Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להגיד משהו לכל אחד ואחד כאן שמחליטים לפנק את הרכב שלהם מכאנית "ולהקדים" תרופה למכה גם כשעדיין לא צריך, זה לא שווה את זה.

כמו בחור אידיוט שחשב כמו נער וילדון, למרות שעבד במוסך, חשב לתומו שלגעת ברכב ולהחליף חלקים גם כשהם במצב תקין(כולל לעבור טסט)להחליף לחדשים כי חלקים שעבדו עשרות שנים ומאות אלפי ק"מ ירגישו פחות טוב מחלקים חדשים אפילו חליפיים. אז זהו, שלא. מאז שנגעתי ברכב אני מצטער על כל שניה שנגעתי בו. מעולם לא היה לי חופשים ברכב, גומיות שהלכו הן גומיות שהולכות מבלאי טבעי וגם זה לאחר עשרות ומאות אלפי ק"מ, אני מתחייב ומחוייב שהרכב הזה לא ידע תקלות שהן לא חלק מבלאי טבעי, וזה עוד כשהרכב עבד מאוד קשה במיוחד כשהוצאתי רשיון. בקיצור, תדלק וסע אמיתי. אמהמה?החלטתי בשנת 2014 לגעת ברכב ולהחליף בו כל מיני חלקים במתלה ובתושבות מנוע וכל מיני דברים אחרים. מאז הרכב לא מתנהג אותו דבר, רעשים מוזרים, מכות, חוסר יציבות מוגבר, רעידות שהתגברו, נקישות שבאות מכל מיני מקומות וזאת למרות שהרכב כביכול נמצא תקין גם בטסט וגם אצל מכונאים.

מה שאני בא להגיד שבדיעבד כל מכונאי אמר...מה שעובד-לא לגעת. העניין הוא שלא ידעתי שמה שאמור לעבוד טוב יותר כחלק חדש יהרוס אפשר לומר את הרכב.

אני לא כותב את השרשור כאן כדי שאנשים יתחילו לשלוח לי הודעות פרטיות ולרחם עליי ולעשות לי טובה,ממש לא. אני בא להגיד לכם שאת הלקח שלי למדתי, את הרכב אני אוהב מאוד אבל הכנסתי אותו לכל מיני צרות שלא הייתי צריך למרות שכל העולם אמר לי לא לעשות את זה.

אין חכם כבעל נסיון.

שיהיה סופ"ש מסיבתי, סתם פריקה שלי.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה צודק, התחזוקה ברכב היא תחזוקת שבר ולא תחזוקה מונעת כמו בכלי טיס.

ואם משהו מתקלקל או נהרס רק אז צריך לתקן אותו.

אני תמיד אמרתי מה שעובד עובד לא לגעת, כשיגיע לסיום חייו רק אז להחליף.

פשוט להיצמד להוראות יצרן וזהו ( למרות שלא כל מה שקבע היצרן נכון/הכרחי, יש לו שיקולים של רווח)

פורסם (נערך)
אני רוצה להגיד משהו לכל אחד ואחד כאן שמחליטים לפנק את הרכב שלהם מכאנית "ולהקדים" תרופה למכה גם כשעדיין לא צריך, זה לא שווה את זה.

כמו בחור אידיוט שחשב כמו נער וילדון, למרות שעבד במוסך, חשב לתומו שלגעת ברכב ולהחליף חלקים גם כשהם במצב תקין(כולל לעבור טסט)להחליף לחדשים כי חלקים שעבדו עשרות שנים ומאות אלפי ק"מ ירגישו פחות טוב מחלקים חדשים אפילו חליפיים. אז זהו, שלא. מאז שנגעתי ברכב אני מצטער על כל שניה שנגעתי בו. [...]החלטתי בשנת 2014 לגעת ברכב ולהחליף בו כל מיני חלקים במתלה ובתושבות מנוע וכל מיני דברים אחרים. מאז הרכב לא מתנהג אותו דבר, רעשים מוזרים, מכות, חוסר יציבות מוגבר, רעידות שהתגברו, נקישות שבאות מכל מיני מקומות וזאת למרות שהרכב כביכול נמצא תקין גם בטסט וגם אצל מכונאים.

מה שאני בא להגיד שבדיעבד כל מכונאי אמר...מה שעובד-לא לגעת. העניין הוא שלא ידעתי שמה שאמור לעבוד טוב יותר כחלק חדש יהרוס אפשר לומר את הרכב.

