Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

ההשוואה שלך טובה במקרה של גניבה או טוטאל-לוס, במידה ויש ביטוח מקיף.

כדי לעשות השוואה בעלת ערך, צריך לברר בכמה באמת נמכרת פולו, מאזדה וסיטרואן אחרי X שנים, לא רק לספר את העובדה שקשה למכור סיטרואן.

יכול להיות שההפרש לא יהיה משמעותי עם המאזדה כי המבחר הזול בליסינג מקשה על אנשים פרטיים למכור. אולי אנשים פוחדים לרכוש פולו אחרי תקופת האחריות בגלל הDGS7 וזה גם מתבטא בירידה מהמחירון הרשמי. ואולי לא, מי יודע. מה שבטוח מנתונים של לוי יצחק אי אפשר לדעת כלום, הוא מנותק מהשוק כבר הרבה זמן.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מדהים. לכל הרכבים ירידת ערך של 45% ב-4 וחצי שנים, גורם לך להבין כמה כסף נזרק לפח ברכישת רכב מהחברה.

ככל שהזמן עובר ירידת הערך באחוזים גדלה ככה"נ, בממוצע, יצא לך 820 שקל ירידת ערך בחודש וזה בתנאי שתמכור במחיר המחירון הנוכחי.

מאיפה הנתון הזה? רוב הרכבים מאבדים קרוב למחצית מערכם בתוך 3 שנים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ראשית, כבר כתבתי על מה השרשור הזה "עונה".

בכל אופן, גם ממכירה אחת לא ניתן להסיק דבר. מה גם שלא ידוע אילו לחצים היו על המוכר, מה עבר הרכב וכו'.

אני מעריך בלבד, שאקזמפלר שמור של הסיטרואן יימכר במחירון או מעט מתחת בתנאי שיש סבלנות. גם אם זה יהיה עוד כמה אחוזים מתחת, זה שווה את כל השנים עם הרכב ואת העסקה שהרבה פעמים זולה יותר מלכתחילה. אבל עוד פעם, ספקולציות. פחות מ-10,000 ש"ח פחות אפשר לקבל מטריידאין וזה אומר הרבה דווקא לטובה, מפני שהם עוד יד שצריכה להרוויח בדרך.

כמו שציינו פה, שוק היד השנייה במצב מזעזע, הצרפתיות סובלות מזה, אבל כנ"ל גם שאר הרכבים. מאוד יכול להיות שאין היום בכלל מכירות במחיר מחירון, למעט רכבים מיוחדים.

נכון שהשרשור "עונה" על השווי לפי המחירון, אבל כמו שכתב סלואו רייד, במקרה הזה מחירון רלוונטי לתביעות ביטוח. ירידת הערך של הלקוח הפרטי נמדדת בהפרש בין הקניה לכמה הוא קיבל בפועל במכירה.

פתחתי את לוח המכירה של יד2 וראיתי שיש שם אנשים שמעריכים כמוך, שאפשר לקבל מחירון או קרוב אליו, אבל הרכבים עדיין בלוחות. ראיתי גם רכבים מיד ראשונה פרטית עם ק"מ נורמאליים לגמרי וספרי טיפולים מפורסמים ב52-53K ועדיין אף אחד לא חטף אותם מהלוחות.

ירדתי למדור סוכנויות רכב (ידוע שסוכנויות הרכב יודעות את שווי השוק של הסחורה שלהם טוב מאוד ולא ימכרו בהפסדים) ושם אפשר למצוא גם רכבים ברמת הגימור הגבוהה ב50 וקצת אלף וגם את רמת הגימור הפשוטה יותר עם קידומת 4.

נכנסתי לאתר של סוויץ', שבודקים את המכוניות ומציגים רק רכבים במצב טוב במקביל להמלצת תמחור למוכר וראיתי את שתי הדוגמאות הבאות:

1. רמת גימור גבוהה, צבע יפה, ק"מ נמוך מאוד, לפי התמונות האוטו במצב טוב ב52K

2.רמת גימור גבוהה, צבע סחיר, ק"מ ממוצע, לפי התמונות האוטו במצב טוב ב45990 (23% מתחת למחירון עוד לפני שקלול חודשי עליה לכביש).

וגם שני הרכבים האלו עדיין לא קיבלו סמלון של "שמור"\"נמכר".

בעלי הצרפתיות בפורום מדווחים על קניה ומכירה בפערים משמעותיים מאוד ממחיר המחירון (שאגב, אם היה נמוך ב10K כנראה שהקונים עדיין היו "מגרזנים" את המוכרים בעוד מספר דו סיפרתי של אחוזים כי "מי משלם מחירון" וכד' למרות שיש רכבים שנסחרים במחירון ומעלה למרות "מצב השוק").

