Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עונש בתיעוד עבירת תנועה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום :) רציתי לשאול שאלה בנוגע לתיעוד עבירה של מישהו

במידה ותיעדתי עבירה נניח רכב שחצה קו הפרדה לבן

אני יכול ללכת עם התצלום למשטרה ?.

זה באמת מועיל?.. הוא יענש?..

פורסם

תעלה את זה לדף הפייסבוק של המשטרה, עם תאריך, שעה, מ"ר ברור של הרכב המצולם וכן... יש מצב

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לא ניתן להתלונן בצורה אנונימית.

צריך להגיע פיזית לתחנת משטרה ולהגיש תלונה.

תצטרך למלא שם מלא, ת.ז. ולהשאיר טלפון ליצירת קשר. יש מצב שגם תצטרך להגיע שוב בעתיד על מנת לתת עדות.

אחרי זה, אולי, וזה אולי גדול, הם יעשו עם זה משהו.

פורסם

כפי שאמר wooja, אכן ניתן להגיש תלונה, שעשויה להפוך בהמשך לדו"ח לנהג עליו אתה מעוניין להתלונן.

עם כל הכבוד לפייסבוק, זאת עדיין רק רשת חברתית, וכפי שנכתב - תצטרכו להתייצב פיזית וגם לחתום על הדברים.

זכרו שבעת שאתם מגישים תלונה במשטרה, אתם העדים הבלעדיים של העבירה ויש סיכוי

לא רע שיהיה עליכם להתייצב בבית המשפט לתעבורה ולהעיד על העבירה שראיתם ועל אמיתות

הסירטון.

אציע למי שבוחר בהליך זה, לא להעביר את הסירטון בשום סוג של עריכה, ולהביאו בדיוק כפי

שהיה כשהורד מכרטיס הזיכרון שהוצא ממצלמת הרכב.

פורסם

כבר הוגשו כתבי אישום (וגם הרשעה) על סמך סרטונים שעלו לפייסבוק.

דווקא החשיפה הציבורית בפייסבוק עשוייה לדרבן את המשטרה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אכן, זה עשוי לדרבן. עם זאת, מדובר בד"כ בדברים חריגים מאוד וכאלה שזכו לחשיפה

מאוד רחבה.

אם ברצונך להביא את העבריין שצילמת לכדי ענישה (חוקית, כלומר דו"ח/שלילה/בימ"ש), הדרך הנכונה היא

לגשת עם כל החומרים לתחנת המשטרה ולהגיש תלונה.

פורסם

תקרא את מה שסולל דרך כתב. אם יש חומר ראיות מוצק, בהחלט המשטרה תגיש דו"ח. לא על כל שטות כמובן של רכב שלא אותת, אבל עבירות שנמצאות בסל האכיפה האיכותית כל תחנה תשמח למלא. לא תוכל להגיש את זה באופן אנונימי כי במידה והנהג יערער או יבקש להישפט, כנראה שתצטרך להעיד. אם החומר "טוב" והנהג ישלים עם הגזירה וישלם את הדו"ח, או לחילופין יבקש להישפט ויראה את הסרט בדיון הראשון וישתכנע שהוא אכל אותה, אז לא תצטרך להיחשף אבל אם הוא יבקש לנהל דיום נוסף ולחקור את מי שצילם, אזי תצטרך להעיד ואם למשטרה אין פרטים של מי שתיעד את העבירה לא יתיחסו אליה.

פורסם

המשטרה תשתמש בסרטונים מהאינטרנט בצורה עצמאית אך ורק אם מדובר בעבירה פלילית.

לצורך העניין ולהבהרה, המשטרה יכולה לפתוח בחקירה על דעת עצמה רק אם מדובר בעבירה פלילית.

אם לא מדובר בעבירה פלילית אלא עבירת תעבורה פשוטה, היא יכולה לפתוח בחקירה אך ורק אם מישהו הגיש תלונה.

במידה והיה שם שוטר תנועה למשל, הוא זה שמגיש את התלונה. אם לא, מישהו אחר צריך להגיע ולהגיש תלונה.

פורסם

רגע אייל, אז אם אני מקבל דו"ח על מהירות או שלא עצרתי עצירה מלאה בעצור, זו עבירה פלילית וזה אומר שיש לי עכשיו תיק פלילי במשטרה?

פורסם
פורסם
רגע אייל, אז אם אני מקבל דו"ח על מהירות או שלא עצרתי עצירה מלאה בעצור, זו עבירה פלילית וזה אומר שיש לי עכשיו תיק פלילי במשטרה?

בעקרון, עבירות תנועה הן עבירות פליליות. בפועל, מתייחסים אליהן בצורה שונה ועבירות תנועה לא נרשמות כרישום פלילי אלא נרשמות בגליון תעבורתי נפרד.

• תוכן חדש...