Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה לי שאנחנו אומרים את אותו הדבר (לגבי הדעות שלך) פשוט הניסוחים שונים וכנראה לא מובנים,

אני לרגע לא חושב שאתה שמח בכך שבלתי מעורב חטף כדור - מן הסתם.

אני כן חושב, וטרם מצאתי סתירה לכך בדבריך, שמבחינתך יש מנדט למאבטח לפעול לפי שיקול דעת אישי היות והמצב מטורף, גם כשזה חד משמעית נגד כל פרוטוקול פתיחה בירי (תקן אותי אם אני טועה, מנסיונך, האם אדם שזוחל על הרצפה אל עבר אף אחד מהווה איום מיידי שצריך לנטרל?). נראה כי אתה טוען שיש מנדט לסווג איום לפי תחושה ולא לפי דברים מוגדרים, ויש מנדט לבצע וידוא הריגה (או ירי שעובר את גבול הנטרול).

ולכן אני אומר שכשהאזרח הבא יחטוף כדור ממאבטח שחש עצמו רמבו, למרות שהוא לא היווה סכנה מיידית וכו', אתה תהיה כאן בשביל להצדיק את זה.

זה שאתה ועוד רבים מחזיקים בדעה הזו, נותנת לגיטימציה לאירועים האלו לחזור על עצמם. במקום שיעשו ריענון בשביל להבין איך מגדירים סכנה מיידית, איך פועלים, ובכלליות איך לומדים מהמקרה הזה בשביל שהוא לא יחזור על עצמו - אנחנו (כציבור) מחפשים צידוקים ותירוצים שמסבירים מדוע הפעולות האלו לגיטימיות.

היות ונראה כי החטא העיקרי של הבחור בסרטון היה הצבע/מראה שלו (הוא לא רץ אל עבר אף אחד, לא אחוז אמוק, לא מחזיק בחפץ חשוד, לא כלום), ברור לי שבאותה מידה אני יכולתי לחטוף שם כדור, וחברים מזרחים/ערבים שלי גם היו יכולים לחטוף כדור, והיה נפתח כאן שרשור שמסביר מדוע בזמנים קשים אלו אנשים מסויימים הם ברי מוות כי וואלה יש לחץ ברחובות.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אוריו, שיקול דעת של מי אתה מציע להפעיל במספר השניות הנדרשות לקבלת החלטה? טלפון לקב"ט? טלפון למפקד המחוז של המשטרה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אור,

אני באמת לא יודע כבר איך להסביר לך חבר שהיתה כאן טעות בזיהוי.

תראה לי מקום אחד שבו כתבתי שלמאבטח יש מנדט לפעול על פי שיקול דעתו.

אני רושם פעם אחר פעם שהיתה טעות בביצוע הירי אבל אתה חוזר ומעלה דברים שלכאורה כתבתי או התכוונתי אליהם ולא נכתבו על ידי מעולם.

זו בהחלט לא הטעות האחרונה בזיהוי אבל כל עוד הטעויות האלה יהיו סבירות בסיטואציה שנוצרת- אותם אלה שטעו בזיהוי כנראה יצאו ללא אישום.

ברשותך סיימתי את הדיון.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני לא מבין- אתם עדיין ממשיכים להיתווכח על הירי בב"ש שכעת ידוע שאתמול זה שוב קרה וכעת הרגו מאבטח יהודי שניסה לימנוע פיגוע כי חשבו שהוא מחבל??

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)
תראה לי מקום אחד שבו כתבתי שלמאבטח יש מנדט לפעול על פי שיקול דעתו.

תחת ההנחה שישנן הוראות פתיחה באש עבור סכנה מיידית, אני לא מכיר את הפרוטוקול של מאבטחים אבל אני נוטה להאמין שיש שם התייחסות לאלמנט הסכנה שהוא יותר מ"מישהו אמר שהוא מחבל" (נשק, התנהגות וכו')

אתה מצדיק את סיווג האדם כאיום כאן, למרות שהדבר המאיים שהוא מבצע זה לזחול על הרצפה:

...האריתראי לא רץ לכיוון הקהל אבל הוא זחל על ארבע (דגש- זחל על ארבע, כוחו עדיין לא תש) במרחק 2 מ' מהקהל.

