Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

התקווה שלכם תתנפץ בערך במהירות של התנפצות התקווה להורדה במחירי הנדל"ן, שיפור איכות החיים, הורדה במחירי האנרגיה, עלייה בשכר, חוקי עבודה קשיחים ועוד.

תכירו בעובדה שאתם נמצאים במדינה מושחתת במסווה של "דמוקרטית". כיוצא בזאת, הקבלנים התקמבנו במכרזים, המכרזים נתפרו, הקבלנים ישתמשו בכלים הזולים ביותר ובעובדים הזולים ביותר ללא מחשבה של אפילו דקה אחת קדימה. מעבר לכך, הקבלנים הקימו חברות בת יעודיות עבור הפרוייקט הזה, חברות שיסגרו בדיוק דקה אחרי סוף הפרוייקט, כדי שלא יהיה את מי להאשים.

לראיה, לפני כמה חודשים ביצעו הקבלנים בדיקות אדמה בשביל חפירות לרכבת הקלה באיזור רמת גן. לפני הבדיקות האלו, יש אישור מסודר שצריך לקבל, חלק מנקודות הבדיקה בוצעו ללא אישור וללא תכנון ("מה הלחץ על התכנון? לא צריך מהנדסים, מה אתה מגזים... חמש דקות סיימנו") והנה במקרה אחת הבדיקות בוצעה בדיוק מעל צינור מים ראשי ברמת גן, פרצה את הצינור וחניה תת קרקעית התמלאה במים וכמה רכבים ניזוקו. כמובן התיקון יעלה מאות אלפי שקלים לכולנו.

אם בשלב הבדיקות והתכנון מבצעים קומבינות וקיצורי דרך, כשיגיעו לקודקוד, זו תהיה בדיחה. ומה שהכי מצחיק הוא שיש לכם עוד תקווה שאשכרה תהיה פה רכבת קלה מסודרת שתקל על רובינו להגיע לעבודות.

ארץ הקומבינות, אנשי הקומבינות, תרבות ה"רק 5 דקות מה הלחץ" ו"יהיה בסדר" תוביל לפרויקט שהוא קטסטרופה עצומה, הן מבחינת הביצוע שיתארך מעבר לצפוי (כמעט פי 2) והן מבחינת האיכות הנמוכה וכמובן בסופו של יום אתם תבינו שהרכבת הזו לא באמת כל כך נוחה כמו שהיא אמורה להיות, יתווספו תירוצים של "אין חניה באיזור של הרכבת הקלה" וכמובן היא תעלה בערך חצי משעת שכר מינימום לנסיעה קצרה (אותם תירוצים הגיונים ונכונים לגבי "רכבת ישראל"), פשוט כי אין לנו, הישראלים, יכולת לבצע פרוייקטים כאלו באיכות סבירה שאנשים אשכרה יהנו ממנו, בעיקר בגלל השחיתות.

זה עוד בלי לציין שאין למדינה שום אינטרס לקדם תחבורה ציבורית, להיפך, יש לה אינטרס מובהק לחסום כל נסיון לתחבורה ציבורית סבירה. בגלל הלחץ הציבורי (הקטנטן יש לציין) הקיים מהקמת המדינה ובגלל שיקולים פוליטיים, הממשל חייב להציג לנו מצגות ולהראות כמה הם משתדלים לקדם את זה למרות שבפועל התוכנית שלהם היא פשוט להשתיק את המחאות שלנו ל10-15 שנים (תקופת הבניה) ולאחר מכן לקבל רכבת קלה שבקושי נוסעים בה, כאשר אנשים ימשיכו לקנות יותר ויותר מכוניות. אז כבר תהיה ממשלה אחרת (מהמר על כחלון, הסוס הטרויאני של ביבי) שתאשים את הממשלה הקודמת באוזלת יד ובשורה התחתונה הכל ימרח.

אחרת, כל ילד יודע, מקור ההכנסה השני של המדינה (מכוניות, דלק, ביטוח) יפגע אנושות ואז כל החברים של החברים של הדודים של יפוטרו... תראו לי מנכ"ל של חברה (או ראש ממשלה של מדינה) שיפרק לחלוטין את מקור ההכנסה השני בגודלו של החברה (או של המדינה) כדי להיטיב עם העובדים (האזרחים) החמודים שביקשו (לא דרשו, לא היו מחאות אמיתיות) להמנע מהפקקים.

אם עד היום, מדינה שיודעת לפתח טכנולוגיות מצוינות בתחום הצבאי, מדינה שמחזיקה קומץ מוחות על אך מדכאת אותם כאילו בכוונה (כנראה בכוונה), אם אותה מדינה לא הצליחה אפילו לעשות מערך אוטובוסים רגילים (לא חשמליים, או על גז, אלא פאקינג רגילים) שעובד צורה סבירה (כמו בגרמניה, מגיע כל 5 דקות) ובכל ימי השבוע, כזה שאשכרה נרצה להשתמש בו, אז נראה לכם שהם יצליחו לחפור מתחת לעיר המרכזית ואתם אשכרה תהנו מזה?

מארג השחיתות, בצירוף עם תרבות הקומבינה, התמימות והזכרון הקצרצר של הישראלים (שפשוט מתעקש להשאר פה ובוגד בנו שוב ושוב), בשילוב עם שיטות המצליח, יוצרת פה הרס בלתי נקלט.

עריכה אחרונה על ידי שבלול
  • תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

^ כמה ארוך ככה נכון.

רק היום פורסם שמתוכנן קיצוץ של 220 מיליון בתחבוחרא הציבורית.

