Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר הרבה שנים של רכבי יד שניה (והמון כסף במוסכים) נפלה לי ההזדמנות לרכוש רכב חדש- הלכתי לפי כל ההמלצות על פיאסטה חדשה ידנית (אני חובב ידני ואוהב נהיגה) עושה כ40 אלף ק"מ בשנה לפחות.

הרכב מדהים, שלדה מטורפת, הנסיעות שלי לגליל (הכל לצרכי עבודה ובכבישים בינעירוניים בלבד) מהנות מאוד, הרכב "מדבר"... מה שפחות כיף זה עיין צריכת הדלק. בנסיעות בינעירוניות, אני לא מצליח להתעלות מעל 13.6 ק"מ לליטר.

הנסיעה במהירות 110-130.

האם כדאי לחשוב על החלפה בפיג'ו 108 או לחלופין לחפש רכב דיזל ידני ממודל ישן יותר? לאיתשתי פיאט מולטיפלה דיזל שעושה לפחות 16 ק"מ לליטר....

או שירידת הערך וההפסד בטרייד לא שווים כבר החלפת רכב?

אשמח לשמוע ממי שנוסע קבוע בכביש 6 וכאלו עם רכב בסכנון הסיטרואן c1, פיג'ו 108, וכיוצ"ב, לגבי תחושת הביטחון, ואם מורגשת עייפות בנהיגה.

רציתי להסב את הפיאסטה לגפ"מ, אך נאמר לי שלא כדאי על המנוע הספציפי, כי אינו מותאם, וגם עם משמנת... לא כדאי.

אשמח לעצות. תודה.

פורסם

מבחינת ביטחון אין בעיה, גם לא יצאנו עייפים, המובים ב108 די טובים ונוחים ודעתי לא תהיה בעיה של נוחות.

הפיגו גם תהיה זריזה וחיסכוני ממנה.

אבל אתה נוסע המון, לכן הייתי לוקח דיזל כמו פלאונס דיזל שבכאלו תנאים תהיה חיסכונית מהפיאסטה והרבה יותר חזקה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

110 - 130 זה לא נסיעה סופר חסכונית, זה לא קרחנה , אבל ממש לא סופר חסכוני.

גם נורא תלוי איך אתה מגיע למהירות שיוט של 120-130, אם אתה יוצא מצומת או רמזור בטורים גבוהים(באוט' הייתי קורא לזה קיקים) אז זה טוחן, או לוחץ חזק עד להשגת מהירות שיוט.

כול נושא הצריכה החסכונית, לדעתי זה בלוף אחד גדול כי מי שרוצה להנות בנסיעה לא ממש יכול לחסוך כי כול הזמן צריך לוודא שלא קרעת את הרכב בטורים גבוהים, שעקיפות מתבצעות בעדינות, שלא חרגת מהמהירות, בקיצור, אתה לא יכול להנות.

גם רכשת רכב חדש, לא חבל על ירידת הערך?

פורסם

מה זה להנות לנסוע 170?

עקיפות עם קיק?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מתי נרכש הרכב? אם לפני פחות משנתיים לדעתי חבל למכור כי את ירידת הערך הגדולה כבר ספגת, ייתכן ומראש היית צריך להכניס שיקולים שונים ברכישה.

ללא ספק רכב דיזל אמור להתאים יותר למטרות שלך רכב מיני במהירויות האלה לא יציג צריכת דלק נמוכה יותר ביחס לפיאסטה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
מה זה להנות לנסוע 170?

עקיפות עם קיק?

להנות זה לנהוג בהתאם לתנאי הכביש כמובן, וכמובן תוך שמירה על בטחונך, אבל כשכול הזמן צריך להיות בקשר עין בלתי פוסק עם מד המהירות, זה מציק ודיי פוגם בהנאה.

וכן, לנהוג מהר בהתאם לתנאי הכביש(לאו דווקא 170) זאת גם הנאה

עקיפה בריאה, כזאת שנותנת להרגיש שאתה מנצל את הכוח של הרכב זאת גם הנאה ולא כזאת עדינה.

לא דברתי על נהיגה פרועה !

פורסם

אני חושב שמה שמעלה לך את הצריכה אלו האצות הביניים (בעיקר עקיפות).

אם היית קבוע על 130 זה היה גרוע קצת פחות.

כמובן שאזורים הרריים מרעים עוד (קצת).

ויהיה שיפור משמעותי אם לא תעלה על 110.

אז זה בעיקר צורת הנהיגה שלך וכנראה שאתה לא "רגוע" על הכביש כמו אשתך ולא כמו אלו שמוציאים 1 ל20 מעל מיני מכוניות

פורסם
אני חושב שמה שמעלה לך את הצריכה אלו האצות הביניים (בעיקר עקיפות).

אם היית קבוע על 130 זה היה גרוע קצת פחות.

כמובן שאזורים הרריים מרעים עוד (קצת).

ויהיה שיפור משמעותי אם לא תעלה על 110.

אז זה בעיקר צורת הנהיגה שלך וכנראה שאתה לא "רגוע" על הכביש כמו אשתך ולא כמו אלו שמוציאים 1 ל20 מעל מיני מכוניות

מסכים עם כול מילה

• תוכן חדש...