Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי כבר יותר מרכב אחד חדש בחיי.

רבותי, המלך הוא ערום.

אבל אם זה עושה לכם טוב... קטונתי

אגב רכבים "נוצצים" מושכים ידיים רעות.

מספיק זבל אחד שיכתוב לכם עם מפתחת "תתחדש" על מכסה המנוע.

וכאלה לא חסרים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
קיבלתי כבר יותר מרכב אחד חדש בחיי.

רבותי, המלך הוא ערום.

אבל אם זה עושה לכם טוב... קטונתי

אגב רכבים "נוצצים" מושכים ידיים רעות.

מספיק זבל אחד שיכתוב לכם עם מפתחת "תתחדש" על מכסה המנוע.

וכאלה לא חסרים.

כל רכב חדש שמנקים אותו בתדירות סבירה ושומרים עליו (ללא קשר אם עשו לו את הטיפול או לא) ייחשב בעיני אותם אנשים כרכב "נוצץ" ויגרור את השריטה עם המפתח

כל מה שנשאר זה לקוות שלא יקרה לי..

פורסם
תמונה אחת שווה אלף מילים.

אשמח אם תוכל להסביר איזה חלק של הרכב מופיע בצילום שהעלית.

האם מצב חלק זה אומר משהו על מצב המשטחים האחרים ברכב?

פורסם

פוליש לרכב חדש עושים על מנת לסיר סווירלים שקיימים עקב שטיפה בארץ.

לגבי השירשור עצמו,אני בטוח ששלומי מקצועי,פשוט אין פה תמונות לפני ואחרי שאפשר לראות הבדל,מה שרואים זה רכב מבריק,ותכלס למה שלא יהיה? מדובר על רכב חדש שיהיה כזה גם אחרי שטיפה עם מים בלבד,וכן אצלי 2 הרכבים האחרונים היו חדשים והיו מבריקים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הבנאדם אומן.

לגרום לבנאדם עם רכב חדש להכניס אותו לטיפול ועוד לשכנע אחרים שיצא מדהים... קוסם!

הרכב חדש, מה כבר אפשר "לשפר"?

תשאל את שלומי באיזה מצב מזעזע אני קיבלתי את הרכב שלי, הוא היה די בשוק ששחררו לי ככה את הרכב.

חבל שלא דיברתי איתו סמוך למסירת הרכב כי אז היה לי קייס אולי לפנות ליבואן, עכשיו כבר עברו 3.5 שבועות, קשה לי להאמין שמישהו יקשיב לי בכלל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
תשאל את שלומי באיזה מצב מזעזע אני קיבלתי את הרכב שלי, הוא היה די בשוק ששחררו לי ככה את הרכב.

חבל שלא דיברתי איתו סמוך למסירת הרכב כי אז היה לי קייס אולי לפנות ליבואן, עכשיו כבר עברו 3.5 שבועות, קשה לי להאמין שמישהו יקשיב לי בכלל.

אז אתה הבחור של הפיאט500.. שלומי סיפר לי עליך ועל איך שקיבלת את הרכב

פורסם (נערך)

עם מי אתם מתווכחים?

עם מישהו שדיטיילינג עבורו זה פיקציה?

סולל הדרך, שלומי הוא אומן.

צדקת.

זה שאתה מנסה להוציא אותו ואת הפרוייקט שלו על הרכב של פותח השרשור כעבודה בעיניים, מראה עד כמה העולם הזה רחוק ממך, ומעבר לכך אתה מגלה בורות עמוקה מאוד בתחום הנ"ל.

לא מעט רכים נמסרים בארץ במצב קרוב לזוועה (לראיה, יכול להציג תמונות של פולו שחורה של חבר שהלכתי לשחרר איתו לפני כשנתיים, סווירלים, סווירלים everywhere), אל תשכח שהעניין הוא סובייקטיבי ומה שלך נראה כשטות, לנו מציק ובלתי נסבל.

אתה כנראה מסתפק בשטיפות תחנת דלק, קצת ווקס חם וטפלון עושים את העבודה בשבילך.

אנחנו מעוניינים בקצת יותר מזה, זה לא נאמר כהקנטה - זו כנראה המציאות.

התחום התפתח, גם בארץ - מה שלא הציק לאנשים בעבר, היום לא עובר.

בדיטיילינג אין פשרות, מי שמקורב לתחום רואה כל פיפס, וכל דבר חשוב לו ומציק לו, מה לעשות, זה התחום והוא פדנטי וקשוח.

