Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בלי יותר מדי דיבורים, אני רוצה להציג מקרה בוחן שעשיתי לעצמי:

בינואר 2011 חיפשתי סופר מיני מאובזרת...

סיטרואן C3 מאובזרת - 106K

מאזדה 2 מאובזרת - 110K

פולקסווגן פולו מאובזרת - 112K

רכשתי את הסיטרואן כיוון שהייתה העסקה הטובה ביותר לטעמי.

לוי יצחק אוגוסט 2015:

סיטרואן - 60K

מאזדה - 59K

פולו - 64K

אז אני יכול לומר לאחר מספר שנים שעובדתית, מחיר המחירון לא צונח יותר מהמתחרות, כמו שכל מי ששמע שאני הולך לקנות סיטרואן בזמנו הזהיר אותי. אולי זה יעניין מישהו שהנושא הזה עוצר מבעדו מלקנות פיג'ו/סיטרואן.

אין ספק ש-i20, יאריס, פאביה וכו' היו עוזרות לחדד את הנק' אבל אני לא זוכר את שמות הדגמים והמחירים של המתחרות אז.

על אותו משקל יש את כל נושא האמינות, אבל גם אם היה לי רכב אמין במיוחד, זה לא מעיד על הכלל כך שאין בידיי טיעון לפה או לשם בנושא.

עריכה אחרונה על ידי legshooter

[URL="http://www.kra.co.il"]מאמרים[/URL] קצרים מכל עולמות התוכן.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ומה עם ההורדה ממחיר החירון למחיר השוק?

מה עם זמן שהיה בשוק עד מכירה?

שוק היד השניה זה לא רק מחירון לוי יציק, זה עוד כמה דברים חשובים. שאלתי כאן שאלות שאין לי תשובות עליהן, אבל יתכן שהתשובות משנות את התמונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בוודאי, אבל הזהירו אותי (ואני בטוח שגם אחרים) מפורשות שמחיר המחירון פשוט צולל ביחס למתחרות, ואני "עונה" רק על נקודה זו באמצעות נתונים. בהחלט אין פה התייחסות לכמות מתעניינים, שווי עסקאות בפועל וכו', פשוט כי אין לי נתונים וזה הכל ספקולציות.

פורסם

לכולנו יש כל מיני חשדות לגבי גורמים חיצוניים המשפיעים על מחיר המחירון. בכל מקרה הנתונים מעניינים, ושאלה נוספת היא האם מדובר בנתונים עקביים או שמדובר בחודש מקרי שבו הסיטרואן ירד פחות מאחרות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שרשור מעניין, תודה.

אז זהו ששאלתי את עצמי את אותה שאלה ואני משוכנע שכן. לא בגלל שבדקתי מדי חודש (הבדיקה האולטימטיבית), אבל בדקתי לפני שנה וחצי - והתמונה הייתה זהה. זה נותן לי מספיק בטחון לגבי העקביות.

פורסם

מחירון זה טוב, השאלה מה יהיה המחיר בפועל.

אם כי אני צופה שיהיה עוד כמה שנים ביקוש לדגם הדיזל.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
מחירון זה טוב, השאלה מה יהיה המחיר בפועל.

אם כי אני צופה שיהיה עוד כמה שנים ביקוש לדגם הדיזל.

מסכים. מחירון זה בגדר המלצה ולא בהכרח קשור למה שקורה בפועל. מה גם שלפעמים יש פחות ביקוש לדגם מסויים ובעל הרכב כבר מת להיפטר ממנו ומוריד מחיר.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם
באמצעות נתונים. וזה הכל ספקולציות.

ככה כל הסיפור הזה נראה.

נסה למכור סיטרואן במחיר מחירון ותחזור לדווח אחר כך.

ההורים שלי קנו פיג'ו 207 לפני שנה וחצי בערך, רוצה לנחש במה הם קנו אותה ביחס למחירון?

...

...

...

לא נכון. 10,000 ש"ח פחות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

בדיוק, המחירון שלהם זה פיקציה, בן דוד שלי קנה c4, מנוע 2000 הדדם המפואר ביותר, ב17 אלף פחות מהמחירון, המוכר כבר התייאש ורק רצה למכור כבר.

למכור רכב כיום זו בכלל משימה קשה...

פורסם (נערך)

מדהים. לכל הרכבים ירידת ערך של 45% ב-4 וחצי שנים, גורם לך להבין כמה כסף נזרק לפח ברכישת רכב מהחברה.

