Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה היא פאטתית. אה, היפוטתית.

טוב, לא באמת היפוטתית. סתם משחק מילים שקפץ לי לראש.

חידוד:

אני רוצה לפתוח קמפיין מימון המונים עבור מוצר מסויים.

אני לא יודע הרבה מאד דברים של אמצע התהליך.

להבנתי, תכנון מוצר מאפס מורכב מ:

שרטוט. תכנון. עיצוב ראשוני. בניית אבטיפוס. שינויים. אבטיפוס שני. (תיתכן חזרה על שינויים ובניית אב טיפוס שוב ושוב). בניית אבטיפוס לייצור. פנייה למפעל יצרני והזמנת החלקים\המוצר המוגמר לפי המפרט.

את שלבי הפנייה ליצרנים אני אוכל לנהל בעצמי. אחרי הכל, יש ניסיון ברכש. ובקרוב גם תעודה.

אבל, ופה השאלות מתחילות:

1) האם יש שלבים נוספים בדרך?

2) כמה יעלה לי איש מקצוע שיכין לי את השרטוט? התכנון? איש מקצוע לעיצוב?

3) כמה יעלה לייצר אבטיפוס?

4) מהו היקף העבודה של כל שלב מהמצויינים למעלה?

לגבי מורכבות המוצר, למי שתוהה או צריך את המידע הזה, מדובר על משהו כמו אולר לדרמן.

אני ממש אובד עצות ולא יודע מאיפה להתחיל בכלל בקטע. אשמח לכל טיפת משוב שתוכלו לתת לי.

תודה רבה!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

לא הייתי ניגש לאינדיגוגו/קיקסטארטר לפני שיש מוצר ברמת אבטיפוס ביד. הרבה מהמוצרים שלא מראים real world application לא עוברים את המימון. לי, כלקוח קשה להתחבר למוצר שמדבר ברמת ה"כשיהיה לי כסף, אתחיל לפתח אבטיפוס" זה מרגיש חובבני.

אם תרצה, אני ממש בקו הסיום של תואר בעיצוב מוצר, ואשמח לעזור לך ללא תמורה, לפחות על מנת לעזור לך להבין מה אתה צריך ברמה הבסיסית. אין לי בעיה לחתום על NDA.

ברמת ה"שלבים", אני מציע גם להתחיל להבין איך לייצר תוכן וויראלי ותהחיל להבין איפה ואיך תייצר את הבאז ע"מ למשוך משקיעים, בעיקר ברמת הרשתות החברתיות. טוויטר, פייסבוק ואינסטאגרם הם החברים הכי טובים שלך, ואם אין לך חשיפה רחבה, שווה להשקיע כמו דולרים ע"מ להגביר חשיפה.

לטעמי, עיצוב ופיתוח של מוצר טוב מתחיל מהבנת השוק והמשתמשים הפוטנציאלים. סקרים אנונמיים, תשאול חברים בכל ספקטרום המשתמשים, האם יש מתחרים, האם יש פטנטים שאני חושב שעליתי עליהם ויתכן שכבר נרשמו? משם, הייתי נגיש לאפיין מהו המוצר. שזה אומר מה הוא צריך לעשות, איך הוא אמור לעשות את זה, מה החומרים הנכונים לשימוש, אילו טכנולוגיות צריך ליישם וכמה אנשים היו מוכנים לשלם בצורה גסה על מוצר. רק אז הייתי מתחיל לתכנן את המוצר. למה? מכיוון שזה ייתן לי קווים מנחים לדרך בה אצטרך ללכת. האם זה מוצר שמצריך הזרקת פלסטיק? אם כן, איזה פלסטיק? PET, PLA, ABS? האם אני צריך לייצר יציקות מתכת? האם כרסום היא הגישה הנכונה?

אני מאמין בלב שלם שכל אדם יצירתי יכול לפתח מוצר. אבל צריך לעשות את בצורה מושכלת, וכמות הפעמים שבהם נגישו אלי ובקטע של "אחי, יש לי רעיון אש" היא אומנם קטנה, אבל עוד קטנה ממנה הרשימה על אלו שלהכו על זה כשהבינו את מה זה מצריך.

