Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קראתי את הכתבה ב-YNET שבא כתוב שחור על גבי המסך שהבחור נהרג מירי של המאבטח ונמצאו 6 כדורים בכבד לאחר נתיחת הגופה. מצד שני המאבטח של הקניון טוען שירה בו כדור אחד בלבד.

האם העובדה שהאריתריאי נפגע מכדור של המאבטח מסירה את האחריות ממבצעי הלינץ' ? איך הגיעו 6 כדורים לגופו ?

מה קורה פה ?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4714386,00.html

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אני מניח שהמשטרה יודעת מה קרה ופשוט לא מפרסמים מסיבות כאלו ואחרות.

אולי היו 6 רסיסים ולא קליעים. היו ויש כתבים שלא ידעו לקרוא דו"חות נכון, אז אולי זה המקרה.

אלי 6 קליעים מכלי נשק שונים: בסרטון הבחור ניסה להימלט בזחילה ולא בריצה, אז אולי נורה קודם ע"י המחבל ורק אחר כך ע"י המאבטח. אולי כמה מאבטחים ירו בו. אני מניח שיש בדיקה שתדע להתאים נשק לקליע אם יהיה בכך צורך.

יש כמה וכמה אפשרויות.

לי קשה לשפוט את הסיטואציה הזו. כשאנשים מפחדים הם נכנסים לפאניקה והתגובה בהתאם.

זה בראש ובראשונה מקרה עצוב מאוד. את השיפוט והדעות על המקרה אשאיר לאחרים.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הכתבה הזאת עלבון לאינטיליגנציה (שמסתבר שחסרה לחלקים נכבדים באוכלוסיה, אז אני לא מופתע).

מה הקשר בין מה הרג את האריתראי לבין חומרת המעשה? נראה למישהו שזה משנה אם הוא מת מהכדורים או מהעובדה שפוצצו אותו במכות? עדיין - פוצצו אותו במכות! בזמן שהוא עדיין היה בחיים!

מה שמטריד אותי בעיקר הוא לא רק העובדה שעשו לו משפט שדה. זה אמנם מספיק בעייתי כשלעצמו, אבל הבעיה האמיתית כאן היא שאף אחד לא טרח אפילו לוודא שהוא באמת מחבל. אנשים החליטו שהוא מחבל ופשוט השליכו עליו את כל הזעם האלים שלהם כמו חבורת בהמות מטומטמות (למה כמו, זה בדיוק מה שהם). והמצחיק זה שהוא אפילו לא נראה ערבי. לא קרוב לכך. 50% מאוכלוסיית ישראל נראית יותר ערביה ממנו.

המדינה הזאת פשוט הולכת ומתדרדרת מרגע לרגע. האלימות, השחיתות, הטיפשות...

לי קשה לשפוט את הסיטואציה הזו. כשאנשים מפחדים הם נכנסים לפאניקה והתגובה בהתאם.

זה בראש ובראשונה מקרה עצוב מאוד. את השיפוט והדעות על המקרה אשאיר לאחרים.

תן לי לתקן אותך בבקשה. זה לא נובע מפחד. הפחד הוא לא מיידי לחיים שלך. בטח שלא כשהבנאדם שכוב על הרצפה ובקושי זז. מה שקרה שם זו פשוט אלימות של חבורת ניאנדרטלים שמונעים משנאה עיוורת.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

המאבטח פעל בצורה הגגיונית (גם אם רוקן עליו את כל המחסנית) כי תפקידו לנטרל את מי שנראה לו חשוד.

לגבי האזרחים, לא משנה מה הביא למותו ואפילו אם היה מת כשכבר הגיעו אין מקום להתנהגות כזו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

לדעתי כל הרעש על מה שקרה הוא בשל הסיבה שזה מתאר את הסכנה של נשק רב וכאוס ובילבול ויש לנו נפגעים חפים מפשע, מספיק שיהיו אנשים שקצת מזכירים ערבים (תימנים וכו' :lol:) הם יכולים ליהיות מרוססים למוות כמו שראיתם בסרטון בב"ש, אף אחד לא יעצור לשניה לחשוב אם אכן מדובר במחבל.

אני יותר בדעה שמחבלים עם סכינים צריכים לנטרל עם טייזר ולא 5 אנשים שיורים מכל צד ופוגעים גם באחרים(כמו איש כוחות הביטחון באירוע בירושלים או כמו בב"ש).