דוגמה טובה ל"תכנון" הטוב אפשר לראות בהוד השרון, בונים ובונים ובונים בתים חדשים רבי קומות, אבל את הצומת המצחיקה שמנקזת את כל התנועה מכביש 531 לצומת רעננה דרום לא משנים. ואת תחנת הרכבת שנמצאת בשום מקום לא מזיזים - אני פשוט לא מבין מה הבעיה להזיז תחנות רכבת מאמצע המדבר (הרצליה, ראש העין, הוד השרון) ולקרב אותן למרכזים העסקיים.

העיקר בונים מחלף ענק, שכמובן לא יפתור שום דבר בגלל שעדיין הכל יתנקז לאיזה רמזור בודד איפשהו.

בלי תחבורה ציבורית במרכזי ערים לא יפתר שום עומס תנועה - הוא רק יזוז למקום אחר. אבל בלי רצון ותכנון אמיתי של תחבורה ציבורית אי אפשר לעשות תחבורה ציבורית.

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

בינתיים התחילו את המוקד הראשון של העבודות ולפי מה שהבנתי לא נוצרו פקקים. נראה מה יקרה עוד שבועיים כשיתחילו בעוד שני מוקדים.

לגבי התחבורה הציבורית כנראה שהתקפלו כי התקציה הולך לעלות מ 15 מיליארד ל 15.5 מיליארד לפי ההצעת תקציב הנוכחית.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם (נערך)

^^

בעיקר בשל העובדה שהתוואי לא 100% תחתי. הרכבת תיפול בדיוק ובזמינות על כך שהיא תמצא את עצמה נתקעת בצמתים וברמזורים בדיוק כמו אחרון בעלי המאזדומטיות, ועם השנים זה רק יילך ויחמיר.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

אני הבנתי שרק כ- 20% יהיו למעלה, השאר יהיה למטה. אגב לתנועה שלה למעלה תהיה עדיפות, לא?

חוץ מזה בירושלים היא רק למעלה והיא סיפור הצלחה, לא? או שאני מפספס משהו.

פורסם
בינתיים התחילו את המוקד הראשון של העבודות ולפי מה שהבנתי לא נוצרו פקקים. נראה מה יקרה עוד שבועיים כשיתחילו בעוד שני מוקדים.

אני עובד בדיוק שם ולצערי כיף זה לא יהיה.

פקקים כרגע לא נוצרו בגלל שמרבית העובדים באיזור נמצאים בחופשות קיץ. גם בספטמבר עם החגים לא צפויות דרמות גדולות.

בינתיים יש שני צווארי בקבוק שאני רואה - הרמזור של לילינבלום ואלנבי, ועוד רמזור בדרך לכיוון נתיבי איילון. לא נראה שמישהו באמת חשב על הזמנים של הרמזורים האלה, וכמו שזה נראה הולך להיות שם סיוט.

יחד עם זאת, הגיע הזמן שיתחילו עם העבודות האלה, ואולי כשאני אגיע לפנסיה אני אבוא לחתום על התנאים ברכבת הקלה.

אני לא מבין את כל המתלוננים המקצועיים שבוכים כל הזמן שאין תחבורה ציבורית ראויה, וכשמתחילים בפרוייקט על שכזה מתבכיינים שעכשיו זה לא הזמן והיו צריכים להתחיל לפני 30 שנים. אנשים קשקשנים.

נ.ב. - כל תל אביב היתה מלאה הבוקר שוטרים בנתיבי תחבורה ציבורית שעוצרים נהגים שנוסעים בנת"צ. (גם בעניין זה אני בעד). היזהרו לארנקכם.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

באותו נושא.הכריזו היום על רפורמה בתעריפים. מוזילים את התחבורה הציבורית בעשרות אחוזים. כמה שעות לאחר מכן הוכרזו גם שינויים בתעריפי הרכבת

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
^^

בעיקר בשל העובדה שהתוואי לא 100% תחתי. הרכבת תיפול בדיוק ובזמינות על כך שהיא תמצא את עצמה נתקעת בצמתים וברמזורים בדיוק כמו אחרון בעלי המאזדומטיות, ועם השנים זה רק יילך ויחמיר.

בירושלים הרכבת בקושי עוצרת ברמזורים, וגם במקרה שהיא עוצרת זה בדיוק לשנייה וחצי. כנראה שנותנים לה תעדוף ברמזורים.

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

אני מאמין דווקא ברכבת, מהניסיון שלי בירושלים היא עובדת מעולה.

רק שהדרך לשם כמו בירושלים תהיה קשה מאוד.

אגב, מחר אני צריך לעבוד ברחוב יהודה הלוי ולהגיע סביב 06:50

יהיו לי פקקים מרמת גן?

תמיר.

פורסם

סתם שאלה, נגיד אני טייקון שרוצה ליקנות שיטחי נדלים במקומות טובים בת"א, האם כעת לאחר שעסקים יתחילו ליקרוס ודמיי השכירות על אותם חנויות יהיו בשפל- האם אני אצליח ליקנות שטחים טובים שבעתיד לאחר סיום הרכבת אני ארוויח בגדול ואוכל ליבנות פרוייקטים גדולים?

סתם מחשבה בראשי.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

תמיר - ב6:50 אף אחד לא קם ... לא משנה איפה אתה בישראל :) האיזור נטוש בשעות האלו. הבעיה שלך תיהיה חניה באיזור.

גם ברחוב או 2 שהיתה לרוב חניה - יש עכשיו בניה (לילינבלום לדוגמא).

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אני מאמין דווקא ברכבת, מהניסיון שלי בירושלים היא עובדת מעולה.

רק שהדרך לשם כמו בירושלים תהיה קשה מאוד.

אגב, מחר אני צריך לעבוד ברחוב יהודה הלוי ולהגיע סביב 06:50

יהיו לי פקקים מרמת גן?

לא בשעה הזו. ברמת-גן לא קמים לפני 7:00 בבוקר.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...