Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רד לרחוב' date=' תסריט אותו כולל מספר[/quote']

בטאאאאח!! וזה בכלל לא יגמר בפות"ש דקור. אולי גם שיצעק לו שהוא עושה citizen's arrest.

פות"ש, קנה אטמים בשקל וחצי ושמור אותם במגירה ליד המיטה. פתרון אחר לא יהיה לזה. אני גר קרוב לכביש ראשי שיוצא ונכנס מעיר שחלק גדול מתושביה (ביחס לאוכלוסיה) אוהבים ואגיות ואגזוזי לחץ. אין יום שלא עוברים שם לפחות 10-15 חבר'ה כאלה. צריך רק להעמיד ניידת, אין שם לאן לברוח. אפילו מעמידים ניידת, אבל זה לא עוצר את זה. למזלי הכביש מספיק קרוב אלינו רק בשביל לשמוע את זה כשאני יוצא לגינה ולא כדי להפריע. אם זה היה מפריע לי לרמה של להעיר אותי בלילה כנראה שהייתי תולה את עצמי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן אטמים זה קל, הבעיה היא שלא רק מבוגרים סובלים מהענין. כשהילדים שלי היו קטנים יותר והייתי גר בבנין, אז בחניה למטה היו לפעמים ילדים שצועקים\משתוללים או זורקים חפצים שמרעישים, ולפעמים גם היו עוברים אופנועים כאלה עם רעש מחריש אזניים, והילדים שלי היו מתעוררים, כל פעם הייתי חוטף עצבים מחדש וכמה פעמים גם נכנסתי איתם לעימותים שיסתמו את הפה, כמובן ללא הועיל, אבל עדיין הייתי מספיק לא-מטומטם כדי לא לרדת למטה עם נשק קר או חם, כי טוב לא יכול לצאת מזה. פשוט הייתי אוכל את השיט הזה עם הילדים ומנסה להחזיר אותם לישון. אני מניח שהפתרון היחיד הוא חינוך ועוד חינוך אבל תמיד יהיו דפקטים...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

מישהו נתקל בשיפור בנושא?

כתבות שונות מדברות על אכיפה, אבל מה שאני הבחנתי בו הוא רק יותר אופנועים רועשים (כנראה גם מעל המהירות המותרת) בלילות וגם בזמנים אחרים.

לכאורה המשרד להגנת הסביבה בעניין:

https://www.gov.il/he/departments/news/enforcement_operation_against_unusually_noisy_motorcycles_in_ta

ערים בארץ:

https://fullgaz.co.il/בפתח-תקווה-מערכת-לגילוי-רעש-מאופנועים/

https://tlvonline.co.il/אופנועים-ירדו-מהכביש-בגין-זיהום-רעש/

בחו"ל:

https://fullgaz.co.il/גרמניה-פותחת-במלחמה-כנגד-רעש-אופנועים/

עריכה אחרונה על ידי elera
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

זאת נהייתה תופעה בלתי נסבלת, יש אצלינו כמה כאלה בלילה מעירים את כל הרחוב.

ואני לא מדבר על רחוב ראשי במיוחד.

סיור קטן ברחובות מתחת לבית ואני יכול לצלם כמה אופנועים כאלה שחונים פה. השאלה אם מישהו יעשה עם זה משהו.

פורסם

שלום לכולם, אני אופנוען מזה 30 שנים ונוסע ברכב. אני מתנייד בשניהם תלוי במידת הצורך של אותו יום.

אני אדגיש כאן ועכשיו שאני מוקיע, מגנה ונגד התופעה של אגזוזים רועשים. לי אישית יש אופנוע הארלי עם מנוע בנפח של מכונית. יש לי את האגזוזים המקוריים והפכתי עולמות בכדי להשיג אותם ולהרכיב אותם בחזרה על האופנוע שלי לאחר שהבעלים הקודמים החליפו לאגזוזים רועשים. האופנוע שלי כל כך שקט עד כדי כך שבשעת לילה מאוחרת שכולם ישנים ואין רעש מאף אחד, האופנוע שלי בסל"ד סרק יותר שקט מתינוק שבוכה מחדרו בדירה. האופנוע עומד בתקן של 83 דציבלים ב 3000 סל"ד

