Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 161
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רועי,

אני חושב שההודעה אינה נעימה לקריאה מכיוון שהיא מזלזלת,

ומאירה את המכונאים בארץ בצורה שגויה.

האדם האחרון שעליו אפשר לכתוב בפורום שצורת הכתיבה שלו מזלזלת זה רועי. אם היית כותב את זה עליי אז הייתי עונה לך שיש משהו בדברייך.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני מנסה להבין כאן משהו, סובארו העולמית יודעת על הבעיה הזו?

מה תגובתה?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם (נערך)

אני מתנצל רועי.

אני התכוונתי להתייחס לתגובה של מאור 30:

מחזק לחלוטין ובאמת שכל מילה נוספת מיותרת!

שהזדהה עם הודעה 68.

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם

מה עכשיו, שוב Dan Vs Group round #5654 ?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
מה עכשיו, שוב Dan Vs Group round #5654 ?

מחזק את ארז מקווה שלא עוד שרשור ייגרר לוויכוח הזה.

בנימה אישית אני מכיר את מאור ועוד חברי כנופיה, אנשים רעים,נבזיים ומה שלא תנסו לרמוז עליהם לרעה, הם לא.

• ספונסר פורום
פורסם
מחזק את ארז מקווה שלא עוד שרשור ייגרר לוויכוח הזה.

בנימה אישית אני מכיר את מאור ועוד חברי כנופיה, אנשים רעים,נבזיים ומה שלא תנסו לרמוז עליהם לרעה, הם לא.

+1

בהחלט נמאס מהההכפשות המיותרות בינכם .

פורסם

אני מזהיר - כל מי שינסה לעורר פרובוקציה וירד לפסים אישיים יטופל בחומרה. חולקים על דעה של מישהו אחר, סבבה, נא לעשות את זה תוך שמירה על תרבות הדיון.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אני מתנצל רועי.

אני התכוונתי להתייחס לתגובה של מאור 30:

שהזדהה עם הודעה 68.

אני תמיד אומר שכל עוד לא עשיתי ולא התנסיתי אין לי את זכות הדיבור!

הרכבתי לא מעט טרמוסטטים בחיי בסובארו בפרט, מעולם לא קדחתי חורים ומעולם לא ניתקלתי בבעייה הקשורה לניקוז האויר אז כמו שאמרתי...אני עדיין מחזק את איתמר גם על סמך הנסיון שלי!

פורסם (נערך)
יסלחו לי בעלי המקצוע שזב חוטם שכמותי מעיז לזלזל בנסיונם העשיר - כל מה שאתם רושמים כאן הוא עדות לזילות שיש במקצוע המכונאות בארץ' date=' הקומבינה והחפיפניקיות שהשתרשה כדרך קודש.[/quote']

שני חורים בטרמוסטט הם לא עדות ל"קומבינה וחפיפניקיות",

נהפוך הוא, הנושא של חורי מעקף לטרמוסטטים מופיע גם בפורומים בחו"ל, ולא יחודי רק לארץ הקודש.

יש מספיק מידע ברשת (Burp hole, Weep Hole, Bleed hole)

-

פורסם
שני חורים בטרמוסטט הם לא עדות ל"קומבינה וחפיפניקיות",

נהפוך הוא, הנושא של חורי מעקף לטרמוסטטים מופיע גם בפורומים בחו"ל, ולא יחודי רק לארץ הקודש.

יש מספיק מידע ברשת (Burp hole, Weep Hole, Bleed hole)

אבל למה לא להישתמש בטרמוסטט המקורי כמו שהוא?!

יש לך הסבר הגיוני למה חלק מבעלי המקצוע בארץ לא נוגעים בטרמוסטט המקורי וכן מצליחים להשיב עטרה ליושנה וחלק כן קודחים?

פורסם

השרשור הנ"ל (ועוד כמה, לא ניכנס לזה) פגע קצת בבעלי המקצוע שהגיבו כאן. אני מרשה לעצמי לצטט את מה שהגבתי בפורום TechTalk הסגור בהתייחסות להודעה #68 שרשמתי בשרשור הזה:

מכליל? נכון. פוגע? אולי. זו דעתי.

