Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ואבא שלי החלטנו שאנחנו רוצים לעשות טיול ביחד לפני הגיוס, ומהר מאוד הוחלט על טיול נהיגה באירופה, 7-10 ימים.

הבעיה היא שאף פעם לא הייתי באירופה, לא מכיר לא את הדרכים, לא את הכבישים ולא יעדים מומלצים לביקור. רציתי לשמוע המלצות על מסלול טיול או מאידך מקומות בהם אוכל למצוא מסלולי טיול מוכנים, בגלל שאני לא מכיר שום דבר ואין לי הרבה זמן ללמוד את הנושא, לא אוכל להרכיב טיול לבד.

אנחנו רוצים שכל הטיול יתבצע ברכב, בלי טיסות, ורוצים לעבור דרך כמה סוכנויות רכב ולהחליף רכב כל יומיים שלושה כדי לטעום קצת מהכל. חשבתי על רודסטר שאוכל להינות מהנופים ומהחוויה גם כשאני לא אנהג (הגיל מושיב אותי במושב הנוסע לצערי...). חשבנו לעבור דרך גרמניה, אוסטריה ונורבגייה, לא מחייב בכלל, גם איטליה עלתה בראשנו.

אנחנו רוצים לצאת לקראת סוף השבוע הזה.

תודה רבה לעוזרים!!

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

עדכון: ניסיתי ליצור קשר ולהשכיר דרך החברות בארץ, אין להן אכבי ספורט ואת הרכבים ה"מיוחדים אי אפשר להוציא מגרמניה. באתרים הרכבים האלה לא זמינים, גם בלוקיישנים שונים ובתאריכים שונים. אשמח לקבל עצה ממי שמכיר את הנושא.

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

בכל מקרה אתה לא יכול לנהוג על רכבים מיוחדים, אם אתה לפני גיוס כנראה שאתה בן 18-19, המקסימום שאתה יכול לשכור זה גולף.

גם ברינג לא תוכל לנהוג.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

שלום

קבל כמה המלצות:

1.אל תתפזר.פתח מפה ותראה איפה אוסטריה ואיפה נורבגיה.אין שום סיבה ו/או הגיון לרוץ.

2.השכרה אחת ארוכה עדיפה פי כמה על כמה השכרות קצרות.(מבחינת המחיר)

3.השתדלו לתכנן מסלול שיתחיל ויסתיים באותה מדינה.אם לא,דמי ההחזר יכולים להיות גבוהים וחבל.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי סלע

סלע

פורסם

1. אחרי חיפושים ןלמידה קצרה ש הנושא החלטנו להתמקד בחבל בין גרמניה אוסטריה שוויץ איטליה, לא ננעלנו על מקומות מסויימים אבל יודעים שננחת במינכן ונטייל באיזור.

2. אנחנו רוצים להחליף כמה רכבים כדי לטעום קצת מכל רכב, האם אפשר לעשות השכרה ארוכה ולהחליף רכבים באמצע?

3. בגלל הזמן הקצר, אני חושב שלא נוכל להתחיל ולסיים באותה מדינה אם אנחנו רוצים ליראות הרבה מקומות למרות שאנחנו ספונטניים, לא נהיה בלחץ מעבר ממקום למקום.

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

1. מסירת רכב במקום שונה מקבלתו עולה עמלות לא קטנות, אפילו בין תחונות שונות אותה עיר. בין מדינות זה יכול להגיע למאות אירו.

2. "תפסת מרובה - לא תפסת" תופס חזק מאד לגבי טיולים. עדיף להתרכז בתא שטח מוגבל ולהנות ממנו.

3. אם אתם שוכרים רכב ברמה מעל גולף או פאסאט קרוב לודאי שייאסר עליכם לעבור לאיטליה. שוויצריה ואוסטריה בד"כ לא בעייתיות.

4. שכירת רכב יוקרה היא עניין יקר ומצריך גם גיבוי של כרטיסי אשראי בדרגה גבוהה (ויכולת לשלם השתתפות עצמית גדולה). כמוכן ברכבים סטנדרטיים בדכ אין הגבלת קילומטראז' או שההגבלה רחבה מאד, רכבי יוקרה מוגבלים בד"כ לסדרי גודל של 200 ק"מ ליום שכירות וכל חריגה תעלה תוספת.