אני לא יודע מה ההובי שלך או מה "עושה לך את זה", אבל להגיע לפורום דיטיילינג, להכפיש אנשי מקצוע מהשורה הראשונה ולספר שהכל הנפצה, מיותר לחלוטין.

זה בערך כמו שיפתח שרשור בפורום הכללי על מישהו שמציג לראווה את המיאטה החדשה שלו, ויבוא מישהו מעולם הליסינג שיקניט אותו ואת שכמותיו תוך כדי אמרות של "איפה אפשר לנהוג בזה בארץ ומי קונה את השטויות האלה".

ובחייאת ראבקום, השטות הזאת על רכבים נוצצים, דיי עם זה, זבל עם מפתח שרוצה לחרוט לך תתחדש על הרכב, יחרוט בכל מקרה, הוא גם יחרוט לך על הרכב "תתיישן" אם הוא ירצה.

בנימה אחרת ולענייננו, שלומי, אין עלייך נקודה.

עריכה אחרונה על ידי sciPoPo

"יאללה בירי".

פורסם

בוודאי. חלק אחד של הרכב רק מראה את המצב הרכב בכללותו.

עדיין לא הגענו למצב שהרכבים מגיעים עם כיסוי הגנה לצבע (כמו ניילון נצמד) או "חמור" מכך

הגנה/ציפוי שימנע סווירלים או כל מפגע אחר. למה? כי זה יעלה את מחיר הרכב -ויפגע בתעשייה שמסביב.

אבל לא מוציא מכלל אפשרות שזה יהיה בעתיד. (כמו שהיום החישוקים מגיעים מכוסים, מה שבעבר לא)

פורסם
אז אתה הבחור של הפיאט500.. שלומי סיפר לי עליך ועל איך שקיבלת את הרכב

כן זה אני. ברגע המסירה לא היה ניתן לראות את זה כי ירד גשם באותו יום ולא ראיתי את זה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

שלום חברים, ברשותכם אני אספר על הפרוייקט מהזווית שלי.

הגולף החדשה בשום פנים לא הייתה במצב מזעזע,ראיתי מכוניות חדשות במצב גרוע אבל פה זה היה מקרה רגיל ושכיח , מה שכן היו סווירלים עדינים על הצבע שבהחלט ניתן לראות במבט בוחן אפילו שמדובר בצבע לבן.

את הסווירלים האלו המצלמה המוגבלת שלי לא הצליחה לתפוס אבל היא כן תפסה את המצב על ה"שחור פסנתר" שבין שני החלונות שהיה בולט יותר בגלל הצבע השחור ומשמעותי יותר בשל העובדה שפלסטיק רך יותר מצבע קשה של ואגית.

סווירלים שכאלה נגרמים בעליל בגלל זילזול בטיפול ברכב לפני מסירתו ורואים את זה ברכבים היקרים ביותר.

ברכבים עם צבע "רך" (אסיתיות למינהן לדוגמא) הרגישים יותר לסווירלים מהגרמניות הקשוחות אפילו ניתן לראות את זה אף יותר, לא בכולן זה קורה אבל זה בהחלט קורה-סוג של סטנדרט אצל חלק מהיבואנים כנראה,אין לי מושג איך מתקבלים רכבים חדשים מחוץ לארץ הקודש אבל ככה זה אצלנו,לפעמים.

אחת מהסיבות להחלטה ללכת "ALL IN" ולהיפתר סופית מהפגמים (שוב,לא בכל הרכב אבל בהחלט היו פגמים ברורים בחלקו)היא שהחלטנו ללכת על ציפוי שבהגדרה עמיד (ע"פ היצרן) לשנתיים ומחייב מטבע הדברים למשטח עבודה מושלם ללא רבב. כמובן שאפשר היה לוותר על הפוליש אבל כמו בכל דבר בחיים היו לזה משמעויות בדמות "סווירלים" "לכודים" בתוך הציפוי ואף פגיעה מסויימת בעמידות הציפוי,לא כל כך דרמטי כי אם החלטה של "אם עושים אז עושים"-אין פה שום קשר למלכים עירומים וליכולות שיכנוע מאגיות של כותב שורות אלו.

הציפוי הנבחר הפעם היה הגירסה החדשה מבית אופטימום-Optimum Gloss-Coat שהחליפה את ה OPTI COAT 2.0 ובתור חובב OPTI COAT שימוש במוצר הזה היה פשוט כיף (כל אחד והכיף שלו :wink: )

התהליך היה מעבר על רכב נקי בתחליף פלסטלינה (NANO SKIN) לניקוי עמוק,מיסוך החלקים הדרושים בסרט הדבקה ופוליש עדין אבל מאד מוקפד במנזרנה 4000.

