Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

משתף אותכם במשהו שבזמן האחרון חורה לי מאוד. אני לא מתיימר להיות פוליטיקאי ובטוח שיש אנשים שמבינים בנבכי הפוליטיקה טוב ממני.

לאחרונה אני נחשף יותר ויותר לתדמית של ישראל בעולם, התדמית של המדינה הרוצחת, הנתאבת , הפושעת, האכזרית וחסרת כל רחם. חדשות לבקרים מפרסמים שקרים, השמצות, סרטונים מגמתיים ופרובוקציות בכלי התקשורת ברחבי העולם ולאחרונה אני רואה שאף יותר ויותר בארה"ב.

היום בערב במקרה נתקלתי בסרטון ביוטיוב של פרשנים אמריקאיים שבמשך כמעט חצי שעה מדברים על כך שבעצם לא העולם הערבי מסוכן לאמריקה אלא ישראל מסוכנת לאמריקה והיא אם כל הבעיות בעולם. הסרטון הזה כל כך הרתיח אותי.

אני שואל, למה המדינה שלנו לא יודעת להסביר את עצמה ולהעמיד דברים במקומם?!

למה אנחנו כאזרחים יודעים שאין מדינה וצבא מוסרי כמונו בכל העולם אבל המדינה לא יודעת להסביר זאת?

איך זה שאנחנו כאזרחים ראינו ורואים בכל יום סרטוני פרובוקציה ושקרים מצד בני דודינו ומנגד רואים סרטונים ישראליים שמפריכים את אותם הסרטונים השקריים. למה המדינה לא משתמשת בסרטים האלה כסרטי הסברה? הסרטים האלו שמראים את בני דודינו כאשר הם מתכננים את התפאורה ושלל האלמנטים שאחר כך מוצגים בסרטיהם (אני מקווה שכולם מבינים לאילו סרטונים אני מתכוון).

אנחנו כאזרחים יודעים לדבר ולהסביר כאשר אנו עומדים מול בני אדם, למה המדינה לא יודעת להסביר את עצמה בפני העולם? למה המדיניות הרכרוכית הזאת?!

מצטער אם משהו לא מובן, כבר לילה והכל יצא לי כצרור אחד. הייתי חייב לפרוק.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

למה? כי מדינת ישראל חיה בסרט הוליוודי - הם מאמינים שהאמת בסוף יוצאת לאור והטובים תמיד מנצחים. כמובן שזה בולשיט וזה מחדל ענק שאין לנו גוף מסודר שעושה את אותו הדבר לאויב. אנחנו צריכים להפעיל תעמולה נגדית בכל הכח נגד כל אותם ארגונים אנטי ישראליים.

ואולי בכלל כל השנאה הזאת משרתת גם את השלטון שלנו. זה משמר את תחושת היהודי הנרדף, עוזר בהפחדת הציבור שכולם שונאים אותנו ורק רוצים להרוג אותנו ושצריכים לחיות על החרב, ממלחמה למלחמה, מחזק את הפטריוטיות ומונע מאנשים לעזוב את המדינה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

** ^^ - כמו הכתוב למעלה - טיפשות ומשילות.

ראה את תקציב ההסברה האומלל של מדינת ישראל, יש לנו אנשים מוכשרים בחברה, אבל יש לנו מדיניות של ממשלה כושלת.

הורד מתקציב הביטחון שני טנקים ומטוס אחד, והוסף זאת להסברה = בסוף תנצח עם פחות אבדות.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

התשובה מתחלקת ל-2:

1.תושבי מדינות זרות שלא מכירים את ישראל לרוב חושבים שמדובר בעוד מדינה מוסלמית במזרח התיכון וזה כמעט מיידית יוצר אצלהם סטיגמה שישראל היא מדינה אגרסיבית ואלימה.

2.ישראל לא יודעת להסביר, אין מערך הסברה אפקטיבי ומקצועי שיודע לעשות הסברה מסביב לשעון ולא רק כשיש עימות והבעיה שגם כשמערך ההסברה עובד- התועלת שלו שולית אל מול מערך ההסברה של אוייבנו (חיזבאללה וחמאס נחשבים אשפים בתחום).

עיקר ההסברה האיכותית והאפקטיבית של ישראל מבוצעת על ידי יוזמה אישית של יחידים שכלל אינם קשורים למערך ההסברה, אותו סטודנט שקם בהרצה ופורט את משנתו, אותו מראויין שלא עושה הנחות למראויין הערבי שלצידו ותוקף אותו במקומות הנכונים וכן הלאה.

מערך הסברה מקצועי לא אמור להסתמך על אותם בעלי יוזמה יחידים אך מצד שני- מזל גדול שיש את אלה עבור ישראל.

