Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני גר בבניין משותף, בשכירות.

בחורף הזה שמעתי רעש מוזר מדי פעם, ועכשיו בקיץ זה החריף.

ישנו רעש של "המהום" לא חזק, אך מעצבן מאוד בתדר מציק, המתפשט בחדר השינה. שומעים את זה גם בשאר החדרים הנמצאים בצד הזה של הבניין. כאשר סוגרים את כל החלונות בצג הזה של הדירה זה עוזר, אך עדיין חלק מהרעש חודר. וגם זה לא לעניין שאני צריך לסגור חלונות כי לשכן שלי בא מזגן.

הוצאתי את הראש ובדקתי ממה נובע הרעש (בהתחלה חשבתי שזו משאית חונה - כמו הרעש שמשאיות זבל עושות). הבנתי שזה מגיע מאחד המזגנים של השכנים. קשה לפספס את זה - זה רעש מעיק וניכר.

אישתי מאוד רגישה לרעש וזה מציק לה מאוד, עד קושי להרדם.

מוזר מאוד, אך לא שמענו מהשכנים הקרובים אלינו כי הרעש מפריע להם.

אשתי הזמינה חברה כדיי לשמוע - והיא הסכימה איתנו כי הרעש לא סביר ומפריע מאוד.

פנינו לועד - ויחד עם נציגה, עברנו בין השכנים ומצאנו את השכן הבעייתי.

ביקשנו ממנו לסדר את זה כי זה מציק לנו מאוד - הוא אמר ש"יבדוק את זה"

עברו שבועיים - במהלכן שמענו את הרעש כמה פעמים, למספר שעות.

שבת בבוקר הוא הפעיל את המזגן שוב, עם אותו הרעש המעצבן.

בערב ביקרנו אותו והוא אמר כי הוא כבר הזמין טכנאי שביקר אצלו, מילא גז ואמר כי הכל תקין.

הוא אמר שמבחינתו - נביא עוד טכנאי שיבדוק זאת. כמובן שאנחנו נצטרך לשלם על זה.

סה"כ שיתף פעולה.

עכשיו אני צריך את עזרתכם\רעיונות מה אפשר לעשות מכאן על מנת לפתור את זה איכשהו?

תודה מראש,

יואב

יואב :arrow:

פורסם

סבלתי בדיוק מאותה תופעה.

זה נובע מכך שהמזגן רועד, ואת הויברציות מעביר לקורות הבניין, ואת זה אתה מרגיש. אצלי בדירה יכולת לשים לב שאם אתה עומד בנקודות מסויימות הצליל הזה חזק יותר, ובאחרות חלש יותר. ספציפית, מתחת לקורות בכניסה לחדרים, זה היה החזק ביותר.

גם אצלי זה ממש לא עניין את השכן.

בסופו של דבר הזמנתי בעל מקצוע, אשר שם גומיות בין חיבור המזגן למבנה, ובכך שיפר דרסטית את הרעש.

אז מה שאני ממליץ: לנסות לבדוק האם אתה יכול לשים 'שכבת בידוד' (גומי עבה) בין המזגן של השכן, לבין הבניין. במקרה שלי המזגן היה על תקרת הבניין (ממש מעל הקורות שהעבירו את הויברציות "לתוך המוח" של מי שעומד תחתיהן), אז שמנו את הגומיות בין בסיס המזגן לבין המבנה.

מציע לבדוק זאת עצמאית, יש מצב שאתה יכול לסגור את זה בעצמך די בקלות.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני ישן עם מאוורר שעושה רעש לבן, כמו שסיוויק מציע.

עקרונית אפשר גם להגיש תלונהבמשטרה, אבל סביר שלא יעשו עם זה יותר מדי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

גומיות מתחת ליחידת המעבה.

אם קיים בורג אבטחה, לא להדק אותו כי הידוק יבטל את פעולת הגומי.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה רבה לכל היועצים.

בינתיים המזגן לא הופעל שוב, לכן לא הייתה לי הזדמנות לנסות את שיטת המאוורר כמבטל את הרעש.

אחרי זה נחשוב כבר על כל הגומיות וההידוקים.

יש לציין כי המזגן נמצא בתוך הדירה של השכן, במסתור כביסה שלו, לכן אין גישה חופשית אליו.

אני לא רוצה להגיע למשטרה וכו' - כי אני ממש לא מחפש ריב שכנים ( אי אפשר לדעת למה נכנסים, ואיך תצא מזה)

פורסם

לפני כ3 שנים אני הייתי השכן עם המזגן הרועש..רק שימוש בתושבות בתגובה שמעלי מנעו מהוויברציות להגיע לדירת השכן שמתחתי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

האם המזגן מונח על ה"רצפה" של המסתור כביסה או תלוי על מתקן תליה ייעודי לקיר כלשהו?

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אצטרך לבדוק זאת, לא שמתי לב.

האם רעש כזה נוצר רק כאשר מועברות רעידות מהשלדה של המזגן לבניין עצמו.

לא יכול להיות שאיזה חלק פנימי במזגן מייצר את הרעש הזה - למשל מיסב של מאורר או משהו כזה?

מיהו בעל מקצוע שיכול לאבחן תקלה כזו?

פורסם

אם המזגן מונח על הרצפה, אזי הרגליות שהציע A_LEX הן הפתרון המקובל (והמזגן תכלס צריך להיות עם כאלה, זה גם מצויין לשיכוך ויברציות וגם מצויין במידה ויש הצפה באיזור שבו הוא מונח. אומנם לא מדובר על הגבהה מטורפת אבל בגגות וכאלה זה יכול להיות משמעותי).

אם המזגן מונח על מתקן תליה, יש גומיות אחרות שמניחים בין התושבת למזגן עצמו, ושם - כמו שציינתי - להקפיד שאם קיים בורג הידוק בין המזגן לתושבת (הבורג הוא אבטחה שהמזגן לא יתהפך קדימה\אחורה מהמתלה) אז שלא יהיה מהודק.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...