לעומת המתחרות שהבאת כאן כדוגמא, המאזדה כנראה לא תגמול את בעליה במחירון משוקלל בגלל שנפוצה מאוד בליסינג, לעומת זאת לפולו יש סיכוי להמכר במחיר שקרוב יותר למחירון המדובר בגלל שנהנת משם טוב יותר ולא נפוצה בליסינג. ההערכה שלי שהפער בין מכירה של פולו לC3 עם נתונים מקבילים יהיה בן 5 ספרות.

לגבי הטרייד אין, אתה יכול לקבל 10K פחות מהמחירון, אתה גם יכול לקבל מחירון מלא, השאלה כמה מזה ימומן ע"י מחיר הרכב החדש במקום ההנחה שהיית יכול לקבל על מזומן. יש חבר פורום עם C4 טורבו (לא זוכרת כרגע את הכינוי ואת השרשור) שדיווח על הצעה מאוד אבל מאוד מעליבה מצד לובינסקי כשרצה לעשות טרייד אין, כששאל למה קיבל תשובה: "כי זה סיטרואן", מילותיו של סוכן מכירות של סיטרואן.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

גם תביעות ביטוח זה חשוב, אבל בוודאי שאני מסכים איתכם ששמירת ערך מתבטאת בעסקאות בפועל. אני רק אומר שהסיפור של מחיר המחירון בצלילה צריך להיגמר, אם יש עוד מישהו שמאמין בזה. הרלוונטיות של לוי יצחק אולי לא נראית לכם, אבל בפועל גם בשיחות מול פרטיים וגם בטריידאין, זו תמיד נקודת הייחוס.

"פתחתי את לוח המכירה של יד2 וראיתי שיש שם אנשים שמעריכים כמוך, שאפשר לקבל מחירון או קרוב אליו, אבל הרכבים עדיין בלוחות." - משפט שראיתי הרבה בדיונים מהסוג הזה, אבל אני לא כ"כ מבין מה הוא מוכיח. איך אפשר לדעת כמה זמן כל רכב נמצא בלוח? איך אפשר לדעת אילו הצעות קיבל בעל הרכב? אם כל המחירים היו סביב 50, ניחא. אבל כל עוד הם סביב מחיר המחירון...

אם כבר רכבים מסוויץ', אז כולם: https://switch.co.il/cars/citroen/c3/2011/, החל מ-37K ועד 61K. אגב, לא ראיתי מילה על תאונות (כאלה שמורידות ערך אבל לא פוגעות בשילדה), אולי שם קבור הכלב.

אני לא יודע אם זה הליסינג או המוניטין, אבל לכל מי שמביא את הדוגמה של ה-C4, על פניו אכן הולכת ומתבהרת תמונה של ירידה פסיכית במקרה של הרכב הזה. מעניין מה יהיה גורלה של הטורבו החדשה.

[URL="http://www.kra.co.il"]מאמרים[/URL] קצרים מכל עולמות התוכן.

פורסם

המחירון לא צונח כל כך,המחיר בפועל כן.

לפני חודש חיפשתי רכב חדש,בדקתי גם את הC4 טורבו,הכי מאובזרת,המחירון שלה אם אני לא טועה זה 64 אלף שקל לשנת 2011.

הלכתי למגרש,עוד לפני שדיברנו בכלל על המחיר,הוא אמר לי שהמחיר של הC4 זה 47 אלף שקל,17 אלף שקל הבדל זה מלא כסף,וזה עוד לפני מיקוח (עזוב שבסופו של דבר הלכתי שוב על איביזה,אבל הבנת את הכוונה שלי).

לצערי פה בארץ הסטיגמות שהיו בעבר תפסו יותר מדי ופגעו בשוק של הצרפתיות,מקווה שלאט לאט זה ישתנה.

בית"ר נורדיה ירושלים !

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
גם תביעות ביטוח זה חשוב, אבל בוודאי שאני מסכים איתכם ששמירת ערך מתבטאת בעסקאות בפועל. אני רק אומר שהסיפור של מחיר המחירון בצלילה צריך להיגמר, אם יש עוד מישהו שמאמין בזה. הרלוונטיות של לוי יצחק אולי לא נראית לכם, אבל בפועל גם בשיחות מול פרטיים וגם בטריידאין, זו תמיד נקודת הייחוס.

מה זה משנה מה נק' היחוס? משנה כמה יורדים ממנה בגלל שזה סיטרואן ולא מאזדה.

