Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני 4 שנים רכשתי בטרייד מובייל את הפולו שלי.

כעת שאני רוצה למכור אותה גיליתי בבדיקה שהג'נטים מגנזיום שהם התקינו לי הם אינם מקוריים.

למה זה מעניין אותי? כי בג'אנט לא מקורי יש מתאם בין הג'אנט לרכב. ברגע שהיה לי פנצ'ר לא הייתי מודע לעניין וחיזקתי את הגלגל ספייר ישירות על הרכב בלי להוציא את המתאם.

הבודק אמר לי שאם הייתי נוסע קצת יותר הגלגל היה נופל ויתכן והייתי נהרג. אני מקווה שטרייד מובייל מרוצים מהעובדה שרימו אדם תמים וכמעט הביאו למותו בשביל 4000 שקל.

לדאבוני ומפאת מצפוני הודעתי על העניין לאשה שרצתה לקנות את הרכב שלי והמכירה התבטלה בו במקום.

אני מתכוון להודיע, לפרסם וכנראה גם להגיש תביעה נגד החברה.

אין לי ספק שיש להם סוללת עורכי דין שיעשו ממני מטעמים אבל בכל זאת אני הולך לעשות כל שביכולתי בשביל לגרום להם לשלם על כך.

לא להתקרב אליהם!!

פורסם

מי התקין את הג'נטים, בעל הרכב הקודם או החברה?

נניח שזה הם מי אמר שחייבים לשים ג'נטים מקוריים ממגנזיום?

במידה והם ידעו שיש מתאם מן הראוי שהיו אומרים לך.

אני לא מתעסק בתחום, במידה והמתאם נחשב בטיחותי לא נראה לי יש לך קייס.

פורסם

לא הם לא התחייבו זה גם לא ממש עניין אותי אם יש ג'אנט רגיל או מגנזיום אני לא נתעניין בשטויות האל

אבל אני מניח שלא להגיד לי על זה מילה זה לא חוקי בעליל.

מיותר לציין שזה לא ראוי.

אפשר לשים גלגל חלופי בלי מתאם אבל זה לא בטיחותי בעליל.

זו אחריות מלאה של החברה לידע את הלקוח לגבי העניין. זה לא משהו שניתן להסיק יש מאין

פורסם
לא הבנתי: הרוכשת ביטלה את העיסקה עקב העובדה שברכב מותקנים חישוקים שאינם מקוריים?

לא. בגלל שהחישוקים לא מקוריים אלא בגלל שיהיה לה תקר, היא צריכה להחליף גלגל, לנתק מתאם שה' יודע איך עושים זאת ואז בגלל שהמתאמים עשויים מפלסטיק ונסדקים ברגע שמסירים אותם, ללכת לחפש לקנות מתאמים ספייר.

אני חיפשתי איפה קונים, לא מצאתי ובכלל מי רוצה להיכנס לסיפור הזה

פורסם

אם פתחת את השרשור הזה כדי לקבל עצה, אז אני מייעץ לך לרדת עכשיו מהרעיון לתבוע אותם. המוכר אינו חייב לדווח לך על חישוקים שאינם מקוריים (והרי ממילא כמעט כל רכב שני נוסע עם חישוקים כאלה), ואם הם הותקנו בצורה בטיחותית ונעשה שימוש במתאמים כפי שציינת, הרי שאין כאן שום בעיה, מה גם שאיש לא התחייב למכור לך רכב עם חישוק מסוים.

להשיג חישוקי פלדה מקוריים זה סיפור זול יחסית. קזז לרוכשת כמה מאות שקלים ממחיר הרכישה, סגרו עיסקה ותעבור הלאה.

למנהלים: לדעתי ראוי לערוך את כותרת השרשור, שכן למיטב הבנתי לא נעשתה כאן כל הונאה מצד טרייד מוביל.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני אנסה לפשט לך את זה כך שאולי תבין.

נניח שאתה קונה M16עם קנה לא מקורי ומחסנית מלאה כדורים לא מקוריים בהתאמה. מבלי שתדע שקיים דבר כזה בכלל.

אחרי שנגמרה המחסנית אתה רוצה למלא אותה והולך וקונה חבילת כדורים לM16 רגיל. אממה הקנה של הרובה כאמור אינו מקורי ואף אחד לא טרח לספר לך שאם תירה עם כדורים רגילים בקנה לא מקורי הוא יתפוצץ לך בפרצוף.

העניין הוא ממש לא שמכרו לי לא מקורי אלא שלא מקורי דורש מתאם ושזה מסכן חיים לא לידע לקוחות לגבי עניין זה.