אני לא מכיר הרבה פרילנסרים ועצמאים בתחום העיצוב, אלו שאני מכיר נעים בטווח של 100-150 לחברה החדשים בתחום, ו150+ לאנשים מנוסים. אני מניח שאפרוחים טריים כמוני ירדו גם לפחות, אבל לרוב תהיה פחות הבנה בתחום הפיתוח לייצור, כי זה משהו שפחות שמים עליו דגש בלימודים. כנ"ל מבחינת שרטוט, גם טכני.

כמעט כל מעצב תעשייתי/מוצר שמכבד את עצמו יכול להכין שרטוט טכני ברמה גבוהה מאוד תודות לתכנון באמצעות מחשב עם תוכנות כמו סולידווקס, אינוונטור וכיו"ב, אבל גם הוא יצטרך בסוף להעביר את זה למהנדס פלסטיקה על מנת לעבור על חוזק מבני וכל זה והכנה לתבנית/תכנון תבנית.

עלויות פיתוח אבטיפוס הם דינמיות מאוד. תלויות ברמת מורכבות האובייקט. רמת המנגנונים, האם יש אלק' מעורבת (היום נהיה זול יחסית עקב הנגישות של לוחות פיתוח כמו ארדואינו ודומיו). נוטה להאמין שבין כמה מאות לאלפים לפיתוח אב-טיפוס בהנחה שאתה לא מנסה לפתח מוצר שובר שוק שמצריך שימוש בטכנולגיות קצה.

ה"סטנדרט" לשלבי פיתוח לפי האקדמיה לעיצוב הוא פיתוח ראשוני שמכיל 3-5 סקיצות גסות לרעיונות למוצר עצמו. פיתוח מתקדם של קו פיתוח נבחר ברמת 3-5 סקיצות ופיתוח סופי לקראת ייצור האבטיפוס שיכיל 2-3 סקיצות מתקדמות. כמות השעות והעלות לייצור אב הטיפוס ישתנו בהתאם לפרויקט. חבר פיתח מוצר רפואי לחירום וחתם על חוזה של כמה מאות שעות עבודה שכללו בדיקות התכנות, פיתוח צורני והכנה לייצור. בסופו של יום דובר על כמה עשרות אלפים בודדים, אבל המוצר רק עכשיו נכנס לשלב הפיתוח הסופי ומדובר על תהליך של כ8 חודשים אם אני זוכר נכון. אלו דברים מאוד דינמיים. כמות השעות תלויה בך. אני יכול להשקיע 10-15 בכל שלב, אבל אי אפשר לצפות שאפתח את היורש לאייפון בהיקף הזה. אבל כן היית מפתח אחלה קייס עם בטרייה...

אשמח לעזור בכל שאלה שנוגעת לתחום העיצוב,

כל השאר?

יש פה לא מעט אנשים שעוסקים בייצור ואני מאמין שגם בפיתוח. מקווה לשמוע את דעתם בנושא.

עריכה אחרונה על ידי urban.racer

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

קודם כל אתה בכלל עוד שואל שאלות שרחוקות ממך.

תתחיל מלשמוע חצי שעה של דיבורים על מימון המונים על ידי אחד החברה היותר רציניים בתחום בארץ:

http://www.shavua.net/31

(פרק של פודקאסט שעוסק בעיקרון בסטארטאפים אבל נגע בנושא הזה בצורה דיי כללית).

תהיה בטוח שאתה מכין גם את הצד העסקי ואת המסביב - כי הצלחות באתרים האלו לא נולדות יש מעין.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

קמפיין גיוס המונים הוא קודם כל פרויקט.

וכמו כל פרויקט, יש שלבים עליהם צריכים להקפד.

אורבן רייסר סיכם לך את זה יפה מאוד (למדתי בעצמי ממך) מצד העיצוב.

מצד היתכנות היצור, תהליכי היצור, בחירת חומרים, אמינות ועמידה בעומסים - כמובן אם המוצר דורש זאת (ונשמע שכן) - תצטרך לפנות למהנדס מכונות/חומרים.

