Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלת ה-230 אש"ח: MX-5 או BRZ - מה *אתם* הייתם עושים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הייתי מוסיף למשוואה גם את הלאון קופרה החדשה. מי שיכול להרשות לעצמו מכונית נישתית יבושם לו אבל הרוב צריכים לחפש גם את השימושיות היומיומית ברכב הספורטיבי שלהם, בעיקר כשההתגרזנות היא בקושי בסופי שבוע ורוב הזמן הרכב מתפקד לצרכים מנהלתיים. אין ספק שבמראה הBRZ לוקחת, בסטייל הMX אבל ביחס של עלות תועלת הקופרה מנצחת ביג טיים

שוב ההשוואה המגוחכת בין הנעה אחורית לקדמית בין אוטו ספורט לאוטו ספורטיבי.

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
הייתי מוסיף למשוואה גם את הלאון קופרה החדשה. מי שיכול להרשות לעצמו מכונית נישתית יבושם לו אבל הרוב צריכים לחפש גם את השימושיות היומיומית ברכב הספורטיבי שלהם, בעיקר כשההתגרזנות היא בקושי בסופי שבוע ורוב הזמן הרכב מתפקד לצרכים מנהלתיים. אין ספק שבמראה הBRZ לוקחת, בסטייל הMX אבל ביחס של עלות תועלת הקופרה מנצחת ביג טיים

ביחס של עלות תועלת פיאט דובלו מנצחת בגדול :lol:

shandor,

בשביל שהשוואה תהיה מגוכחת צריך לדעת מה אתה משווה. מה שאתה משווה ומה אחרים משווים לא בהכרח אותו דבר. זה נשמע מגוחך אם מישהו היה מבהיר שמדובר בהנאה מנהיגה [גג פתוח וזה] וישבן שובב, אבל יש גם כאלו שאוהבים לבחור קטע כביש ולמדוד לעצמם זמנים. לא מן הנמנע שאלו ישקלו גם הוט האצ' עם הנעה קדמית.

את הפרקטיות אני לא מזכיר בכלל כי מההשוואה בכותרת ברור שהכוונה לרכבים ספורטיביים [או ספורט או שפורט, לא מכיר את הסמנטיקה].

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מניסיון של להיות בעלים גם של MX5 NC וגם של קופרה ו- GTI - אין מקום להשוואה בין הרכבים.. הקטגוריות פשוט שונות.

בין ה- BRZ למיאטה אז מבחינתי המיאטה לוקחת בגדול.. ה- BRZ מרגישה כבדה ואנמית. אבל זו רק דעתי הסובייקטיבית.

פורסם

צריך להוסיף גם סקודה סופרב למשוואה לפי התיאוריה שלך כי ממילא מתגרזנים פעם ב...

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

הייתי בעלים של מגאן RS250 , מגאן RS330 (לא לשאול שאלות..), BRZ 200 ועכשיו BRZ 300 בערך (לא לשאול שאלות, תקראו מגאזין אוטו מאפריל האחרון) - לא נהגתי על מיאטה.. את הצורך בגג פתוח אני משלים עם Z3 שברשותי..

המגאן הראשונה והשניה טובות וחזקות אבל בסופו של יום מגיעים למיצוי ( המסלול בכוכב יאיר קטן מדי וצריך מסלול ארוך בכדי להפיק את המיטב) ה BRZ 200 מהנה בכל רגע נתון - חיוך מתמיד. ה BRZ300 - זה בליגה של הגדולים, לא דומה למקורית.

האם המיאטה החדשה תעניין אותי? לא חושב שאוכל להסתפק ב 140 סוסים אחוריים ...

פורסם

140 כס,וואלה? למיאטה?

הייתי אומר מעליב אפילו לנהוג בכזה רכב אם 140 בלבד.

BRZ כי יש לה גם מושבים אחוריים מאחור ואפשר לקחת ילד עד גיל 10 לפחות.

BRZ בגלל שיש 200 סוסים.

BRZ כי גג פתוח עולה יותר בביטוח מקיף,נכון בלי מקדם דאווין אבל בקיץ הגג לא יפתח לעולם.

אני שונא שמש בכיוון ישיר ורעש בנסיעה שמטריף לי את השכל.

ונדליזם ועולה יקר לתחזק גג בד.

פורסם

חזרתי עכשיו מסיבוב קצר על GT אוטומטית (רמת האבזור המקסימלית). שבוע הבא, אני אמור לנהוג על קלאב ידנית נהיגה יותר ממצה.

דבר ראשון ששמים לב לעומת המיאטה הקודמת הוא המושבים. למרות שהם נראים דומים למושבים במיאטה הקודמת, המושבים החדשים הרגישו יותר מהודקים לגוף. לא יודע כמה נח יהיה למישהו רחב. נקודה נוספת היא המרחב. המיאטה החדשה מרגישה הרבה יותר מרווחת, למרות שהיא קטנה יותר מהקודמת. נקודה אחרונה לפני שנוסעים היא תנוחת הישיבה. מצד אחד, מי שרגיל למיאטה ירגיש בבית. מצד שני, תנוחת הישיבה נמוכה יותר אך כזאת שרואים את מכסה המנוע. הדבר מקנה תחושה מאוד "קרבית".

