Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלנו בפורום נהוג להמליץ להחליף את הצמיגים כל 4 שנים.

אז נכון, ההמלצה הזו מחמירה יותר מהחוק וממכוני הטסטים, ועדיין אני תוהה האם גם 4 שנים זה לא יותר מדי?

אנחנו חיים במדינה שטופת שמש שמקבלת הרבה יותר שעות קרינה מאירופה ומרבית צפון אמריקה. לקרינה הזו יש השפעה מכרעת על אורך חיי הצמיגים, זאת בנוסף לתשתית לא-משו ובמקרים רבים גם אחזקה לקוייה של רכבים וסגנון נסיעה שכולל ריבוי נסיעה עירונית ותמרוני חנייה צפופים.

צמיגי הרכב שחשופים לכל המפגעים המתוארים לעיל עוברים שינוי בהרכבם הכימי במשך הזמן, וכל צמיג, איכותי וממותג ככל שיהיה, בסופו של דבר הופך למשהו עגול ושחור שכל קשר בינו לבין אחיזה מקרי בהחלט.

זה יכול לקרות אחרי שנה, אחרי שנתיים ואחרי שלוש. למעשה אני לא חושב שיש בשוק צמיג שהוא בן 3 שאפשר לומר עליו שהוא עדיין "אוחז טוב". במקרה הטוב זה כנראה יהיה "סביר", לא יותר. 4 שנים נשמע לי way too much.

יחד עם זאת ומאחר והוצאה על צמיגים היא לא הדבר הכי נוח בכיס - מה אתם חושבים? מתי צריך להיות הרגע בו צריך להחליף צמיגים?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אישית, לא נתפס לאף כלל, ברגע שהאחיזה יורדת ו/או הצמיג מתחיל להראות סימני עייפות פיזיים ו/או עבר קרוב ל30 אף ק"מ ו/או עברו מעל שניים על הכביש הוא מוחלף.

אוליי לא נוח בכיס, אבל לתקן רכב אחרי תאונה בגלל צמיג דפוק - עוד יותר לא נוח בכיס

פורסם

צריך לשלב פה פקטור של קילומטראז'ת סגנון נהיגה. סוג הצמיג וכו'.

אחרי 4 שנים וקרוב ל-80 אלף ק"מ על הקונטי אקו קונקט שלי היה הרבה מאוד בשר. אבל התחיל להראות יובש בצדדים וכן הרגשתי שהאחיזה ירדה - אז מבחינתי זה היה הרגע שדי. למרות שהיא עברה טסט חודש ומשהו לפני.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

4 שנים זה סוג של ממוצע כזה. האידאל הוא שתחליף צמיגים כמו שyuraskor טוען, אבל בתכלס אפשר גם לנסוע בבטחה גם על צמיג שאוחז "בסדר" בנהיגה מנהלתית רגועה. הכל עניין של תקציב ומודעות למצב הרכב.

מי שמגיע לרמה שבטסט אומרים לו להחליף צמיגים, כנראה ממש חי על הקצה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

ההמלצה הזו היא אמפירית נטו והיא נובעת, למיטב ידיעתי, אך ורק מנסיונם של מאמני הנהיגה המתקדמת בישראל.

ההמלצה הזו מחמירה יותר מן המקובל על יצרני הצמיגים, הרכבים, הצמיגאים והמחוקק - מאחר והיא מתבססת לא על שלמות הצמיג אלא על יכולתו לספק ביצועים סבירים מבחינת מרחקי בלימה, יכולת פניה ושינוי כיוון.

ככזו לא קשה לתת לה תוקף מחקרי (מעבר ללא מעט נסויים שנערכו בארץ) ולמיטב ידיעתי זהו גם משך זמן המקובל במדינות אחרות להחלפה של צמיגי חורף, שנעשה בהם שימוש עונתי בלבד.

יש בקרב מדריכי הנהיגה וקהילת הנהגים גם המלצות מחמירות יותר של שלוש שנים ואפילו שנתיים וחצי ולחלופין מקום אחד (טריגו) שממליץ על מקסימום חמש שנים סך הכל.

בסוף זה עניין של אומדן אישי, על בסיס מראהו של הצמיג (במידה והוא מפתח סימני יובש נראים לעין) והתחושה של מידת האחיזה שהוא מספק.

