Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אל תסבך את הדברים. בו נחזור לתשובה המקורית שלך.

אם תתקין על ציר 2 גלגלים בעלי קוטר שונה ותתחיל לסובב את הציר שני הגלגלים יעשו את אותם מספר סיבובים באותו הזמן ורק המהירות הקווית תהייה שונה.

תבדיל בין סל"ד למהירות קווית.

ברכב זה לא ציר קבוע. יש דפרנציאל וכל גלגל חופשי להסתובב בפני עצמו. אם הרכב פונה ימינה לדוגמה הגלגל הפנימי יבצע פחות סיבובים מהגלגל החיצוני.

בציר קבוע כמו שנתת דוגמה אכן שניהם יסתובבו את אותם סיבובים.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למה אתם יוצאים מנקודת הנחה שהיקף חיצוני של צמיג בגלגל רזרבי קטן שונה מהיקף חיצוני של צמיג בגלגל רגיל?

פורסם
ומהנדסי הרכב של יונדאי לא חשבו על מצב שצריך להתקין גלגל רזרבי חוסך מקום מבלי שמנורות ABS/ESP ינצנצו ?

ולמה אצלי בגולף כאשר נסעתי עם גלגל רזרבי חוסך מקום במשך 3 ימים לא נדלקה שום מנורה ?

ותחשבו על זה...

יש לך abs בכל הגלגלים ?

פורסם
למה אתם יוצאים מנקודת הנחה שהיקף חיצוני של צמיג בגלגל רזרבי קטן שונה מהיקף חיצוני של צמיג בגלגל רגיל?

היקף הגלגל שווה ל-2ΠR כלומר הקוטר משתנה אז גם ההיקף משתנה.

איזה כייף לי :)

פורסם

אתה בטוח שהקוטר שונה?

למה בעצם הוא צריך להיות שונה?

קוטר קטן יותר יגרום לצד אחד של הרכב להיות יותר נמוך או ולמשיכת הגה חזקה לאותו צד.

פורסם (נערך)

אז איך חוסכים מקום עם גלגל מנופח אשר נקרא compact spare wheel חוץ מרוחב הצמיג?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

כן דנידין. אז תסביר לי למה הגלגל חוסך מקום אצלי ברכב קטן בצורה משמעותית מהגלגל הרגיל.

הגלגל אצלי קטן עם מדבקה צהובה האוסרת נסיעה מעל 80 קמ"ש ולחץ המילוי 60PSI.

פורסם

הוא קטן ברוחב, לא בקוטר.

תראה מה המידה שלו, תראה מה המידה של הצמיג הרגיל, נחשב היקף ונראה אם יש הבדל.

פורסם

גם אני שמעתי אל זה, אם כי לא יצא לי לראות.

נראה לי מאוד מוזר.

אפילו אם אתה שם שני צמיגים באותה מידה עם רמת שחיקה שונה - הבדל של מילימטרים בקוטר - תהיה משיכת הגה.

ופה אתה שם צמיג עם קוטר קטן בכמה סנטימטרים טובים, תהיה משיכה חזקה לא?

איך יצרנים מאפשרים דבר כזה?

ולכן אני מבקש ממישהו שיש לו רכב עם גלגל ספייר קטן לעלות מידות צמיג שלו ושל הצמיגים הרגילים.

פורסם
הוא קטן ברוחב, לא בקוטר.

תראה מה המידה שלו, תראה מה המידה של הצמיג הרגיל, נחשב היקף ונראה אם יש הבדל.

לא מדוייק. הקוטר בהחלט שונה וגם אתה לא יכול להכניס את הגלגל הרגיל לתושבת של גלגל ספייר בתא המטען במקרה של פאנצ'ר בגלל שקוטר שונה.

• תוכן חדש...