Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקר - מנוע הכי מוצלח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רוב האנשים כאן מכתירים, או לפחות מכניסים לרשימה, מנוע שיש או היה להם.

לא אובייקטיבי מדי

בחיים לא היה לי TDI

פורסם

אז מה אתה רוצה שאני אכתיר? מנוע שאני לא מכיר?

אני יכול להגיד לך מה המנוע הכי מוצלח ממה שאני מכיר.

האמת מכיר (=נהגתי ק"מ סביר) על חלק נכבד מהמנועים שהעלו כאן, מסכים עם רובם. ה-TDI נהדרים. גם המנועי FIRE של פיאט.

פורסם

ללא ספק אם מדברים על אטמוספרי - המנועים שהיו בסובארו לאונה. שלי נגנבה עם 320 אלף ק"מ ורק צרכה שמן, זה הכל. הטיפול היה כל שנתיים בערך וכלל חלפים לא מקוריים. מעולם לא איכזב והניע בכל מצב אפשרי (גם כשעשה טיולי שטח). פשוט לא מת.

רוכב אופניים בהתהוות, רוכב אופנועים בדימוס ונהג פחנוע בהווה,
BIKEDEALZ.net - מגזין אופניים בגובה העיניים.
buy.BIKEDEALZ.net - אתר הדילים לרוכבים.

פורסם
רוב האנשים כאן מכתירים, או לפחות מכניסים לרשימה, מנוע שיש או היה להם.

לא אובייקטיבי מדי

לא היה לי בחיים HDI ו NFU, אני סך הכל רושם ממעט נסיון איתם ממוסך.

גם זה לגיטימי שאנשים שהיו להם את הרכבים רושמים כי ככה הם בטוחים ב- 100.

רועי

פורסם

כמובן שאוסיף עוד כמה מילים על ה NFU:

מנוע נהדר, בלוק ברזל ראש אלומיניום 16 שסתומים. קל מאוד לטיפול. חלקים זולים מאוד (סט טיימינג בין 350 ל 500 זה זול...). פשוט לעבודה.

אני באופן אישי מאוד אוהב את המנוע הזה. צריכת הדלק שלו טובה. בשנים מסויימות (דווקא לא בהתחלה) היו רכבים שהיה להם מעט רעש שסתומים (307 וכאלה) והורידו ראש בשביל להחליפם. באופן עקרוני זה מנוע שעם טיפול *מאוד בסיסי* ועם שמן מאוד פשוט (10W40) מגיע ל 200-300 אלף קילומטרים *בלי צריכת שמן* שערורייתית כמו שנהוג במנועי בנזין של חברות אחרות, ועל כך מבחינתי נמדדת האמינות שלו לאורך זמן. כמו שכבר ציינו לפניי, בקטעי מסויים בחייו צריך לטפל בנזילות שמן (אצלי זה הגיע אחרי 200,000 קמ, אצל אחרים שמעתי שב 160-180 אלף קמ ולעיתים נדירות שמעתי על כאלה שגם בפחות מזה - אבל נדיר מאוד). בסך הכל הכללי - סוס עבודה שיודע להזדקן יפה.

גם אני רציתי לכתוב שה-NFU הוא המנוע המוצלח ביותר. אבל בנוסף למה שכתבת צריך לזכור גם שבחלק מהמודלים הייתה לו בעיה של נזילות מים מאזור האטם ובית הטרמוסטט. בקיצור, זה באמת מנוע טוב יחסית לפיג'ו-סיטרואן (בטח ביחס למנוע ה-1.6 ליטר שהחליף אותו) אבל בכל הקשור לאמינות וחוסר במחלות יש לו עוד מה ללמוד מטויוטה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קשה להגדיר מנוע מסוים כמוצלח ביותר, כי ידוע שהזמנים משתנים, ואיתם הדרישות.

מנוע הדיזל של מרצדס OM617 ששימש את ה300D היה בעל אורך חיים של מיליון ק"מ, אך ההספק שלו היה 90 כ"ס, לדוגמא.

אותו כנ"ל מנוע ה B20 של הוולבו 144.

במנועים הישנים אורך החיים היה כמעט תמיד פונקצייה של הספק נמוך יחסית.

מבין המנועים החדשים, סדרת המנועים החדשה של יונדאי, זו שמופיעה ב I20 וב I30, מיצטיינת בהספק גבוה, ניצולת טובה ואמינות גבוהה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

פולקסווגן 1.6 אטמוספרי ששירת המון דגמים.

היה מיושן, פשוט ועמיד.

ביצועים בינוניים (102 כ"ס)

היו ימים ש VAG ואמינות הלכו יחד.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

רוב הימים VAG ואמינות היו הולכים ביחד, אבל זו חוכמה די קטנה; מנועי VAG היו בעלי הספק נמוך מאד ביחס לנפחם - מנוע 1.3 עם 55 כ"ס, 1.6 עם 75 כ"ס ו 1.8 עם 90 כ"ס, וזו תמיד הנוסחה לאמינות גבוהה - סל"ד נמוך יחסית ועומס פעולה נמוך.

מדהים לראות עד כמה מנוע החיפושית, שתוכנן בשנות ה 30' (!) היה אמין ביחס לנפחו.

פורסם

זו נוסחה לעמידות ואורך חיים אבל לא דווקא למה שאנחנו קוראים אמינות.

לא חסרות דוגמאות של מכוניות שלמרות הספק נמוך, הפריפריה שלהם עשתה הרבה כאבי ראש. חשמל, צנרת וכד'

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

צריך לעשות הבדלה בין אמינות המנוע עצמו, כלומר אורך חיים לבין מה שמסביב - חשמל, דלק וכדומה.

מנועי VAG הישנים היצטיינו גם בזה כי תמיד הם עבדו עם ספקי משנה טובים - בוש ופירבורג.

גם מנועי אופל משנות ה 80' הפגינו אורך חיים מרשים, אך סבלו ממערכת תזמון בעייתית יחסית.

• תוכן חדש...