עריכה,

אנקדוטה מעניינת לגבי המזרח הרחוק בעניין הזה, יש מדינות שאזרחיה מכירים את הפוליטיקה הישראלית מאוד לעומק ויודעים על ישראל לא מעט למרות שלא ביקרו בה מעולם (טאיוון למשל), יש מדינות שאזרחיה לא ממש מכירים את ישראל אבל כשמסבירים להם מגלים שהם מעריצים את ישראל (פיליפינים) אבל המשותף כמעט לכל מדינות המזרח ובמיוחד לסין- ישנה הערצה מאוד מיוחדת ליהודים, מחשיבים אותם למאוד חכמים ומוצלחים בעסקים ובסין ישנה גאווה שהם “כמעט מוצלחים כמו היהודים“ ושיש דמיון בין התרבויות.

אה כן, הספר הכי נמכר בסין- התנך.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

גם לדעתי התשובה חלוקה לשני נושאים: כאמור לעיל - אנו לא יודעים להסביר ומקציבים לתעמולה כמעט אפס ש"ח.

דבר שני: במשך 2000 שנה לימדו את כל השאר, ואני מתכוון לכך את הנוצרים על כל פלגיהם ועל האסלם - שקיים כמובן פחות זמן - לשנוא את החריג. את היהודי.

בכל כיתה כמעט יש את הילד החריג, המיוחד, שאליו יטפלו ויציקו לו וכל גם בעולם הגדול. אותו יאשימו בטעות לא לו, בו יקנאו, ואם יצליח אל אפם וחמתם - אז בכלל ישתגעו.

אי אפשר למחוק ב- 60 שנה שנאה שקיימת 2000 שנה. הדבר (אם נגזים או נהיה קצת דרמטיים) כמעט קיים כבר בגנום של השונאים וזורם בדמו - לשנוא את היהודי.

קוראים לזה אנטישמיות.

פורסם (נערך)

הבורות בעולם מדהימה.

הפלסטינאים מציגים את עצמם בכשרון כב כעלובים ומסכנים, המדוכאים על ידי ישראל המרשעת והחזקה. גם כאשר יש תגובה ישראלית היא מתוחכמת מדי, בניגוד למסרים הפשוטים מאד של הערבים. היה פעם מישהו שלימד ששקר יהפוך לאמת ככל שיהיה יותר גדול וככל שיחזרו עליו יותר פעמים או משהו דומה (צריך לחפש את המקור, הוא אינו מולי). האיש היה אחראי על התעמולה הנאצית, ויש בין אויבינו אנשים שלמדו היטב כיצד לפמפם לעולם את המסרים שלהם בצורה פשוטה שחודרת לקהל הרחב שאינו בודק את האמת. ועושים זאת בהצלחה יתרה, ביחוד כאשר יש לכך כר פורה מהסיבות שלהלן.

למשל - יש מסר בסיסי מאוד שלא מוכר בשום מקום: ישראל הוקמה על ידי פליטים. מעט מאד אנשים מכירים את ההיסטוריה של העליות לארץ ישראל ובהמשך למדינת ישראל: פליטים מהפוגרומים במזרח אירופה, פליטים מהנאצים בכל רחבי אירופה, פליטים מרדיפות בארצות האיסלאם.

המסרים הערביים פשוטים מאד. לדוגמא, בשבועות האחרונים נתקלתי בפורומים של אתר Airliners.net, שאני מניח שמוכר לכמה מחברי פורום זה. יש שם אופטופיק שבו אפשר לקלוט את השנאה העיוורת וחוסר ההבנה המוחלט למתרחש במזה"ת - והכותבים באותו פורום הם בדרך כלל אנשים יחסית משכילים. עכשיו השלך זאת על אנשים שגדלים בד' אמות של העיירה שלהם בארה"ב או באירופה, וההבנה שלהם מגיעה מאיזה פרשן בטלויזיה המקומית שיש לו אינטרס כזה או אחר, וקיבלם את התוצאות.

נושא ההסברה, שעידן העלה, הוא חלק מהעניין, אבל גם קשה להסביר את עצמך כאשר המסבירים הם נתניהו שמתעמת עם כל מי שצריך ועוד יותר עם מי שלא צריך, או ציפי חוטובלי שמעבירה מסכים על הארץ המובטחת על ידי אלוהים לעולם שכבר שכח מחברים דמיוניים. ואם מדובר בנוצרים מאמינים, פרט לקבוצה קטנה הרי מבחינתם היהודים הם אלה שרצחו את ישו, כמו לפני 500 שנה.

