Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי המשטרה משחררת מידע מטעה או מידע אשר אמור לשרת אינטרסים של כוחות הביטחון בכול מה שקשור לפגיעה באריתראי. בעיתון הארץ משום מה שמעו על 8 כדורים שפגעו באריתראי.

איזה כייף לי :)

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עיתון הארץ אינדיקציה למה בדיוק?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

עיתון הארץ?

הייתי מצפה מהם לכתוב שבגופת האזרח האריתראי נמצאו רסיסים של 87 קליעים, שרידי טיל הלפייר ועדויות לשימוש בזרחן.

8 קליעים?

סחטיין, יצאו ימניים הפעם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי היו לו קליעים בגוף מהמלחמות באריתראה ולא היה לו כח ללכת לניתוח להוציא אותם.

ואולי הרופא אמר לו בארץ לבלוע כדורים והוא לא הבין אותו כמו שצריך.

די עם השטויות. רק מי שהיה שם יודע מה קרה ומהסרטון הזה בוואלה אי אפשר להבין כלום. אפילו אי אפשר לספור לבטח את מס' היריות שהמאבטח יורה.

הדבר היחיד שנכון פה זה שהמקרה הזה הוא הוכחה שתחת מספיק פחד ולחץ בני אדם חוזרים להתנהג כמו חיות טרף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הזכירו את האירוע שהטרי שחיילים ירו ביהודי תמים שעלה לאוטובוס.

מעבר לעדות של חבר שלו שאמר שלאותו יהודי תמים יש עבר עשיר של אלימות יש עדויות לכך שהוא גם צעק "אני דאע"ש" תוך כדי שהוא מנסה לחטוף בכח נשק של חייל למרות שנהג האוטובוס עצמו ניסה לנטרל אותו באמצעות שוקר חשמלי.

בהחלט אזרח תמים, כמו אותו בת ימי תמים שרק רצה להתפלל עם 2 סכינים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הצביעות הישראלית במיטבה, מסרטון הזה אי אפשר להבין כלום, מסרטון שרואים שני ילדים רצים בשוט אחד, ואז ילד שיוצא מחנות ומהפריים בשוט אחר, אפשר להסיק הכל בוודאות מוחלטת.

(לא, אני לא נגד הסקת מסקנות מוידאו - אני נגד הסקת מסקנות רק כשזה נוח לנו).

בכ"א הוידאו הזה מפורט בהחלט, רואים בו טוב מאוד את הבחור לפני הירי, ובזמן הירי. רואים שמעבר לתסריט שרץ במוח של אותו מאבטח הבחור לא מהווה סכנה לאף אחד, ולא עושה שום תנועה שאפשר להצדיק בתור משהו פרובוקטיבי בצורה מסויימת (ע"ע הדוגמא של עידן עם הבת ערובה). לא צריך להיות אמן דידוקציה בשביל להבין (בהסתברות גבוהה) מה קרה שם, ולמה.

קיצר יש סיבה טובה למה אף אחד בשרשור, ובכלל, לא מסוגל להסביר מה הפעולה שהבחור השחור היה צריך לבצע בשביל לא לחטוף כדור.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מסרטון הילדים רואים בבירור את שניהם חמושים, רודפים אחרי הקורבן הראשון וגם את הגדול (כפי שהסתבר) רץ לעבר השוטרים תוך הנפת סכין, ומנוטרל ניטרול יעיל למדי, וקבוע. לא כ"כ מבין מה הבעיה עם הסקת המסקנות הלא-ממש מסובכת ממנו.

מהסרטון הזה רואים את האריתראי בחצי-זחילה, לא ברור מה הוא עושה, ונורה. שוב - אם הוא אכן דיבר/צעק בערבית יש מצב סביר שזה מה שגרם למאבטח (דובר ערבית כזכור) לירות, בשילוב עם גוון עורו - במבט ראשון בהחלט אפשר לטעות בינו לבין בדווי, עם כל הצער שבדבר. אבל כל זה, לחלוטין כל זה - כולל מה שאתה כתבת, השערות. לגבי פעולה שאותה היה צריך לבצע - לשכב. לא לזוז.