לגבי הפרויקט עצמו: בסוף הקיץ אנו אמורים להשיק קמפיין גיוס המונים במסגרת פרויקט רכב הפורמולה של אונ' ת"א.

את הידע אספתי מסדנא שעברתי (תודה למרכז הבינתחומי) בנושא גיוס המונים, בהועברה בידי חברה שעשו זאת והצליחו.

אם תרצה לשמוע עוד, להתייעץ, שלח לי ה"פ.

פורסם
לא הייתי ניגש לאינדיגוגו/קיקסטארטר לפני שיש מוצר ברמת אבטיפוס ביד.

אין לי את המימון או הידע או היכולת ליצירת אבטיפוס, אז אני צריך את אינדיגוגו...:lol: מלכוד 22.

הרבה מהמוצרים שלא מראים real world application לא עוברים את המימון. לי, כלקוח קשה להתחבר למוצר שמדבר ברמת ה"כשיהיה לי כסף, אתחיל לפתח אבטיפוס" זה מרגיש חובבני.

הרעיון, המוצר, נולד מתוך צורך קיים מאד ספציפי, עבור יישום בעולם האמיתי. המוצר ייתן מענה ליותר מהפונקצייה העיקרית שלו. קשה להסביר את זה במילים, בלי לתאר את כל המסביב.

אם תרצה, אני ממש בקו הסיום של תואר בעיצוב מוצר, ואשמח לעזור לך ללא תמורה, לפחות על מנת לעזור לך להבין מה אתה צריך ברמה הבסיסית. אין לי בעיה לחתום על NDA.

אני אשמח להיעזר בך. אני מאד מעריך את ההצעה. נדבר בה"פ לקראת סוף השבוע.

ברמת ה"שלבים", אני מציע גם להתחיל להבין איך לייצר תוכן וויראלי ותהחיל להבין איפה ואיך תייצר את הבאז ע"מ למשוך משקיעים, בעיקר ברמת הרשתות החברתיות. טוויטר, פייסבוק ואינסטאגרם הם החברים הכי טובים שלך, ואם אין לך חשיפה רחבה, שווה להשקיע כמו דולרים ע"מ להגביר חשיפה.

תכנית חשיפה יש לי כבר. בלוגרים מסויימים, הקשורים לשוק המיועד. מילה שלהם, והמדייה החברתית מתחילה להתחרפן.

לטעמי, עיצוב ופיתוח של מוצר טוב מתחיל מהבנת השוק והמשתמשים הפוטנציאלים. סקרים אנונמיים, תשאול חברים בכל ספקטרום המשתמשים, האם יש מתחרים, האם יש פטנטים שאני חושב שעליתי עליהם ויתכן שכבר נרשמו? משם, הייתי נגיש לאפיין מהו המוצר. שזה אומר מה הוא צריך לעשות, איך הוא אמור לעשות את זה, מה החומרים הנכונים לשימוש, אילו טכנולוגיות צריך ליישם וכמה אנשים היו מוכנים לשלם בצורה גסה על מוצר.

אני משתמש פוטנציאלי. אני יודע כמה הייתי משכיב על המוצר, ויכול להעריך כמה אחרים יהיו מוכנים לעשות את זה. יש פטנטים, שטרם נרשמו למיטב ידיעתי. אין כרגע מתחרה שמציע רעיון דומה. את אפיון המוצר כבר עשיתי כמיטב יכלתי, כולל החומרים ברמת העיקרון. בטכנולוגיות אני טיפה פחות מבין, אבל יש לי הערכה לגבי מה בדיוק כרוך בעניין.

רק אז הייתי מתחיל לתכנן את המוצר. למה? מכיוון שזה ייתן לי קווים מנחים לדרך בה אצטרך ללכת. האם זה מוצר שמצריך הזרקת פלסטיק? אם כן, איזה פלסטיק? PET, PLA, ABS? האם אני צריך לייצר יציקות מתכת? האם כרסום היא הגישה הנכונה?

מתכת. שטאנצים או חיתוך לייזר.