ולא לשכוח - האנטישמיות הישנה שפעם חשבנו שנעלמה חוזרת, ובגדול. אבל האנטישמים טוענים שהם רק "אנטי ישראלים" או "אנטי ציוניים". כאשר קוראים באותו פורום שהזכרתי, ואני מניח שהדברים שם מייצגים את הלך הרוח בחוגים רחבים ביותר, שומעים על "ישראל הפושעת" שכל מה שיתרחש בה יהיה פשע נגד האנושות, וכל פעולה שתעשה היא "ג'נוסייד" כאשר הכותב לא מבין מה הפעולה ומהו ג'נוסייד, העקר שישראל היא הפושעת העולמית.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כל מה שכתבו כאן נכון, אבל מתעלם מהסיבה העיקרית. הסיבה העיקרית היא פשוט כי זה מגיע לנו (מנקודת הראות של מדינות אחרות כנובן).

על מנת להבין צריך להסתכל שנייה מנקודת מבטם של מדינות צד שלישי:

מדינה אחת יצאה למלחמה (מוצדקת או לא - לא רלוונטי) מול שכנותיה ובעיקר בשל גחמות של מפקדים בשטח מצאה את עצמה פתאום שולטת על אוכלוסייה זרה כלשהי (מי הם, מאיפה הגיעו ועד כמה הם נחמדים - לא רלוונטי).

מה עשתה אותה מדינה יום אחרי המלחמה? קודם כל הרסה כמה עשרות בתים של אותה אוכלוסייה עם בולדוזרים בשביל שתהיה גישה נוחה יותר לכותל המערבי (למי שלא יודע- רחבת הכותל לא בדיוק היתה שם, היתה סמטה מאוד צרה וממול לכותל בתים).

אחרי זה היתה צריך להחליט מה לעשות עם אותה אוכלוסייה בשטח שכבשה והיא החליטה שלא להחליט. מצד אחד - לא להחיל את החוק הישראלי בשטחים האלה ולתת להם אזרחות שלה, ומצד שני - לא לאפשר להם לקבל אזרחות או זכויוית יסוד דמוקרטיות משלהם.

אותה אוכלוסייה ניסתה כבר כמעט הכל במשך 48 שנה - לחץ מדיני וכלכלי עם חרם של מדינות ערב, פיגועי טרור באזרחים חפים מפשע, אפילו היו הסכמים שלא הבשילו לשום דבר (מי בדיוק אשם - לא רלוונטי).

ומה קורה עכשיו אחרי כמעט 50 שנה? כלום. אין לאוכלוסייה הזאת שום תקווה לעתיד טוב יותר, וברור לכל שללא הפעלת לחצים, את אף אחד בממשלת ישראל ממש לא מעניין מצבם של אותה אוכלוסייה או עתידה.

לפני שמעלים אותי על המוקד, אני מזכיר שוב - אמרתי מנקודת מבטם של מדינות צד שלישי, לא שלי. דעתי הפוליטית שונה מהנאמר כאן אבל ככה זה נראה, ושום הסברה גם בתקציב של 100 מיליארד דולר לא תשנה את הבסיס הזה.

דוחות שקריים של האום על פשעי מלחמה, החלטות הזויות במועצת הביטחון וצביעות אינסופית מתקבלים בהבנה אצל מדינות העולם בדיוק בגלל הבסיס הזה.

בני אנוש בדרך כלל נוטים לחלק דברים לשחור ולבן, טוב ורע. יש רעים ויש טובים בסיפור הזה, אנחנו בצד של הרעים ומבחינת כל מי שאינו ישראלי - בצדק. מאותו רגע שאנחנו הרעים בסיפור שום דבר מלבד שינוי מדיניות לא ישנה כלום.

פורסם

ספריאל,

זה בדיוק העניין- במדינה עם בעיות חוץ כל כך מורכבות (הפלסטינאים וכו’) ראש הממשלה והגברת חוטובלי אינם אלה שצריכים להיות גורמי ההסברה העיקריים.

יש צורך בהקמת מערך הסברה מקצועי אפילו כגוף חיצוני שזה יהיה תפקידו, לייצר הסברה מקצועית, רלוונטית ועדכנית.

פורסם

השאלה שנשאלה היא למה עד היום לא קם גוף הסברה שכזה? הרי אני בטוח שאנחנו לא הראשונים שמעלים את זה.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

אני מאמין שגם עכשיו קיים גוף הסברה כלשהו מטעם משרד החוץ, הבעיה היא שהוא לא אפקטיבי שכן אם היה אפקטיבי לא היה צריך לפתוח את הטופיק הזה.

פורסם

בעבודתי הקודמת "טיילתי" המון בחו"ל.

ביקרתי בהרבה מאוד חברות גדולות בעולם והתרשמתי שהבעיה הגדולה והקשה (לפחות אז) היתה דווקא באירופה.

מלבד הבורות לגבי מדינת ישראל, נתקלתי בהמון המון מקרים של אנטישמיות מוצהרת מצד החברות שאיתן עבדנו - מדרג הזוטר ועד ההנהלה הבכירה בעיקר בבריטניה, צרפת והמדינות הנורדיות.