הנטייה לשפוט את כל המצבים האלה בפריזמה פוליטית רעה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

לא כ"כ מבין מה הבעיה עם הסקת המסקנות הלא-ממש מסובכת ממנו

זה בגלל שאתה כנראה כבר מוותר על קריאת תוכן הדברים שאני רושם

לא, אני לא נגד הסקת מסקנות מוידאו

אם זה עדיין לא ברור - הצגתי איך וידאו אחד המכיל פחות מידע (מעברים חתוכים, פריימים לא שלמים) הוא בר שימוש לטובת הסקת מסקנות נחרצות, ווידאו אחר שהוא טוב בהרבה מבחינה ויזואלית אינו טוב מספיק, כתלות במה שהמנתח חושב על הסיטואציה.

אני אזכור פעם הבאה שיורים עליי לשכב ולא לברוח ממקור הירי, כי רומן הסביר לי פעם בפורום שיש אנשים שלברוח זו פעולה שעלולה להפליל אותם ;) (אני יוצא מנקודת הנחה שממבט עליון אני עלול להראות ערבי, עקב הגוון)

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אוריו, אם אני אתחיל לעוות כל משפט שאתה זורק, זה לא ייגמר. אל תשכח שבגדול, אני לא ממש רע בזה. לכן אני אשאיר את הויכוח הזה לך ואני רק מקווה שלא שכחת את הגלימה האדומה במשרד, או בתא הטלפון. רק תזכור, שאם סופרמן כזה חכם, למה הוא לובש את התחתונים מעל המכנסיים? :wink:

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

?!?!

כשהשומר הגיע וכיוון אליו אקדח הבחור השתטח ולא זז מילמטר.

הוא שכב על הבטן ולא מש כשלוש שניות לפני שהשומר ירה לפחות 2 כדורים לכיוונו.

פורסם (נערך)

לגבי פעולה שאותה היה צריך לבצע - לשכב. לא לזוז

אני אזכור פעם הבאה שיורים עליי לשכב ולא לברוח ממקור הירי, כי רומן הסביר לי פעם בפורום שיש אנשים שלברוח זו פעולה שעלולה להפליל אותם

אוריו, אם אני אתחיל לעוות כל משפט שאתה זורק, זה לא ייגמר

בחיי שאני לא מבין מה עיוותתי כאן, לא בציניות ולא בהיתממות.

כל שאר הירקות על סופרמן והתחתונים שתוקפות את גוף הטוען ולא הטיעון הן דמגוגיה די זולה, שמראות כמה זלזול ומעט קרדיט אתה נותן לבנאדם שמתדיין איתך. בגלל זה נמנעתי מלהגיב לדבריך עד עכשיו ותכלס חבל שהתחלתי.

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם
ולמה אתם חושבים שאותו האריתראי לא יכל להיות מגוייס ע"י החמאס כדי לבצע פיגוע?

שכחתם לרגע שעדיין מדובר במסתנן ממדינה עויינת.

עושה רושם שאירגוני הטרור עלו ברמה בתחכום של ביצוע הפיגועים. אם פעם אלה היו פלסטינים שהיו עוד צריכים להסתנן מהשטחים, ואיכשהו להבריח אמצעי לחימה, ולגנוב רכב, היום אלה ערבים ישראלים, שמשתמשים בדברים שאפשר לקנות באופן חופשי בכל חנות כלי בית או טמבוריה שכונתית, ומשתמשים ברכביהם הפרטיים (או אפילו כאלה שסופקו ע"י מקום עבודתם, כמו מבצע פיגוע טרקטור או עובד בזק).

אלה שנתפסו, מספרים שכשהם קמו בבוקר, הם לא ידעו שהם הולכים לבצע פיגוע היום (ניחוש פרוע - קיבלו טלפון או הודעה, או מישהו ניגש אליהם ברחוב, ואיים שיפגע בבני משפחתם אם לא יפעלו לפי ההוראות).

