Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נדלקו לי ברכב (Hyundai i30 2009) שתי נורות,

Abs, ו ESP Off, שניהם בצבע כתום .

ובמקרה אתמול גם נאלצתי להחליף גלגל לגלגל הרזרבי (גלגל בימבה),

כמובן שאני לא נוסע ברכב עד למחר שאחליף את הגלגל, אבל השאלה שלי היא

האם יש קשר בין הנורות שנדלקו לבין זה שאני נוסע עם גלגל רזרבי ?

Audi A3 8L

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן יש קשר ישיר וגם כתוב בספר רכב לבטל בקרת אחיזה במקרה של החלפת גלגל לגלגל לא במידה מקורית.

בגלל שזה גלגל קטן הוא מבצע יותר סיבובים משאר הגלגלים וזה מטעה את חיישן הabs שעליו מערכת esp מבוססת.

פורסם
כן יש קשר ישיר וגם כתוב בספר רכב לבטל בקרת אחיזה במקרה של החלפת גלגל לגלגל לא במידה מקורית.

בגלל שזה גלגל קטן הוא מבצע יותר סיבובים משאר הגלגלים וזה מטעה את חיישן הabs שעליו מערכת esp מבוססת.

תודה על התשובה, הנחתי שזה קשור לזה שהגלגל קטן יותר אך רציתי להיות בטוח .

Audi A3 8L

פורסם

יותר סיבובים ? תבדוק את עצמך בבקשה.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם היקף הגלגל הוא מטר הוא צריך לבצע סיבוב אחד בשביל להשלים מטר אחד. אך אם היקפו חצי מטר הוא צריך לבצע שני סיבובים.

אם הרכב מתקדם מטר לשניה יוצא שהגלגל הקטן ביצע שני סיבובים לשניה בעוד הגלגל שהקיפו מטר ביצע רק סיבוב אחד לשניה.

הנה בדקתי.

פורסם

אל תסבך את הדברים. בו נחזור לתשובה המקורית שלך.

אם תתקין על ציר 2 גלגלים בעלי קוטר שונה ותתחיל לסובב את הציר שני הגלגלים יעשו את אותם מספר סיבובים באותו הזמן ורק המהירות הקווית תהייה שונה.

תבדיל בין סל"ד למהירות קווית.

פורסם

ובגלל שהמהירות הקווית זהה ( כשהרכב נוסע ישר) הגלגל הקטן ירצה להסתובב מהר יותר, הגיוני שהדיפרנציאל מפצה על כך.

לאן אתה חותר מרק?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

על ציר קבוע שנייהם יתגלגלו ויסתובו תואם.(זה נחמד הם יסתובבו במעגל גדול על ציר מרכזי דימיוני )

על ציר משותף עם דיפרנציאל , ,, הם יסתדרו.

על צירים נפרדים, כל אחד לנפשו.

אצל פותח הדיון - הגלגל הקטן משגע את ה ESP מסתובב בקצב שונה מהאחרים

על 1 סיבוב של הגלגלים הרגילים, הקטן מבצע 1++ סיבוב בהתאם להפרש בגודל.

הגלגל מבצע יותר סיבובים מהאחרים בהתאם למרחק והזמן .

ולדעתי הוא לא חותר, זו צלילה אתגרית.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ארז, קח לדוגמא מצב שאין דפרנציאל ואין שום מכלול מכני אשר משווה מהירויות ותתקין שני גלגלים בעלי קוטר שונה על ציר וסובב את הציר מה קורה ?

הסל"ד שווה אבל המהירות הקווית שונה.

פורסם

ולדעתי הוא לא חותר, זו צלילה אתגרית.

אייל.

ומהנדסי הרכב של יונדאי לא חשבו על מצב שצריך להתקין גלגל רזרבי חוסך מקום מבלי שמנורות ABS/ESP ינצנצו ?

ולמה אצלי בגולף כאשר נסעתי עם גלגל רזרבי חוסך מקום במשך 3 ימים לא נדלקה שום מנורה ?

ותחשבו על זה...

פורסם

נכון, זה מעניין איך פתרו את הבעיה.

האם כאשר ה ESP מאתר לאורך זמן הפרש, הוא מבין כי הגלגל חליפי.

או אולי לא מזהה נתון שיש על הגלגל המקורי הרגיל, כגון חיישן לחץ אויר מקורי.

מרקו איך..

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אנחנו מדברים כאן על רכבים אשר מצויידים במערכת לניטור לחץ אוויר אבל כזו שמבוססת על מערכת ABS/ESP ללא חיישני לחץ אוויר בכול גלגל.

ברכב שלי אין חיישני לחץ אוויר.

האמת שלא חקרתי אתה הנושא לעומק. אולי העניין תלוי היכן מרכיבים את הגלגל הרזרבי הקטן קרי מקדימה או מאחורה.

פורסם
אנחנו מדברים כאן על רכבים אשר מצויידים במערכת לניטור לחץ אוויר אבל כזו שמבוססת על מערכת ABS/ESP ללא חיישני לחץ אוויר בכול גלגל.

ברכב שלי אין חיישני לחץ אוויר.

האמת שלא חקרתי אתה הנושא לעומק. אולי העניין תלוי היכן מרכיבים את הגלגל הרזרבי הקטן קרי מקדימה או מאחורה.

הגלגל הרזרבי, או כמו שאמי מכנה אותו "בימבה" הורכב בסרן האחורי .

ואצלי ביונדאי אין מערכת לניטור לחץ אוויר בצמיגים, אבל מה שכן בלוח שעונים כן יש נורת TPMS .

(הרכב בגרסת האבזור הכי מאובזרת) .

האם למישהו יש קצת אור לשפוך על הנושא ?

Audi A3 8L

• תוכן חדש...