לאחר הפוליש ניקוי עמוק ב Top Inspection ויושם הציפוי.

שלומי.

חולם לראות את iron maiden , בינתיים מלטש לי...

[email protected]

פורסם

וואו גלוס קואוט!

יכול לספר קצת על היישום? הבדלים שמצאת בינו לבין האופטי המקורי?

אכן יש גלוס מוגבר?

אחד החומרים שהכי מעניינים אותי.

"יאללה בירי".

פורסם (נערך)

עכשיו לעצם העניין כי עסקנו (לצערי) בדברים שמסביב ולא במהות.

אין שום פחד לעשות פוליש לרכב חדש להפך זה מומלץ מאוד.

רק מה, צריך לדעת איך לבצע את זה. ודווקא הכנת רכב לאחר שיצא מהחברה

זהו הדבר הכי נכון והגיוני לעשות למי שבאמת חשובה לו שמירת הצבע לאורך שנים.

למה זה עדיף?

כאמור כל רכב שיוצא מהחברה לא יוצא פיקס מבחינת צבע.

1. יש תפוזיות מהחברה.

2. בהובלה הרכב נמצא בתנאים של לחות ועובש.

3. עמידה של חודשים לפעמים בנמלים עם מלחים וחול ים לא תורמים לצבע.

4. העברת הרכב מבוצעת על ידי חבר'ה שבאמת לא מעניין אותם מצב הרכב. (גם כי אין להם אפשרות)

5. שמירת הרבה שכבר הגיע לארץ מבוצעת לעתים באופן פושע. (שטיפה בקיטור, העברת ג'ילדה עם חול ועוד)

לכן הפעולה הכי נכונה ברכישת רכב חדש זה לעשות לו טיפול דיטיילינג שיכלול פוליש עדין/פוליש

ולאחר מכן ציפוי שיחזיק ויגן על הרכב כמה שנים.

צריך להבין שדווקא פעולה זו שומרת למעשה יותר טוב על עובי הלכה.

עריכה, עכשיו אני רואה את התגובה של שלומי שכרגיל עושה עבודה מכל הלב

אבל מה שאותי מעניין באופן אישי זה הנוסחה החדשה של אופטיקאוט. אשמח לרשמים על איכותו?

קלות יישום או קושי? תן כמה מילים לפני שאני נכנס לעולם הזה. (אקח רכב אחד שלי לניסוי כלים)

עריכה אחרונה על ידי yogev20
פורסם (נערך)

לא ענית על השאלה הראשונה.

בוודאי. חלק אחד של הרכב רק מראה את המצב הרכב בכללותו.

ממש לא נכון. יש לי רכב זהה, והיה ברור לי שאין לך מושג על איזה חלק מדובר.

ראה את תשובתו של שלומי.

על ה"שחור פסנתר" שבין שני החלונות שהיה בולט יותר בגלל הצבע השחור ומשמעותי יותר בשל העובדה שפלסטיק רך יותר מצבע קשה של ואגית.

תודה.

עריכה אחרונה על ידי pasat04

פורסם
וואו גלוס קואוט!

יכול לספר קצת על היישום? הבדלים שמצאת בינו לבין האופטי המקורי?

אכן יש גלוס מוגבר?

אחד החומרים שהכי מעניינים אותי.

אין ספק, גם אני הייתי סקרן. החומר בהחלט מעט נוח יותר ליישום ומרגיש מאד בטוח גם בהשוואה ל OPTI המקורי זצ"ל שהיה מהציפויים היותר נוחים ליישום, זה מתבטא בעיקר ב"זמן התגובה" המוגבר שיש לתיקון סימני "סטרייקים" ו high spots למינהן..הוא אפילו מרגיש לי חסכוני יותר.

בנוגע לגלוס קשה לי להחליט,שניהם נותנים גלוס מאד גבוה..חומר טוב כמו שאומרים בשכונה (-:

חולם לראות את iron maiden , בינתיים מלטש לי...

[email protected]

פורסם

אצלי בלאון יש בדיוק פנלים כאלה (השחורים) בדלתות, ויש גם סווירלים כאלה שאני מת להוריד אבל לא מצליח.

איך ניתן להוריד אותם?

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

• תוכן חדש...