Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

גלגל ספייר קטן

אם תפשפשו באחורי רכבים חדישים אחרים תוכלו לגלות גלגל רזרבי שאינו דומה לגלגלים המקוריים של הרכב, אלא גלגל קטן וצר מידות שמיועד לנסיעה מנהלתית קצרה במהירות של עד 80 קמ"ש עד לפנצ'ריה הקרובה. באופן עקרוני, ניתן להחליף את הגלגל הזה בכל אחד מהגלגלים האחרים, אך המלצתנו החמה (כמו גם של חלק מהיצרנים), היא להרכיב את הגלגל הרזרבי הקטן רק על הסרן האחורי (הגלגלים האחוריים בלבד) גם במקרה של תקר בגלגל הקדמי. זו אמנם עבודה יותר מסורבלת ולא נוחה, אך רצוי להעביר גלגל תקין אחורי אחד לקדמת הרכב במקום הגלגל המפונצ'ר, ולהרכיב את הרזרבי הקטן מאחור וזאת בעיקר בגלל הבדלי הגובה שייווצרו בסרן הקדמי של המכונית שיתרמו לרכב לאבד שליטה במקרה של בלימת חרום.

עריכה אחרונה על ידי איילצבי
  • תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
גם אני שמעתי אל זה, אם כי לא יצא לי לראות.

נראה לי מאוד מוזר.

אפילו אם אתה שם שני צמיגים באותה מידה עם רמת שחיקה שונה - הבדל של מילימטרים בקוטר - תהיה משיכת הגה.

ופה אתה שם צמיג עם קוטר קטן בכמה סנטימטרים טובים, תהיה משיכה חזקה לא?

איך יצרנים מאפשרים דבר כזה?

ולכן אני מבקש ממישהו שיש לו רכב עם גלגל ספייר קטן לעלות מידות צמיג שלו ושל הצמיגים הרגילים.

בגלל זה קיימת מדבקה צהובה עם אזהרה שאין לנסוע אם הגלגל הרזרבי במהירות אשר עולה מעל 80 קמ"ש ולהחליף בהקדם את הצמיג הקומפקטי בגלגל רגיל.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, אם תעבור על ההודעות שלי בשירשור, תראה שאני לא קבעתי שום דבר נחרצות.

אני כבר שמעתי את מה שאתה אומר ומה שרז אומר מעוד אנשים שאני סומך עליהם.

אם אתה בטוח ב 100% שיש הפרש משמעותי בקוטר של שני הגלגלים אז בהחלט יכלוה להתקבל תקלת ABS או ESP והתראת לחץ אוויר איפה שיש את הפיצ'ר הזה. אלא אם תוכנה מאפשרת טולרנס גדול שמכיל בתוכו את הסטיה הזו.

כלומר נגיד עד 10% הפרש אל תתריע.

פורסם

העובדה שאצלי לא מתקבלת או התקבלה שום הודעת שגיאה ממערכת ABS/ESP וכבר היו לפחות 4-5 פאנצ'רים במהלך ה-10 השנים עם הרכב.

צריך לבדוק את הנושא לעומק בקשר לטולרנס שאתה מדבר עליו מכיוון שגם אני חשבתי על האפשרות הזו אך לא מצאתי סימוכיין לכך בספרות הייצרן.

פורסם
באופן עקרוני, ניתן להחליף את הגלגל הזה בכל אחד מהגלגלים האחרים, אך המלצתנו החמה (כמו גם של חלק מהיצרנים), היא להרכיב את הגלגל הרזרבי הקטן רק על הסרן האחורי (הגלגלים האחוריים בלבד) גם במקרה של תקר בגלגל הקדמי. זו אמנם עבודה יותר מסורבלת ולא נוחה, אך רצוי להעביר גלגל תקין אחורי אחד לקדמת הרכב במקום הגלגל המפונצ'ר, ולהרכיב את הרזרבי הקטן מאחור וזאת בעיקר בגלל הבדלי הגובה שייווצרו בסרן הקדמי של המכונית שיתרמו לרכב לאבד שליטה במקרה של בלימת חרום.

האם זה לא הפוך?

כמו שמקובל להתקין את הצמיגים החדשים מאחור, האם לא נכון להתקין את הצמיג הרזרבי (שקשיחות הפניה שלו ירודה) מאחור כדי לייצר התנהגות כביש צפויה?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בעייתי מאוד כי זה יגרום להפרשי מהירות בין הגלגל הרזרבי לשאר

תן את המידה של הגלגל רזרבי ואת המידה של הצמיגים הרגילים

פורסם
בעייתי מאוד כי זה יגרום להפרשי מהירות בין הגלגל הרזרבי לשאר

תן את המידה של הגלגל רזרבי ואת המידה של הצמיגים הרגילים

הרגיל 195/65R15 .

הרזרבי אין לי מושג .

אבל היום תיקנתי את הצמיג שהיה בו תקר והמנורות נכבו .

ד"א לא הרגשתי שום משיכת הגה .

Audi A3 8L

פורסם

מארק, אתה מודע לכך שאין שום קשר פיסי בין גלגלי צד שמאל לגלגלי צד ימין ברוב הרכבים היום? ברכבי הנעה קדמית, שני הגלגלים האחוריים מנותקים לחלוטין אחד מהשני, והקדמיים יושבים על דיפרנציאל פתוח, ובמקרים של רכבי ספורט מסויימים על דיפרנציאל מוגבל החלקה.

מוזמן להרים את הרכב שלך באוויר ולסובב כל גלגל בנפרד.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
ומהנדסי הרכב של יונדאי לא חשבו על מצב שצריך להתקין גלגל רזרבי חוסך מקום מבלי שמנורות ABS/ESP ינצנצו ?

ולמה אצלי בגולף כאשר נסעתי עם גלגל רזרבי חוסך מקום במשך 3 ימים לא נדלקה שום מנורה ?

ותחשבו על זה...

מסתבר שגם מהנדסי רנו, שברולט וקאיה לא חשבו על זה..

על פי רוב, ביטול מערכת ה ESP והשבתה מאוחר יותר לפעולה פותרת את בעיית הנורה הדולקת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

הוא יודע, קשקשנו בזה ובנינו תאוריות בשביל הכייף לשעת לילה מאוחרת.

הצלילה האתגרית הייתה, זיהוי / אי זיהוי גלגל בקוטר שונה.

ועכשיו האתגר הנוכחי - מי פחות עצלן מאיתנו, ויגש למדוד את קוטר הגלגלים, ויעלה לדיון.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בוודאי שהקוטר שונה, אחרת היכן הרווח מהקטנתו ?

כנראה שבעת תכנון המכונית לקחו זאת בחשבון, ולכן אין משיכה לכיוון שבו מורכב הגלגל החלופי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)
מסתבר שגם מהנדסי רנו, שברולט וקאיה לא חשבו על זה..

על פי רוב, ביטול מערכת ה ESP והשבתה מאוחר יותר לפעולה פותרת את בעיית הנורה הדולקת.

במקרה של פותח האשכול היה אורגן אורות הכולל את מנורת ABS. בכבישי הארץ מסתובבים עשרות אלפי רכבים עם מערכת ESP עם גלגל רזרבי חוסך מקום ומשום מה לא ניצפו בפורום תלונות בעניין.

בספר הרכב של יונדאי I30 שנת 2013 לא מוזכר כלל נושא ניתוק ESP בזמן הרכבת גלגל רזרבי חוסך מקום כנראה מסיבה מסויימת ולא מצויין שמנורות ESP/ABS אמורות לדלוק עם גלגל רזרבי קטן.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• תוכן חדש...