Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי.

אני יכול לומר לך מניסיון שלי עם כמה רכבים:

העניין תלוי בכמה גורמים:

מקוריות הרכב חשובה מאוד, כמו כן קל מאוד ליפול פה כי אם אתה לא נוגע אז הכל טוב, העסק מתחיל כשאתה מחליף רכיב מסויים שיושב הרבה זמן והחלקים ברכב מה לעשות מעיין "תופסים את המקום שלהם", חלקים נעים, אז אם אתה מחליף משהו מסויים אתה צריך ברוב המוחלט של המקרים להחליף גם את המקביל אליו, ואם העסק דיי וותיק (כמו במקרה שלך),אז זה או שאתה מחליף הכל או שאתה לא נוגע.

קל מאוד לומר ולצאת בהצהרות, בסה"כ ברור שעדיף לא לגעת, אבל עצם היותנו בפורום רכב האצבע על ההדק קלה מאוד ובא לך "לפנק" ולהכניס "ריגושים" לחיים.

שורה תחתונה ברור שעדיף לא לגעת במכסימום שבמכסימום אתה נתקע ואז יש לך שגריר.

הכל בסופו של דבר שטויות במיץ ברכבים בחברה לא נוגעים ומדלגים על טיפולים וקורעים להם תצורה וכלום לא מתקלקל בהם, אנחנו מטפלים נוסעים בעדינות שומרים ומחליפים בלי סוף סתאם דברים שאוליאיפשהו יתקלקלו לנו באיפשהו הפסיכולוגי ומחפשים לנו בכוח תקלות, עזוב הכל במוח ופה אנחנו נופלים מחליפים בתאם חצי רכב אבל זה סוג של התנסות/אם הולך חלק אז גם כיף...לפעמים הורסים בדרך...סוג של התעסקות.

אם אתה יכול להחזיק את עצמך אז אל תיגע בכלום, אחזקת שבר וטויוטה טובה בזה.

זה סוג של התמכרות כל ההחלפות וההתעסקות האינסופית ברכב. מאחל לך גמילה מהירה.

תמיד אני אומר לעצמי רכב חדש הכי טוב, אתה לא נוגע בכלום, אבל אז אני חושב לעצמי אחרי שנתיים שלוש דברים מתחילים להתיישן ואז מה עשינו בזה.....(הכל בראש משהו שם דפוק).

יום טוב חבר.

עריכה אחרונה על ידי subaru_loyale

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אושריקו, תפסיק להיות עקשן ותקשיב לאנשים בשרשור הזה. תחזוקת שבר בלבד היא לא טובה.

צריך לבחור את הקרבות שלך, לדעת על איזו תקלה לכת למוסך ואיזה חלק כדאי להחליף בזמן.

מעל להכל, וזה צריך להיות מוסר ההשכל האמיתי של השרשור הזה- צריך למצוא מכונאי טוב שיודע את העבודה שלו, אם יש דגם ישן כמו של אושריקו עדיף ללכת למקום שטיפל במאות כלי רכב כאלה.

אושריקו, תמצא פה בפורום מוסך מומלץ ואמין לדגם שלך, לך לסדר אותו.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
תן לי דוגמא רלוונטית להחלפת חלק ישן בחדש אשר החלפתו עלולה לגרום נזק לשאר החלקים.

מערכת מתלים עייפה + הנהג מחליף צמיגים = יותר עומס על מערכת המתלה...

עכשיו אם תסלח לי אני הולך לכתוב מאה פעם: "אני לא ארשום מלים בצורה של נוסחה מתמטית."

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

לפעמים צריך ניסיון והמון ידע לפני שאתה מחליף דברים.

אני קורא לזה ראייה טכנית.

יכול ליהיות שגומיה שהחלפת פה, שהייתה שחוקה אך במצב עבודה, תגרום לעומס מוגבר בקצה השני של המכלול.

אתה צריך לעשות את זה באופן מסודר ולעשות כל פעם אוברול כולל למכלולים שלמים (כמו כל אלה שמשפצים רכבים בני 30 ומעלה).

אחרת אתה תאבד איזון..

כבעלים של רכב עם 320 אלף קמ ו20 שנה, אני יכול לומר שבכל מה שקשור לתחום ההיגוי והאחיזה, אני מעדיף לא לגעת ולא לשפר ולא לזרוק כסף.

אז כן הרכב שובר לי את הגב בעיר, אבל מה אכפת לי, אין בעיות אחיזה מסוכנות, טפו טפו במהירויות גבוהות השיוט הוא חלק וכיפי ואין ולו רעידה קטנה.

מה שכן, אופן הנהיגה צריך ליהיות יותר עדין וזהיר בעיר הצפופה מאשר אופן נהיגה ברכב חדש.