אני מאמין בלב שלם שכל אדם יצירתי יכול לפתח מוצר. אבל צריך לעשות את בצורה מושכלת, וכמות הפעמים שבהם נגישו אלי ובקטע של "אחי, יש לי רעיון אש" היא אומנם קטנה, אבל עוד קטנה ממנה הרשימה על אלו שלהכו על זה כשהבינו את מה זה מצריך.

יש לי כמה כאלה, שאני דוגר עליהם :lol:

אני לא מכיר הרבה פרילנסרים ועצמאים בתחום העיצוב, אלו שאני מכיר נעים בטווח של 100-150 לחברה החדשים בתחום, ו150+ לאנשים מנוסים.

מה 100-150? ש"ח? לשעה? או שהיחידת מידה היא באלפים? לא הבנתי.

אני מניח שאפרוחים טריים כמוני ירדו גם לפחות, אבל לרוב תהיה פחות הבנה בתחום הפיתוח לייצור, כי זה משהו שפחות שמים עליו דגש בלימודים. כנ"ל מבחינת שרטוט, גם טכני.

כמעט כל מעצב תעשייתי/מוצר שמכבד את עצמו יכול להכין שרטוט טכני ברמה גבוהה מאוד תודות לתכנון באמצעות מחשב עם תוכנות כמו סולידווקס, אינוונטור וכיו"ב, אבל גם הוא יצטרך בסוף להעביר את זה למהנדס פלסטיקה על מנת לעבור על חוזק מבני וכל זה והכנה לתבנית/תכנון תבנית.

עלויות פיתוח אבטיפוס הם דינמיות מאוד. תלויות ברמת מורכבות האובייקט. רמת המנגנונים, האם יש אלק' מעורבת (היום נהיה זול יחסית עקב הנגישות של לוחות פיתוח כמו ארדואינו ודומיו). נוטה להאמין שבין כמה מאות לאלפים לפיתוח אב-טיפוס בהנחה שאתה לא מנסה לפתח מוצר שובר שוק שמצריך שימוש בטכנולגיות קצה.

נשמע זול מדיי. זה כל הסיפור?

ה"סטנדרט" לשלבי פיתוח לפי האקדמיה לעיצוב הוא פיתוח ראשוני שמכיל 3-5 סקיצות גסות לרעיונות למוצר עצמו. פיתוח מתקדם של קו פיתוח נבחר ברמת 3-5 סקיצות ופיתוח סופי לקראת ייצור האבטיפוס שיכיל 2-3 סקיצות מתקדמות. כמות השעות והעלות לייצור אב הטיפוס ישתנו בהתאם לפרויקט. חבר פיתח מוצר רפואי לחירום וחתם על חוזה של כמה מאות שעות עבודה שכללו בדיקות התכנות, פיתוח צורני והכנה לייצור. בסופו של יום דובר על כמה עשרות אלפים בודדים, אבל המוצר רק עכשיו נכנס לשלב הפיתוח הסופי ומדובר על תהליך של כ8 חודשים אם אני זוכר נכון. אלו דברים מאוד דינמיים. כמות השעות תלויה בך. אני יכול להשקיע 10-15 בכל שלב, אבל אי אפשר לצפות שאפתח את היורש לאייפון בהיקף הזה. אבל כן היית מפתח אחלה קייס עם בטרייה...

אשמח לעזור בכל שאלה שנוגעת לתחום העיצוב,

כל השאר?

יש פה לא מעט אנשים שעוסקים בייצור ואני מאמין שגם בפיתוח. מקווה לשמוע את דעתם בנושא.

תודה רבה, שאלותיי והערותיי באדום.

קודם כל אתה בכלל עוד שואל שאלות שרחוקות ממך.

תתחיל מלשמוע חצי שעה של דיבורים על מימון המונים על ידי אחד החברה היותר רציניים בתחום בארץ:

http://www.shavua.net/31

(פרק של פודקאסט שעוסק בעיקרון בסטארטאפים אבל נגע בנושא הזה בצורה דיי כללית).