בתור מי שזוכר את התהליך שעברת - אני לא מסכים איתך. ישנם חלקים ברכב שצריך להחליפם כשהם עוד עובדים, בשל יעילות עבודה ירודה עקב שחיקה מצטברת.

בדיוק היה שרשור שדן בדיוק בנושא הזה בהקשר של צמיגים, עם בון-טון מאוד שונה ממה שאתה מתאר כאן. אפשר להחיל את הטיעון הזה גם על בולמים, ואני בטוח שאחרים יוכלו לטעון אותו דבר על חלקים ממערכת ההינע ומערכות אחרות.

אני חושב שמקור הבעיה שלך הוא בדיוק זה: חוסר ההתייחסות לחלקים שונים ומשונים כחלק ממערכת אחת, שכושר עבודתה מוגבל על ידי החוליה החלשה ביותר שלה.

אז אם תחליף בולמים וגומיות מתלה אבל לא תשקיע בצמיגים סבירים ולא תחליף קפיצים שחוקים - אז לא השגת כלום ובהחלט ייתכן שתחשוף או תחמיר בעיות נוספות, כי הרכיב החדש שיעילות עבודתו גבוהה, יפעיל כוח רב יותר על הרכיב הישן והשחוק.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אושריקו כמה שאני לא מסכים עם מה שכתבת. הבעיות מתחילות כאשר משתמשים בחלקים תחליפיים זולים / קומבינות וכאלה שלא מתאימים או כשעושים חצי עבודה.

אני דוגל בתחזוקה מונעת ומעולם לא חוויתי את מה שאתה מתאר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, יכול להיות שאתה צודק ויכול להיות שלא.

מהנסיון שלי, כשלא נגעתי ברכב סתם והחלפתי את מה שהיה צריך (טיפולים טבעיים או חלילה בלאי טבעי לא רציני )לא נגרם נזק לאח שלו או למעטפת שלו.

החזקתי כנראה עם הבולמים המקוריים המון זמן, אולי נמצא שהם נוזלים אבל מעולם לא היה לי רעשים מהם בסיבוב ההגה וכו'.

החלפתי בוקסות משולש בשתי המשולשים?מסתבר שלא היה צריך, אבל הוחלפו וכרגע לא נראה לי שיש איתם בעיה, אבל כשכל המערכת פורקה הרכב כבר לא חזר להיות מה שהוא, נקודה. כשאתה שם 4 תושבות מנוע מקוריות והרכב ממשיך לרעוד ולבעוט כשלפני זה החלפת רק אחת למקורית והכל היה בסדר ?

על זה אני מדבר.

הרי אין לי שום אינטרס לבוא ולהלל את טויוטה, אבל אני יודע איזה רכב אני ואמא שלי החזקנו שנים ומה קרה לו בשנים האחרונות בגלל התעסקות מיותר ובגלל זה כואב לי. אפילו מכונאים במוסכים צחקו עליי ואמרו למה נגעת סתם.

ובלי שום קשר, אני דוגל בחלקים איכותיים עד כמה שניתן. יש לי צמיגים יפנים וגרמנים, נוזלים ושמנים מהרמה הגבוהה ביותר ואיפה שאני צריך לחסוך אני אחסוך, אין מה לעשות, אבל במקרה של השרשור הזה אין קשר לחסכון.

פורסם

תודה על שיתוף המידע והלקח שלך.

אני חושב שאושריקו רק רוצה לתת ידע מקדים שלא תמיד החלפה מראש בהכרח מונעת תקלות עתידיות.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם (נערך)

מעשה שהיה כך היה:

חבר נוסע עם רכב עד זוב בולמים;

הבולמים השחוקים של החבר אינם מרסנים את תנודות הקפיצים;

הקפיצים של החבר נשחקים מוקדם מן המצופה;

חבר מחליף בולמים מגואלי-שמן;

חבר לא מחליף קפיצים;

חבר נשאר עם נדנדה על גלגלים...

ככה כותבים סיפור עם מוסר השכל אמתי.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני ממש לא מסכים איתך, כל הרכבים שהיו לי תוחזקו בתחזות מנע, כשראיתי חלק שצובר בלאי או שנאמר לי על ידי המוסך שמדובר בחלק שיכול להתקלקל גם אם מדובר בעוד שנה ויש הזדמנות על הדרך- החלפתי. אני תמיד בודק את הרכב בכלליות כדי לראות מה צובר בלאי ומחליף, אם יש לי הזדמנות לשים יד על חלק גם אם שלי ללא בלאי כרגע אני אקנה ואחליף. אני לא רואה את הדרך שעשית לא נכונה (החלפת גומיות למיניהן), יכול להיות שאיכות החלקים או העבודה לא טובה.