זה לא שהמחירון צונח, הערך האמיתי של הרכב בשוק צונח.

זה כמו עם רכבים ישנים. יש מחירון אבל אף קונה בחיים לא ישלם אותו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

מחירון זה המלצה בלבד. שכן רצה לקנות דודג' קאליבר 2007. מחירון -25. בפועל את הנבלות הכי גמורות לא משחררים בפחות מ30. אקזמפלרים שמורים נמכרים ב35.

כלומר הקשר למציאות של המחירון הוא מאוד רופף.

פורסם (נערך)

נכון, זאת נקודת יחוס. אבל מי שמקבל את הרכב לטרייד אין יודע טוב מאוד שרכב אחד הוא מוכר במחירון-5% ורכב אחר במחירון-30%. כמו שכבר אמרתי קודם, אתה יכול לקבל גם מחירון בטריידאין אבל אל תשלה את עצמך שזה מה שאתה מקבל על האוטו כי את ההפרש החברה מקזזת ממחיר הרכב החדש שאתה קונה.

"פתחתי את לוח המכירה של יד2 וראיתי שיש שם אנשים שמעריכים כמוך, שאפשר לקבל מחירון או קרוב אליו, אבל הרכבים עדיין בלוחות." - משפט שראיתי הרבה בדיונים מהסוג הזה, אבל אני לא כ"כ מבין מה הוא מוכיח. איך אפשר לדעת כמה זמן כל רכב נמצא בלוח? איך אפשר לדעת אילו הצעות קיבל בעל הרכב? אם כל המחירים היו סביב 50, ניחא. אבל כל עוד הם סביב מחיר המחירון...

אני אישית מאמינה שאין דבר כזה רכב שאי אפשר למכור, לכל דבר יש קונה, אבל במחיר הנכון. אתה חושב שמתוך 49 מודעות רלוונטיות 40 עלו ביומיים האחרונים? כנראה שלא. כל עוד הרכב לא מוצע במחיר הנכון הוא ישאר בלוח, ברגע שיתומחר כמו שצריך הוא יעלם משם די מהר. ממוצע למכירת רכב בארץ הוא חודשיים, יש רכבים שנחטפים ביום הפרסום בערך ויש כאלה שמאזנים את זה לכיוון השני.

אם כבר רכבים מסוויץ', אז כולם: https://switch.co.il/cars/citroen/c3/2011/, החל מ-37K ועד 61K. אגב, לא ראיתי מילה על תאונות (כאלה שמורידות ערך אבל לא פוגעות בשילדה), אולי שם קבור הכלב.

התקן בסוויץ' אומר שהם לא מקבלים רכבים שהוחלפו בהם חלקים שדורשים ריתוכים, אלא רק חלקים שמחוברים ע"י ברגים. שמאים של הביטוח נוטים לקבוע ירידות ערך קטנות מאוד (כדי לשלם כמה שפחות פיצויים) למשל השבוע עלה בפורום דו"ח שמאי עבור רכב שעלות התיקון הייתה 21% משווי הרכב (החלפה של שתי דלתות+כנף קידמית+תיקוני סף) אבל ירידת הערך שנקבעה הינה 2.3%. סביר להניח שפגיעה שגוררת ריתוכים תגיע ל10% משווי הרכב ולא תכנס לאתר של סוויץ'.

נכון שיש שם גם רכבים שמתומחרים גבוה, סביר להניח שמדובר באנשים שעדיין מתעקשים על מחיר גבוה ולא הולכים לפי המלצת התמחור (סוויץ' מסכימים לפרסם בכל מחיר בתנאי שהוא מחירון ומטה). לא הלכתי על הקיצון השני כי מדובר ברכבים עם קילומטראז'ים גבוהים שיהיו קשים יותר למכירה גם עם סמל נחשק יותר על הגריל, אלא הבאתי דוגמאות מייצגות של רכבים נורמטיביים.

אני לא יודע אם זה הליסינג או המוניטין, אבל לכל מי שמביא את הדוגמה של ה-C4, על פניו אכן הולכת ומתבהרת תמונה של ירידה פסיכית במקרה של הרכב הזה. מעניין מה יהיה גורלה של הטורבו החדשה.

אתה באמת מאמין שC4 ימכר ב30-50% פחות מהמחירון ורכב מאותו הבית שלא רחוק ממנו בקטגוריה ימכר במחירון או באחוזים בודדים מתחת? כמה אנשים אתה מכיר שישמעו ש"השכן הביא סיטרואן בחצי מהמחירון" אבל בעצמם ישלמו סכום שקרוב למחירון?