תהיה בטוח שאתה מכין גם את הצד העסקי ואת המסביב - כי הצלחות באתרים האלו לא נולדות יש מעין.

"צד עסקי ומסביב" יש לי כבר בראש. הרוב, לפחות.

~

אני רק אשאיר את זה פה:

http://arstechnica.com/business/2014/10/the-ugly-afterlife-of-crowdfunding-projects-that-never-ship-and-never-end/

נראה לי שאתה מתפזר קצת לאחרונה. אולי כדאי לשוב ולהתמקד בצדדים החזקים שלך, לא חסר.

הדוגמאות שניתנו שם היו של מוצרים עתירי פיתוח, בעלי אופי אלקטרוני-דיגיטלי. צוות של מפתחים וסבבי גיוס הון מרובים.

לא רלוונטי.

הדוגמא עם השעון גם היא לא רלוונטית במיוחד, מאחר ושם מדובר על מוצר יוקרה, עם חלקים מרובים בטולרנס זעיר, מה שאומר ריבוי ספקים ובעיות. לא זה המקרה אצלי.

קמפיין גיוס המונים הוא קודם כל פרויקט.

וכמו כל פרויקט, יש שלבים עליהם צריכים להקפד.

אורבן רייסר סיכם לך את זה יפה מאוד (למדתי בעצמי ממך) מצד העיצוב.

מצד היתכנות היצור, תהליכי היצור, בחירת חומרים, אמינות ועמידה בעומסים - כמובן אם המוצר דורש זאת (ונשמע שכן) - תצטרך לפנות למהנדס מכונות/חומרים.

לגבי הפרויקט עצמו: בסוף הקיץ אנו אמורים להשיק קמפיין גיוס המונים במסגרת פרויקט רכב הפורמולה של אונ' ת"א.

את הידע אספתי מסדנא שעברתי (תודה למרכז הבינתחומי) בנושא גיוס המונים, בהועברה בידי חברה שעשו זאת והצליחו.

אם תרצה לשמוע עוד, להתייעץ, שלח לי ה"פ.

יש כבר סדנאות לזה? :shock:

אשמח לשמוע עצות ורעיונות. כל טיפת מידע עוזרת. אשלח לך ה"פ לקראת סוף השבוע.

פורסם

ברווז, אם היית טורח להקשיב ללינק ששלחתי לך יש שם ראיון עם בחור בשם שטרוס שליווה כמה מהקמפיינים הגדולים בארץ ונחשב לאחד המומחים בתחום (שגם מלווה פרויקטים כאלו) כשחלקם היו מוצרים שהם לא עתירי טכנולוגיה במיוחד.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

אין לי את המימון או הידע או היכולת ליצירת אבטיפוס, אז אני צריך את אינדיגוגו...

:lol:

מלכוד 22

תמצא אותו. לפחות ברמה הבסיסית. תחפש משקיע. תמצא שותף.

הרעיון, המוצר, נולד מתוך צורך קיים מאד ספציפי, עבור יישום בעולם האמיתי. המוצר ייתן מענה ליותר מהפונקצייה העיקרית שלו. קשה להסביר את זה במילים, בלי לתאר את כל המסביב.

הצורך הקיים הזה, כמה הוא באמת כורח? כמה הוא מותרות? כמה הוא שווה תכלס, בכסף, אם הוא מייצר פתרון לבעיה? האם הבעיה היא בכלל ריאלית, או שהיא בעיה שניפחת והצאת מפרופורציה. אחד הדברים שאני רואה לא פעם, זה בעיות שאנשים ייצרו כדי לפתח מוצר, אבל הצורך כמעט ולא קיים או שהדרך לפתרון מצריכה כל כך הרבה עבודה, שבופעל היא לא שווה את העבודה.

אני משתמש פוטנציאלי. אני יודע כמה הייתי משכיב על המוצר, ויכול להעריך כמה אחרים יהיו מוכנים לעשות את זה. יש פטנטים, שטרם נרשמו למיטב ידיעתי. אין כרגע מתחרה שמציע רעיון דומה. את אפיון המוצר כבר עשיתי כמיטב יכלתי, כולל החומרים ברמת העיקרון. בטכנולוגיות אני טיפה פחות מבין, אבל יש לי הערכה לגבי מה בדיוק כרוך בעניין.

