Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית רכב ראשון, תקציב 70-75K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברים,

קלטתי מהפורום המון מידע לפני שנרשמתי, ומכל מה שקראתי כאן יצאתי עם תמונה ממש חיובית אז החלטתי לפנות אלייכם על מנת לקבל הכוונות וטיפים בסיוע בקניית רכב.

לאחר תקופה סבירה שיש לי רשיון הגעתי למסקנה ותקציב[נמאס להיות תלוי בחברים ותחבורה ציבורית] שאני צריך רכב שישמש אותי לנסיעות לעבודה[סביבות ה40 ק"מ הלוך+חזור] ביום יום ולפנאי.

חשוב לציין כי אני גר באיזור דיי הררי[ כנרת והסביבה, יהיו נסיעות לגולן,צפת וטבריה כמו כן נסיעות למרכז בערך פעמיים בחודש]

אז אני חושב שיהיה קצת יותר כוח זמין ונוחות סבירה ל4 מבוגרים[תקנו אותי אם אני טועה, רוב הנסיעות יהיו עם 2 מבוגרים, כלומר אני ועוד בן אדם]

עשיתי לעצמי קצת סקרים והמסקנות שיצאו לי מהן [בלהתייחס לאמינות בעיקר ועלויות טיפולים(ממה שנכנס לתקציב) וביטוח סבירים,כי אין לי באמת עבר ביטוחי].

הונדה סיוויק(האצ'בק) שנתונים 10-11

טויוטה קורולה אותם שנתונים

טויוטה אוריס אותם שנתונים

מזדה 3 שנתונים 09-11(אך הצריכה של הספיריט קצת מרתיעה אותי לפי הנסיון של גיסי שאומר שבממוצע הוא מגיע ל1 ל8 ומידי פעם גם לצריכה גבוהה אף יותר).

אם יש לכם המלצות לעוד רכבים ששווה להסתכל עליהם מליסינג\טרייד אין\פרטי?[אגב מה העדיפות? ליסינג/טרייד או פרטי?]

לפי מה שהבנתי לא שווה כ"כ להסתכל על רכבים חדשים[כלומר אלה שנמצאים שנה על הכביש או קניה ישירות מהיבואן] כי יש ירידת ערך דיי גבוהה ב3 שנים הראשונות.

אשמח לשמוע על עוד הצעות וטיפים לרכבים נוחים ובעלי התנהגות כביש טובה וצריכה שלא עושה בורות בכיס.

תודה רבה מראש וסופ"ש מהנה :)

עריכה אחרונה על ידי iliahrom
פורסם

יש סיבה שאתה מחפש דווקא רכב משפחתי ולא רכב סופר-מיני? כמו למשל יונדאי i20?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ידני הולך?

אני גם הייתי הולך על סופר מיני. אם יש אפשרות למתוח מעט את התקציב (עוד 7 אש"ח), אני הייתי מעדיף איביזה 1.0 חדשה- חזקה, מרווחת מספיק ל-2 אנשים, וצריכת הדלק טובה.

פורסם (נערך)
אצלנו במשפחה הקורולה נבחרה. (2012)

אמינה ונוחה מאוד.

חסכונית בדלק וטיפולים סבירים מאוד.

כן שמעתי הרבה דברים טובים על טויוטה קורולה ממקור ראשון :)

יש סיבה שאתה מחפש דווקא רכב משפחתי ולא רכב סופר-מיני? כמו למשל יונדאי i20?

הסיבה היא אני מנסה להתחשב בערך באנשים הקבועים שהולכים לנסוע איתי, יצא לי להיות באיביזה[שנתון 07 ו11] פולו וI20[שנתון 12 נראה לי] מקדימה המצב דיי סבבה, אך מי שבמושבים האחוריים דיי סובל[1.85-1.9, מנקודת הנחה שזה הממוצע של החברים שלי ושל אבא שלי].לאומת זאת בקורולה,סיוויק לא הייתה שום בעיה מזדה 3 גם היה סבבה.

היו לי כמה גלים של חיפושים אחרי איביזה ופולו אך מה שמפחיד אותי זה האמינות של הרכבים, הגרמנים של היום זה לא מה שהיה פעם לפי מה שאני רואה ושמעתי.

ידני הולך?

אני גם הייתי הולך על סופר מיני. אם יש אפשרות למתוח מעט את התקציב (עוד 7 אש"ח), אני הייתי מעדיף איביזה 1.0 חדשה- חזקה, מרווחת מספיק ל-2 אנשים, וצריכת הדלק טובה.

ידני הולך,כן המחיר דיי קורץ,אך עד כמה שהבנתי מדובר במנוע דיי צעיר אין עדיין רשימה של מחלות כאלה ואחרות וכמו שאמרתי לפני כן[ראיתי את הביקורת שעשו בפורום ונאמרו דברים חמים], האמינות הגרמנית כבר מעט מעורערת אצלי[מכל הדברים ה"טובים" ששמעתי וראיתי על צ'מפיון],כמו כן אין לי עבר ביטוחי ואיביזה נחשב כרכב גניב,מכל זה אני מריח פה מחיר דיי נפוח בביטוח.

גם תהיה ירידת ערך דיי גבוהה בשנים הראשונות[מחישוב מהיר זה יהיה סביבות ה25-30 אלף לפחות ועזוב אתזה שאיאפשר לדעת מה עוד יקרה שיכול להוריד ערך].