לרוכבי אופנועים ישנה מיסקונוסיפציה שלפיה אגזוזים רועשים מצילים חיים. מן הסתם יש אותה גם בשלל מדינות ברכבי העולם. רוכבי אופנועים מתרצים את החלפת האגוז המקורי לרועש לא בכדי לפצות על איבר מין או שחלות מוקטנות או צורך למשוך תשומת לב אלה בכדי להזהיר את נהגי הפחיות (המכוניות) שמתעסקים בזמן נהיגה עם כל דבר מלבד הכביש. 
אז בבקשה, בזמן  נהיגה:
א. עוד לפני שאתם מחליפים נתיב, תאותתו. תנו זמן לכל מי שמסביבכם לעכל את העובדה שאתם רוצים לשנות נתיב.
ב. לאחר שאותתם וננתם מספיק זמן לכולם להבין שאתם עומדים לשנות נתיב תסתכלו טוב טוב בכל המראות.
ג. אל תתעסקו ברדיו יותר מדיי.
ד. אל תסמסו או תשחקו בטלפון. 
ה. שימו לב טוב טוב לפני שאתם מתכוונים לפנות שמאלה או לעשות פניית פרסה.

ישנם לא מעט סירטונים שמראים איך רוכב אופנוע כמעט וסיים את חייו בגלל נהג מכונית שהחליט שמותר לו לעשות מה שהוא רוצה על הכביש. 

בכל מקרה, תמיד תמיד תזכרו שבכביש לא להיות צודק אלא חכם. 
דבר נוסף, תמיד תמיד תזכרו שבתאונה בין דו גלגלי לרכב רוכב הדו גלגלי הוא זה שתמיד ישלם את המחיר הכבד יותר. 

מוגש כשרות חינם מרוכב אופנוע ונהג פחית (מכונית). כמו שאני מציע הצעות כאן אני גם מציע להם שם בפורומים של רוכבי אופנועים.

• אהבתי 1

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

גם אם מישהו אגזוז רועש ככל שיהיה, סבבה לבריאות. ברגע שהוא מניע ויוצא לנסיעה זה שנייה וחצי ולא נורא. 

השרשור הזה מדבר על אנשים שעושים רונדלים ברחוב מסוימים הלוך ושוב. בדרך כלל בני נוער משועממים שרק קיבלו רישיון. 

אני לא חושב שיש לתופעה הזו פתרון, כי הפיקוח העירוני ברוב הערים כושל לחלוטין בשמירה על הביטחון, כמו גם המשטרה.

כמו שהפוסט שלך לא יגרום לאף נהג רכב להתעסק יותר בנהיגה מאשר ברדיו ולא יגרום לאף רוכב לפתח סבלנות או הבנה שיש עוד כלי רכב בכביש חוץ ממנו, כך גם ילדים קקות על קטנוע לא יפסיקו לנסוע. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

@Cerebral Cortex

אני לא יכול להגיד בוודאות, אבל זאת הנחה סבירה שלא שיקולי בטיחות עומדים מאחורי הרעש של קבוצת צעירים על אופנועי כביש-ספורט צבעוניים שנוסעים ב-170 קמ"ש ב-3 בלילה. אלה אותם אנשים שעוקפים מימין ב-100 קמ"ש ומזגזגים ימין-שמאל בין מכוניות בתנועה סדירה.

לא כל אופנוען הוא כזה, אבל לגבי הסוג הספציפי לעיל אני חושב שזה כך.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, ניקו פ. כתב:

גם אם מישהו אגזוז רועש ככל שיהיה, סבבה לבריאות. ברגע שהוא מניע ויוצא לנסיעה זה שנייה וחצי ולא נורא. 

השרשור הזה מדבר על אנשים שעושים רונדלים ברחוב מסוימים הלוך ושוב. בדרך כלל בני נוער משועממים שרק קיבלו רישיון. 

אני לא חושב שיש לתופעה הזו פתרון, כי הפיקוח העירוני ברוב הערים כושל לחלוטין בשמירה על הביטחון, כמו גם המשטרה.

