Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב שני למשפחה- תקציב 25k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפכנו לאחרונה מזוג + 1 ל + 2, ואנחנו רוצים לקנות רכב נוסף.

כרגע הרכב היחיד שלנו הוא יונדאי i30 2010. היונדאי תישאר הרכב הראשי במשפחה, אנחנו רוצים לרכוש רכב נוסף קטן וחסכוני בדלק ואחזקה.

חיפשתי וקראתי בפורום הרבה, ואנחנו מתלבטים לגבי מספר דגמים ואפשרויות.

אז ככה, התקציב שלנו הוא כנראה עד 25k .

הרכב השני ישמש בעיקר אותי לנסיעות לעבודה (הרבה מאוד פקקים... פ"ת-הרצליה..).

בגדול אני לא שולל ידני, אפילו די הייתי סגור עליו לתקופה כלשהי (חיסכון כלכלי פלוס געגועים שלי לגיר הזה), אבל התחלתי לחשוש לאחרונה בגלל משך הזמן שאני נמצא כל יום בפקקים.

כל מי שאני מתייעץ איתו אומר לי לרדת מידני בהתחשב בדרך שאני עושה.

לגבי רובוטי- יש אחלה רכבים בתקציב שלי ( פיאט...) אבל די מפחיד אותי הגיר הזה.

אני מרגיש שדי התפזרתי עם הדגמים והאפשרויות אז אשמח לייעוץ קטן או רעיונות נוספים.

אם ללכת על ידני אז ראיתי שהאפשרויות הן:

אלטו- חוות דעת מעורבות כאן בפורום. בנוסף נראה לי שפחות נחמד יהיה לבצע נסיעות איתה ועם הזאטוטים ( מבחינת מקום ברכב ובעיקר בגלל הבטיחות שלו).

פנדה- מומלץ מאוד. די מכוער ( לדעתי) אין אוטומט. כדאי רובוטי??

גרנדה- יש עליה הרבה המלצות.

הבנתי שקשה למצוא כאלו ידני. בטיחותית יותר ומרווחת. נראית דווקא לא רע.

שוב אותו סיפור כמו הפנדה עם הגיר...

איך צריכת הדלק שלה לעומת הפנדה?

עוד אופציה שראיתי- סוזוקי ספלאש.

אוטומט- לא ראיתי יותר מידי אופציות שנראו טובות וחסכוניות בתקציב.

כן ראיתי המלצות על הספארק והסיריון..

איך הן מבחינת צריכת דלק?

אז אחרי החפירה, אני אנסה קצת למקד את הבלבלה, אלה השאלות שלי:

1. דעה אישית- הייתם הולכים על ידני בהתחשב שהנסיעות שלכם כלולות בהמון פקקים וראשון/ניוטרל לסירוגין?

2. איזה ידני הייתם לוקחים?

3. איזה אוטומט? עוד יתרון לאוטומט הוא שבמקרי קצה כלשהם אשתי תעלה על הרכב יותר בקלות ועם פחות תלונות...

מצטער על החפירה ואודה לעזרתכם!

פורסם (נערך)

לא הייתי הולך על גיר ידני בהתחשב באופי הנהיגה - הפקקים. זה נחמד אבל די מעצבן ומתיש ומתחיל להימאס לאחר זמן...

למרות שאם אתה מודע לנהיגה בגיר ידני, ואתה יכול להסתדר הייתי לוקח את הסוזוקי ספלאש. הפנדה קטנה מידי ולא נוחה לי(ישבתי עליה וגם נסעתי בה),הגיר הרובוטי פחות נוח מהאוטומטי ודורש הסתגלות מסויימת.

את הגרנדה פונטו אני לא אוהב בהקשר של העיצוב,אבל היא בהחלט אותו עם הרבה המלצות ודי אמין.

האלטו חסכונית, קלה לחניה אבל ממש קטנה ובכלל לא נוחה, עם בידוד רעשים לא מוצלח ואבזור דל מאוד.

לא הייתי מתקרב לדיהטסו סיריון- מרתיע אותי העניין שדיהטסו כבר לא משווקים כלי רכב בישראל...

עריכה אחרונה על ידי noamturbo

Alfa Romeo 164 3.0 super v6 1995

Alfa Romeo spider 2.0 twinspark 1997

Alfa Romeo giulietta milano 2014

Volkswagen polo gti 2011

פורסם

לדייהטסו לא צפויים בעיות חלקים,זה היה רכב מאוד פופולרי פה,חברת טלקאר מספקים חלפים ומוסכים.

אם מדובר על הרבה מאוד פקקים הייתי לוקח אוטומט.

גיר רובוטי גם לא הייתי ממליץ לכאלו נסיעות.

אם במחיר הזה תמצא ספלאש זאת אופציה טובה,אבל מודל 2009 מתומחר ב 10 אלף יותר מהתקציב שלך.

הייתי מחפש גם גטס מהשנים האחרונות שלה ברמות גימור GLI/GLX/GLS.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לגבי הספלאש, ראיתי עליה הרבה המלצות אבל אני צריך לשקול את עניין התקציב..

לגבי הגטס- אני יודע שחסכונית היא לא, אבל באיזה סדר גודל של צריכת דלק מדובר?

כמו משפחתית ממוצעת?

יש רעיונות נוספים לאוטומט?

תודה רבה!

פורסם

גטס תעשה לך 1/11 (הדגם אחרי מתיחת הפנים של 2006)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אפשר לשקול גם אקסנט או ריו מכוניות די פשוטות עם צריכת דלק של 1 ל10 בד"כ ותרוויח גם בגאז' גדול יותר על הדרך. רק למצוא אחת שלא הייתה בצהל.

את האלטו לא הייתי מכניס כשיקול בגלל הבטיחות שלה והספרטניות שלה והעובדה שהיא רועדת בסרק.

פורסם

עקב היותך בפקקים על בסיס קבוע, אכן טוב יהיה אם תיקח מכונית אוטומטית.

לגבי ספלאש וסיריון - מניסיון ממושך עם שתיהן - מעולות! אמינות חסכוניות וזריזות. אבל, בשביל הספלאש הכי זולה תאלץ להיפרד מ-35 אלף שקל, לאקזמפלר הכי שחוט שתמצא.

דייהטסו סיריון נכנסת טוב לתקציב. זו תהייה מודל 2006-7, בעיקר בוגרת ליסינג או השכרה. לגבי מה שכתבו על שיווק המכונית שהופסק: שטויות, יש מספיק חלפים חדשים או משומשים (רכב מאד נפוץ והפירוקיות מלאות) והרכב עדיין מבוקש אז אין לך מה לחשוש.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

יאללה ירדתי מידני [emoji1]

כן, מחיפוש קצר ביד 2 הבנתי שכנראה הספלאש לא כ"כ אופציה בגלל התקציב.

הגטס אני רואה באמת לא ממש חסכונית בדלק. עושה נראה לי די דומה ל I30 שלי.

מבחינתי אם אין הבדל בצריכת הדלק בין מיני/סופר מיני למשפחתית, אני לא רואה יתרון בלקחת מיני...

הסיריון נראית דווקא אופציה לא רעה נראה לי.

איך צריכת הדלק שלה?

אמורה להיות מעט יותר טובה מהגטס, לא?

תודה!

• תוכן חדש...