מה שמתקלקל אל תחליף ? להצמד רק להוראות היצרן ? דוגמא יפה: גומיית ציריה מראה סימני יובש, אתה מחליט לחכות, הגומיה נקרעת (כי לא כל יום אפשר להסתכל מתחת לרכב) הגריז יוצא והפעמון נהרס מחוסר גירוז. כעת מגומיה קטנה עליך להחליף פעמון או צירייה. יש עוד המון דוגמאות כאלה.

לגבי האמרה הנפלאה של המכונאים - בהחלט מדובר במכונאים מעולים שיש בארצנו. מכיר מוסך (מוכר פה בפורום) שיודע להגיד מתי חלק מתחיל לצבור בלאי וממליץ להחליף, ואז באים אליו בטענות שהוא סתם דוחף עבודות.

Miata ND2

פורסם

אני החלפתי הרבה חלפים שיכלו להחזיק עוד קצת, והאוטו שלי נוסע בסדר גמור (וזה לא רכב חדש), אז ההמלצה שלך היא בסך הכל פריקת עצבים על סמך ניסיון אישי רע שלך ולא משהו מוסמך.

פורסם (נערך)
תודה על שיתוף המידע והלקח שלך.

אני חושב שאושריקו רק רוצה לתת ידע מקדים שלא תמיד החלפה מראש בהכרח מונעת תקלות עתידיות.

אין ספק שיש לי קצת קושי בלבטא את העיקר בדבריי לפעמים, אבל בסופו של דבר זה מה שרציתי להגיד.

אני באתי מהמקום של תחזוקה מונעת, תמיד אמרתי הופה, הרכב ירגיש הרבה יותר טוב. בסוף קרה הפוך ולא רק שקרה הפוך, המכונאים חושבים שהכל בסדר כי הם לא רואים משהו חריג אבל לך תסביר שלפני שנגעת בכל התושבות מנוע האוטו היה בובה או לפני שהחלפת בולמים לא שמעת ציוץ מהכריות\הגה וכו'.

אני פשוט חושב שכל עוד אין סכנה ממשית ואין שום חופשים למיניהם או שום דבר חריג עדיף לא לגעת.

אני לא מתכוון למכור את הרכב כרגע ולא מתכוון להחליף אותו , בלי קשר לזה שאין לי יכולת, אני גם מחובר אליו כי זה הרכב הראשון שלי. אבל אין ספק שהייתי מחזיר את הגלגל לאחור ולא מחליף ונוגע בשום דבר שנגעתי בו עד שהרכב היה זז מוזר בחנייה ולא לפני. לא שווה לי את העגמת נפש וההטרדות המכונאים.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

אני שוב אומר שאין שום סיכוי שיהיה נזק לאחר החלפה של תושבות או גומיות, כל עוד הגומיות והתושבות מקוריות והעבודה נעשתה בצורה נכונה.

יש בערך 2 טיפולים מונעים שיכולים להסב נזק:ניקוי פיח ממנוע ישן והחלפת שמן גיר בתיבה אוט' שעברה המון קילומטרים, שאר הטיפולים יכולים לעשות רק טוב, כמובן שיכול להיות טיפולים שלא ישנו את התחושה.

Miata ND2

פורסם (נערך)

להגיד באופן גורף שיש לחכות עם כל חלק עד שהוא נהרס כדי להחליפו זו אמרה שגויה.

הבעיה בארץ היא שהמכונאים לא עושים עבודתם כראוי בהרבה מהפעמים, ולכן באמת רצוי לדאוג לכמה שפחות מפגשים בינם לבין הרכב.

לכן, ברכב שלי אני מנסה לעשות מה שאני יכול בעצמי בעזרת חברים.

מעניין אותי מה השתבש בדרך אושריקו, אני יודע שאתה אוהב את הרכב ולא היית מזלזל בו ושם חלקים סינים פשוטים.

השאלה היא האם: א. החלקים ששמת לא היו מקוריים או לא עמדו בתקן מסויים.

ב. האם אתה סומך על המכונאי שלך? האם הוא מקצועי?

משהו בהחלט השתבש, הייתי שוקל לפנות למוסך אחר שמתמחה בסוג הרכב שלך ובודק אותו לעומק לראות מה התקלה בדיוק.