ירי על מחבל מכל הכיוונים לדעתי זה מסוכן מאד באיזורים הומי אדם, ולדעתי לחלק מאנשי הביטחון/שוטרים צריל ליהיות גם טייזר והם יחליטו בהתאם למצב במה להישתמש.

לגבי ההודעה מעלי- אני חולק עליך, את ה(לא רוצה להגיד מה אני חושב עליו) שרואים בסרטון שמרסס אדם פצוע שבקושי זוחל ומיתרחק מהחיילים בלי שיש בידיו נשק ועוד ברעיון לתישקורת אומר שראה מחבל שזוחל לכיוון החיילים לידקור אותם - לדעתי הוא יצטרך עו"ד יקר מאוד שיציל אותו מהמעשה הפזיז שעשה - במיוחד שהכל מתועד מול המצלמה.

יש הבדל גדול בין ליראות מחבל בשעת פעולה כמו שהיה עם המחבל עובד בזק מי-ם והאופן בו המבאבטח עשה שימוש בנשק לבין להגיעה בריצה לזירה בלי לדעת מי מנגד מי וליראות לפי הסרטון אדם זוחל פצוע בלי נשק ובלי להוות סכנה לסביבה ולרוקן עליו מחסנית רק כי ניראה חשוד, לדעתי הוא בצרות מבחינה משפטית-ושוב זה לדעתי אם שופטים לפי הסירטון. אני בטוח שיוסר צו איזור הפירסום נוכל לדעת מה באמת קרה שם והאם ההתנהלות באמת היתתה נכונה.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

עצוב לקרוא את הכתבה. בסרטונים השונים אשר הופצו ברשת נראה בבירור שהאזרח עדיין בחיים לכן אינני יודע איך קבעו בוודאות שהוא מת מהקליעים.

נניח ולא היו מתעללים באזרח לאחר שספג כדור או 6 כדורים והיו מפנים אותו מיד לבית החולים ואולי היו מצליחים להציל את חייו.

איזה כייף לי :)

פורסם

את המאבטח או כל מי שפועל תוך כדי אירוע לניטרול המחבל אני לא שופט כי זה מה שמצפים ממנו לעשות. אל תצפה למחשבה צלולה ושיקול דעת חד כתער בסיטואציה כזו.

אחרי שהוא נוטרל כללי המשחק משתנים והוא לא שק איגרוף. הקהל לא שופט ולא מוציא אל הפועל וצריך לתת למערכת לטפל בו. אם יחליטו להטיל עונש מוות זה מצויין אבל עדיין האזרח הוא לא השופט והתליין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
המאבטח פעל בצורה הגגיונית (גם אם רוקן עליו את כל המחסנית) כי תפקידו לנטרל את מי שנראה לו חשוד.

לגבי האזרחים, לא משנה מה הביא למותו ואפילו אם היה מת כשכבר הגיעו אין מקום להתנהגות כזו.

אתה השתגעת? מחר אתה תיראה לאיזה מאבטח כמו מחבל ערבי והוא יכלה בך מחסנית. נראה מה תגיד אז (כנראה לא תגיד יותר כלום).

מהמאבטח לא מצפים "לנטרל" את מי שנראה לו חשוד. מצפים ממנו להגן על אנשים חפים מפשע. מה שהמאבטח הזה עשה זה להיכנס להיסטריה ולירות כמו משוגע בבנאדם שבבירור לא היה אשם בכלום. הסרטון ממצלמות האבטחה מראה זאת היטב.

זו טעות חמורה מאוד בשיקול הדעת ובנאדם כזה לא צריך להיות יותר מאבטח. שלא לדבר על כך שבהחלט יכול להיות שמה שהוא עשה זה פלילי.

הדוד שלי נהרג לפני 20 שנה מירי של מאבטח משוגע שהחליט שהוא נאצי, או משהו. אני לא מאחל את זה לאף אחד.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הרופא שטיפל בו אמר שללא קשר לחבלות זה היה מקרה שאי אפשר להציל. הוא כמובן סייג את עצמו בכך שמדובר בדעתו מתוך ניסיונו האישי.