(אני מכירה מישהו שממש לאחרונה התעניין בטרייד אין על הC4 שלו, עם עבר ליסינג משנת 2008. ההצעה שהוא קיבל הייתה מביכה כל כך שאני מעדיפה לא לכתוב אותה בפומבי כדי לא לפגוע בבעלי הרכב הנ"ל).

עריכה אחרונה על ידי Murzilka

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

דוגמאות נקודתיות לפה ולשם על איך שעסקאות בפועל בוצעו מעל או מתחת למחירון לוי יצחק (כשחלקן בכלל לא מניסיון אישי) לא מוכיחות שהוא לחלוטין לא קשור למציאות. זה הממוצע הסטטיסטי לרוחב כל הדגמים וכל השנים שמשקף כמו הוא קרוב או רחוק מהמציאות, ולדאבוני לאף אחד מאיתנו אין את הנתונים. לא שבכלל נראה לי הגיוני שכל עסקה תתבצע במחיר מחירון. אגב, אין לי שום מניות במחירון, כן? אני פשוט מעדיף לדבוק בעובדות. אז נשארנו עם "נקודת ייחוס".

אני עושה עסקאות על צרפתיות (רכישה של חדש, רכישה של יד2, מכירה), בעוד שאת מעידה על מה שאת חושבת. אני לא אומר שמה שאת חושבת משולל כל בסיס, אבל אני מכיר גם מציאות אחרת, ובהחלט לא מבין את הלהט לטעון בתוקף שהן מאבדות עשרות אחוזים ושוב להביא דוגמאת C4 שכבר התייחסתי אליה. לשאלתך, כן, רכב מאותו הבית שלא רחוק ממנו בקטגוריה יכול להימכר באחוזים בודדים מתחת למחירון.

[URL="http://www.kra.co.il"]מאמרים[/URL] קצרים מכל עולמות התוכן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בד"כ לרכבים עם שוק טוב העסקאות מתחילות ממחיר מחירון ומשם מתחילים לרדת לפי כל מיני ליקויים והתמקחויות קטנות.

"לדבוק בעובדות" זה בדיוק ההפך מלהסתמך על מחירונים, כי העובדות הן עסקאות בתכלס. כמו שאמרת, אין לזה נתונים מסודרים שאפשר להשוות אז מסתמכים על מחירים שאנשים מבקשים בלוחות.

כמה סיטרואנים קנית ומכרת? אם יש לך נתוני אמת שמחזקים את הטענה שלך, אתה לא צריך להסתמך על מחירונים.

פורסם

אני עושה עסקאות על צרפתיות (רכישה של חדש, רכישה של יד2, מכירה), בעוד שאת מעידה על מה שאת חושבת.

אומנם החלטת שהמקור היחיד שלי הוא פרי דימיוני ותחושת הבטן שלי, אבל המצב שונה.

אומנם לי אישית אין ולא היו רכבים צרפתיים (לא שבמקרה של איטקליות המצב שונה בהרבה) אבל אני ערה לעיסקאות שבוצעו ע"י הסובבים אותי. בין אם חברים ומשפחה שקנו\מכרו\מנסים למכור בתקופה האחרונה ובין אם חברים שעובדים בתחום ומכירים את השוק מקרוב.

אתה חוזר על זה ש"אנחנו" טוענים שהמחירון לא רלוונטי, למרות שאיני כתבתי דבר כזה. אני כן חושבת שמחירון הוא נקודת יחוס התחלתית וסביבה מתבצעות העיסקאות. ישנם רכבים שנסחרים 5% או 40% מתחת למחירון ויש כאלה שגם עשרות אלפים מעל.

"לדבוק בעובדות" זה בדיוק ההפך מלהסתמך על מחירונים, כי העובדות הן עסקאות בתכלס. כמו שאמרת, אין לזה נתונים מסודרים שאפשר להשוות אז מסתמכים על מחירים שאנשים מבקשים בלוחות.

כמה סיטרואנים קנית ומכרת? אם יש לך נתוני אמת שמחזקים את הטענה שלך, אתה לא צריך להסתמך על מחירונים.

1+

אגב, רכבים עם שוק ממש טוב נמכרים גם מעל המחירון וגם בזמן מאוד קצר.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אני, איך שבאים להוריד אותי במחיר על הרנו כי היא צרפתייה, מראה להם שכתוב ברשיון "רנו טורקיה" - ישר מציעים לי מחירון + 10.

אין על השמירת ערך של הטורקיות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תכלס. גם קורולה זה טורקי.

• תוכן חדש...