקי ועכשיו אני מחליף למשהו חדש אני יפגע בחלקים האחרים כי אם ישנים יותר ורגילים להספק שאם קבלו מהחלק הישן לחצים וכו ברגע שיגיע יותר לחץ על המערכת החלקים שעובדים במצב ישן ועייף יותר יהרסו

תן לי דוגמא רלוונטית להחלפת חלק ישן בחדש אשר החלפתו עלולה לגרום נזק לשאר החלקים.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...