בדקתי את העניין וחוקתית חל על סוכנים חוק בגילוי הנאות במקרים כאלו

מקווה שזה מספיק ברור.

פורסם

למיטב ידיעתי מתאמים כאלה שכיחים. כל פנצריה מחזיקה כאלה או לפחות יש שם מישהו שיודע היכן להשיג חלופיים. יש המון רכבים על הכביש עם חישוקים לא מקוריים.

אני מנח שאתה מתכוון לבודק של המכון שביצע בדיקה לפני קניה. איך הבודק הגיע למתאמים? תן עוד פרטים כדי שאפשר יהיה להבין מה קרה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני לא מבין משהו אחר:

שמת גלגל תחליפי במקום מה שהתפנצ'ר לך, לא ידעת שזה מסוכן ואתה מאשים את החברה שמכרה לך את הרכב לפני 4 שנים?

נשמע לי כאילו אין לך קייס בשיט (סליחה על הצרפתית). אתה לא יכול להגיד "אני לא מבין כלום ברכבים-זה הכל אשמת המוכר"

אף אחד, גם המוכר הישר בעולם לא יזכור להגיד לך "שומע, את הספייר שים בלי המתאם". אין פה לא הונאה ולא נעליים.

דבר נוסף-הבוחן נראה לי קצת הגזים איתך. ליפול הגלגל לא היה נופל, אלא אם כן כל 4/5 הברגים שמחזיקים אותו היו נופלים בבת אחת. אם הידקת אותו על המתאם, סימן שהמתאם הזה (שהוא חתיכת פלסטיק) לא משמעותי בכלל.

לדעתי אתה יותר כעוס על זה שלא הצלחת למכור את הרכב.

*אין לי שום קשר לחברה, אני רק מנסה להסביר כמה מגוחך זה נשמע מהצד.

"כשנעבור לכתוב כתבות שמתפרסמות בלאשה, מבטיח שתהיה התיחסות האם החוטיני נכנס לי לתחת במושבים האלה והאם החומר ממנו עשוי הדש בורד שורט לי את הפרנצ' מניקור."

פורסם

האם אתה יודע בוודאות שטרייד מוביל התקינו את הג'אנטים? האם אתה יודע שהפרט הזה היה ידוע להם ולסוכן שמכר לך את הרכב?

אם לאו (וגם אם כן) מה הקשר בין בין מחדל אפשרי שנוגע לזה שלא אמרו לך שמאחורי הג'נט יש מתאם (ראית פעם בחיים מישהו שירד לרזולוציה הזו בהסברים על רכב למכירה?) ולבין "זהירות הונאה"?

האם אתה בדקת את הרכב? איך לא גילית 4 שנים שיש לך כזו קטסטרופה מותקנת ברכב?

מה אתה אומר על המוסכניק שלך שבמשך 4 שנים הוא מפרק לך גלגלים כל טיפול ואולי גם בין הטיפולים והוא לא גילה את "סכנת הנפשות" וחמור מכך, לא דאג ליידע אותך שאתה נוהג על פצצת זמן?

אתה מבין את המשמעות של הדברים שאתה אומר על טרייד מוביל?

הייתי מציע שתשקול שוב את ה"לפרסם",גם את "הלתבוע" כדי שלא תגלה כי שעניין התביעה עובד גם הפוך.

אפרופו, לא בטוח שאתה צריך להתנצל בפני טרייד מוביל אבל בפני אלעד, בהחלט כן, מה זו התגובה הזו? "שקרן, רמאי, עצות אחיתופל"? ומה, תתבע את הנהלת הפורום אם לא יתריעו בו?

ולא, אין לי שום קשר לטריידמוביל גם לא לאלעד,

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

צדקנים יקרים שלום רב,

אני אשמח לחזור בי מהאשמתי ולהפיץ הודעת התנצלות גורפת בכל פורום אפשרי אם מישהו מכם יגיד שאם זה היה קורה לו אז הוא לא היה מתרעם.

בפועל עכשיו, אני לא מוכן לרמות בשום אופן את אלו שמתקשרים לגבי הרכב. רובם ככולן מביעים השתאות ומודים לי על הכנות. היה אחד שאמר לי שאני גבר שבגברים על זה שסיפרתי לו ורק על בסיס זה הוא מוכן להשתתף איתי חצי חצי בעלות ג'נטים חדשים. המשמעות היא פחות 2000 שקל מבחינתי.

אם היה להשיג את המתאמים האללו איפשהו אז ניחא, הייתי מתמרמר רק על התהליך אבל הפכתי את האינטרנט והייתי אצל 3 בעלי מקצוע שאמרו לי שאין להם מושג איפה משיגים אותם.