כמו שהפוסט שלך לא יגרום לאף נהג רכב להתעסק יותר בנהיגה מאשר ברדיו ולא יגרום לאף רוכב לפתח סבלנות או הבנה שיש עוד כלי רכב בכביש חוץ ממנו, כך גם ילדים קקות על קטנוע לא יפסיקו לנסוע. 

מצטער, לא מסכים עם הקביעה שלך. רעש של אגזוז רועש לא מסתיים עם ההתנעה והיציאה לרכיבה. הרעש הוא כל כך חזק שהוא עדיין ימשיך להטריד קילומטרים אחרי שהרוכב יצא לרכיבה. המטרד לא מסתכם במניע ויוצא לנסיעה אלא מעבר לכך.  

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

@Cerebral Cortexעם כל הכבוד לעצות שלך, כדרי לתת גם לאופנוענים כמה המלצות כדי לשמור על שלומם ושלום סביבתם.

1. לא לעקוף מימין.

2. לנסוה במהיריות סבירות, עדיף חוקיות, כדי שלנהגי המכוניות יהיה זמן לגלות אתכם כשאתם מגיחים מאחורי עיקול או רכב אחר.

3. לא לזגזג - מאותה סיבה.

4. לא לעצור על מעברי חציה - גם להולכי הרגל זכות לחיים, בריאות ושימוש בדרך.

5. להביא בחשבון שהנראות שלכם נמוכה, דאגו לתאורה טובה, הן בחזית והן מאחור.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

@Cerebral CortexעםCortexעםCortexCortexעםCo

הו לא בבקשה לא. 

לרוב אין לי תאקלים או סיטואציות מסוכנות עם רוכבים, אבל כשכן יש לי זה בגלל שרוכבים מסוימים חושבים שלנסוע עם אור גבוה קבוע תורם לבטיחות שלהם. מעולם לא פספסתי רוכב בגלל חוסר אור. יותר מפעם אחת נקלעתי לסיטואציה לא אופטימלית כי סונוורתי. 

לפני שעה, Cerebral Cortex כתב:

מצטער, לא מסכים עם הקביעה שלך. רעש של אגזוז רועש לא מסתיים עם ההתנעה והיציאה לרכיבה. הרעש הוא כל כך חזק שהוא עדיין ימשיך להטריד קילומטרים אחרי שהרוכב יצא לרכיבה. המטרד לא מסתכם במניע ויוצא לנסיעה אלא מעבר לכך.  

זכותך לא להסכים. 

אני לא שומע אף אחד שנמצא במרחק קילומטרים ממני. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ניקו, אני חולק עליך - האור מוסיף הרבה לנראות. במיוחד בטווח הרחוק, כשאתה מסתכל במראה בתנאים לא אופטימליים. וכמובן מאחור - הרבה רוכבי דו"ג לא דואגים לפנס האחורי, יש לו עוצמה של נר חנוכה וזה פוגע בנראות וביכולת להעריך את מהירותו של הרוכב.

דרך אגב  כל זה נכון גם למכוניות, אבל פי כמה לדו"ג. להסתנוור מפנס של אופנוע דרך המראות בשעות היום זה לא ארוע שכיח. לא לקלוט אותו כשאתה מתכנן עקיפה והוא לא מבליט את עצמו - כן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

@Cerebral Cortexעם כל הכבוד לעצות שלך, כדרי לתת גם לאופנוענים כמה המלצות כדי לשמור על שלומם ושלום סביבתם.

1. לא לעקוף מימין.

2. לנסוה במהיריות סבירות, עדיף חוקיות, כדי שלנהגי המכוניות יהיה זמן לגלות אתכם כשאתם מגיחים מאחורי עיקול או רכב אחר.

3. לא לזגזג - מאותה סיבה.

4. לא לעצור על מעברי חציה - גם להולכי הרגל זכות לחיים, בריאות ושימוש בדרך.

אתה צודק נשמה. אממה, אנחנו בפורום מכוניות. רוב רובם של הסיכויים שיש כאן יותר נהגי מכוניות מאשר רוכבי אופנועים. אל תדאג חביבי, בניגוד להרבה צבועים אני נותן הערות בונות ומותח ביקורת גם על "המגזר" שלי אבל מן הסתם בפלטפורמות הנכונות.

• תוכן חדש...