אני מאמין שבשלב הבא יהיו סודנים ואריטראים, ואפילו יהודים, הרי התשתיות כבר קיימות, בצורת "אירגוני זכויות אדם" ושמאל קיצוני למיניהם.

וחייזרים אחראים ל-9/11.

נו באמת, עכשיו אתה מחפש מתחת לאדמה סיבות להצדיק את מה שקרה. האריתראי מגוייס ע"י החמאס? ברצינות? ועוד "מסתנן ממדינה עויינת"? יש לך את זה ביותר דמגוגי?

איפה אתה רואה עלייה ברמה בתחכום של ביצוע הפיגועים? ב-90% מהפעמים אלו ילדים עם סכינים. מה כאן מתוחכם?

אלו שנתפסו יודעים טוב מאוד שהם או משפחתם יקבלו כסף מהחמאס על ביצוע הפיגוע. איזה סודנים או יהודים יקבלו כסף? וכנראה שיש לך את זה ביותר דמגוגי כי אתה חושב שארגוני שמאל קיצוני למיניהם יתחילו גם הם לעשות פיגועים נגד יהודים. צא מהסרט.

רוני ואוריו,

אתם באים ושופטים כאן לחומרה כשאתם יושבים בבית או במשרד הבטוח כשאף אחד לא מנסה לירות עליכם או לדקור אתכם.

כשאתם נמצאים באירוע פח"ע ויש ירי ובהלה כללית שאל אלה תוסיפו את אותו מתח שיש בציבור בתקופה האחרונה- הדברים נראים אחרת.

שימו לב, לא אמרתי שזה היה בסדר לבצע את הלינץ', אני גם חושב שצריך להביא את מבצעיו לדין אך יחד עם זאת כנראה שלא הייתי ממהר לגזור עליהם עונשים כבדים ואני מניח שכך ינהג גם בית הדין.

לגבי המאבטח אסור להאשים אותו בכלום מכיוון שזה תפקידו, לאבטח ובאותה סיטואציה אני נוטה להאמין שהוא ביצע ירי שראה כנוצדק ולא כי "יאללה בלגן!!! בואו נירה".

ברגע שבית הדין יאשים וישפוט אותו בגין הירי אתה יכול ללכת ולסגור את חברות האבטחה, אף אחד לא ירצה להיות מאבטח בידיעה שאם יתרחש אצלו אירוע פח"ע הוא יכנס לכלא אם ייטעה, בדיוק כמו שקורה היום בצה"ל, יותר מדי חיילים מתנהגים כמו כוסיות כי החשש מכלא תפס להם את הביצים חזק.

דבר אחרון, אני כותב אריתראי כי אותו נרצח היה אריתראי, לא כדי להפחית מחומרת המעשה.

תיקון והפעם באמת דבר אחרון- אני מאמין שלא צריך לבצע לינץ' במחבל שנוטרל.

אני גם מאמין שמחבל לא צריך להיות מנוטרל, מחבל צריך להפוך למסננת כדי שבהגעת כוחות ההצלה "מותו יקבע בשטח".

חלאס עם הצדקנות.

למה לא היית ממהר לגזור עונשים כבדים על מבצעי הלינץ? בגלל שהם נמצאים בחרדות? בגלל שהם פוחדים? מצטער, אבל כשאני בלחץ ובחרדות אני לא מפוצץ בנאדם ששוכב חסר תזוזה על הרצפה. כזה אני, מוזר.

לגבי המאבטח, "זה תפקידו"? מה בדיוק התפקיד? לירות אוטומטית במישהו שנראה לו חשוד? תיכף דוד שלך ייראה חשוד לאיזה מאבטח שיחורר אותו לרסיסים ונראה איך תדבר (מבוסס על סיפור אמיתי. אם תרצה אספר לך).

בסופו של דבר ככל הנראה היה כאן ירי מוצדק, או לפחות כזה שלא יגרור צעדים פליליים וכנראה גם לא משמעתיים, ולינץ' מכוער שאמנם היה צפוי שיקרה מתישהו, אבל בוודאי פסול. כל היתר השערות (בדיוק כמו כל מה שכתבתי בפסקה הראשונה) ושיגולי מוחין.