שורה תחתונה אני מרגיש אבוד:|

פורסם
אם המנוע מספק אותך, הייתי בודק הונדה ג׳אז, או אפילו סיוויק ידנית

סוויק ידנית לא מצאתי[כמעט]בשנתונים האלה ומה שכן היה ידני היה של שנתונים דיי חדשים שמעל בהרבה מהתקציב שלי או ישנים משמעותית.

לגבי הגא'ז לא הכי נראה לי לעין[אלו שנכנסות לתקציב, ככה לפחות בתמונות ולא יצא לי להתקל באחת מקרוב, בכל זאת אני אנסה לעשות בדיקה]

עוד רעיונות?

פורסם

שבוע טוב אנשים

מצאתי מישהו שמוכר סיוויק האצ'בק שנתון 10 ידנית קלומטראג' נמוך יד שניה[היד הקודמת לדבריו הייתה גם פרטית]

הוא רוצה עליה 70K בזמן שהמחירון המשוכלל שלה הינו קצת פחות מ54K,לדבריו הרכב ללא תאונות ופגיעות כל הצבע מקורי ולא נעשו תיקונים,כמו כן לפי התמונות של הרכב נראה כי הוא שם צמיגים עם חתך נמוך[חדשים לדבריו], אם אני מבין נכון השינוי הזה אמור להיות מצויין ברשיון, נכון?

מה הטווח שמותר לרכב?

אם אני הבנתי נכון[לפי כמה שירשורים שקראתי כאן] חתך נמוך פוגע באיכות הנסיע אך משפר התנהגות כביש[יש פגיע בצריכת דלק?]

למי שמכיר את הרכב, איך הבידוד רעשים שלו?[יצא לי לנסוע על 5D אך לא למרחק כזה שיכולתי לשים לב לפרטים הללו]

ושאלה אחרונה, אם הרכב יהיה ללא הערות רצניות לאחר בדיקה באחד המכונים באיזור המכירה, הוא שווה את המחיר?[16K מעל המחירון] או שהוא סתם תופס טרמפ עלזה שהוא לא נפוץ כ"כ והוא עם נתונים טובים?

פורסם

אם אתה מחפש ידני שקול יונדאי i30 הנה דוגמא למודעה שמפורסמת כרגע ביד 2:

yad2hi30.jpg

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אם אתה מחפש ידני שקול יונדאי i30 הנה דוגמא למודעה שמפורסמת כרגע ביד 2:

[ATTACH=CONFIG]446924[/ATTACH]

קיבלתי הצע דומה לI30 עם קילומטראג' של 55 אלף שנתון 13 הדגם ה1.6 עם שנה אחריות כולל על כל המכלולים

מצבר+צמיגים חדשים+טסט לשנה, שווה בדיקה?[הצעה מליסינג,נהג יחיד]

פורסם
שבוע טוב אנשים

מצאתי מישהו שמוכר סיוויק האצ'בק שנתון 10 ידנית קלומטראג' נמוך יד שניה[היד הקודמת לדבריו הייתה גם פרטית]

הוא רוצה עליה 70K בזמן שהמחירון המשוכלל שלה הינו קצת פחות מ54K,לדבריו הרכב ללא תאונות ופגיעות כל הצבע מקורי ולא נעשו תיקונים,כמו כן לפי התמונות של הרכב נראה כי הוא שם צמיגים עם חתך נמוך[חדשים לדבריו], אם אני מבין נכון השינוי הזה אמור להיות מצויין ברשיון, נכון?

מה הטווח שמותר לרכב?

אם אני הבנתי נכון[לפי כמה שירשורים שקראתי כאן] חתך נמוך פוגע באיכות הנסיע אך משפר התנהגות כביש[יש פגיע בצריכת דלק?]

למי שמכיר את הרכב, איך הבידוד רעשים שלו?[יצא לי לנסוע על 5D אך לא למרחק כזה שיכולתי לשים לב לפרטים הללו]

ושאלה אחרונה, אם הרכב יהיה ללא הערות רצניות לאחר בדיקה באחד המכונים באיזור המכירה, הוא שווה את המחיר?[16K מעל המחירון] או שהוא סתם תופס טרמפ עלזה שהוא לא נפוץ כ"כ והוא עם נתונים טובים?

16k מעל המחירון? הוא מביא לך את הרכב עם ארגז זהב בבגאז'?

בחיים לא.

פורסם (נערך)

חברים יש לי כמה הצעות חדשות שקיבלתי

הונדה סיוויק 5D שנתון 9 יד ראשונה,עברה 88K רמת גימור ספורט ב60K

הונסה סיוויק 2010 סדאן יד ראשונה, עברה 70K ב60K

יונדאי I35 שנתון 12 יד ראשונה, ליסינג פרטי עברה 76K ב70K

טויוטה אוריס 13 הייבריד יד ראשונה ליסינג פרטי, עברה 56K ב85K[מה שעובר את התקציב באופן דיי משמעותי,השאלה אם שווה]

אלו הרכבים והמחיר אני מקבל שנה אחריות על 14 מכלולים בהשתתפות של 250 שקל לתקלה ואפשר אפילו להתמקח ולהוציא ביטוח חובה לשנה וטסט

השאלה אם שווה לקפוץ מהסיוויק 09 5D לאוריס 13 הייבריד בתוספת מכובדת של 15K

כמו שאמרתי הרכב הולך לנסוע בערך 15K בשנה כמובן יחס הולם וטיפולים מתאימים

• תוכן חדש...