נשמע שהמוצר מיועד לשוק מאוד מוגדר. אתה, אגב, לא הצרכן. אתה תופתע כמה אנשים עם אותה זיקה לדברים כמוך חושבים אחרת. אף פעם אל תתיחס לעצמך כצרכן, כי אתה לא אובייקטיבי. אתה אומנם לא מוציא כסף על רעיון ופיתוחו, אבל אתה כן שורף זמן וחושף את המוצר לאנשים שיקחו את המוצר ו-כן- ייצרו אותו. באותה נשימ, זה שאתה מוכן להוציא את הסכום, לא אומר שאחרים יסכימו, ואף אחד לא אמר שמה שאתה מוכן להוציא זה מה שיעלה לפתח את המוצר, על אחת כמה וכמה לייצר רווח ריאלי. סתם לדוגמא. יש לך ייצור, שילוח, שיווק ושירות לקוחות. אלו דברים שצריכים להיות משוכללים לתוך הרווח. אני חוזר ואמור, השוק הישראלי זניח לעומת החשיפה הגלובלית.

מתכת. שטאנצים או חיתוך לייזר.

איזו מתכת? האם היא מצריכה טיפול? צביעה? עובי דופן? חיתוך לייזר מצריך טיפול משני לגרדים וכיפופים, כנ"ל שטנצים. כמה שטאנצים? כמה מהלכים צריך לייצר הפס?

מה 100-150? ש"ח? לשעה? או שהיחידת מידה היא באלפים? לא הבנתי.

100150 לשעת עבודה, שעת יעוץ מגיע ליותר. ניתן לסגור פר פרויקט בצורה מלאה ואז דברים משתנים. תשלומים

נשמע זול מדיי. זה כל הסיפור?

תלוי גודל כמובן, אבל כן. יחידה של אב טיפוס (לא מודל צורני, לא מודל טכני, לא מודל התכנות. אלו גם שלבים בתהליך התכנון) בכיפופים ממתכת לא צריכה לעלות המון. עיקר העלות יהיה חיתוך הלייזר/פלסמה כיפופים ניתן לרוב לעשות לבד כשעושים הורדת חומר בקו הכיפוף. זה מתאים בעיקר לאבטיפוס. מודל סופי יצריך כיפוף מקצועי.

כרגע, נשמע שהכל מאוד באוויר. תתחיל להוריד לכתב את אפיון המוצר. קווים כלליים. תתחיל לייצר שאלונים ע"מ לשאול אנשים מה דעתם.

אתה צריך לקחת בחשבןו שתצטרך לייצר סרטון. וסרטון איכותי גם יעלה לך כסף.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
ברווז, אם היית טורח להקשיב ללינק ששלחתי לך יש שם ראיון עם בחור בשם שטרוס שליווה כמה מהקמפיינים הגדולים בארץ ונחשב לאחד המומחים בתחום (שגם מלווה פרויקטים כאלו) כשחלקם היו מוצרים שהם לא עתירי טכנולוגיה במיוחד.

ליביו

טרם "טרחתי" להקשיב ללינק, מאחר ולא יכלתי לתת לנאמר תשומת לב מלאה. היה בטוח, שנכון לכתיבת שורות אלו הוא עדיין פתוח ברקע, ומחכה לרגע פנוי בו אוכל באמת להתרכז בדברים ולרשום את הנקודות החשובות. :wink:

תמצא אותו. לפחות ברמה הבסיסית. תחפש משקיע. תמצא שותף.

איך, בלי לחשוף יותר מדיי מהרעיון? שותף- לא תודה, לא נקודה. הספיק לי.

איך מוצאים משקיעים? ושוב- כמה לבקש מהם?...

