Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
סתם שאלה, נגיד אני טייקון שרוצה ליקנות שיטחי נדלים במקומות טובים בת"א, האם כעת לאחר שעסקים יתחילו ליקרוס ודמיי השכירות על אותם חנויות יהיו בשפל- האם אני אצליח ליקנות שטחים טובים שבעתיד לאחר סיום הרכבת אני ארוויח בגדול ואוכל ליבנות פרוייקטים גדולים?

סתם מחשבה בראשי.

עשית סלט.

אי אפשר לדעת איך השוק יתנהג בעתיד.

בירושלים (בקו העבודות של הרכבת הקלה) מחירי הנדל"ן למסחר ירדו בזמן העבודות ועכשיו הם טסים כלפי מעלה, במיוחד בתחנות שליד הרכבת הקלה.

לגבי בניית פרויקטים גדולים, זה תלוי בהון הראשוני שלך (לעיתים).

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
  • תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

"מחירי הנדל"ן למסחר ירדו בזמן העבודות ועכשיו הם טסים כלפי מעלה"

לזה בדיוק התכוונתי, לדעתי מישהו הולך ליגזור קופון שמן מאוד מהפרוייקט.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

לגבי מחירי הדירות/עסקים , לדעתי כל עסק/דירה שתהיה קרובה לאחת התחנות מחירה לאחר שתושלם בניית הרכבת יעלה קרוב לוודאי .

בטוח שישנם בעלי הון , שישקיעו בדירות /עסקים בתוואי .

Sound Stream -Trantula 800.2

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

כשהתחילו העבודות של המטרונית בקריות, אנשים שגרו ברחובות שהמסלול עובר בהם קיבלו כל מיני הצעות בדואר למכור את הדירות במחירי רצפה (סביבות ה300K). האמת שאז התפתתי לקנות שם דירה להשקעה אבל בגלל שכל מיני אנשים שאמרו לי שזה לא באמת שווה ולא יהיה רווח אם בכלל, מה שגם מדובר באזור גרוע בעיר. אין לי מושג אם זה השפיע על המחירים באמת.

אני מניח שת"א זה לא אותו סיפור, הערך של הנדל"ן על המסלול באמת יעלה בגלל זה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הבלוג הזה אולטרא-ליברטריאני. לגרסתו המדינה בכלל לא צריכה לספק שירות של תחבורה ציבורית, אז יש לקרוא את הדברים בפרספקטיבה הנכונה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

גם אני בתור הדיוט מרשה לעצמי לסכם במילה אחת: שטויות.

אני לא יודע אם הפרויקט הזה טוב או לא, אם הוא יצליח וכמה הוא יעלה למי.

אני כן יודע שבעל הבלוג לא מציע שום אלטרנטיבה של ממש, מעבר ל-"תל אביב לא חייבת להיות המרכז העסקי של ישראל".

באמת?!

הרצליה ורמת גן הן פרוורים של תל אביב, בדיוק כמו שברונקס היא פרוור של מנהטן (גם אם עקרונית שתיהן נחשבות לחלק מניו יורק). מתחם הבורסה נמצא במרחק הליכה ממרכז תל אביב, והרצליה נמצאת במרחק שמכוסה במקומות אחרים על ידי.. רכבת תחתית או קלה.

המרכז העסקי והכלכלי של ישראל לא יעבור מחר לירוחם, גדרה או אפילו לא ירושלים וחיפה.

לשנוא את תל אביב זה באופנה, אני יודע. בכל זאת.. צריך להיות ריאלים. זו העיר היחידה בישראל וזה לא הולך להשתנות בקרוב. אם הרכבת תעבוד כמו שצריך, אין סיבה שזה לא יקרב את ערי הלוויין למרכזה, כמו שתחבורה ציבורית סבירה מנגישה את המרכזים הכלכליים בכל העולם המערבי. ואם לא, אז גם זה, לא בגלל שזה כזה פרויקט מגלומני כקונספט, אלא בגלל תכנון לקוי של מי שאמון על זה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

elibaba, אמת ויציב, הבלוג אכן נוטה לחוסר אובייקטיביות מובהק, לכן העליתי את הקישור.

אני אינני אופטימי ובוודאי שאיני בוטח ביכולתה של מדינת ישראל לנהל פרויקט כזה בצורה יעילה.

אבל בואו נקווה שלא יהיה פיאסקו, ואני לא מדבר על כסף.

פורסם

דוגמה טובה ל"תכנון" הטוב אפשר לראות בהוד השרון, בונים ובונים ובונים בתים חדשים רבי קומות, אבל את הצומת המצחיקה שמנקזת את כל התנועה מכביש 531 לצומת רעננה דרום לא משנים. ואת תחנת הרכבת שנמצאת בשום מקום לא מזיזים - אני פשוט לא מבין מה הבעיה להזיז תחנות רכבת מאמצע המדבר (הרצליה, ראש העין, הוד השרון) ולקרב אותן למרכזים העסקיים.

העיקר בונים מחלף ענק, שכמובן לא יפתור שום דבר בגלל שעדיין הכל יתנקז לאיזה רמזור בודד איפשהו.

בונים חיבור של 531 לכביש 4, ואפילו רוצים להמשיך אותו אל כביש החוף. הצפי ל2017.

הבעיה של שני המחלפים ברעננה על כביש 4, זה שעדיין יש את צומת רעננה באמצע שתוקעת את הכל.

אני חושב שפתרון הכי טוב יהיה, אחרי שיסיימו את מחלף רעננה דרום, לסגור את הצומת לגמרי לבאים מרחוב אחוזה (או לעשות ככה שלא יכלו לחצות אותה), ולהתחיל לבנות מחלף גם שם.

עם תחנות רכבת זה יותר בעייתי - כנראה שמלכתחילה החליטו לבנות את התחנת רכבת ליד הפסים, ולא בתוך עיר, כי לשנות את המסלול של פסי רכבת זה לשבור חצי רעננה/הוד השרון.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לא לשכוח שרכבת "כבדה" מצריכה רצוה ברוחב של עשרות מטרים, לא משהו שקל לפנות בשטח בנוי בצפיפות. הפתרון הוא או בנית התחנה בשולי העיר (פתרון מוכר, לא רק בארץ), או כריית מנהרה, שהיא פרוייקט מורכב ויקר מאד.

כמובן שמוכרות הרבה תחנות במרכזי ערים גדולות, אבל כדאי לבדוק מתי הוקמו, קרוב לודאי שרובן מבוססות על מערכת מסילות בנות 100 שנה ויותר שאמנם שודרגו וזכו לגישור או מנהור בקטעים מסוימים, אבל בסופו של דבר התחנה הפכה למרכז העיר, לא נבנתה במרכז עיר קיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה מזכיר לי שבמוזאון התחבורה של לונדון, בחלק שמוקדש לרכבות ולרכבת התחתית שלהם, יש כמה מדפים עם כתבות, טורי דיעה ומכתבים למערכת, בני מאה ומשהו שנה, בהם תושביה של לונדון מתלוננים על החפירות והרעש, ועל זה שלוקח להם פי כמה יותר זמן להגיע למרכז העיר, בגלל העבודות.

למזלם של תושבי לונדון הנוכחיים, שם זה נפתר לפני הרבה זמן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...