ראיתי את הסרטון מספיק פעמים בערך חצי שעה אחרי שהאירוע התרחש, אני לא רואה שום בעיה בעבודת המאבטח ויתרה מכך- אני בטוח לחלוטין שבית הדין יזכה אותו מכל אשמה [מסכים, אמרתי גם שאני לא חושב שצריך להעמיד אותו לדין, לא יורים בש.ג.] כי הוא ביצע פעולות סבירות בהחלט בנסיבות המקרה.

אתה מסביר מה צריך לעשות לאדם שסווג כאיום כאן:

...מחבל לא צריך להיות מנוטרל, מחבל צריך להפוך למסננת כדי שבהגעת כוחות ההצלה "מותו יקבע בשטח".

לכן, עולה מדבריך שניתן די בקלות לסווג בלתי מעורבים כמחבל, ותחת היקש על כך שמחבלים צריך להרוג - ניתן להרוג אנשים בלתי מעורבים כפועל יוצא מהמציאות המתוחה שלנו.

ושוב, למען הסר ספק, כמובן שאני לא חושב שאתה בעד הרג של חפים מפשע(!!) אני רק טוען שזו נגזרת מההתנהגות שמצדיקים כאן בשרשור. אף אחד לא הסביר לי עדיין מה ניתן לסווג כאיום בהתנהגות של הבחור המסכן... (כולנו יודעים את התשובה לכך)

ולמה אתה לא עונה בפרטי על השאילתא הבווארית, זה בגלל שאני שחור!? ;)

יאללה יום טוב

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ברשותך לא אענה על מה שכתבת בהקשר לדיון כי באמת מיציתי.

לגבי ההמלצה לבווארית אמינה אגיע הביתה ואתן לך המלצה לאחת שתאכל לך את הכיס, תשתה לך את הדם ותקרע אותך רק בגלל שעיצבנת אותי.

;)

בקיצור, חכה איזה שעה-תיים ותקבל המלצה ראויה.

פורסם (נערך)
אני לא מבין- אתם עדיין ממשיכים להיתווכח על הירי בב"ש שכעת ידוע שאתמול זה שוב קרה וכעת הרגו מאבטח יהודי שניסה לימנוע פיגוע כי חשבו שהוא מחבל??

לא ראיתי שהוא מאבטח. ראיתי שכתבו שהוא ביקש מהחיילים תעודה מזהה באוטובוס, הם סרבו וביקשו ממנו תעודה, הוא ניסה לחטוף לאחד מהם את הנשק והשני ירה בו.

שאפו למחבלים שהצליחו בשבוע-שבועיים לייצר פאניקה שאני לא זוכר שנים רבות. תודה לתקשורת שתורמת.

תרגעו, תנשמו עמוק, ותנו למשטרה לעשות את העבודה שלה. הקטע של אזרחים גיבורים יוצא מכלל שליטה וזה הדבר הכי גרוע שיכול להיות.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

התקרית אמש אירעה ברחוב ירמיהו. החיילים סיפרו כי האדם התקרב

אליהם בתנועות חשודות, כאשר ביקשו לבדוק אותו הוא ניסה לטענתם לחטוף את נשקם ותקף אותם באגרופים. בשלב זה הם פתחו לעברו באש - וממנה הוא נהרג.

לא מעניין אותי בכלל אם הוא יהודי, נוצרי, מוסלמי, בדואי או דרוזי.

מה עובר לבנאדם בראש שמחליט בתקופה כזאת לתקוף באגרופים שני חיילים חמושים+במדים ולנסות לחטוף מהם נשק?

suicide by cop, זה מה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

בדיוק כמו האינטיליגנט מבת ים שהסתער לכיוון השוטרים עם סכינים.

וההורים שלו אחר כך כועסים על השוטרים הברוטליים שפגעו בפרח העדין והלא אלים שלהם.

