Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

שלשום שילמתי מקדמה על רכב מסוג פורד פיאסטה שנת 2012 בחברת 'שלמה סיקסט'.

הרכב עבר בדיקה של מכון קומפיוטסט בתאריך 22 לנובמבר ונמצאו בו מספר ליקויים - שתוקנו על ידי החברה. מצ"ב דף הליקויים של הרכב.

השאלה שלי היא האם כדאי לי לקחת את הרכב לבדיקה נוספת מטעמי?

בתודה רבה,

איתי

compiutest (1137x1280).jpg

פורסם

תשקיע עכשיו 500 ש"ח שלא תחזור הנה לבכות אח"כ שסידרו אותך...

בדיקה מטעמך הינה הבסיס לפתיחת מו"מ על המחיר הסופי.

אני מקווה שלא הסכמת לאף הצעת מחיר שלהם עדיין. אין דבר כזה מחיר סופי/אחרון/רק להיום במגרשים.

פורסם

כי הם רוצים שתשלם כמה שיותר על האוטו. הגיוני, לא?

קבל כל מה שאומרים לך במגרש בעירבון מוגבל. אל תסמוך על בדיקות וכו' שמציגים לך. תוציא היסטוריית טיפולים בעצמך, קח את הרכב לבדיקה ותמשיך משם.

*זה נכון לכל מגרש/סוחר/טרייד אין.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לקחת לבדיקה לאן שאתה רוצה, לא להתבייש להתנות בזה את העסקה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

כמו כן להתנות את העסקה בקבלת היסטוריית טיפולים. עדיף ממוסך מרכזי.

יש פה בפורום דף מפורט מה צריך לבדוק.

אחרי שתקח את הרכב למוסך/מכון מטעמך (עדיף לא בקרבת מקום) תתקבל רשימת בעיות.

במוסך אפילו יתמחרו כמה יעלה לעשות יישור קו לרכב. עם הסכום הזה אתה חוזר למגרש ומתחיל להוריד להם.

כמו כן צמיגים סינים עלומי שם . גם אם הם חדשים תבקש להוריד (שישמו בנתיים משהו משומש): תבקש זיכוי בכסף ולך תקנה צמיגים נורמליים מיד שאתה יוצא עם הרכב (החורף אינו סלחן וזה אלמנט בטיחותי).

תשומת לב למצבר: שיבדקו כמה % נותר למצבר. לא בודקים את זה במכון. אם המצבר מתחת ל 50% תבקש מצבר חדש על חשבונם או זיכוי כספי.

יש כאלה שדורשים ומקבלים טיפול ראשון חינם.

הסיבה שאנו ממליצים לך פה על בדיקה מטעמך כי כבר נתקלנו בלא מעט דיווחים שהבדיקה מטעם המגרש היתה טובה מדי. טובה מהמציאות. כאילו המכון החליק בבדיקה דברים . ייתכן שהיה קשר שתיקה/הסכמה בין המכון למגרש - קשה להוכיח.

היו כאלה שאפילו גילו בדיעבד שהרכב עבר תאונה וזה כמובן לא הופיע בזמן המכירה ולא בבדיקה אבל זו בהחלט ירידת ערך . אפילו חזקה.

זה נכון שיש חובת גילוי נאות אבל לצערנו לא כל הסוחרים עובדים לפיה ומנסים לייפות את הדברים.

גם בהיסטורית טיפולים התגלו לא פעם אי דיוקים חמורים או שהושמטו תיקונים חשובים (כגון תיקוני פחחות שמעידים על תאונה)

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)
כמו כן להתנות את העסקה בקבלת היסטוריית טיפולים. עדיף ממוסך מרכזי.

יש פה בפורום דף מפורט מה צריך לבדוק.

אחרי שתקח את הרכב למוסך/מכון מטעמך (עדיף לא בקרבת מקום) תתקבל רשימת בעיות.

במוסך אפילו יתמחרו כמה יעלה לעשות יישור קו לרכב. עם הסכום הזה אתה חוזר למגרש ומתחיל להוריד להם.

כמו כן צמיגים סינים עלומי שם . גם אם הם חדשים תבקש להוריד (שישמו בנתיים משהו משומש): תבקש זיכוי בכסף ולך תקנה צמיגים נורמליים מיד שאתה יוצא עם הרכב (החורף אינו סלחן וזה אלמנט בטיחותי).

תשומת לב למצבר: שיבדקו כמה % נותר למצבר. לא בודקים את זה במכון. אם המצבר מתחת ל 50% תבקש מצבר חדש על חשבונם או זיכוי כספי.

יש כאלה שדורשים ומקבלים טיפול ראשון חינם.

הסיבה שאנו ממליצים לך פה על בדיקה מטעמך כי כבר נתקלנו בלא מעט דיווחים שהבדיקה מטעם המגרש היתה טובה מדי. טובה מהמציאות. כאילו המכון החליק בבדיקה דברים . ייתכן שהיה קשר שתיקה/הסכמה בין המכון למגרש - קשה להוכיח.

היו כאלה שאפילו גילו בדיעבד שהרכב עבר תאונה וזה כמובן לא הופיע בזמן המכירה ולא בבדיקה אבל זו בהחלט ירידת ערך . אפילו חזקה.

זה נכון שיש חובת גילוי נאות אבל לצערנו לא כל הסוחרים עובדים לפיה ומנסים לייפות את הדברים.