החשד שלי הוא שעשו לך עבודה לא טובה, גש לקבל חו"ד מרופא אחר.

עריכה אחרונה על ידי DJI

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

יוסי שווץ, אחד מבעלי המדורים בירחון מוטו זצוק"ל, כתב פעם סדרת מאמרים בעניין שינויי צורה מזעריים בחלקים מכניים בעקבות השימוש, אשר מביא לכך שלאחר תקופה מסויימת החלפת חלק מקולקל לא תוכל להתאים לחלקים אחרים טובים (ומקל וחומר החלפת חלק טוב!). ואולם, יתכן כי ההחלפה עצמה לא היתה טובה, בשל העדר ידע/נסיון או מכשור מתאימים

פורסם
להגיד באופן גורף שיש לחכות עם כל חלק עד שהוא נהרס כדי להחליפו זו אמרה שגויה.

הבעיה בארץ היא שהמכונאים לא עושים עבודתם כראוי בהרבה מהפעמים, ולכן באמת רצוי לדאוג לכמה שפחות מפגשים בינם לבין הרכב.

לכן, ברכב שלי אני מנסה לעשות מה שאני יכול בעצמי בעזרת חברים.

מעניין אותי מה השתבש בדרך אושריקו, אני יודע שאתה אוהב את הרכב ולא היית מזלזל בו ושם חלקים סינים פשוטים.

השאלה היא האם: א. החלקים ששמת לא היו מקוריים או לא עמדו בתקן מסויים.

ב. האם אתה סומך על המכונאי שלך? האם הוא מקצועי?

משהו בהחלט השתבש, הייתי שוקל לפנות למוסך אחר שמתמחה בסוג הרכב שלך ובודק אותו לעומק לראות מה התקלה בדיוק.

החשד שלי הוא שעשו לך עבודה לא טובה, גש לקבל חו"ד מרופא אחר.

אני אגיד לך מה קרה, לדוגמה.

החלפתי בעבר בוקסות משולש(ללא חופש אמנם, אבל היו סדוקות\קרועות, כבר לא יודע אם בכלל דרשו החלפה )וזה היה צריך לפרק את כל האיזור. אחרי שהסתיימה העבודה כמובן היה לי חופש ענקי בבולמים והיו רעשים מטורפים, גם בבאמפרים וגם בהגה. דוד שלי סידר לי הכל אחרי שאף אחד לא הבין שכולה היה משוחרר משהו שם. באותה נשימה החלפתי תושבות תאילנדיות שהרעידו את הרכב. החלפתי לאחר מכן למקוריות והרעשים והדפיקות לא פסקו, למעשה יש רעשים מאוד חזקים בבין R-D ואפילו העברת ההילוכים קשיחה יותר. בדיקה במוסך > יותר מתקין, כביכול. בנוסף, מאז כל תקופה יש לי חופש בגלגל\רעשי נקישות מההגה. בעבר זה היה בגלל שהבולם היה משוחרר. אתה מבין ? לפני כל ההחלפות שבוצעות בצורה מקצועית ביותר בסופו של דבר, לא היו שום חופשים\רעשים\ וכו'. תושבות מנוע הרקידו מעט את הרכב, אבל ממש, אבל ממש לא כמו היום.

אני מקווה שהצלחתי להסביר לכם , שהעבודה בסופו של דבר נעשתה באופן מקצועי ונבדק הרבה פעמים אבל עצם זה שהכל פורק והורכב מחדש בין אם אותם חלקים ובין אם חדשים דפקו לי את הרכב, נקודה. טסט היא עברה כבר, בדיקה במוסכים עברה שוב, אין משהו חריג לעין אבל בנסיעה כן.

אני בא להגיד שהרכב שלי הוא באמת סופר אמין , אבל כרגע אני מרגיש שאני נוסע ברכב שעושה בעיות בגלל שאני גרמתי לזה וזה מה שגרם לי להבין שכל עוד החלקים נוסעים ואתה לא מסתכן אבל גם אם יש להם בלאי, אני לא מתכוון לגעת מהפחד יותר.

כמובן שחפרתי לכם ואני יודע שאני קצת אובססיבי, אבל תאמינו לי אם הייתם צעירים שלא עובדים קבוע והרכב שאתם אוהבים היה נדפק וגם אם מסתדר משהו נדפק משהו אחר וכל זה כי נגעת בחלקים שלא היית צריך לגעת, הייתם מתבאסים בדיוק כמוני, במיוחד אם הרכב צריך עדיין לשרת אתכם.

• תוכן חדש...