פורסם

הוא צדיק עטוף בטלית, לא שמעת? בגלל זה גם המשפחה שלו מאיימת על השוטר, צדיק הרי והכל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
בדיוק כמו האינטיליגנט מבת ים שהסתער לכיוון השוטרים עם סכינים.

וההורים שלו אחר כך כועסים על השוטרים הברוטליים שפגעו בפרח העדין והלא אלים שלהם.

וואי זה מגעיל לומר את זה, אבל כשראיתי את אמא שלו בוכה בוידאו על הצדיק שלה, ועל זה ש"איך הם ירו בו הוא יהודי בכלל שלא פגע באף אחד" (דקר מישהו דקה לפני שנהרג), אני מודה שצחקתי.

פורסם
הוא צדיק עטוף בטלית, לא שמעת? בגלל זה גם המשפחה שלו מאיימת על השוטר, צדיק הרי והכל.

הכוונה לאריתראי שנורה בבאר שבע. מי שרץ ומנופף בסכינים לעבר שוטר או עוברי אורח, דמו בראשו.

פורסם (נערך)
לא מעניין אותי בכלל אם הוא יהודי, נוצרי, מוסלמי, בדואי או דרוזי.

מה עובר לבנאדם בראש שמחליט בתקופה כזאת לתקוף באגרופים שני חיילים חמושים+במדים ולנסות לחטוף מהם נשק?

suicide by cop, זה מה.

אנ חושב שהסיבה לכך שהמחבלים התחילו להיתחפש לחיילים/עיתונאים וכעת כולם בהיסטריה ולא יודעים מי זה מי:

המשטרה הצבאית נכנסת לתמונה בעקבות הטעות הקטלנית שאירעה בירושלים: לפי עדויות שנבדקות במצ"ח, רצף של טעויות בזיהוי הוביל למותו של גבר יהודי שנחשד כמחבל ונורה למוות אתמול (ד') בירושלים. לפי העדויות, היהודי שנורה למוות עבד כנראה כמאבטח ושירת בצה"ל.

מהחקירה עולה עוד כי ההרוג חשב שהחיילים החמושים שעלו לאוטובוס היו מחבלים וביקש מהם תעודות מזהות אף שהיו על מדים. הם סברו שהוא המחבל לאחר שלטענתם, הוא תקף אותם. בין החיילים לגבר התפתח עימות פיזי שבסופו נורה למוות בידי אחד החיילים. החייל טען בחקירתו בתוקף כי היהודי ניסה לחטוף את נשקו.

http://news.walla.co.il/item/2899678

יש כל מיני תיאיורים שונים, נאלץ לחכות לסוף החקירה לדעת מה קרה:

המצב מאוד מתוח ולדעתי צריכים לחדד את ההנחיות הן לכוחות הביטחון וגם לאזרחים מגוננים, מה שחסר לנו שהם יצליחו להכניס אותנו לפאניקה ממקרים שכאלה.

לפי גורמים צבאיים, ההרוג ניגש אל שני חיילים בשעת לילה ברחוב ירמיהו בבירה וביקש מהם להזדהות. מאבטח שהיה בסמוך חשד כי מדובר מחבל שמנסה לחטוף את נשקו של אחד החיילים, וירה לעברו. לאחר מכן בוצע ירי נוסף של אחד החיילים.

תומר כהן, עד ראייה לתקרית הקטלנית, סיפר: "הוא התחיל להתעמת איתם ולא ויתר. השתלטו עליו, הרחיקו אותו מהאנשים ומאחר שהוא לא שחרר, חיסלו אותו. אני לא יודע אם מדובר בערבי או ביהודי, אבל הוא חד משמעית התעמת איתם. הוא היווה איום. כשהוא קפץ על אחד החיילים, בנות פה צרחו 'מחבל, מחבל'. היה פה משהו מפחיד".

הכוונה לאריתראי שנורה בבאר שבע. מי שרץ ומנופף בסכינים לעבר שוטר או עוברי אורח, דמו בראשו.

+1.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...