5. אם אין לכם ניסיון בנהיגה באירופה אני בהחלט ממליץ על גרמניה ושכנותיה דוברות הגרמנית. המדינות ידידותיות מאד לנהג, הכבישים מצויינים, הנהגים אדיבים, וגרמניה עצמה יחסית זולה (בניגוד לשויצריה היקרה להחריד). כל זאת בתנאי אחד - שאתה מקפיד בנהיגה על קוצו של יוד של החוק. המשטרה במדינות אלה יעילה והאכיפה דרקונית, סטיה של 4 קמ"ש (ולעתים אף פחות) מהמהירות המותרת בקטע כביש יכולה לזכות אותך בקנס של כמה עשרות אירו, והקנסת עולים בצורה אקספוננציאלית בהתאם לחומרת העבירה (לא רק מהירות. אי שמירה על הנתיב הימני ביותר הפנוי או אי שמירת מרחק או כל עבירה אחרת עלולה לגרום ענישה לא נעימה). בגרמניה רכב פרטי פטור מאגרת כבישים, במדינות אחרות יש לודא תשלום האגרה (באוסטריה ושויצריה על ידי מדבקה שיש לרכוש ולהדביק בחלון, במדינות אחרות תשלומים לפי קטעי כביש. צריך ללמוד את הנושא במסגרת הכנת הטיול).

6. לטיול של שבוע או קצת יותר עם טיסות אל וממינכן אני ממליץ על כמה אפשרויות - האחת היא היער השחור (מצריך כשבוע), העחרת היא מספר ימים במינכן וממנה יציאות לכיוון מזרח עד זלצבורג ודורמה עד הטיכול, בהתאם לתחומי העניין שלכם ומזג האויר.

7. נהיגה ארוכה היא עניין מעייף. אישית אני לא רואה הרבה טעם בטיולי אספלט. יכול להבין נסיעה בכבישים יותר קשים, הם גם ישיבו לכם בנופים מעניינים, אבל אחרי 100 ק"מ באוטובאהן תבין שההבדל בינו לבין כביש 6 הוא הנהגים האדיבים והצמחיה בצידי הדרך. טיול מאתר לאתר בכבישי היער השחור יהנה אתכם יותר, הן הנהיגה היותר מענינת, הן הנופים בצד הדרך והן מקומות העצירה.

8. להכנת טיול אני נוהג להקליד בגוגל "טיול ב.... (שם המדינה\איזור)" ומעדיף אתרים ישראליים - תמצא המלצות המתאימות לטעמו של הישראלי. עשיתי זאת מספר פעמים ובניתי טיולים לאחר שקראתי תיאורים באתרים כגול "למטייל", ולא התאכזבתי בשטח.

9. אם יש מספיק זמן (לפחות חודש) אני מזמין ספר על המדינה\איזור\עיר המבוקשים, בד"כ מאתר bookdepository.com. הספרים שקניתי בשנתיים האחרונות היו בהוצאת lonely planet. כמובן שמדובר בספרים באנגלית, יתרונם על פני התרגום העברי הוע עדכניות (רבים יוצאים בהוצאה חדשה כל 1-2 שנים) ומחיר נוח. כמובן שאני מרבה להשתמש במידע מהמרשתת, וגם לוקח אתי תמיד מחשב (או טאבלט) שמשמש אותי לחיפוש מידע בכל מקום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני דווקא ממליץ על איטליה, וליתר דיוק - אזור טוסקנה וצפונה ממנו. ככל הנראה הגיוני לנחות במילאנו ולהתחיל לרדת דרום-מזרחה (העיר עצמה לא מעניינת) או בונציה (העיר כן מעניינת) ולרדת דרום-מערבה. שם תמצא את פרארי ולמבורגיני (ועוד אחרים) ואחרי שתרייר עליהן קצת, תרד לכיוון טוסקנה ותגיע למקומות כמו פירנצה, פיזה, סיינה וכדומה.

יתרונות: כבישי נהיגה מהנים, נוף נהדר, אוכל מצוין, הרבה דברים לראות, וכמובן - מכוניות על איטלקיות...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

הבנים שלי עשו טיול דומה לפני חודשיים (אם כי לא הרחיקו עד מודנה), נהנו מכל רגע.

התיחסתי לדרום גרמניה ולמדינות השכנות כיון שפות"ש ציין טיסות אל וממינכן.