רוני לדעתי זה כן פחד. גם מה שציינת מתחיל בפחד וחרדות. אני לא אכנס לזה שרגשות השנאה מתחילים עוד כשאתה מפחד לצאת מהבית, לעלות על אוטובוס או לשלוח את הילד לגן. כן אנסה להסביר למה אני מתכוון:

כשאתה יודע שמישהו מנסה להרוג אותך, ואתה מתחיל לפחד. מהפחד אתה אולי נחפז וטועה בזיהוי [כמו שקרה במקרה הזה], מהפחד אתה גם מחליט לנקום כשאתה רואה את המחבל במצוקה [כמו שקרה באינספור מקרים]. אלו החלטות שגויות, או חוסר קור רוח ושליטה ברגשות [שנאה, פאניקה], אבל זה הכל נובע מפחד, גם הרגשות וגם ההתמודדות הלקויה במצב חירום.

רוני, מצטער לקרוא על דודך.

למען הסר ספק, לא כתבתי את דעתי או עמדתי בשום מקום. רק נימקתי למה עבורי זה מקרה קשה לשפיטה. מזל שאני לא צריך לעשות את זה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

שים לב שאתה מבלבל בין פחד וחרדה. פחד הוא משהו מיידי - מישהו מאיים להרוג אותך ואתה מפחד למות. חרדה היא משהו שמעיק עליך לאורך תקופה, וזה המצב של עם ישראל בימים אלו.

כעת נשאלת השאלה מה אתה עושה עם החרדה הזאת. אנשים נורמטיביים לא מניחים אוטומטית שמישהו הוא מחבל בגלל שמישהו אחר אמר, ואז זורקים עליו ספסלים ובועטים לו בראש.

אני חושב שמי שמצדיק ולו לרגע את הבהמות שרואים בסרטוני הזוועה האלו, הופך אותנו ללא יותר טובים מהפלסטינים שצוהלים כשישראלים מתים ועושים לינץ' בבנאדם רק בגלל שהוא ישראלי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אתה השתגעת? מחר אתה תיראה לאיזה מאבטח כמו מחבל ערבי והוא יכלה בך מחסנית. נראה מה תגיד אז (כנראה לא תגיד יותר כלום).

מהמאבטח לא מצפים "לנטרל" את מי שנראה לו חשוד. מצפים ממנו להגן על אנשים חפים מפשע. מה שהמאבטח הזה עשה זה להיכנס להיסטריה ולירות כמו משוגע בבנאדם שבבירור לא היה אשם בכלום. הסרטון ממצלמות האבטחה מראה זאת היטב.

זו טעות חמורה מאוד בשיקול הדעת ובנאדם כזה לא צריך להיות יותר מאבטח. שלא לדבר על כך שבהחלט יכול להיות שמה שהוא עשה זה פלילי.

הדוד שלי נהרג לפני 20 שנה מירי של מאבטח משוגע שהחליט שהוא נאצי, או משהו. אני לא מאחל את זה לאף אחד.

+100500

פורסם

בסרטון רואים שהוא ירה בו יותר מפעם אחת, לפחות 3-4 פעמים.

אבל מה שהוא עשה לפחות הגיוני, אומנם מחדל גדול (בדיוק כמו העובדה שבמשמרתו נכנס מחבל לתחנה), אבל לפחות עם סיבה כלשהי.

מה שקרה אחכ זה בושה גדולה, פשוט חיות אדם שלא רואות בעיניים.

אבל אחד מהגורמים לדבר היא העובדה שאין עונש מוות בישראל. זה גורם לאנשים לתסכול ולרצון לקחת את החוק לידיים, וזו התוצאה.

מצד שני, מה עם אלה שעושים לינץ' על מחבל, האם זה כן בסדר?

פורסם

האם העובדה שהאריתריאי נפגע מכדור של המאבטח מסירה את האחריות ממבצעי הלינץ' ?

זה מסוג המשפטים שקובע את התשובה בשאלה...

משפטית, כדי להוכיח רצח/הריגה, צריך להוכיח כי המוות הוא תוצאה של מעשה הנאשם. אם המוות נגרם מהירי, הרי אין כאן הריגה/רצח בידי מי שתקף את המנוח בעודו פצוע (מה שאתה קורא "לינץ'").

מה שקיימת היא התקיפה, וככתוב בקישור, המשטרה לא מניחה לעניין.

לגבי מס' הכדורים בהם נורה המנוח, אין לי מושג.

מה הקשר בין מה הרג את האריתראי לבין חומרת המעשה?

הכוונה, כמו גם מה המעשה וכיצד הוא קשור לתוצאה, הם בליבו של המשפט הפלילי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...