מבחינה דינמית, מדהים כמה שהיא נוחה יחסית לרוב המכוניות ובעיקר יחסית למיני שלי (קופר S עם חבילת ספורט. שוברת עצמות קטנה). יחידת ההנעה מרגישה חזקה לעומת ה BRZ וגם לעומת המיני בעלת הטורבו היא לא מרגישה חלשה. הגיר האוטומטי מיושן וממש לא מתאים לרכב הזה, אבל זה היה נכון גם בדור הקודם. מדובר באותו גיר עתיק מהמיאטה הקודמת, לא גיר הסקאיאקטיב שיש בשאר הדגמים. עוד נקודה לטובת המיאטה לעומת ה BRZ היא כמה קלילה (nimble) המיאטה מרגישה. כמו הקודמת, המיאטה מאוד כייפית גם בסתם נסיעה בעיר.

דבר אחרון הוא לגבי זמינות. 3-4 חודשים להזמנה אישית וחודש-חודשיים עד שהקלאב הבאה מגיעה (היתה להם אחת שנמכרה). נראה שגם פה, כמו בארץ, צריך לחכות לא מעט.

uploadfromtaptalk1439058024495.jpg

uploadfromtaptalk1439057934256.jpg

uploadfromtaptalk1439057963701.jpg

uploadfromtaptalk1439058007409.jpg

emotion of motion

פורסם

אלכס, תודה על השיתוף. אשמח לקרוא עדכון גם על הידנית.

הצליח להם, למאזדה, עם עיצוב המיאטה החדשה. היא נראית נהדר, אפילו בצבע השחור הזה, שלא ממש תפור עליה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

במציאות היא נראית אפילו יותר טוב. דבר ששכחתי להוסיף הוא איכות תא הנוסעים. לעומת הקודמת, היא מרגישה כמו BMW. גם לעומת המיני שלי היא מרגישה לפחות רמה אחת מעל. העיצוב לטעמי משמעותית טוב יותר וגם איכות החומרים טובה יותר. סוף סוף גלגל הגה קטן ונעים למגע.

emotion of motion

פורסם
האם המיאטה החדשה תעניין אותי? לא חושב שאוכל להסתפק ב 140 סוסים אחוריים ...

מה זה משנה מה כוח המנוע?!

מה שחשוב זה הביצועים בפועל.

140 כס,וואלה? למיאטה?

הייתי אומר מעליב אפילו לנהוג בכזה רכב אם 140 בלבד.

אתה לא ראית את המבחן, נכון?!

המיאטה יותר מהירה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני היחיד כאן שחושב שהעיצוב של הטוסיק שלה נעשה ע"י חובב לברדורים ?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לא נהגתי על המיאטה וכנ“ל לגבי ה-BRZ אבל אני יושב שבין ה-2 הייתי בוחר במיאטה אם אין שיקול של פרקטיות.

לטעמי 2 המכוניות חלשות מדי בשביל לתת את ההנאה האמיתית שמצפים מנכונית הנאה אחורית אבל הגג הנפתח של המיאטה הוא פאן פקטור נוסף שלא קיים ב-BRZ ויתרון נוסף שלו זה שהוא תמיד יגרום לנהיגה נמרצת להרגיש נמרצת יותר כשהוא מקופל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לא ראיתי את המבחן,עדיין מעליב!

תאורתית העדפה שלי היא הBRZ בגלל הסיבות שרשמתי גם מבלי לראות מבחן דרכים.

מעשית ,חייב אני לנהוג ברכבים שניהם ולגבש דעה סופית,שום דבר לא דומה לנהיגה ברכבים עצמם!

כך שכל מה שארשום כאן יהיה לא נכון ואולי מטעה ,על סמך נהיגה אני יכול לשנות את דעתי,כולל

עצה לפות"ש.לא להחליט לפני נהיגה בשתיהן.

ואחריה תהייה החלטה נכונה וסופית!

פורסם
z370 משומשת. 330 כ"ס והנאה אחורית

נהגת על אחת?

מדובר על בהמה כבדה שדורשת מיומנות.

לא ראיתי את המבחן,עדיין מעליב!

תאורתית העדפה שלי היא הBRZ בגלל הסיבות שרשמתי גם מבלי לראות מבחן דרכים.

לא צריך להתגאות בהחלטה שנעשתה על בסיס חוסר בידע...

המיאטה יותר מהירה!

בקו ישר, במסלול, ובולמת יותר טוב...

מה זה משנה כמה סוסים יש לך ב-BRZ, אם הרכב יותר כבד???

כוח מנוע, לבדו, לא מסביר ביצועים. חלוקת כוח, יחסי העברה, ומעל לכל - משקל... אלו פקטורים לא פחות חשובים.

אז שב, תראה את המבחן (הוא מקיף וטוב), תלמד, תשכיל... ואז תבוא עם דעה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...