Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הכל התחיל כשנדלקה לי נורת המנוע (חום). מבדיקה במוסך התברר שנפרץ הקולר שמן גיר - תוקן והוחלף .. עדיין נדלקה הנורה (ישר על ההתחלה של הנסיעה) אז נאמר לי שהחיישן במיכל של המים נדפק (מהטחינה והשד יודע מה) - הוחלף המיכל + כל נוזל הקירור.. עבר שבוע. האוטו נסע ללא תקלות נראות לעין והנא שוב - נדלקת לי הנורה (אותה אחת).. הפעם לאחר 10 דקות נסיעה. לא חסרים מים (מעולם לא חסרו אגב) - מה עוד יכול לחמם מנוע אחרי 10 דקות נסיעה מוקדם בבוקר?! יש למישהו רעיונות? המכונית נבדקה - הגיר בסדר (תפסתי בזמן :)), מי קירור הוחלפו ולא חסרים ואני בודקת אם יש טחינה כל יומיים - בינתיים אין! כשחיברנו את הרכב למחשב - הוא לא התריע על שום תקלה..

אשמח לעזרה

עריכה אחרונה על ידי Limor Noy
פורסם

דבר ראשון יש להיתחבר עם סורק תקלות ולקרוא את טמפרטורת המנוע במיספרים ולראות אם באמת הוא מיתחמם. לגבי הטרמוסטט יש דרך לבדוק בדיקה ראשונית שלו על ידי מישוש הצינור המיתחבר אליו ואל הרדיאטור ולהרגיש את הטמפרטורה של הצינור ובהתאם לכך להבין אם הטרמוסטט ניפתח בזמן או אולי פשוט לא ניפתח.

פורסם
סורק תקלות? זו האפליקציה הזו שהורדתם לסמארטפון או מה שבמוסך עושים שמחברים למחשב?

האפליקציה שהורדנו לטלפון מדברת עם פלאג שמתחבר למחשב הרכב - אפשר בעזרתה לקרוא תקלות סטנדרטיות ונתוני מנוע (חיישנים)

מה שיש במוסך מורשה זה מחשב שגם קורא תקלות יעודיות לסוג הרכב. לקריאת טמפ' מספיק סורק גנארי.

מאיפה את בארץ?

פורסם

אני מזכרון. איך קוראים לאפליקציה ואיפה קונים את הפלאג (ומי מחבר אותו למחשב...) מצטערת על כל השאלות ..אני ירוקה כאן

פורסם (נערך)

אני קניתי פלאג כזה:

http://www.ebay.com/itm/ELM327-OBD2-II-Bluetooth-Auto-Car-OBD2-Diagnostic-Interface-Scanner-Tool-EVM-/321745480160?hash=item4ae98669e0&item=321745480160&vxp=mtr

יש אפליקציה מעולה לאנדרואיד - Torque עלתה לי 17 ש"ח

ואולי יש אפשרות שחבר פורום מאזור זכרון יסכים לבצע לך מדידה - זה קורה פה די הרבה שעוזרים אחד לשני.

(וד"א מהשאלות שלך אי אפשר לנחש שאת ירוקה)

עריכה אחרונה על ידי SonicDX
פורסם

במנוע BTS 1.6 16V הטמפ' עבודה יכולה להתקבל תוך כ- 10 דקות מרגע ההתנעה בתנאים מסוימים - כמובן שהתרמוסטט צריך להיות תקין.

במכוניות הללו (פאביה ורומסטר עם מכלולים זהים), היבואן הביא לישראל את כל המכוניות ללא שעון חום מנוע - וזה הבלאגן. בכל מקרה, אם נורת חום המנוע דולקת בצבע אדום - לא לנסוע עם הרכב! את עלולה להרוס את המנוע או את הראש לכל הפחות.

ניתן להתחבר למחשב ניהול מנוע באמצעות אפליקציית "טורק", כאשר יש לה גרסה חינמית שקוראת טמפ' מנוע, וגרסה בתשלום. אני רכשתי את הגרסה בתשלום, משום היא נותנת לי לקרוא תקלות ממחשב ניהול מנוע.

המתאם הוא בלוטוס ELM327 שקיבלנו מאנג'י חינם, אבל אפשר להשיגו באיביי.

מצ"ב צילום מסך מאצלי בעת נסיעת המבחן עם הרכב עם הרכיב מחובר. גם אצלי חום המנוע מתנהג מוזר לאחרונה ואני עוקב אחר הנתונים ממחשב הניהול (בהיעדר שעון החום), אבל לא הגעתי למצב שהנורה נדלקה לי.

(ולא - ממש לא. לא צילמתי את לוח השעונים תוך כדי נסיעה, זה הנוסע ליד).

אם את מגיעה לאזור יקנעם אוכל לבצע לך מדידה, אבל אני לא הייתי נוסע עם הרכב במידה והמנוע מתחמם. לשיקולך.

skoda fabia.jpg

תמונה 025.jpg

פורסם
במנוע BTS 1.6 16V הטמפ' עבודה יכולה להתקבל תוך כ- 10 דקות מרגע ההתנעה בתנאים מסוימים - כמובן שהתרמוסטט צריך להיות תקין.