"ירי מוצדק" זו גם השערה, שלך. נראה מה יגיד בית המשפט (וכן, לצערי אתה צודק וזה אפילו לא יגיע לבית המשפט כי המשטרה לא תחקור וכי האריתראי לא מעניין באמת אף אחד).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
"ירי מוצדק" זו גם השערה, שלך.

זה לא מה שכתבתי?!

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם
הצביעות הישראלית במיטבה, מסרטון הזה אי אפשר להבין כלום, מסרטון שרואים שני ילדים רצים בשוט אחד, ואז ילד שיוצא מחנות ומהפריים בשוט אחר, אפשר להסיק הכל בוודאות מוחלטת.

(לא, אני לא נגד הסקת מסקנות מוידאו - אני נגד הסקת מסקנות רק כשזה נוח לנו).

בכ"א הוידאו הזה מפורט בהחלט, רואים בו טוב מאוד את הבחור לפני הירי, ובזמן הירי. רואים שמעבר לתסריט שרץ במוח של אותו מאבטח הבחור לא מהווה סכנה לאף אחד, ולא עושה שום תנועה שאפשר להצדיק בתור משהו פרובוקטיבי בצורה מסויימת (ע"ע הדוגמא של עידן עם הבת ערובה). לא צריך להיות אמן דידוקציה בשביל להבין (בהסתברות גבוהה) מה קרה שם, ולמה.

קיצר יש סיבה טובה למה אף אחד בשרשור, ובכלל, לא מסוגל להסביר מה הפעולה שהבחור השחור היה צריך לבצע בשביל לא לחטוף כדור.

איזה סרטון ילדים?

מצטער, אבל אני לא מבין כלום על כוונות ומחשבות של המעורבים מהסרטון של התחנה בבאר שבע. רואים אנשים שוכבים על הרצפה, אחד מנסה לברוח ונורה. לא רואים מה הוא עשה לפני, לא שומעים כלום מההתרחשות חוץ מהפרשנות של הגאון שצילם את זה (ממסך של מחשב) והצופים שלידו.

אני לא חושב שזה מספק תמונה כוללת ובגלל זה אין לי דעה. איפה הצביעות כאן?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אור,

אני באמת לא יודע כבר איך להסביר לך חבר שהיתה כאן טעות בזיהוי.

תראה לי מקום אחד שבו כתבתי שלמאבטח יש מנדט לפעול על פי שיקול דעתו.

אני רושם פעם אחר פעם שהיתה טעות בביצוע הירי אבל אתה חוזר ומעלה דברים שלכאורה כתבתי או התכוונתי אליהם ולא נכתבו על ידי מעולם.

זו בהחלט לא הטעות האחרונה בזיהוי אבל כל עוד הטעויות האלה יהיו סבירות בסיטואציה שנוצרת- אותם אלה שטעו בזיהוי כנראה יצאו ללא אישום.

ברשותך סיימתי את הדיון.

כמו שמהנדס בניין, למשל, חייב לקחת אחריות על עבודתו ואם הוא עשה טעות שגרמה לקריסה של בניין, אפשר להעמיד אותו לדין, כך גם מאבטח שמשתמש בכלי נשק. אז נכון, זו הייתה טעות, אבל על טעויות משלמים.

עיתון הארץ?

הייתי מצפה מהם לכתוב שבגופת האזרח האריתראי נמצאו רסיסים של 87 קליעים, שרידי טיל הלפייר ועדויות לשימוש בזרחן.

8 קליעים?

סחטיין, יצאו ימניים הפעם.

התבלבלת קצת. עיתון הארץ נותן במה לדעות שמאלניות שמרבית האוכלוסיה לא אוהבת ומכאן שמו הרע, אבל ככל הנוגע לדיווח עיתונאי הוא ככל הנראה עדיף על פני מרבית המתחרים, שעסוקים בימים כתיקונם או בהשמצת פולטיקאים (בצדק או שלא), או בחתונה של בר רפאלי, או בקידום עסקים כאלו ואחרים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...