מכל מקום - דומני שבאיטליה אפשר לנהוג ברכב שכור רק מעל גיל 21, והעלות לנהג עד גיל 25 היא כמה עשרות אירו ליום. כאשר הזמנתי רכב לבנים שלי שילמתי את הסכום רק עבור הבכור (שהיה רחוק רק חודשיים מיום הולדתו ה-25), ולא עבור השני, פשוט כיון שהיה מדובר בהוצאה גבוהה. בגרמניה לרכב בסיסי (עד גולף) מגבלת הגיל היא 18 ויום אחד, לקבוצה של פאסאט ודומיו 21, איני יודע מה התוספת לנהג צעיר.

עריכה - כנראה שטעיתי לגבי גיל המינימום לנהיגה באיטליה, הגיל כנראה 18. עם זאת מחיר הביטוח לנהג חדש גבוה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הכיף ב-road trip זו גם הספונטניות.

בטיולים שאני עושה אני קורא מראש על מספר ערים באזור מסויים.

לא מזמין מקומות לינה. לא מתחייב מראש על שעות ותאריכים בהן צריך להחזיר רכב X ולקחת רכב Y. עשה את כל הטיול ברכב אחד.

נוסעים. רואים דרך יפה? פונים.

בודקים בסמארט פון אטרקציות באזור, ממשיכים.

שאלת אותי בפרטי על ״מסלולי נהיגה״.

באזורים ההררים יש הרבה, אמנם יש כמה מפורסמים יותר, אבל יש הרבה pass-ים באלפים, הרבה טיפוסי הרים, במיוחד באזורי סקי.

מצטרף להמלצה ״לא להתפזר״.

לשכור רכב אחד, בשדה״ת, לנסוע לטייל ולהחזיר אותו באותו מקום.

לוודא מראש שאין לחברת ההשכרה מגבלה להוציא אותו מחוץ למדינה.

מנסיוני חברות ההשכרה לא אובות שרכבי ספורט יקרים שלהם יצאו מחוץ למדינה.

החברות בגרמניה כן מאפשרות לצאת לשוויץ או אוסטריה (כדאי לוודא מראש).

זה בהחלט מספיק.

כדאי גם לבדוק אפשרות לרכב עם GPS מובנה. נח מאוד.

אם תסע לאוסטריה - חלק מהכבישים המהירים בה הם כבישי אגרה (במתכונת כמו כביש 6 - אין מחסום, יש מצלמות).

לכן כדאי לקנות בתחנות הדלק הקרובות למעבר הגבול (עוד מחוץ לאוסטריה) שובר נסיעה בכבישים המהירים.

זו מדבקה שמדביקים על השמשה הקדמית (כמו מדבקת טסט) והמצלמה יודעת ששילמת ולא תחוייב.

בלי המדבקה תחוייב בקנס דרך חברת ההשכרה, בכל כביש שנסעת, כולל טיפול. יקר ומיותר.

המדבקה עולה 9 אירו לשבוע.

1.

אחרי 100 ק"מ באוטובאהן תבין שההבדל בינו לבין כביש 6 הוא הנהגים האדיבים והצמחיה בצידי הדרך.

לא לזלזל בקטע של 100 ק״מ באוטובאן. בלילה, ברכב טוב זה יכול לקחת 20-25 דקות. זה כיף.

מצטרף להמלצה לגבי מגבלת המהירות. אל תסע מעל המהירות המותרת. גם על 2-3 קמש יותר תעצר.

קרא שוב את הלינק האחרון בחתימה שלי.

לגבי רכב ספורט דו מושבי, במיוחד עם גג נפתח - קח בחשבון שתא המטען שלו קטן. מאוד.

תגיעו עם תיק רך, קטן. לא מזוודה קשיחה, ולא תיק בינוני.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

קודם כל תודה רבה על כל התגובות!!

אנחנו בהחלט ספונטניים, הדבר היחיד שאנחנו סוגרים הוא את השכרת הרכב, לוקחים במינכן, מחזירים במינכן אחרי 10 ימים.

1. מבדיקה בXPEDIA מצאנו שתי קטגוריות שנחשבות בעינינו למעניינות SLK OR SIMILAR ו911 OR SIMILAR. הפרש הוא של כ180 דולר ביניהן אבל בצי הרכב של SIXT לא ראיתי רכבים ברמת ה911 אז רציתי לשאול אתכם מה דעתכם, איזה רכבים אקבל (הקטגוריה היקרה יותר נקראת SPECIAL SPORT CAR).

2. בדקתי על טיול באיזור איטליה, משום מה בחברות ההשכרה אין שם רכבי ספורט ולהשכיר פרארי או רכב על אחר קצת גדול עלינו בתקציב.