במכוניות הללו (פאביה ורומסטר עם מכלולים זהים), היבואן הביא לישראל את כל המכוניות ללא שעון חום מנוע - וזה הבלאגן. בכל מקרה, אם נורת חום המנוע דולקת בצבע אדום - לא לנסוע עם הרכב! את עלולה להרוס את המנוע או את הראש לכל הפחות.

ניתן להתחבר למחשב ניהול מנוע באמצעות אפליקציית "טורק", כאשר יש לה גרסה חינמית שקוראת טמפ' מנוע, וגרסה בתשלום. אני רכשתי את הגרסה בתשלום, משום היא נותנת לי לקרוא תקלות ממחשב ניהול מנוע.

המתאם הוא בלוטוס ELM327 שקיבלנו מאנג'י חינם, אבל אפשר להשיגו באיביי.

מצ"ב צילום מסך מאצלי בעת נסיעת המבחן עם הרכב עם הרכיב מחובר. גם אצלי חום המנוע מתנהג מוזר לאחרונה ואני עוקב אחר הנתונים ממחשב הניהול (בהיעדר שעון החום), אבל לא הגעתי למצב שהנורה נדלקה לי.

(ולא - ממש לא. לא צילמתי את לוח השעונים תוך כדי נסיעה, זה הנוסע ליד).

אם את מגיעה לאזור יקנעם אוכל לבצע לך מדידה, אבל אני לא הייתי נוסע עם הרכב במידה והמנוע מתחמם. לשיקולך.

STIO ראשית המון תודות!

למזלי הנורה כרגע נדלקת כאשר אני מחנה (10 דקות מהבית) אז בינתיים אני שורדת. התקשרתי למוסך שלי והוא אמר שיכול להיות שזה חיישן אחר (אמר שיש עוד אחד) . כשהנורה הייתה נדלקת ישר כשהתנעתי - לא התרגשתי (המנוע בטוח קר). כעת אחרי כל התיקונים וההחלפות אחרי 10 דקות נסיעה...בחום המטורף הזה אני יותר מודאגת. יש מקום בארץ שמוכר את המתאם הזה במחיר סביר? או רק איביי היא אופציה? בכל מקרה לפחות אני מבינה ממך שELM327 הוא זה שמתאים לרומסטר 2009 בנזין BTS - נכון?(מי זה אנג'י?)

ברגע שיהיה לי המתאם אקנה את TORQUE PRO..פשוט מחברים ברגע שרוצים לקרוא ומריצים את האפליקציה?

אם יש תקלה בטרמוסטט האם TORQUE יודע להתריע? יש מצב שזה קשור לרדיאטור? (למרות שאין איבוד מים) או משאבת מים?

הרבה שאלות כי אני לא מהתחום...(סתם סקרנית ורוצה שיסתדר כבר)

פורסם

הטרמוסטט הוא מיכלול מכני במיקרה שלך כך שהתרעה הוא לא ייתן למחשב הרכב והנורה לא תדלק ממנו. צריך ממש לבצע בדיקה פיזית על מנת לשלול בעיה בתקינותו. וזאת כמובן לאחר קריאה של מעלות מדוייקת על פי סורק.

פורסם

טמפ' עבודה היא 90°C עם סטייה קלילה למעלה ולמטה.

קריאה של 101°C בתנאי עבודה רגילים (כלומר - לא במאמץ) זאת לא טמפ' מנוע תקינה ברכב הזה, אם כי לא נוראית. טמפ' תקינה נעה ברוב המוחלט של הפעמים שבדקתי, בין 88°-92°. אני כרגע בודק את מהירויות המאוורר, שכן יש איטית וגבוהה.

הדברים נכתבו לאחר מעקב ממושך אחר טמפ' מנוע ברכב הזה.

בכלל, לדעתי, לא מומלץ לנסוע ברכב בו טמפ' מנוע עוברת 115°C.

פורסם

שלום לכל העוזרים ובכלל..

חשבתי שיהיה חשוב לעדכן - בסוף חשמלאי רכב חיבר את המחשב לרכב ונסענו. מה שהבנתי מהנסיעה זה ראשית שהאוטו לא מתחמם!

הטמפרטורה נעה בין 91 ל-92 מעלות - לא יותר! הנורה שנדלקה היא נורית החיווי של מפלס מי הקירור/טמפרטורת מי הקירור - שגם הם לא הגיעו למצב של רתיחה - החוט למיכל מי הקירור היה רופף ולכן "הדליק" את הנורה מדי פעם ללא אינדיקציה אמיתית. כיוון שהיבואן הוריד את שעון הטמפרטורה של המנוע אז אין באמת כזה! הזמנתי את הפלאג שהמלצתם עליו כדי שלא אגשש באפלה יותר..

מקווה שאכן החוט היה רופף ולא משהו אחר . תודה לכולם!

• תוכן חדש...