Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקר - מנוע הכי מוצלח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אטמוספרי - M13A 1.3 של סוזוקי. מנוע 4 צילינדר פשוט עם שרשרת טיימינג ועמידות טובה בתנאי שימוש קשים.

גודש - 20VT 1.8 של VAG. שילוב מעולה בין אמינות, ביצועים ופוטנציאל שיפורים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קצת התלבטתי אבל אני בכל זאת ארשום, אני דווקא אלך על בנזין ולא דיזל,

מנוע NFU של פיז'ו סיטרואן, לפי הבנתי משנת 2002+- עד היום הוא הוא מגיע ברכבים חדשים.

עד כמה שידוע לי הוא יחסית חסכוני.

אמין מאוד בטיפול נכון, למעט שלושה מוקדי נזילות שמתחילים +- ב-120K ויש שקט לאחר הטיפול לעוד 120-130K.

מנוע מאוד מאוד כיפי לטיפול, במיוחד זה שנמצא ב -C4, הרבה מרווח עבודה, במיוחד הטיימינג.

החלקים יחסית יקרים כמו הסט טיימינג של INA, שעולה סביב ה- 350-500 ש''ח אם זכרוני אינו מטעני.

אבל בעיקרון בטיפול נכון הרכב לא מת, אם למישהו יש משהו להוסיף אני אשמח.

ואם דיזל, הייתי מכניס את ה- HDI, אבל את המנוע 2000, יותר כיפי לטיפול.

רועי

פורסם
קצת התלבטתי אבל אני בכל זאת ארשום, אני דווקא אלך על בנזין ולא דיזל,

מנוע NFU של פיז'ו סיטרואן, לפי הבנתי משנת 2002+- עד היום הוא הוא מגיע ברכבים חדשים.

עד כמה שידוע לי הוא יחסית חסכוני.

אמין מאוד בטיפול נכון, למעט שלושה מוקדי נזילות שמתחילים +- ב-120K ויש שקט לאחר הטיפול לעוד 120-130K.

מנוע מאוד מאוד כיפי לטיפול, במיוחד זה שנמצא ב -C4, הרבה מרווח עבודה, במיוחד הטיימינג.

החלקים יחסית יקרים כמו הסט טיימינג של INA, שעולה סביב ה- 350-500 ש''ח אם זכרוני אינו מטעני.

אבל בעיקרון בטיפול נכון הרכב לא מת, אם למישהו יש משהו להוסיף אני אשמח.

ואם דיזל, הייתי מכניס את ה- HDI, אבל את המנוע 2000, יותר כיפי לטיפול.

וכל מילה נוספת מיותרת (חוץ מאיציק שאוטוטו גם ירשום משהו על ה-NFU)

פורסם

NFU זו וריאציה של מנוע TU.

יש המון קודים למנועים מהמשפחה..

החל ממנוע 1.0 45 כ"ס ועד 1.6 125 כ"ס.

היו כאלה עם בלוק ברזל והיו כאלה עם אלומיניום.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אני משוחד אולי, אבל המנוע מרצדס OM602 זו פנינה.

כלומר, חוץ מהרעש, וזה שהוא חלש, וזה שהוא די שתיין...

מבחינת אמינות, קלות טיפול ועמידות פשוט אין על הסוס הזה חוץ מאולי מנועי XUD9 של הברלינגו/קסארה וכו'.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בדיזלים - TDI וDCI. שני מנועים טובים ואמינים, עם ביצועים טובים, צריכת דלק טובה.

בבנזין - קשה לי להכריע, אבל המנוע 1.4 של פג'ו הוא אמין מאוד וגם הביצועים שלו סבירים למדי. יש גם את המנוע 1.25 של פיאט שעבר שינויים במשך השנים אבל עדיין די דומה למקור, כיום עם 69 כ"ס ובעבר עם 60 כ"ס, ועל פי מה שאני רואה ברשת מדובר במנוע אמין, פשוט וביצועיו יותר יפים ממה שנראה על דף הנתונים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לכל מנוע במהלך חייו היו לא מעט גרסאות\וורסיות שבמהלכן שופרו דברים (אמינות, הספק) ולעיתים רחוקות גם הורעו דברים.

לסובארו יש את מנועי ה EJ שיכולים גם לעבוד בלי סוף, אבל צריכת הדלק שלהם רחוקה מלהיות מדהימה, ההספק נמוך יחסית למקובל אבל בסה"כ הכללי זה היה מנוע אמין למדיי.

למנוע של טויוטה היו גרסאות שסבלו מבוצה ומנועים מתו, ולא מעט. זה נחשב לאמין ? זה הרי כשל תיכנוני במנוע.... בכל מקרה - הכל תלוי את מי שואלים.

מנוע אחד שאני מכיר שבאמת לא צריך *שום* טיפול מיוחד, *שום* התייחסות מיוחדת בכיבוי או הדלקה, *שום* שמן מיוחד, *שום* שגרת טיפולים מיוחדת - וסובל התעללות בלי סוף ויכול לחיות בקלות גם חצי מיליון קילומטרים בלי לפתוח בורג במנוע או בראש, זה ה DW10TED של PSA הידוע כ 2.0 HDI על שלל גרסאותיו (RHY,RHZ וכד'). צריכת הדלק שלו חסכונית למדיי, פשוט להחריד לטיפול, אמין אמין ואמין. באמת שעוד לא ראיתי או שמעתי על מנוע כזה, ולא סתם הוא המבוקש ביותר בערוב שנותיו בברלינגו עד 2007 שיובאו לארץ. קשה למצוא והן נחטפות.

