Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע נמצא בכלל מיטבית, בעלת התשואות הטובות ביותר יחד עם הראל גלעד. מצד שני עם דמי ניהול שאיך אומר וילצ'רסקי, נחנקנו. בעבודה עברו לפניקס, והם הקופה הגרועה היותר מבחינת תשואה, מצד שני דמי ניהול על צבירה והפקדות נמוכים יותר.

כיום משלם 4 אחוז ו0.5, הפניקס מציעים לנו 2 אחוז ו0.2

מהאגודת סטודנטים של האוניברסיטה יש חוזה עם מנורה מבטחים של 1.75 אחוז ו0.25 אחוז, והתחייבות לשלוש שנים לשמירה על החוזה הזה מבחינת מחירים.

אז באיזה קרן אתם?

כמה דמי ניהול אתם משלמים? כמה אחוז מהצבירה? וכמה אחוז מההפקדות?

המלצות לאן לעבור?

התענוג שמוביל אותך

פורסם

אתה צריך להתייעץ עם יועץ פנסיוני, זה תלוי בהמון גורמים שלאוו דווקא קשורים לדמי הניהול שאתה משלם.

לפעמים שווה לשלם דמי ניהול גבוהים בשביל תוכנית מסוימת.

עם זאת, הדמי ניהול שאתה משלם היום הם למיטב ידיעתי המקסימום בחוק (4%), תפנה לסוכן הביטוח/חברת הביטוח ותבקש להפחיתם, לא מאמין שתתקל בהתנגדות.

פנסיה זה תחום שהשינויים שלו הם דינאמים, לכן מי שרוצה באמת לדאוג לעצמו צריך למצוא יועץ פנסיוני מקצועי. (ולא, יועץ פנסיוני מטעם חברת ביטוח כלשהיא הוא לא זה).

פורסם

^ +1

וחשוב למצוא יועץ פנסיוני עצמאיבלתי תלוי אשר מתפרנס מייעוץ בלבד ולא להסתפק ביועץ דרך המעסיק.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

כל היועצים הפנסיונים הם סוכני ביטוח בעצמם, לכן זה לא מדויק, אבל, אכן אתה צודק שהוא צריך להיות עצמאי ובלתי תלוי, והכי חשוב שיהיה מקצועי.

היו אצלי המון סוכנים במהלך השנים, הצעירים השחצנים ייעצו לי דברים שהם לא נכונים בעליל, לכן כדאי למצוא מישהו באמת באמת מקצועי, ומבוגר עם נסיון (שכן תחום הפנסיה עובר טלטלות רבות), אם תרצה אוכל להמליץ לך על 2 סוכנים, אחד הסוכן שלי, השני סוכן שהכרתי אחר כך ואני עובד איתו בתחום אחר אבל גם סומך עליו מאוד.

פורסם

כשיש לך סכום נמ6ך ואתה עוד צעיר עדיף לשלם הרבה על הצבירה תמורת מעט מההפקדה אבל ככל שהסכום המצטבר גדל נקודת האיזון זזה.

בדוק תשואות נטו (אחרי ניכוי דמי ניהול) לאורך זמן ואז תבחר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
כל היועצים הפנסיונים הם סוכני ביטוח בעצמם

אז זהו שלא...

יש יועצים שמתפרנסים מייעוץ בלבד (כ-750 ש"ח לשעה) וזה מה שעושה אותם לבלתי תלויים - הם מחוייבים רק ללקוח ולא נהנים מעמלות כתוצאה מפעולות בתיק הפנסיוני.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

המקסימום לפי החוק הוא 6% מההפקדות ו0.5% מהצבירה.

להסתמך על תשואותעבר זו טעות, לא נכון להסיק מהעבר על העתיד בנושא תשואות.

עדיף ללכת על דמי הניהול הנמוכים ביותר שניתן למצוא.

לחברי הייטק זון יש אפשרות לפנסיה במיטב דש עם דמי ניהול של 0.9 מההפקדות ו0.09 מהצבירה עם התחייבות לא להעלות כל עוד הקרן פעילה.

עריכה אחרונה על ידי אספ
פורסם

אני עם דעתו של אספ.

כאחד שלא מבין יותר מדי בקרנות פנסיה ושאר נושאים פיננסיים כבדים החלטתי להעביר את כל הכספים שלי לחברת ההשקעות שגונבת ממני הכי קצת בכל חודש, במקרה שלי מדובר במיטב דש עם 0.45% מההפקדות ו 0.045% מהצבירה.

הוזכר כאן שסטודנטים יכולים להצטרף למיטב דש בתנאים של 1% ו 0.1% למשך 7 שנים, אלו תנאים מצויינים. ההצטרפות היא דרך אתר האינטרנט שלהם, מנסיוני זה מאוד פשוט ונוח.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...