3. מישהו יודע אם בהשכרה אחת ארוכה, אפשר לעבור בסוכנויות בדרך ולהחליף מכוניות (מאותה קטגוריה) אפילו בתוספת תשלום?

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

3. מישהו יודע אם בהשכרה אחת ארוכה, אפשר לעבור בסוכנויות בדרך ולהחליף מכוניות (מאותה קטגוריה) אפילו בתוספת תשלום?

בתוספת תשלום אפשר הכל.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לפני חודש חזרתי מטיול בגרמניה שהחלק העיקרי שלו היה רוד טריפ ב-Deutsche Alpenstrasse, סדרת דרכים באורך של כ-500 ק"מ שלוקחת אותך לאורך גבול גרמניה-אוסטריה. את ההשראה למסלול קיבלתי באתר:

http://www.losapos.com/german_alpine_road_alpenstrasse

שכרתי בסיקסט ב.מ.ו סדרה 4 עם ניווט מובנה, קיבלתי 430d, רכב בריון עם טורבו-דיזל 3 ליטר 6 צילינדרים, נהניתי ממנו מאוד גם באוטובאן וגם בכבישי ההרים. חלק מהכבישים היו סגורים לשיפוצים, מומלץ לנסות לבדוק מראש איכשהו. לא הזמנתי לינה מראש לטיול, רק סימנתי נקודות ציון שהייתי רוצה לראות. יום לפני הייתי יודע איפה אשן למחרת, נכנס ל-booking.com ומזמין מקום. אני עשיתי את המסלול הזה בכ-7 ימים, אבל העיקר לא היה הנהיגה אלא האטרקציות בדרך. 10 ימים זה די הרבה... ממליץ לשקול לבלות יום-יומיים במינכן ולבקר במוזיאון ב.מ.ו, למשל, בתור חובבי רכב. מומלץ ביותר להזמין מראש סיור במפעל, אם אתם כן הולכים.

פורסם

תודה על כל ההמלצות! רז, בתוספת תשלום באותם מקומות או שצריך לבקש לפני ההזמנה?

ויש לי עוד שאלה בקשר לביטוח, דרך הEXPEDIA מתאפשר לי לעשות ביטוח של 11$ ליום, הביטוח הזה מספיק? איזה ביטוח מומלץ לעשות?

ZX2.0 האמת שככל שנראה לנו עכשיו, טיול כזה לא אמור להיות יקר מדי, השכרת הרכב היא בסביבות ה100$ ליום (תלוי ברכב) וחוץ מזה אנחנו נישן במלונות דרך ולא נאכל במסעדות עם כוכבי מישלן כך שלא אמור לעלות יותר מטיול ממוצע.

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

כמה הערות.

1. הכרתי אתר שבו היה מיפוי מלא ומעודכן של האוטובאהנים כולל קטעים בשיפוץ ומגבלות מהירות. האתר ירד מהרשת, אבל סביר שחיפוש יעלה אתר חדש דומה.

2. תיקון קטן לדבריו של רז לגבי אוסטריה: חובה לקנות את המדבקה בתחנת דלק לפני מעבר הגבול. העלות כ-10 אירו ל-10 ימים. אם תתפס ללא המדבקה הקנס יכול לנוע בטווח שבין 240-3000 אירו, והאכיפה צפופה ונוקשה. בנוסף לכך צריך להכיר עוד שני דברים: האחד הוא קטעים בתשלום מיוחד עם מחסומים בכניסה וביציאה (למשל קטע מנהרה ארוך מאד בקצה המערבי של אוסטריה, בדרך לגבול השויצרי). יש קטע כביש המחבר בין הגבול השויצרי לגבול הגרמני על הגדה המזרחית של אגם קונשטנץ, המוכר כ-Korridor. הקטע כלול במדבקה הסטנדרטית, אבל אם אתה רוצה לעבור בו בלי המדבקה עליך לרכוש בתחנת דלק בסמוך לגבול כרטיס מעבר (כ-3 אירו) ולהציגו על הדאשבורד.

3. בשויצריה מערכת דומה עם מדבקה המחויבת לנהיגה בכבישים המהירים. יש רק מחיר אחד - 40 פרנק לשנה (למעשה 14 חודש).

4. אם בכוונתך לנסוע לשויצריה נסה לבקש בתחנת ההשכרה רכב עם מדבקה שויצרית. כך תוכל לחסוך משהו. לא תופס לגבי אוסטריה כיון שבה מקובלת מדבקה של 10 ימים (או מדבקה של חודשיים) לצרכי תיירות.

• תוכן חדש...