Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
צודק אבל אז תזזת את הלקוח פעמיים רק כדי להבין כמה שקלים צריך עוד להשקיע באוטו. תסביר לי במה עדיף מכון על מוסך. הרי בדיקת גיר במכון אינה מכוסה באחריות הבדיקה ויש את נקודות הכסת"ח הרגילות על המנוע . יוצא מכאן שמכון יודע לעשות בדיקת שלדה פחחות וצבע. אבל זה גם מוסכניק מנוסה יכול לעשות. רוב האנשים לא צריכים נייר מודפס בכרומו שלא אומר להם הרבה עם אחריות ומיליון כוכביות. הם רוצים לדעת כמה לשלם עבור רכב נתון. בדבר אחד אני מסכים עם שלמה: מוסך הבדיקה צריך להיות ברדיוס סביר מהמגרש.

אתה רציני ? אתה באמת לא מבין את ההבדל בין מכון בדיקה למוסך ? כל לקוח יקח את הרכב למוסך שבו הוא מטפל וכולם מכירים אותו וחברים שלו אתה לא מבין את הבעיה כאן ? אם אני אקח רכב למוסך בו אני מטפל ברכב שלי אז חברת הליסינג תתן לי את הרכב החינם מרוב תקלות .....

ואגב גם מוסך לא יתן לך אחריות על בדיקת הגיר ....

ועוד דבר , אף אחד לא מתזז את הלקוח ! אפשר לחשוב שאם היה הולך עם לקוח פרטי אז הוא לא היה חוזר על אותן פעולות .....

אם כל הכבוד ללקוחות ( שחלקן חושבים שהם עושים טובה שהם קונים בחברות הליסינג ) אם קשה להם התיזוז שילכו לקנות חדש .

עריכה אחרונה על ידי נירביץ
פורסם (נערך)

זה שוק טורקי. כולנו יודעים את זה . הקונה מוכן לשלם X . המוכר מאמין שהרכב שווה Y . אם אין פשרה אז נפרדים כידידים וממשיכים הלאה. הלקוח יכול להסביר לך את החישוב שלו (וזה לא ממש משנה אם אדון יצחק או אדון מכון מדופלם או חבר שלו מהמוסך) אתה לא חייב לקבל את זה. אותו הדין בקנייה פרטית . מי קבע שרכב ליסינג שווה 22% פחות מאיזה מחירון? זה שוק חופשי.

בסופו של יום ,רכב משומש שווה רק כמה שהלקוחות מוכנים לשלם עליו.

כיום אפשר להכליל ולהגיד שזה שוק שנשלט ע"י הקונים כי יש היצע גדול . אולי בעתיד זה יתהפך. אולי לא.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
אם אני אקח רכב למוסך בו אני מטפל ברכב שלי אז חברת הליסינג תתן לי את הרכב החינם מרוב תקלות .....

ואם בטעות הלקוח יגיע למכון שעובד עם החברה אז הוא יקבל בדיקה שלא שווה את הנייר שהיא מודפסת עליו שלא לדבר על התשלום הלא נמוך בכלל עבור הבדיקה.

אני לא יודעת אצל איזה קומבינטור אתה מטפל, אבל את הרכב האחרון שקניתי (מבן אדם פרטי כמובן) בדקתי במוסך כדי לקבל חוות דעת אמיתית על הרכב ולא רשימת כסת"חים תמורת 500 ש"ח לפחות.

נשמע שאתה קצת מתוסכל מהלוקחות שקונים ממכם, אתה יכול הלחליף עבודה או לחילופין להגיד תודה שהם מממנים לך את העמלה החודשית.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
ואם בטעות הלקוח יגיע למכון שעובד עם החברה אז הוא יקבל בדיקה שלא שווה את הנייר שהיא מודפסת עליו שלא לדבר על התשלום הלא נמוך בכלל עבור הבדיקה.

אני לא יודעת אצל איזה קומבינטור אתה מטפל, אבל את הרכב האחרון שקניתי (מבן אדם פרטי כמובן) בדקתי במוסך כדי לקבל חוות דעת אמיתית על הרכב ולא רשימת כסת"חים תמורת 500 ש"ח לפחות.

נשמע שאתה קצת מתוסכל מהלוקחות שקונים ממכם, אתה יכול הלחליף עבודה או לחילופין להגיד תודה שהם מממנים לך את העמלה החודשית.

אני מזמן לא בענף אבל מאחר והייתי בשני הצדדים גם כקונה וגם כמוכר אני יודע מה עובר בראש של כל אחד .

תאמיני לי שמכרתי רכבים בכמויות ובשקיפות מלאה ונהנתי מכל רגע , אבל יחד עם זאת כאשר היה נכנס לקוח שהיה נותן לי את ההרגשה שאני שקרן רמאי ונוכל הייתי מגלגל אותו בסבלנות אל מחוץ לסניף ושולח אותו לדרכו .

אפשר להיות חשדן אבל כשנקודת המוצא היא שכולם רמאים זאת בעיה ....