חשוב לציין שבכל הדיזלים מסילה משותפת נקודות התורפה הן כמובן מערכות ההזרקה של הדלק, וגם ב DCI\HDI\CRDI תצטרך בטווח ממוצע של 200-250-300 אלף קמ לטפל במזרקים. זה עדיין לא גורע מאמינות המנוע כי הברזלים עצמם יכולים לחיות עוד הרבה. בחלק מהמקרים הזרקת הדלק היא זו הגורם לתמותה של המנוע (מזרק שמתחיל להשתין באופן פתאומי יכול לגמור את המנוע תוך 10 שניות).

כמובן שאוסיף עוד כמה מילים על ה NFU:

מנוע נהדר, בלוק ברזל ראש אלומיניום 16 שסתומים. קל מאוד לטיפול. חלקים זולים מאוד (סט טיימינג בין 350 ל 500 זה זול...). פשוט לעבודה.

אני באופן אישי מאוד אוהב את המנוע הזה. צריכת הדלק שלו טובה. בשנים מסויימות (דווקא לא בהתחלה) היו רכבים שהיה להם מעט רעש שסתומים (307 וכאלה) והורידו ראש בשביל להחליפם. באופן עקרוני זה מנוע שעם טיפול *מאוד בסיסי* ועם שמן מאוד פשוט (10W40) מגיע ל 200-300 אלף קילומטרים *בלי צריכת שמן* שערורייתית כמו שנהוג במנועי בנזין של חברות אחרות, ועל כך מבחינתי נמדדת האמינות שלו לאורך זמן. כמו שכבר ציינו לפניי, בקטעי מסויים בחייו צריך לטפל בנזילות שמן (אצלי זה הגיע אחרי 200,000 קמ, אצל אחרים שמעתי שב 160-180 אלף קמ ולעיתים נדירות שמעתי על כאלה שגם בפחות מזה - אבל נדיר מאוד). בסך הכל הכללי - סוס עבודה שיודע להזדקן יפה.

אם אני זוכר נכון, וטרם ראיתי שמישהו הזכיר זאת לפניי, אני חושב שלהונדה היו מנועים מעולים אי שם בשנות ה 90. גם ה 1600 וגם ה 2000. תקנו אותי אם אני טועה. אלו היו מנועים רבי הספק, אמינים למדיי, תצרוכת דלק מצויינת. להערכתי אותו המנוע שמשרת את האקורד לאורך השנים (אותו מנוע 2000 סמק המוכר והידוע כאן בארץ) גם בשנות ה 2000 היה אמין עם הספק יפה וצריכת דלק שפויה.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם אני זוכר נכון, וטרם ראיתי שמישהו הזכיר זאת לפניי, אני חושב שלהונדה היו מנועים מעולים אי שם בשנות ה 90. גם ה 1600 וגם ה 2000. תקנו אותי אם אני טועה. אלו היו מנועים רבי הספק, אמינים למדיי, תצרוכת דלק מצויינת. להערכתי אותו המנוע שמשרת את האקורד לאורך השנים (אותו מנוע 2000 סמק המוכר והידוע כאן בארץ) גם בשנות ה 2000 היה אמין עם הספק יפה וצריכת דלק שפויה.

איציק

לא הזכרתי כי שמרתי את זה לסוף, מבחינתי המנועים האלו הם המנצחים - הונדה 1.6, 1.8 ו 2.0 ליטר - אין להם מחלות, לא בעיות של צריכת שמן, מחזקים קילומטרז'ים גבוהים מאוד, חזקים וחסכוניים.

פורסם

המנועים של טויוטה שהזכרתי הם משושי בוכנות ובמשך עשרות שנים שירתו טנדרים, משאיות קלות ורכבי שטח של טויוטה בלי שום בעיה ועם תצרוכת דלק של רכב 2 ליטר ממוצע. פשוט הם לא נפוצים בארץ. גם מנועי OM של מרצדס לא בכדי שמו אותם על המפה כמונית אולטימטיבית. אם זה לא אינדיקטור למנוע אמין וחסכוני אני לא יודע מנוע אמין מהו

פורסם

Ea71(סובארו לאונה)

מנועים שהיו מטופלים פעם בשנתיים שלוש, עם שמנים וחלפים זולים ביותר(נראה שגם על שמן קנולה הוא יסע), ננהגו באגריסביות, עברו את קו החצי מיליון ללא נגיעה בבורג.

ניתן לספור על יד אחת את מספר המקרים שראיתי מנוע כזה שובק.

ההספק נמוך, צריכת הדלק והסחיבה טובה לתקופה.

קל מאוד וזול מאוד לטיפול ואחזקה עצמית.

וכמו שנאמר המנוע של היילקס.

פורסם

76 כ"ס מ 1600 סמ"ק זה נתון בינוני מינוס גם לאותה תקופה. נכון מנוע אמין מאוד אבל לא סוחב ולא כזה חסכוני, לא יכול לזכות כאן.

כנ"ל היילקס.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה גם מנוע שקיים הרבה לפני שנת 2000.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

המנוע הכי מוצלח שהיה לי הוא TSI 1400 122.

הוא ממש לא הכי חזק שהיה לי, אבל משלב בצורה מעולה ביצועים (זריזות), חסכוני מאוד (1-15 משולב) ואמין מאוד (שרשרת טיימינג). היה אצלי 4 שנים ו-80 אלף ק"מ. לא איבד גרם שמן, 0 תקלות.

אחרי שנוהגים קצת במנועי הטורבו קטני הנפח האלה, פשוט כל אטומפסומרי נראה מיותר.

• תוכן חדש...