Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז אני אסביר למה אני מתכוון: הדגמה עם רנו קליאו ספורטיבית מ-2001 מול המשפחתית מאותה שנה:

משותף - ABS, הגה כוח, מזגן, חלונות חשמליים, לפחות 2 כריות אוויר

נכון שלרנו ספורטיבית יש הבדל באסתטיקה כמו ריפוד עור וחישוקי מגנזיום - הייתי אומר שזו תוספת שמצדיקה 5000 שקל מקסימום ברכב בן 15. כמה ספת עור בת 15 שנה עולה?

אבל מה שממש מצחיק אותי זה שלספורטיבית זה גם רק 2 דלתות, ואז מי שצריך להיכנס מאחורה צריך להשתחל איכשהו דרך המושבים הקדמיים וזה חיסרון פונקציונלי מטורף - אני ממש לא מבין את הלוגיקה הזו. השקעתם ברכב שיהיה ספורט ולא יכולתם לסדר כבר 2 דלתות נוספות בשביל המושבים האחוריים ??

ואז אתה מגלה שרכב ספורטיבי עולה פי 2 (!!!) ממקבילו המשפחתי - 20 אלף לעומת 10 אלף. לך תסביר לנוסע השלישי והרביעי ששילמת עוד 10 אלף שקל על הזכות שהוא ישתחל פנימה וישב על מושב עור.

בקיצור על מה אני מתפלא? שהספורט הרבה הרבה יותר יקר למרות שהגישה למושבים מאחורה היא בעייתית והרכב עצמו קטן יותר וצפוף יותר.

גם מבחינה חזותית אין כמעט הבדל- תסתכלו -

רנו ספורט - http://images-2.drive.com.au/2010/10/13/1984149/renault-clio-sport_428_m-420x0.jpg

רנו משפחתי - http://bestcarmag.com/sites/default/files/6563500renault__clio_1_5_dci___65_authentique_2001_1_lgw.jpg

מה אני רוצה מהחיים שלכם? כמאמר הכותרת - סתם שאלה...

פורסם (נערך)

מנוע משופר או גדול יותר ומכלולים משודרגים ביחס למקור לשם ספורטיביות

3 דלתות בארץ נהיה פחות שכיח ככל שהזמן עובר, המגאן Rs הבאה תהיה רק 5 דלתות.

בכל מקרה גם לקליאו הנל היו גרסאות שלוש דלתות סטנדרטיות שלא עלו יותר.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
  • אחראי פורום
פורסם

וגם שוק מצומצם של יחידות במצב טוב, של מעט מוכרים. הטובות נסחרות מעל המחירון שלרוב תלוש מהמציאות.

ספורטיבית היא לא בסיס להשוואה, בוודאי שלא מול משפחתית סטנדרטית.

לגבי הדלתות, עניין מסורתי יותר, אני מניח. בידול מגרסאות רגילות, עיצוב טוב יותר ברוב המקרים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

שחכת כמה רכיבים שוליים -

מנוע חזק יותר ואולי גם גיר משודרג

שילדה מחוזקת, מע' מתלים טובה יותר, צמיגים אחרים, בלמים טובים יותר (בד"כ ב"משפחתית" יגיעו עם תופים מאחורה) ועוד..

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא קונים את הרכב הספורטיבי בשביל העור והדלתות, בשביל זה קונים את הדגם המשפחתי הכי מאובזר.

הספורטיבי נרכש בעיקר בגלל הביצועים, וכל העור והתוספות החיצוניות זה לערך מוסף לבדל את הדגם. יש גם קליאו 1.2 עגלה עם 3 דלתות.

צריך גם לקחת בחשבון שהאחזקה של הדגם הספורטיבי יקרה יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שאלת תם - אתם בטוחים שזו שאלת תם?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

^

אחרי ההוא שחשב שM בהילוכים זה מצב Mountain, כל שאלה יכולה להיות שאלת תם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כאמור, אם הכוונה לשוק יד 2 מדובר בביקוש מול היצע.

אם הכוונה לחדש, זה אפילו פשוט יותר: בשוק שמרני ופרובינציאלי, ה"לא קונבנציונלי" וה"שונה" הוא מוצר שמגלם בתוכו פוטנציאל עושק גדול יותר, מעצם היותו כזה (ע"ע תמחור המיאטה החדשה).

:idea:
פורסם

כמה ספת עור בת 15 שנה עולה? מה קשור ? דוגמה גרועה

אבל מה שממש מצחיק אותי זה שלספורטיבית זה גם רק 2 דלתות תמשיך לצחוק

לך תסביר לנוסע השלישי והרביעי ששילמת עוד 10 אלף שקל על הזכות שהוא ישתחל פנימה וישב על מושב עור.לוגיקת החשיבה שלך אמנם מקורית אבל לוקה בכישלון מערכתי חמור

מה אני רוצה מהחיים שלכם? כמאמר הכותרת - סתם שאלה...

אני לא בטוח שגם אתה יודע מה אתה רוצה

alfa 156 2.5.

פורסם
שחכת כמה רכיבים שוליים -

מנוע חזק יותר ואולי גם גיר משודרג

שילדה מחוזקת, מע' מתלים טובה יותר, צמיגים אחרים, בלמים טובים יותר (בד"כ ב"משפחתית" יגיעו עם תופים מאחורה) ועוד..

וואלה נכון - זה באמת יכול להשפיע על מחיר גבוה יותר. ההשוואה בין 2 הדגמים האלו לא הייתה נכונה אם מתמקדים רק על הנושא הזה.

אז אמרתי לעצמי - נלך ונשווה 2 רכבים שרק העניין הזה הוא הפרמטר היחיד שמבדיל ביניהם.

אז - מצאתי עבור דוגמה אחרת - סיאט איביזה 1.4 ליטר אוטומטית מ-2003 - אצלה הדגם 5 דלתות יקר יותר מה-3 דלתות ב-1000 שקל במחירון. לדעתי הפער צריך להיות יותר גדול, אבל זה מיישב את הפליאה שלי.

פורסם

שמע איתי, להשוות קליאו ספורט עם מנוע 2.0 ל' ו170 כ"ס שנחשבה בזמנו (והאמת שלא רחוקה מזה גם היום - על אף גילה) לאחד מרכבי ההנעה הקדמית בעלי ההתנהגות הטובה שיוצרו, לקליאו 1.2 או 1.4 עם חמור וחצי, שהיא סתם סופר מיני? באמת? על הדוגמא השנייה שלך אפשר לענות בתשובה פשוטה, ביקוש והיצע, על הראשונה? זה לא אותו הרכב, הקשר המכאני בין הקליאו הרגילה לספורט הוא אפסי, אם כבר הקליאו ספורט חולקת יותר מכלולים עם (תחזיקו חזק...) קנגו!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

רכב ספורטיבי זה ממש בזבוז:

1. שלוש דלתות במקום חמש!

2. תיבת הילוכים ידנית. מה אני פריאר להעביר הילוכים כשאפשר לקבל תיבה שעושה את זה בשבילי?

3. שורף יותר דלק.

4. עושה יותר רעש. למה אי אפשר לנהוג בשקט?

5. מה זה כל החלקי החילוף היקרים האלה? צמיגים בשלושת אלפים שקל?!

ואחרי כל זה, עוד מבקשים על הרכב יותר כסף בשביל ריפוד עור שאפשר לעשות לבד בשלוש מאות שקל? מה הם חושבים לעצמם?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...