הצורך הקיים הזה, כמה הוא באמת כורח? כמה הוא מותרות? כמה הוא שווה תכלס, בכסף, אם הוא מייצר פתרון לבעיה? האם הבעיה היא בכלל ריאלית, או שהיא בעיה שניפחת והצאת מפרופורציה. אחד הדברים שאני רואה לא פעם, זה בעיות שאנשים ייצרו כדי לפתח מוצר, אבל הצורך כמעט ולא קיים או שהדרך לפתרון מצריכה כל כך הרבה עבודה, שבופעל היא לא שווה את העבודה.

אני יכול להעיד על עצמי, שאני טיפוס שלא נרתע מבעיות בשטח אלא מטפל בהם. אבל, יש בעייה אחת, שאם אני נתקל בה בשטח, אני אומר לה יפה שלום ודוחה אותה עד להגעה לסדנה למטרת טיפול. ואם אני מגיב ככה, הרבה אנשים אחרים מגיבים ככה.

מעבר לזה, כבר שמעתי בעבר על מקרה של אדם שנתקל בבעייה דומה ולא יכל לפתור אותה בשטח בכלל. את זה אני רוצה לפתור.

הדרך לפיתרון היא לא קלה במיוחד, אבל גם לא הכי מתוסבכת. יש חברות שמוציאות מוצרים יחסית דומים, לשוק אחר- לא "מוכווני מטרה" כמו שאני תכננתי. וכן, כבר פניתי אליהם ולצערי לא זז כלום.

נשמע שהמוצר מיועד לשוק מאוד מוגדר. חיובי. אתה, אגב, לא הצרכן. אתה תופתע כמה אנשים עם אותה זיקה לדברים כמוך חושבים אחרת. אף פעם אל תתיחס לעצמך כצרכן, כי אתה לא אובייקטיבי. אתה אומנם לא מוציא כסף על רעיון ופיתוחו, אבל אתה כן שורף זמן וחושף את המוצר לאנשים שיקחו את המוצר ו-כן- ייצרו אותו. באותה נשימ, זה שאתה מוכן להוציא את הסכום, לא אומר שאחרים יסכימו, ואף אחד לא אמר שמה שאתה מוכן להוציא זה מה שיעלה לפתח את המוצר, על אחת כמה וכמה לייצר רווח ריאלי. סתם לדוגמא. יש לך ייצור, שילוח, שיווק ושירות לקוחות. אלו דברים שצריכים להיות משוכללים לתוך הרווח. אני חוזר ואמור, השוק הישראלי זניח לעומת החשיפה הגלובלית.

השוק הישראלי לא כל כך משחק תפקיד. "קטן מדיי" זו תהיה הגזמה כלפי מטה. הכוונה הייתה מראש ללכת לשוק הגלובאלי.

איזו מתכת? האם היא מצריכה טיפול? צביעה? עובי דופן? חיתוך לייזר מצריך טיפול משני לגרדים וכיפופים, כנ"ל שטנצים. כמה שטאנצים? כמה מהלכים צריך לייצר הפס?

ירית פה הרבה דברים שחלקם לא רלוונטיים וחלקם יחסית זניחים כחלק מהליך הייצור של המוצר הסופי (לא מחוייב המציאות לאבטיפוס לבצע גימור בטאמבלר למשל, ומבחינת ייצור זה לא מייקר את המוצר בהרבה אבל כן מאריך את משך הייצור). לחלק מהדברים אין לי תשובה כי אין לי את הידע. כמות השטאנצים למשל יכולה להשתנות מאדם כמוני שלא הכי מבין מול אדם מומחה, שיודע להכין שטאנץ יחיד שמכסה את כל הרכיבים יחד בניצול חומר מקסימלי.

100-150 לשעת עבודה, שעת יעוץ מגיע ליותר. ניתן לסגור פר פרויקט בצורה מלאה ואז דברים משתנים. תשלומים

וואלה.

תלוי גודל כמובן, אבל כן. יחידה של אב טיפוס (לא מודל צורני, לא מודל טכני, לא מודל התכנות. אלו גם שלבים בתהליך התכנון) בכיפופים ממתכת לא צריכה לעלות המון. עיקר העלות יהיה חיתוך הלייזר/פלסמה כיפופים ניתן לרוב לעשות לבד כשעושים הורדת חומר בקו הכיפוף. זה מתאים בעיקר לאבטיפוס. מודל סופי יצריך כיפוף מקצועי.

