Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אנו זוג צעיר וכרגע נוהגים על C5 ומגאן RS, ביום אחד בהיר ישבתי וחישבתי את עלויות הדלק והגעתי למסקנה שהגיע הזמן להחליף את הC5.

הק"מ שאנו נוסעים בשנה עומד על קרוב ל20K כשמתוכם 17 הC5 נוסעת ו3+- תבצע המגאן.

החלוקה של הנסיעות שאני צופה לרכב החדש הם 60% בתוך ירושלים ו40% מחוצה לה [יכול מאוד להשתנות].

אז מה חשוב לנו:

- סופר מיני/ משפחתית האצבק.

- חסכוני

- אמין, מעדיפים שנתון גבוה

- אוטומט או ידני עם hill holder, אישית אני אהיה רגוע יותר לתת לאישתי לנהוג על אוטומט למרות שמעולם לא נהגה על משהו שאינו ידני.

- מרווח עד כמה שאפשר.

האופציות שחשבתי עליהן:

- קליאו 1.2T, אך אני חושש מעניין הנוחות והמרווח ובנוסף לא הצלחתי לבין מה צריכת הדלק שלה.

- מגאן דיזל 2013, נראת כמו האופציה הטובה ביותר אך חורגת מהתקציב.

אשמח לחווד לשתי הרכבים שעלו ובנוסף לאופציות נוספות שאולי פספסתי.

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם

בתקציב תוכל לרכוש ניסאן מיקרה אוטומטית חדשה ליסינג 0 ק"מ. חסכונית מאוד - אבל קצת מתבגרת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

המיקרה עלתה ונפסלה, בכל זאת מחליפים C5 והייתי רוצה יותר "אוטו".

למעט צריכת דלק מצויינת לא מצאתי במיקרה שום דבר טוב.

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם

הונדה ג'אז (הברידית)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

ממליץ שתמשיך לנסוע ברכב אירופאי

מהיצרנים שיצרו את הרכבים שברשותך.

סופר מיני - פיג'ו (207 - משומש) או פיג'ו 208 חדש/משומש/0 ק"מ).

סופר מיני - רנו קליאו 1.2 טורבו.

פורסם

כמה שאלות,

- לגבי הגאז ההיברידית, חשבתי עליה אבל ראיתי המון תלונות על מזגן חלש [חשוב לי] וצריכת דלק לא מאוד מרשימה.

- קליאו 1.2t, מישהו יודע להגיד לי האם היא באמת מאוד קשיחה ומה צריכת הדלק שלה? כי רכב קשיח ושתיין כבר יש בחניה :)

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם

צריכת הדלק מאוד תלויה באופי הנהיגה, בעקרון אם ממש תלחץ תשיג 14 ק"מ לליטר אם תתאמץ לחסוך תגיע גם ל-20 ק"מ לליטר ויותר.

אני לא מכיר תלונות על המזגן.

מנוע ה-1.2T של הקליאו לא ממש חסכוני, אין לי מושג לגבי כיול המתלים.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

יוצא לי פה ושם לנסוע בג'אז היברידית. חולשה במזגן לא הרגשתי , אבל לא אהבתי את התחושה של הגיר הרציף.

ממליץ על המגאן דיזל, אפשר גם בסטיישן ,מרוויחים עוד מקום מאחורה. נוחה וחסכונית מאוד ביחס לקטגוריה.

אם ידני , אפשר לשקול פורד פוקוס ידנית .

פורסם

לדעתי שווה להתאמץ בשביל מגאן דיזל, נשמעת מאוד מתאימה לדרישות.

אפשר גם לחפש טיוטה אוריס הייבריד, הדגם החדש מחוץ לתקציב לדעתי אבל הקודם לא היה שונה מאוד מבחינת יחידת ההנעה.

פורסם

יצא לי לנהוג בקליאו 1.2 סטיישן. מבחינת מנוע ותיבת הילוכים האוטו סוחב טוב. מבחינת נוחות לטעמי היא סופגת היטב, יותר טוב למשל מקיה ריו. מה שלא סבלתי בה זה את הפנים הפלסטיקי , לא מבין איך מוכרים דבר כזה בכלל, בפלואנס שהייתה לי ששם גם לא שיא האיכות, עדיין היה יותר נעים. מבחינת אמינות לא שמעתי על תקלות מהמנוע או מהגיר. מרווח לא בדקתי.

פורסם

כרגע נראה שהכוון הוא הגאז ההיברידית והמגאן דיזל, המגאן קורצת הרבה יותר אבל עם הפרש של 20k +- במחיר לא בטוח שזה צעד מאוד חכם.

אם יש עוד הצעות אשמח לשמוע.

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם

מה עם האוריס שהצעתי? או יאירס הייבריד?

ממה שאני יודע ההיברידיות של טויוטה יותר חסכוניות וחזקות.

פורסם
מגאן דיזל? פלואנס דיזל אם כבר, רכב די מספק עם אבזור מעולה.

המגאן יותר איכותית ומיועדת לשוק המערב אירופאי, הפלואנס זה רכב סוג ב' לשווקים מתפתחים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...