אני לא מוסכניק וכנראה שגם לעולם לא אהיה מוסכניק בדיוק בגלל הגישה שלי שלא מתאימה לענף הזה. פתרון הקידוח זו קומבינה ואל תנסו לשכנע אותי אחרת. זו זילות וזלזול במקצוע שלכם ובבעל הרכב.

כמה מוסכניקים מבינים מה זה ה jiggle pin הזה, מה תפקידו ולמה כל כך חשוב המיקום שלו?? כמה מבעלי המקצוע פתחו ספרות טכנית וקראו את אופן התקנת הטרמוסטט ופרוצדורת ניקוז האוויר???

הקידוח הזה מחליף את התפקיד של ה jiggle pin אם לא מתקינים את הטרמוסטט בזווית הנכונה, זה כל מה שהוא עושה. על הדרך דפקתם את משך הזמן שלוקח למנוע להגיע לטמפרטורת העבודה ותרמתם לבלאי מואץ ועלייה בצריכת הדלק. וואלה יופי.

בתקופה הקצרה שעבדתי במוסך יבואן מכובד ביליתי לא מעט זמן בספרייה הטכנית. כל הספרים שם ללא יוצא מין הכלל היו במצב חדש וללא טיפת גריז בין הדפים, אז בבקשה, לפני שקודחים בטרמוסטט מקורי ויוצאים בהצהרות נא לעקוב אחרי הוראות היצרן.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

יכול להיות שבמנועים שלא טופלו ביד אוהבת עם אבנית במערכת הקירור פתח הניקוז המקורי עם הפין הזה לא עושה את העבודה כמו שצריך ובמקום לפתוח את המנוע לגורמים ולגרד את האבנית מכל המעברים עדיף פשוט לחסוך את כל ההשקעה המיותרת הזו ולעשות חור או שניים נוספים? הרכב ימשיך לנסוע שנים רבות, לא מדובר פה ביצירת נזק משמעותי כמו בנסיעה ללא תרמוסטט לאורך זמן.

אני מניח שהוראות היצרן מתייחסות למנועים במצב חדש ושטופלו לפי... הוראות היצרן מיום עזיבתם את המפעל. המציאות היא שונה, כמו שבוקי כתב. לדעתי האישית כמכונאי חובב (אבל עם תעודת מקצוע) מקצוען אמיתי ידע לזהות את הבעיה ולפתור אותה בצורה היעילה ביותר בהתאם למצב. להחזיר רכב מתחמם למוסך שוב ושוב כמו בדוגמא של איציק זה לא יעיל ולא מקצועי, למרות שדיקדקת בהוראות היצרן בלהט דתי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
אבל למה לא להישתמש בטרמוסטט המקורי כמו שהוא?!

יש לך הסבר הגיוני למה חלק מבעלי המקצוע בארץ לא נוגעים בטרמוסטט המקורי וכן מצליחים להשיב עטרה ליושנה וחלק כן קודחים?

נניח וביצעת ואקום ללקוח בהתאם להוראות יצרן (ללא קדיחת חורים),

מי יבטיח לך שהמנוע לא יגיע למצב מסוכן בעתיד?

נזילה, או התחממות (שתגרום בתורה לפליטת מים), תביא למחסור בנוזל קירור,

שיגרום להיווצרותן של בועות אויר.

נניח והלקוח שלך הבחין במחסור של נוזל קירור, ומילא את המיכל עצמאית.

כעת מגיעים לשלב המעניין:

האם הבועות אכן יתנקזו? או שמא הטרמוסטט בדרך להיתפס?

לדעתי אתה מכונאי מדהים, שדוגל בהוראות יצרן ונלחם נגד "קומבינה וחפיפניקיות",

אבל קיים סיכוי טוב, שהלקוח ייאלץ לשלם והרבה, רק בגלל העקרונות הנוקשים שלך.

-

• תוכן חדש...