Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדיין בהתלבטויות בעניין רכב 7 מקומות. והפעם - מיצובישי גרנדיס או אאוטלנדר (שנתונים 2007-2009).

הגעתי למסקנות הבאות:

הצרפתיות בגילאים האלה לא אמינות

VW טוראן - בעיית אמינות במנוע הבנזין ואין מועמדים ראויים בדיזל

פורד - s מקס קטנה, גלקסי מועמדת אפשרית (אם כי שתיינית דלק, טיפולים יקרים יותר ופחות שומרת על ערכה מהיפניות)

ביפניות - מזדה 5 מאוד קטנה, טויוטה ורסו מתחילה ב-2010 ויקרה.

מיצובישי מציעה את הגרנדיס שהיא מיניוואן בגודל אמיתי וכן את הג'יפון אאוטלנדר שגם לו יש 7 מקומות.

צריכת הדלק של השתיים תהיה דומה (לשתיהן מנוע 2.4)

האאוטלנדר יעלה עוד כ10-15K אבל מעבר לאמינות ול-7 מקומות שאני מחפש, נותן גם מימד של רכב פנאי מהנה ונראה הרבה יותר טוב מעוד מיניוואן משעמם. הוא גם מגיע בדר"כ מאובזר יותר ועם מושבים נוחים יותר. הנטיה היא - אם כבר קונים רכב יפני, אמין וצרכן גדול של דלק, אז שגם נהנה ממנו.

ברור לי שמדובר בקטגוריות שונות. מה היתרונות והחסרונות?

פורסם

תלוי מה אתה מחפש באוטו, אם מדובר בדגם הרגיל, יש לזכור שהוא בכלל לא 4*4 אלא רכב רגיל לחלוטין, הגרנדיס לעומתו הרבה הרבה יותר מרווחת וגדולה. האוטלנדר הוא עם יותר פוזה אבל הרבה יותר קטן וצפוף מהגרנדיס, כמעט כמו המזדה 5 אם לא פחות.

אני הייתי בוחר בגרנדיס היות והיא הרבה יותר מרווחת.

אם אתה מחפש פוזה, או 4*4 לך על האווולנדר.

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

התרשמתי שדווקא המרחב הפנימי של האאוטלנדר לא רע. אולי קטן יותר משל הגרנדיס אבל לא פצפון כמו של המזדה 5. בתא מטען של האאוטלנדר נכנסת עגלה גם כשהשורה השלישית של המושבים פתוחה. במזדה 5 אין תא מטען כשהשורה השלישית פתוחה.

פורסם

אין כמעט מעשה קסם השורה השלישית באוטלנדר צפופה יותר מהגרנדיס (שמרווחת יחסית לקטגוריה),

מנסיון הגרנדיס נוחה וטובה אבל שתיינית לא קטנה, אמינות מעולה.

האוטלנדר (דרך אגב תבדוק היטב שהיא אכן 7 מקומות בשנתונים האלו) חסכונית יחסית בדלק (אני מדבר על דגם 2013 שאותו אני מכיר היטב), פחות נוחה וללא יכולות שטח רק עם מרווח גחון טיפה יותר טוב.

פורסם

לא הייתי קורא לגרנדיס "מיניואן בגודל אמיתי". אולי המושבים מרווחים, אבל זה בעצם סטיישן. גם התא מטען, כשכל המושבים פתוחים, הוא מזערי כנהוג. יאחסן כמה שקיות שוקו.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

FRV - טעות בידך. לגראנדיס תא מטען של כ-300 ליטר כשכל המושבים פתוחים שזה שווה ערך לתא מטען של משפחתית קומפקטית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תראה, בליטרים אני לא מתווכח איתך. אבל עשיתי חיפוש על "גרנדיס" ביוטיוב ונכנסתי לאיזה סרט תדמית, והתא מטען היה ממש קטן בעיני. אגב אני נזכר כרגע שגם הצצתי לאיזה גרנדיס שחונה כאן בשכונה שלי. התא מטען מאוד עלוב. אולי אני לא רואה טוב? גם באאוטלנדר זה נראה בערך ככה, זאת מחלה של כל המיניואנים, מי פחות ומי יותר. זה לא תא מטען אמיתי כמו ב-FRV.

Mitsubishi_Grandis_VRX_2010_boot.jpg

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

שאלה כללית:

מה ההבדל בירידת הערך השנתית אם אני קונה אאוטלנדר שנת ייצור 2012 או שנת 2009?

יש לי את התקציב לקנות 2012-2013 אבל הסיבה שתמיד העדפתי ישנות יותר היא בגלל ירידת הערך ובגלל שביפניות הגיל המתקדם לא פוגע משמעותית באמינות. אם ההפרשים בירידת הערך השנתית לא גדולים, אעדיף שנתון מתקדם יותר עם מנוע 2 ליטר חסכוני עם מערכת stop and go על פני ה2.4 הוותיק והשתיין. מה גם שבדגמים החדשים יותר השורה השלישית של המושבים הרבה יותר נוחה ורחבה.

פורסם

בדקתי את העניין הזה על בוריו בחודשים האחרונים.

גרנדיס, ללא כל ספק. צריכת הדלק שלה יותר גבוהה, אבל היא תסיע 7 נוסעים בנוחות ונשאר לך עוד תא מטען שאין לך באף אחד מהג׳יפונים 7 מקומות לסוגיהם.

בשורה השניה של האאוטלנדר לא נוח להכניס שלושה עם כסאות/בוסטרים, זה ספסל של שניים וחצי אנשים. בדקתי דגמים של

2011-15

הבעיה עם גרנדיס היא למצוא קניה טובה, רכב שלא עבר תאונות, שלא מדובר בסוחר שמתחזה לפרטי, וביד סבירה עם קמ״ז סביר.. צריך לשבת על הלוח יום יום, וכשיש עסקה טובה לנסוע באותו רגע ולסגור. אין דרך אחרת.

פורסם

ירידת הערך הגדולה מתרחשת בשלוש שנים הראשונות. אתה לא יכול להסתכל על זה רק כמו עסק כלכלי, כי זה לא המדיד. המדיד הוא קודם כל תקציב, ואז בתוכו שהרכב יענה על הצרכים שלך.סחירות היא חשובה, אבל היא לא הפקטור היחידי.

אם הרכבים של 2012-2013 נכנסים לך בתקציב, והנתונים שלהם יותר טובים, אין סיבה שתלך לדגם יותר ישן. ההפרש בירידת הערך יהיה זניח באחוזים, ואתה תבחר רכב שפחות מתאים לך. מבדיקה שאני עשיתי,הספסלים באאוטלנדרים של השלוש שנים האחרונות לא מרווחים משמעותית יותר.

פורסם

אם הרכבים של 2012-2013 נכנסים לך בתקציב, והנתונים שלהם יותר טובים, אין סיבה שתלך לדגם יותר ישן. ההפרש בירידת הערך יהיה זניח באחוזים, ואתה תבחר רכב שפחות מתאים לך. מבדיקה שאני עשיתי,הספסלים באאוטלנדרים של השלוש שנים האחרונות לא מרווחים משמעותית יותר.

האמת היא שהנוחות מאחורה פחות קריטית כי בכל מקרה יהיו שם מושבי בטיחות של תינוק + בוסטר לילד.

• תוכן חדש...