אין כיפוף...

כרגע, נשמע שהכל מאוד באוויר. תתחיל להוריד לכתב את אפיון המוצר. קווים כלליים. תתחיל לייצר שאלונים ע"מ לשאול אנשים מה דעתם.

אתה צריך לקחת בחשבןו שתצטרך לייצר סרטון. וסרטון איכותי גם יעלה לך כסף.

נשמע שיש לנו הרבה על מה לדבר.

צפה לה"פ ממני בסוף השבוע.

תודה!

פורסם

דבר אחד לגבי הסכם סודיות - מניסיוני הדל ומשיחות עם מקצוענים אמיתיים:

אתה חייב לדבר עם אנשים כדי לשמוע דעות על המוצר ובהתאם לאפיין אותו ואת עלותו בהתאם. חוץ מזה, שלפני השקת קמפיין גיוס ובמהלכו חייבים לייצר באזז. זה נוצר בדרך של הפצת הרעיון לכל מי שמטה אף חצי אוזן לכיוונך.

דבר שני, רעיון זה טוב ויפה. סביר להניח שעוד אנשים חשבו על הרעיון הזה כבר. אם אין לך מושג לגבי תכנון המוצר ועלות היצור, אין לך כלום ביד.

דבר שלישי, אם יום אחרי שגייסת הסינים העתיקו וייצרו מיליון חתיכות כמו שלך, מה שווה ההסכם סודיות שלך?

פורסם

לא לקצץ את כנפיו של הברווז בבקשה.

אם זה מוצר שניתן לרשום עליו פטנט .... עולה הרבה כסף... בארץ ובארצות יעד אחרות

ולבסוף הסינים יעתיקו אותו

ואז כדי להגן על הפטנט אתה צריך הרבה יותר כסף לעו"ד.

אבל נסה לפנות גם לBAR

הוא מבין בדברים האלה דבר או שניים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

דבר שני, רעיון זה טוב ויפה. סביר להניח שעוד אנשים חשבו על הרעיון הזה כבר. אם אין לך מושג לגבי תכנון המוצר ועלות היצור, אין לך כלום ביד.

תהייה בטוח שעוד אנשים חשבו על זה וכנראה גם ייצרו את המוצר. עדיין האינטרנט לא מכיל את כול המידע שהופיע בזמנו בספרים לפני 50-70 שנים אחורה.

תתפלא אבל בתחום המכניקה כמעט שום דבר לא מפתיע אותי כפטנט או משהו מהפכני.

איזה כייף לי :)

פורסם

חס וחלילה לקצץ, אני בעד יוזמות אישיות וכמה שיותר- יותר טוב.

אבל בכל יוזמה יש חשיבות מכרעת לידע שלך או של הצוות שלך. המקרה הזה לא שונה מהשרשור שפתח בחור פה בפורום לפני שבועיים, שרצה לפתח את פייסבוק הבאה בלי שום ידע אישי בתכנות.

לייצר מוצר זה לא פוף וגמרנו. בטח ובטח כשמדובר במוצר שמפתחים מסקרץ'.

פורסם
ברווז, אם היית טורח להקשיב ללינק ששלחתי לך

הקשבתי.

צודק, נתת לי פה את כל המידע שהייתי צריך בלינק הזה.

לבינתיים ירדתי מהעניין, זה לא הדרך הנכונה עבורי להתקדם. הבחור אכן מומחה רציני והעלה נקודות שלא חשבתי עליהן.

תודה רבה!

לייצר מוצר זה לא פוף וגמרנו. בטח ובטח כשמדובר במוצר שמפתחים מסקרץ'.

מילים כדורבנות.

פורסם

שמח שמצאת את זה יעיל.

להבהרה - זה לא היה על מנת לבאס או להוריד אלא פשוט איל להתחיל קמפיין עם סיכוי לנצח.

זה ראיון מאלף אגב וממש חובה לדעתי למי שחושב על גיוס המונים.

ליביו

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...