אני אישית לא רואה סיבה לקצר את "כלל האצבע" לפחות מארבע שנים, כי החמרה מופרזת בשם הבטיחות גם היא בעייתית.

כמו כן, יש המלצות על בסיס נסועה, בהנחה שהרכב נוסע הרבה, שנעות בין ששים לשמונים אלף קילומטרים, או מעט יותר ברכב כבד, ופחות מכך בדו גלגלי.

כמו כן, ישנן המלצות בנוגע לעומק חריצים, שנעות בין שלוש לארבע מילימטרים - ולא השניים הנדרשים על פי חוק.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בשנת 2011 בערך רכשתי רביעיית מישלין אנרג'י עבור פולקסוואגן פולו ידנית. למרות שהם היו מתאריך ייצור דיי קרוב לתאריך הקנייה, לאחר שנה וחצי החלפתי אותם מכיוון שהם התייבשו וכבר האחיזה נחלשה משמעותית (למרות שהרכב לא עבר הרבה ק"מ).

אני חושב ש 4 שנים זה אפילו יותר מדי במיוחד למי שמתגורר בנגב.

פורסם

יש את האלה שיחסכו עוד 200 שקל בשביל צמיגים סיניים כי האוטו ישן אז אין טעם להשקיע.

צמיגי מישלין למשל מראים סימני יובש ושחיקה כבר אחרי שנתיים.

פורסם
בשנת 2011 בערך רכשתי רביעיית מישלין אנרג'י עבור פולקסוואגן פולו ידנית. למרות שהם היו מתאריך ייצור דיי קרוב לתאריך הקנייה, לאחר שנה וחצי החלפתי אותם מכיוון שהם התייבשו וכבר האחיזה נחלשה משמעותית (למרות שהרכב לא עבר הרבה ק"מ).

אני חושב ש 4 שנים זה אפילו יותר מדי במיוחד למי שמתגורר בנגב.

אני חושב שזה בגלל שקנית מישלן.

גם אצלי הם התייבשו מהר מאוד..

פורסם

הכל תלוי באופן תחזוקת הצמיג והדגם שלו.

לדוגמא אצלי יש רביעיית קונטי אקוקונטקט 3 , 3 מהצמיגים סיווג מהירות H והרביעי מהם T.

הצמיג בעל סיווג T משמעותית יותר שחוק משלושת האחרים.

פורסם

לדעתי הכוונה בהנחיה של 4 שנים היא רק אם הכל עדיין בסדר בצמיג עצמו. יש מקרים, אומנם לא רבים,

שצמיגים נראים טוב אחרי 4 שנים, עם יותר מ 50% בשר, ולא נראים יבשים או פגומים, ועדיין עדיף להחליף

אותם, בגלל שעברו 4 שנים. נכון, זו לא חובה, והם יעברו טסט בלי בעיה, אבל כדי להיות שקטים ובטוחים יותר

עדיף לבצע החלפה.

לי היו צמיגים שהיו על הרכב שנתיים ונראו כבר זוועה, והוחלפו, ולעומת זאת היו מקרים שאחרי 3 וחצי שנים הם

עדיין נראו טוב, ולא חייבו החלפה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
יש את האלה שיחסכו עוד 200 שקל בשביל צמיגים סיניים כי האוטו ישן אז אין טעם להשקיע.

זה התירוץ הכי מפגר בעולם.

כי לפי ההיגיון הזה, גם אם הרכב חדש 2016, למה להשקיע "סתם" אקסטרא כסף?

או, גם אם הרכב גרוטאה ב500 ש"ח, למה להפוך אותו למסוכן עוד יותר אם אתה משתמש בו?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני באמת לא מוצא כל הגיון בהחלפת צמיגים לפי שנים.

השיקולים בעת החלפת צמיגים צריכים להיות אלו:

• רמת שחיקה של הצמיג.
  • צמיג יבש או לא.

כל שיקול אחר לא רלוונטי.

לכן, תיאורטית, אם מישהו איחסן את הרכב שלו בתנאים אופטימאליים (אויר קריר ויבש, כמובן ללא שמש) וכמעט שלא נסע עם הרכב, אין מניעה להמשיך להשתמש בצמיג גם 8 ו-9 שנים.

עם זאת יש לשים לב שצמיג יבש לא בהכרך מראה סדקים! יש לבחון את יובש הצמיג גם כשהוא ללא אוויר ומחוץ לג'נט...

• תוכן חדש...