יש מקומות שאם אתה חושב להשקיע, תחכה או שתעשה אוברול לכלל המכלולים (שלא תיווצר תגובת שרשרת כתוצאה מעומס שמפעיל חלק חדש), או שתזרוק תרכב ותקנה חדש.

במקרה שלי, אני פשוט מחכה עוד קצת שאני אוכל להרשות לעצמי מבחינה כלכלית לקנות רכב נורמאלי, חדש או יד שניה בן כמה שנים בודדות.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

צריך לבדוק את שאר מכלולי המשולש(תפוחי משולש למשל), מה עם התפוחי פרונט? גומיות מייצב? הקפיצים עדיין אותם קפיצים נכון? אמרת בעצמך שהחלפת לתושבות לא מקוריות, אז כדאי שתחליף למקוריות ולא לחסוך בכסף ולהתבאס כל פעם ליסוע ברכב.

פורסם

מתי ניסיון לתחזוקה מונעת גורם לנזק?

כשעושים עבודה על הפנים כשבזה כלול: חוסר ידע, כלים לא מתאימים, חוסר יכולת בזיהוי גורם הבעיה, החלפה של חלק שעלולה להחמיר תסמינים של בעיה אחרת ועוד.

כשמשתמשים בחלקים מאיכות ירודה.

לצערי אושריקו מוסר ההשכל שלך שגוי - סתם לדוגמה, החלפת תושבת והרעידות לא פסקו - למה הסקת שהרעידות הן מהתושבות? בוצע איבחון כמו שצריך או סתם החלפת חלקים?

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

תודה לכולם על התגובות קודם כל.

דבר שני, לגבי התושבות מנוע אני יודע שזה בגלל זה בגלל שיש מכות חזקות בין R-D-P והסל"ד והכל יציב כמו שצריך ולפני כן לא היה כזה דבר.

היה בקטנה, אבל לא משהו רציני. התושבת מנוע ימין עליונה מקורית סידרה הכל כמעט אבל אז נגעתי בתחתונות וקרה מה שקרה.

יותר מזה, לפני כמה ימים אני מתניע את הרכב, שם R ואני שומע בום כל כך חזק של משהו שמשתפרק כאילו הגיר יושב בלי תושבת או משהו.

כל זה בוודאות לא היה לפני כן. לכן אני מסיק מסקנות שחלקכם יגידו שאני טועה אולי.

פורסם

אז צריך לבדוק מה הבעייה, אתה לא אמור לשמוע או להרגיש מעבר אלים מתיבת ההילוכים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מערכת מתלים עייפה + הנהג מחליף צמיגים = יותר עומס על מערכת המתלה...

עכשיו אם תסלח לי אני הולך לכתוב מאה פעם: "אני לא ארשום מלים בצורה של נוסחה מתמטית."

לא שכנעת אותי. החלפת צמיגים לא צריכה לגרום לעומס במידה כזו שעלול להגרם נזק לטווח הארוך.

אני אישית בעד תחזוקה מונעת מושכלת.

איזה כייף לי :)

פורסם

במקרה של תיבת ההילוכים והרעש, למה אתה בטוח שזה נגרם בגלל התחזוקה המונעת שאתה מבצע? בכל זאת מדובר ברכב ישן, יתכן שמכלול מסוים התבלה והתקלקל בלי קשר למה שאתה עושה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

בגלל שלפני שהתעסקתי בכך (יום לפני אפשר להגיד) לא קרה שום דבר.

לפני כן לא נהיו לי קרקושים מוזרים מכיוון תיבת ההילוכים. אם תניע את הרכב כשהוא קר ותשים R בעיקר ותפתח את המכסה מנוע אתה תשמע רעש של רטט חזק מאיזור הגיר\תושבת תחתונה. זה לא היה מההתחלה בכלל.

אות דבר לגבי ההרגשה של החופש בהגה, שום דבר לא היה לפני למרות שהבולמים והכריות והמיסבים והגומיות והמסרק הגה והכל היה מקורי. לא מדבר על יציבות, מדבר על בעיות וחופשים.

תחזוקה מונעת אני גם בעד באופן כללי, אבל אם הייתי יודע מלכתחילה שברכב ישן יש סיכוי לנזק למרות שאתה מחליף לדברים חדשים לא הייתי נוגע בזה עד תחזוקת שבר, אני אומר את האמת. זה לא שווה לי את העגמת נפש.

יש לחבר שלי את אותו הרכב שנת 98 עם 300 אלף ק"מ כמעט, אין ספק שהיא מרגישה הרבה יותר יציבה בלי חופשים ושטויות אבל יש לו בלאי גבוה של תושבות מנוע וההגה והרכב מושכים חזק לצדדים.

פורסם

אושר - לפי דעתי הטעות הכי גדולה שלך שיצא לי להיתקל בה בחלק מהשרשורים שלך היא המחשבה ש..: "רכב ישן אני לא אשקיע עליו חלקים יקרים".