פורסם

אתה יכול להשאים את הלקוחות שבהיותם חשדנים כשנכנסים לחברות ליסינג אחרי כל הסיפורים שרצים ברשת\מפה לאוזן? אולי אם חברות הליסינג היו מתנהלות בצורה באמת שקופה ומציגות בדיקות אמיתיות ולא מפוברקות שמציינות אך ורק דברים שכבר ממש אי אפשר להסתיר, הלקוחות היו חושדים הרבה פחות.

פעם אחרונה שישבתי מול נציג של אלבר הוא התגאה בזה שאין לו שמץ של מושג מה זה "קורה B" ומה אכפת לי בכלל שהייתה שם פגיעה ותיקון.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

לא כל איש מכירות צריך להיות גאון רכבים , מבחינתי הוא לא צריך לדעת מה זאת קורה B או מה זה פח אחורי הוא צריך לדעת למכור מכוניות ובשביל זה משלמים לו .

כמובן שצריך ידע בסיסי אך לא מעבר ותאמיני לי שלא משנה איזו בדיקה חברת הליסינג היתה מציגה תמיד יהיה הבדל בין המכונים מאחר וזה לא מדע מדוייק.

הלקוח צריך להיות חשדן ולבדוק כל דבר ואני תמיד המלצתי ללקוחות לקחת לבדיקה מטעמם ולא לנסות לחסוך 500 שקלים, אבל עדיין אי אפשר לבצע הכללה ולומר שכולם רמאים ושקרנים או להתייחס אליהם מלכתחילה ככאלה ...

פורסם

נו באמת. לפני רגע דיברת על שקיפות מלאה, ועכשיו אתה מדבר על זה שזה בסדר שהמוכר אומר שהוא לא יודע מה זו קורה B ולמה משנה הנזק שם. אח"כ אתה מתפלא על השם הרע.

פורסם

מה הקשר בין שקיפות לחוסר ידיעה ? שקיפות זה לתת את כל האנפורמציה שיש ברשותך על הרכב , אם אני לא יודע מה זה קורת B אז אני לא שקוף ?

פורסם

אדם שאין לו הבנה בסיסית במה שהוא מוכר (מרכב הרכב) ובפגמים שהוא רואה בבדיקה (המשופצת יש לציין) שהוא מציג לפני לקוח וכל מה שהוא כן צריך לדעת זה מה להגיד כדי שאותו הלקוח יקנה, זה לא נקרא שקיפות, זאת הטעייה.

הנקודה המקורית הייתה להבין למה הלקוח צריך לשלם קנס של 500 ש"ח במכון בדיקה כדי להגיע לבדיקה האמיתית במוסך, אבל עלינו על עוד כמה סיבות לקחת את הרכב למוסך מטעם הקונה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

כשאתה יוצא מנקודת הנחה שכל הבדיקות משופצות ושמנסים להטעות אותך כל הזמן אז אין לי מה להגיד מעבר למה שכבר אמרתי כי זה באמת לא ישנה את דעתך .

זה בדיוק כמו להגיד כל המוסכים גנבים ודוחפים תקלות ללקוחות בשביל בצע כסף .... אתה מכליל וחבל .

פורסם

פותח השרשור היקר, בצע חיפוש קצר בפורום על חברת "אלבר" ותראה את ההתנהלות של חברת ליסינג שמוכרת רכבים.

אנא ממך, חסוך לעצמך כאב ראש עתידי ושרשורים עתידיים על כמה דפקו אותך ברכישה, קח את הרכב לבדיקה - במכון או במוסך, מה שבא לך, התמקח שוב על המחיר בעקבות ליקויים אם יהיו, ושלום על ישראל.

רק תישאר בן אדם בכל התהליך ואל תחשוב שבגלל שאתה קונה מהם רכב, הם חייבים לך את הכוכבים שבשמיים. תהיה הגיוני בדרישותיך וכנראה שתקבל מענה הולם.

אני מתעסק כיום במכירת רכבים, חדשים ומשומשים, וכאשר מגיע לקוח לרכישת רכב משומש הוא רשאי לקחת אותו לבדיקה היכן שבא לו - מוסך/מכון/חבר שמבין. אותי זה לא מעניין. המקסימום שיקרה זה שהבודק מטעם הקונה "יקטול" את הרכב סתם על מנת להוריד את המחיר, ואני אסביר לו בצורה עדינה שאני לא מוכר לו את הרכב במחיר שהוא מבקש בעקבות ה"ליקויים" שהוא מצא.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם (נערך)

שוב: נושא אמינות טופס הבדיקה נטחן פה מספר פעמים. אני דווקא חושב שחסר בטופס פרטים היסטוריים מהותיים שנמצאים במחשב הרכב וניתן לפענחם בעזרת תוכנת היצרן. מכון אינו ער בכלל לנתונים הללו. מקביל לקניית דיסק קשיח משומש. מבחוץ נראה קצת מאובק אבל ללא פגיעת שלדה. אם נכנס עם תוכנה מתאימה לזכרון החבוי שלו נוכל לראות כמה זמן עבודה יש לו, טמפרטורות מקסימליות , כמות נפילות ועוד הרבה מעבר לנתון היבש של סקטורים פגומים. אלה נתונים מהותיים להבנת מצב הדיסק.

עריכה אחרונה על ידי save
  • תוכן חדש...