ככל שהזמן עובר ירידת הערך באחוזים גדלה ככה"נ, בממוצע, יצא לך 820 שקל ירידת ערך בחודש וזה בתנאי שתמכור במחיר המחירון הנוכחי.

עריכה אחרונה על ידי Or_s
פורסם

אני מוחה. לא מדובר זריקת כסף. מדובר בעלות של שירות שאתה מקבל מהרכב.

נכון, אפשר לקנות רכב מיד שניה. תחסוך לא מעט בירידת הערך - אבל יהיו לך יותר הוצאות על תיקונים (ומבחינתי גם הזמן הנדרש לביקור במוסך שוה כסף, ולא מעט), בדרך כלל פחות אמינות, וקרוב לודאי תדירות גבוהה יותר של עיסוק במכירת וריכישת רכב.

מה עדיף? כל אחד לפי סדרי העדיפות שלו. אישית אני מעדיף לרכוש רכב חדש בידיעה שקרוב לודאי שצפויות לי 5-10 שנות שקט מתיקונים (חוץ מטיפולים שגרתיים). מישהו אחר יעדיף לחסוך בירידת הערך אבל לבלות יותר במוסך ולהתעסק בהחלפת הרכב כל 3 שנים. עניין של העדפה אישית.

פורסם

רכישת שקט נפשי במחיר הירידת ערך.

לקנות יד 2 זה הרבה כאב ראש והתעסקות . אנשים מסוימים יעדיפו לחסוך זאת גם במחיר שציינתי לעיל.

ברור שכלכלית עדיף יד 2. אבל עובדות מדברות בעד עצמן - ישנם הרבה רכבים חדשים על הכביש.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם
ככה כל הסיפור הזה נראה.

נסה למכור סיטרואן במחיר מחירון ותחזור לדווח אחר כך.

ההורים שלי קנו פיג'ו 207 לפני שנה וחצי בערך, רוצה לנחש במה הם קנו אותה ביחס למחירון?

...

...

...

לא נכון. 10,000 ש"ח פחות.

ראשית, כבר כתבתי על מה השרשור הזה "עונה".

בכל אופן, גם ממכירה אחת לא ניתן להסיק דבר. מה גם שלא ידוע אילו לחצים היו על המוכר, מה עבר הרכב וכו'. אגב, על ה-207 כתבתי את דעתי פה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?577081-%D7%94%D7%AA%D7%A8%D7%A9%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%9E%D7%A4%D7%92-%D7%95-208-2015&p=4841913&viewfull=1#post4841913

אני מעריך בלבד, שאקזמפלר שמור של הסיטרואן יימכר במחירון או מעט מתחת בתנאי שיש סבלנות. גם אם זה יהיה עוד כמה אחוזים מתחת, זה שווה את כל השנים עם הרכב ואת העסקה שהרבה פעמים זולה יותר מלכתחילה. אבל עוד פעם, ספקולציות. פחות מ-10,000 ש"ח פחות אפשר לקבל מטריידאין וזה אומר הרבה דווקא לטובה, מפני שהם עוד יד שצריכה להרוויח בדרך.

כמו שציינו פה, שוק היד השנייה במצב מזעזע, הצרפתיות סובלות מזה, אבל כנ"ל גם שאר הרכבים. מאוד יכול להיות שאין היום בכלל מכירות במחיר מחירון, למעט רכבים מיוחדים.

לכל מי שמסיק שרכב חדש זה בזבוז כסף נוראי - מהבדיקה הנ"ל עולה שזה נכון למי שמחזיק את הרכב עד שנים 6-9, 9-12 וכן הלאה, שהרי אז יש האטה של קצב ירידת הערך. מי שקונה רכב בן שנה-שנתיים-שלוש יד2 ומחזיק אותו 4 שנים וחוזר חלילה, מפסיד בערך אותו דבר כמו מי שמוציא את הרכב מהסוכנות ומחזיק את הרכב 4 שנים. כל הסופרמיני מאבדות בערך 10K בשנה ב-5 השנים הראשונות לחייהן. עיגול מעוגל, אבל אני חושב שהוגן לאור הנתונים, שכמו שציינתי נבדקו גם שנה וחצי אחורה. גם אם בתקופה זו יש הפרש של כמה אלפים בודדים לפה או לשם, זה בטח נבלע בחוויה של רכב חדש. לכן הגעתי למסקנה שמי שרוצה להחזיק רכבים עד גיל 5-6 שלהם +/- ולהחליף, יכול בכיף לקנות בסוכנות בידיעה שהוא לא באמת מפסיד יותר או משמעותית יותר כמו שמפמפמים לנו.

• תוכן חדש...