טרייד מובייל הם סוכן מקצועי שאחראי למה שהוא מוכר. הם החליפו צמיגים שקניתי את הרכב והסוכן מכר לי ג'נט מגנזיום מבלי לציין שהוא לא מקורי ואת ההשלכות של כך. אחרת הייתי דורש גלגלים מקוריים.

אני הדיוט שלא מבין דבר וחצי דבר ולא לקחתי בחשבון כלל שעלי לבדוק דבר שכזה.

לסיכום ולמי שעדיין חושב שאני מתבכיין סתם, תתארו לכם שאחותכם או אמא שלכם רכשה רכב כזה וחיברה גלגל על מתאם בלי לדעת שעליה להסיר אותו. זו לא סכנת נפשות כמו להיכנס לקסבה בשכם במבצע צוק איתן אבל זו בהחלט לא מחשבה נעימה וסיטואציה רעה שאני לא מאחל לאף אחד מכם.

למי ששוקל לקנות רכב מטרייד מובייל, המלצה שלי להקליט ולתעד כל צעד ושעל בדרך.

פורסם
האם אתה יודע בוודאות שטרייד מוביל התקינו את הג'אנטים? האם אתה יודע שהפרט הזה היה ידוע להם ולסוכן שמכר לך את הרכב?

אם לאו (וגם אם כן) מה הקשר בין בין מחדל אפשרי שנוגע לזה שלא אמרו לך שמאחורי הג'נט יש מתאם (ראית פעם בחיים מישהו שירד לרזולוציה הזו בהסברים על רכב למכירה?) ולבין "זהירות הונאה"? האם אני יודע שהמנתח עובד עם סכין סינית ולא שוויצרית? לא כי אני לא מהתחום. הם כן וחלה עליהם חובת גילוי נאות, הם אנשי מקצוע אני לא

האם אתה בדקת את הרכב? איך לא גילית 4 שנים שיש לך כזו קטסטרופה מותקנת ברכב? היה לי פנצ'ר אחד ב4 שנים. לא גיליתי את זה עד עכשיו

מה אתה אומר על המוסכניק שלך שבמשך 4 שנים הוא מפרק לך גלגלים כל טיפול ואולי גם בין הטיפולים והוא לא גילה את "סכנת הנפשות" וחמור מכך, לא דאג ליידע אותך שאתה נוהג על פצצת זמן? מה הוא קשור לזה מאיפה לו לדעת שלא סיפרו לי על זה?? מתאמים זה דבר נפוץ בשוק, נפוץ גם שמי שמוכר לך כאלו יידע אותך לגבי העניין

אתה מבין את המשמעות של הדברים שאתה אומר על טרייד מוביל?

הייתי מציע שתשקול שוב את ה"לפרסם",גם את "הלתבוע" כדי שלא תגלה כי שעניין התביעה עובד גם הפוך.

אפרופו, לא בטוח שאתה צריך להתנצל בפני טרייד מוביל אבל בפני אלעד, בהחלט כן, מה זו התגובה הזו? "שקרן, רמאי, עצות אחיתופל"? ומה, תתבע את הנהלת הפורום אם לא יתריעו בו?

ולא, אין לי שום קשר לטריידמוביל גם לא לאלעד,

תשובות בגוף ההודעה, יש שאלות שלא זכו לתגובה מפאת רטוריקה לא רלוונטית בעליל

פורסם

חביבי, אתה היסטרי. וההיסטריה שלך היא שהרחיקה קונה פוטנציאלי.

כל שהיה לעשות הוא למצוא מתאם בודד ולהתקין אותו, זה אפילו לא יקר מדי.

ואם אתה לא מוצא בצמיגיות מתאם מתאים, תזמין באינטרנט (Hub Centric Rings).

גלגל לא היה עף כל כך מהר ואת עיקר העבודה עושים הברגים שמצמידים בין החישוק לסרן (וכן, יש ויכוח לגבי נשיאת העומס ע"י המתאם/נאבה).

המתאם, בין אם מפלסטיק או מתכת דואג למרכז את החישוק בצורה מיטבית ומונע בכך רעידות (שהרי אם היו מתקיימות, היית ניגש למוסך ומגלה את הבעיה).

אין שום השלכות לכך שהחישוקים אינם מקוריים.

כשהחליפו צמיגים, בעל המקצוע כנראה שם לב למתאמים או שפשוט החזיר כל גלגל למקומו כך שלא היתה בעיה. ולסוכן בטח אין דרך לוודא מה היה שם. לא מבין בכלל איך אפשר להתקין חישוק שאינו מתאים על גבי מתאם כזה מבלי למעוך אותו ולהיתקל בהתנגדות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...