גם בהיסטורית טיפולים התגלו לא פעם אי דיוקים חמורים או שהושמטו תיקונים חשובים (כגון תיקוני פחחות שמעידים על תאונה)

קצת הגזמת עם הדרישות אתה לא עושה להם טובה שאתה קונה אצלם , בדיקה לרכב עושים רק במכון בדיקה מוסמך ולא במוסך כי חברת הליסינג לא תהיה מוכנה לקבל את הממצאים .

שגרת טיפולים בהחלט צריך לדרוש ולקבל אך מוסך מרכזי זה דרישה שלא תמיד ניתן לקיים אותה מאחר ובחברות הליסינג ( לא כולם ) הרכבים מטופלים במוסכי הסדר מטעמם .

לגבי צמיגים, אם הצמיגים פגומים הם יוחלפו לחדשים ( סיניים ) אם אתה רוצה גש לפנצרייה ותוסיף את ההפרש לצמיג טוב יותר ( מומלץ ) . חברת הליסינג לא תפרק צמיג תקין ותרכיב לא תקין או ישן כדי שתקבל זיכוי במחיר .

לגבי מצבר בדרך כלל אם המצבר מעל שנתיים הם מחליפים ללא בעיות ... למרות שאני חושב שהמצברים המקוריים שמגיעים עם הרכב הם טובים יותר ממה שנמכר כאן היום .

גליוי נאות עבדתי בעבר בכמה חברות ליסינג ושלמה סיקסט בינהם .

עריכה אחרונה על ידי נירביץ
פורסם
על מה שילמת מקדמה ?

זכותך לבדוק היכן שאתה רוצה וסומך עליו .

אם הם מתחמקים זה אומר דרשני .

לא אומר דרשני ולא נעליים , בדיקה רק במכון בדיקה מוסמך ! אתה רשאי לבחור איזה מכון שאתה רוצה אך רק מסמך של מכון בדיקה מתקבל ובשום אופן לא מוסך .

פורסם (נערך)

דווקא אני הייתי במגרש בפי גלילות ולקחתי רכב לבדיקה במוסך פרטי שבחרתי. לא הייתה להם שום בעייה עם זה. קיבלתי גם היסטוריית טיפולים מהמוסך המרכזי. גם בזה לא היתה בעיה. דווקא בסיקס, שלא תמיד מטפלים במוסך מורשה, יש חשיבות יתרה לבדוק את הציציות והמבין יבין. אם יש התנגדות לבדיקה כזו החשד מוכפל.

דווקא בעידן שתקלות נרשמות במחשב הרכב המשוכלל יש חשיבות לבדיקה במוסך מתמחה עם מחשב מתאים. למכון אין מחשב כזה וחבל. דבר נוסף : האם מכון יתן הערכת מחיר כמה שווים הנזקים באוטו ? כנראה שלא. זה גם לא תפקידו.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

שלום לכולם,

כל לקוח שלנו מוזמן לקחת את הרכב לבדיקה מטעמו, גם לאחר שאנחנו מציגים את הבדיקה שערכנו.

הבדיקה צריכה להיעשות בקרבה הגיונית למקום הקניה, לדוגמא: רכב שמוצג למכירה באיזור ראשון לציון לא נאפשר לקחת אותו לבדיקה בחיפה. בקרבת כל נקודת מכירה שלנו יש מספר מכוני בדיקה מקצועיים לבחירת הרוכש.

פורסם
דווקא אני הייתי במגרש בפי גלילות ולקחתי רכב לבדיקה במוסך פרטי שבחרתי. לא הייתה להם שום בעייה עם זה. קיבלתי גם היסטוריית טיפולים מהמוסך המרכזי. גם בזה לא היתה בעיה. דווקא בסיקס, שלא תמיד מטפלים במוסך מורשה, יש חשיבות יתרה לבדוק את הציציות והמבין יבין. אם יש התנגדות לבדיקה כזו החשד מוכפל.

דווקא בעידן שתקלות נרשמות במחשב הרכב המשוכלל יש חשיבות לבדיקה במוסך מתמחה עם מחשב מתאים. למכון אין מחשב כזה וחבל. דבר נוסף : האם מכון יתן הערכת מחיר כמה שווים הנזקים באוטו ? כנראה שלא. זה גם לא תפקידו.

אחרי שהיית במכון בדיקה אתה רשאי לגשת לכל מוסך שאתה רוצה כדי לקבל הצעת מחיר לתיקון התקלות .

פורסם (נערך)

צודק אבל אז תזזת את הלקוח פעמיים רק כדי להבין כמה שקלים צריך עוד להשקיע באוטו. תסביר לי במה עדיף מכון על מוסך. הרי בדיקת גיר במכון אינה מכוסה באחריות הבדיקה ויש את נקודות הכסת"ח הרגילות על המנוע . יוצא מכאן שמכון יודע לעשות בדיקת שלדה פחחות וצבע. אבל זה גם מוסכניק מנוסה יכול לעשות. רוב האנשים לא צריכים נייר מודפס בכרומו שלא אומר להם הרבה עם אחריות ומיליון כוכביות. הם רוצים לדעת כמה לשלם עבור רכב נתון. בדבר אחד אני מסכים עם שלמה: מוסך הבדיקה צריך להיות ברדיוס סביר מהמגרש.

עריכה אחרונה על ידי save
  • תוכן חדש...