אני הכי זוכר את שזה מהשרשור שלך עם הפילטר שמן שלא רצית לשלם 80 ש"ח על פילטר מקורי בגלל שזה רכב ישן וכו' וכו'.

לפי דעתי, רק ברכב כזה ישן חייבים להקפיד על חלקים איכותיים הרבה יותר מרכב חדש.

תעבוד עם חלקים איכותיים ברמה של מקורי או OEM, תקפיד להגיע לאנשי מקצוע נורמליים כי לפי איך שזה נראה עכשיו, אתה ממש לא עושה את זה ואני די בטוח שלא תתקל בכל מיני בעיות.

וכמובן החלק הכי חשוב - אל תחפש בעיות איפה שאין.

פורסם

אני בעלים של קורולה 2001 כבר חמש שנים לערך, וחוץ מטיפולים שוטפים לא התעסקתי לא בבולמים, ולא בתושבות.

החלפתי מה שהיה צריך להחליף רצועת אלטרנטור, גומיות, משאבת ברקס,

הרכב באמת מפגין אמינות יוצאת מן הכלל, זה תלוי גם בסגנון הנהיגה כמו שאמרו פה

הרכב שלי הגיע ל 185 אלף ק"מ ובאמת אני לא רואה שינוי באיכות הנסיעה, כמו שקניתי אותה ככה היא מתנהגת

ובאמת לפי דעתי כמו שאמרו פה, משהו שעובד לא מתקנים, ברור שאיכות הנסיעה היא לא הכי וואו

כל בור קטן מרגישים, הרכב מאוד נמוך, אבל אני ממש מאוהב בזקנה הזאת , עדיין עם מצבר של שנפ מ 2011

ועדיין לא רוצה לצאת לפנסיה.

פורסם (נערך)

חייב להגיד ששלי עם 279 אלף ק"מ.

אין ספק שלפני שנה חוץ ממראה קוסמטי פגום מעט, אנשים היו חוטפים אותה בשניה שהיו נוהגים בה.

במצב של היום, מעדיף לנסוע איתה לבד...:roll:

בקיצור, אני אצטרך באחד הימים לקפוץ למוסך ואם צריך להחליף עוד חלקים כנראה אחרת שום דבר לא מסתדר מעצמו.

למדנו לפחות לקח לחיים, לא לגעת כשלא צריך ואם לגעת אז לקחת בחשבון שחלקים אחרים ישנים יתר ייפגעו. אין ספק, מכונאות זה משהו מיוחד...

עריכה:

מישהו יודע אם אפשר לשלוח שאלה\מכתב לטויוטה לגבי משולשים לרכב שלי?נשמע מצחיק והזוי אבל מה שאיתמר כתב כאן די הלחיץ אותי.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם (נערך)

מכונאות זה לא מה שאתה עושה מזה כשאתה יודע להסתכל על הדברים ולהמנע מבעיות.

אם פתחת נגעת סגרת והרכב רק ניהיה שבור יותר כנראה שלא אתה ולא המכונאים שלך מבינים משהו, או שאתם קופצים גבוהה מידי.

חבל לי שאתה מקבל טראומה מהדברים הקטנים האלה.

קח טיפ להמשך הדרך.

יצא לי לבקר במוסכים שלא יודעים לעשות את העבודה לפי הסדר שהמהנדס בחברה תכנן .

ראיתי אותם מפרקים דברים שלא צריך.

לומר לך תאמת, כל בורג שנפתח ללא צורך כאב לי הלב.

לא בהכרח שנגרם נזק, פשוט זה מעיד על רמה נמוכה.

מאותו פעם, אני התחייבתי לעצמי שאני קודם כל בודק את היקף העבודה, את האופן והסדר שבו מתבצעים הדברים ורק אז אני יסע למוסך שאני יותר סומך עליו, וכשהמכונאי יעשה מהלכים שלא נדרשים אני אדע לעצור אותו.

למה כאב לי הלב?

לצערינו במוסכים, לא יעבדו על כל בורג עם טורק, אלה עם כלי ידני או פנאומטי ואין סיכוי שהמומנט הידוק שבוצע יהיה באיזור שקבע המתכנן.

אני עדיין לא מהנדס מכונות, אבל התפיסה שלי היא שחלק מהמכונאים פשוט לא מבינים את ההשלכות מאחורי מומנט הידוק מתאים.

אותו חלק, רואים את הבורג כבורג, אני רואה את הבורג כחלק הכי קטן שמחזיק את המכלול והידוק לא מתאים שלו יפגע בהרמוניה כלשהי.

ומכאן הרכב מתחיל לצקצק ולעשות בעיות.

קח את זה כהתחלה, תמשיך לקרוא וללמוד.

קח על עצמך עבודות קטנות שיתנו לך ניסיון מעשי, ואז תחזור לעבודות גדולות יותר.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי nir100

• תוכן חדש...