לדעתי, זה דבר שמושרש שם ואין יותר מדי מה לעשות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כשבההמון מוסדות לימודים יש לך תנועה אנטי ישראלית שחופרת לאנשים צעירים במח על הסבל של הפלסטינים מהיהודים הרשעים, השרשה של שנאה זה בהחלט מה שמקבלים.

ולנו מה יש? אנשים פרטיים שמנסים לבלום את הרעל מיוזמתם האישית בתקציב אפסי.

לא זוכר איפה שמעתי את זה, אבל הארגונים האלא משלמים לאנשים סתם כדי שיפריעו ויצעקו בדיבייטים כשהצד הישראלי מדבר.

זו מלחמה של זריקת חרא, ומי שלא מוכן לזרוק חרא שלא יתפלא שהוא טובע בחרא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
התשובה מתחלקת ל-2:

1.תושבי מדינות זרות שלא מכירים את ישראל לרוב חושבים שמדובר בעוד מדינה מוסלמית במזרח התיכון וזה כמעט מיידית יוצר אצלהם סטיגמה שישראל היא מדינה אגרסיבית ואלימה.

2.ישראל לא יודעת להסביר, אין מערך הסברה אפקטיבי ומקצועי שיודע לעשות הסברה מסביב לשעון ולא רק כשיש עימות והבעיה שגם כשמערך ההסברה עובד- התועלת שלו שולית אל מול מערך ההסברה של אוייבנו (חיזבאללה וחמאס נחשבים אשפים בתחום).

עיקר ההסברה האיכותית והאפקטיבית של ישראל מבוצעת על ידי יוזמה אישית של יחידים שכלל אינם קשורים למערך ההסברה, אותו סטודנט שקם בהרצה ופורט את משנתו, אותו מראויין שלא עושה הנחות למראויין הערבי שלצידו ותוקף אותו במקומות הנכונים וכן הלאה.

מערך הסברה מקצועי לא אמור להסתמך על אותם בעלי יוזמה יחידים אך מצד שני- מזל גדול שיש את אלה עבור ישראל.

עריכה,

אנקדוטה מעניינת לגבי המזרח הרחוק בעניין הזה, יש מדינות שאזרחיה מכירים את הפוליטיקה הישראלית מאוד לעומק ויודעים על ישראל לא מעט למרות שלא ביקרו בה מעולם (טאיוון למשל), יש מדינות שאזרחיה לא ממש מכירים את ישראל אבל כשמסבירים להם מגלים שהם מעריצים את ישראל (פיליפינים) אבל המשותף כמעט לכל מדינות המזרח ובמיוחד לסין- ישנה הערצה מאוד מיוחדת ליהודים, מחשיבים אותם למאוד חכמים ומוצלחים בעסקים ובסין ישנה גאווה שהם “כמעט מוצלחים כמו היהודים“ ושיש דמיון בין התרבויות.

אה כן, הספר הכי נמכר בסין- התנך.

אוסיף את סינגפור אשר תומכת מאד בישראל, ואוהבת אותנו מאד

קובי

:-)

פורסם (נערך)

התשובה פשוטה וניתנת ב3 מילים:

שכחנו שהצדק עמנו.

שכחנו שהקמנו את המדינה בצדק ולא בזכות אחרי שהותקפנו בידי 8 מדינות ערב+ערביי ישראל אשר סירבו להחלטת או"ם בינלאומית. מכאן הכל התחיל. שכחנו שהיתה כאן נוכחות יהודית אלפי שנים לפני שהאסלם והנצרות קמו.

ההסברה שלנו לא נכונה-אנחנו מתעסקים ב"אבל תראו, המצאנו את ה DOK ועוד מלא דברים אז אל תחרימו" במקום לומר "זה שלנו לא רק עקב התנ"ך אלא גם בגלל שהצדק ההיסטורי עמנו עקב מלחמת העצמאות וחוסר היכולת של הצד המוסלמי לקבל מדינה יהודית במרחב המזרח תיכוני".

והכי חשוב-להבין שאין "אקיבוש". אנחנו לא כובשים כאן. אפילו הערבים לא רוצים את ה"אחים" הפלסטינים שלהם. לפלסטינים יש להם אוטונומיה משלהם שרק אנו נתנו להם זכויות אדם (האחים הערבים נתנו להם את ספטמבר השחור בעיקר), וזכותנו כריבון בשטחי A+B לקבוע מה שנוח לנו.

צריך לגדל עמוד שדרה, ללכת ולרדוף בחזרה את מי שרודף אותנו, להוקיע את מי שמסרב להכיר בקיומנו פה כגזען (ולא "אביר זכויות אדם"), ולהבין שמי שמכבד את עצמו אחרים יכבדו אותו.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...