Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב, לגבי ההוראה להמיר למטח ישירות בכרטיס אשראי, לא מכיר הוראה כזו ועדיין אני מחוייב במטח בחשבון לפי בקשתי. זה עדיין הכי משתלם בלי כרטיס בעל עמלות יוצאות דופן.

פורסם

נמסיס - מה מקור הדולרים שלך?

אם יש לך הכנסות בדולרים אתה אכן חוסך עמלות.

אם אתה ממיר ש"ח לדולרים בבנק "שלך" אתה משלם עמלת המרה לבנק. יתכן שעמלה זו זולה מעמלה של המרת המט"ח בחברת האשראי ואם אין עלויות נוספות לניהול חשבון המט"ח את אכן חוסך משהו, אבל תביא בחשבון שהוראות בנק ישראל לגבי המרת מט"ח בכרטיסי האשראי השתנו לפני 2-3 חודשים (המטרה העיקרית היתה קביעת שיטת חישוב אחידה, עם מנת להקל על השואת העלויות בין החברות השונות), כך שרצוי שתבדוק אם אין שינוי במצבך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין לי הכנסות במטח מלבד החזר הוצאות חול לפעמים. אני ממיר כ-1000 דולר/יורו לפי הצורך וזה משמש יתרה שוטפת לחשבונות האשראי. יוצא בערך 1 אחוז. יש עמלת מינימום של 6 דולר, אז המרה של סכום נמוך מ 600 דולר פחות משתלמת, לכן אני שומר יתרה. אין עלויות נוספות לחשבון. בדקתי, בחיובים האחרונים באוקטובר חויבתי במטח כרגיל בוודאות.

פורסם
אין לי הכנסות במטח מלבד החזר הוצאות חול לפעמים. אני ממיר כ-1000 דולר/יורו לפי הצורך וזה משמש יתרה שוטפת לחשבונות האשראי. יוצא בערך 1 אחוז. יש עמלת מינימום של 6 דולר, אז המרה של סכום נמוך מ 600 דולר פחות משתלמת, לכן אני שומר יתרה. אין עלויות נוספות לחשבון. בדקתי, בחיובים האחרונים באוקטובר חויבתי במטח כרגיל בוודאות.

ברוב הבנקים בארץ המט"ח מומר לפי שער המחאות שגבוה ב0.8% מהשער היציג, זאת בעצם עמלה סמויה שמתווספת לעמלת המרה.

אם אצלך בבנק העמלה היא 1%, והבנק ממיר לך לפי שער המחאות גבוהה, למעשה אתה משלם 1.8% עמלה, לא להיט...

אצלי בבנק יהב, עד 2000 דולר בחודש לא גובים עמלה כלל(הטבה של עובדי רשויות מקומיות, הפקידות בבנק קוראות לזה קורל),

אבל ממירים לפי שער המחאות גבוהה, 0.8% מעל לשער היציג.

בעבר היה משתלם לי הסידור הזה שהמט"ח מהרכישות בכרטיס אשראי יומר בבנק כי היו לי כרטיסים אחרים עם עמלות המרה של 2.5-3% עם ההפרשי שערים.

הסידור הזה אפשרי רק עם כרטיס שמונפק בבנק, בבנק יהב, אפשרי רק עם ישראכרט, אמקס, מסטרכארד, בלתי אפשרי עם כאל, ויזה, דינרס, גם כאלה שמונפקים בבנק.

מאז שלאומי קארד ביטלו לי את עמלת ההמרה לחלוטין אז הסידור הזה כבר לא משתלם לי.

פורסם

אם וכאשר אגיע לארה"ב אנצל את ההזדמנות לפתוח שם חשבון בנק דולרי עם כרטיס דביט בינלאומי, בבנק שלא גובה דמי ניהול, עם עמלות עו"ש כמה שיותר נמוכות, שיוכל לשמש לקבלת תשלומים מPayPal ללא עמלות בכלל.

עם הכרטיס דביט אפשר יהיה למשוך את הדולרים בכספומט מט"ח בארץ.

אולי אפילו אנצל את ההזדמנות לייבא לארץ אופנוע כבד 700-1000סמ"ק אספנות, שהביטוח חובה שלהם בארץ רבע מחיר.

פורסם
ברוב הבנקים בארץ המט"ח מומר לפי שער המחאות שגבוה ב0.8% מהשער היציג, זאת בעצם עמלה סמויה שמתווספת לעמלת המרה.

אם אצלך בבנק העמלה היא 1%, והבנק ממיר לך לפי שער המחאות גבוהה, למעשה אתה משלם 1.8% עמלה, לא להיט...

אצלי בבנק יהב, עד 2000 דולר בחודש לא גובים עמלה כלל(הטבה של עובדי רשויות מקומיות, הפקידות בבנק קוראות לזה קורל),

אבל ממירים לפי שער המחאות גבוהה, 0.8% מעל לשער היציג.

בעבר היה משתלם לי הסידור הזה שהמט"ח מהרכישות בכרטיס אשראי יומר בבנק כי היו לי כרטיסים אחרים עם עמלות המרה של 2.5-3% עם ההפרשי שערים.

הסידור הזה אפשרי רק עם כרטיס שמונפק בבנק, בבנק יהב, אפשרי רק עם ישראכרט, אמקס, מסטרכארד, בלתי אפשרי עם כאל, ויזה, דינרס, גם כאלה שמונפקים בבנק.

מאז שלאומי קארד ביטלו לי את עמלת ההמרה לחלוטין אז הסידור הזה כבר לא משתלם לי.

ImageUploadedByTapatalk1447720850.642707.jpg

דוגמא אקראית. 1.18 אחוז מעל היציג.

פורסם
[ATTACH]443847[/ATTACH]

דוגמא אקראית. 1.18 אחוז מעל היציג.

וזה עוד לפני תשלום העמלה שבפעולה הזאת יצאה 0.24%, סך הכול: 1.42%.

זה עדיין קצת יותר טוב מכרטיסי האשראי הרגילים 2.3%-3% עמלה.

רצוי לעשות מאמץ להשיג כרטיס אשראי עם הטבה בעמלת המרה או לעבור לבנק כמו בנק יהב שנותן הטבות בעמלות המרת מט"ח או להתמקח עם הבנק לקבלת הטבה.

http://www.priority-software.com/wp-content/uploads/2015/01/HTZ-01_15_.pdf

https://www.ariel.ac.il/images/stories/site/management/serviceControl/leumi_executive-arielUniversity.pdf

https://www.leumi-card.co.il/he-il/Cards/Pages/executive.aspx

פורסם

ה 1.18 אחוז שחישבתי כולל את עלות העמלה בפעולה. זול מאוד בהתייחס לחיובים בכרטיס אשראי רגיל, מעט יותר יקר ביחס לכרטיס אשראי שלא תמיד קל לשים עליו יד, בדכ צריך הסכם ארגוני. החיסרון כמובן הוא שצריך לקנות מראש סכום סביר, אחרת עמלות המינימום גבוהות.

פורסם

אפשרות נוספת שחשבתי עליה ושווה לבדוק, פתיחת חשבון מט"ח באחד מהבנקים הזרים שיש להם נציגות בת"א:

Barclays Bank PLC

Citibank N.A

HSBC Bank plc

לקנות כמה אלפי דולרים אצל החלפנים הכי זולים בארץ, למשל החלפן בקינג גורג' 1 פ.אלנבי בת"א,

להפקיד בחשבון ולהנפיק כרטיס דביט/אשראי.

פורסם

רק אחד מהם (סיטי) אמריקאי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...