Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בשימוש לא אינטנסיבי ביוטיוב הגעתי בקלות ל-6.

יוטיוב זה וידאו שהוא הרבה פעמים HD. סיפור אחר.

אגב, אנקדוטה: במוסיקה קלאסית המצב הפוך,

המבחר ביוטיוב מופרע והאיכות גבוהה, שלא לדבר על גולשים פרטיים

שמעלים רימסטרים משלהם להקלטות ישנות...

אני לא מכיר כלום במוסיקה קלאסית.

לעשות רימאסטר אפשר רק על המאסטר המקורי...דא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למעשה צריך להוריד אפליקציה לנייד או שהכל נעשה דרך האתר שלהם?

לצערי ל-WP אין אפליקציה של TIDAL בעוד שראיתי שבאנדרואיד יש.

איך אתה משתמש במערכת?

פורסם

במחשב זה דרך הדפדפן.

אני מניח שאם כך, זה יעבוד גם בדפדפן בנייד, אבל לנייד יש אפליקציה, גם באפל וגם באנדרואיד (שרק לה יש פונקציית offline).

כרגע אני משתמש בבית בלפטופ שלי, מחובר למערכת דרך DAC חיצוני, ובנייד שלי (אנדרואיד), באפלקציה.

כמובן שכל מה שמתייגים/מקטלגים קיים בשני המכשירים (להוציא מוסיקה offline, שזה, כאמור, רק במערכות על בסיס אנדרואיד).

הבעיה שלי היא שאין לי דרייבר ממערכת מבוססת אנדרואיד ל-DAC החיצוני, אבל אין לי ממש סיבה לשמור את המוסיקה offline כשאני בבית...

(בעצם, לא יודע אם יש בכלל אפשרות חומרתית לממשק לכרטיס קול חיצוני מהנייד או הטאבלט).

פורסם

falou לא ניתן כמעת לכווץ מוסיקה, ניתן להוריד בגודל בעזרת חיתוך של חלקים פה ושם והאולגוריטם הכי פופולארי לזה נקרא lame (mp3).

אם האיכות זהה לדיסק מוסיקה או flac וזה מתנגן און ליין אז אפשר לצפות לכ250 מגה לשעה, אם זה mp3 אז תלוי bit rate סביבות 60-80 בשעה יהיה הגיוני.

אודי A4

דימה.

פורסם

אני לא יודע מה ניתן, רק מה נטען:

FLAC tracks are also compressed but in a totally different way. They're a lot more like a zipped file, so when they're played back, they can be decompressed to their original glory

without any loss of fidelity.

http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/hi-fi-and-audio/music/tidal-1270607/review

למה אתה טוען שאי אפשר לכווץ קבצי אודיו ואחר כך לשחזר אותם?

פורסם

250 מגה בשעה? זה 2 גיגה ביום ו-50 גיגה בחודש. נצטרך להעלות את חבילת הגלישה בצורה מטורפת.

נראה לי שלא תהיה ברירה ואאלץ לוותר על התענוג.

פורסם

אצלי אותו דבר, מאז ש"גיליתי" את ספוטיפי, קשה לי לחזור אחורה. אמנם אי אפשר לשלם עם כרטיס ישראלי אבל כמו שנאמר למעלה יש דרכים אחרות לשלם.

מניח שרוב השירותים האלה (יש גם לגוגל אחד) די דומים במה שהם מציעים, אבל לחובבי מוזיקה זה לגמרי משדרג את החוויה.

בספוטיפי אגב אפשר לא לשלם כלום, על חשבון פרסומות פעם בכמה שירים, חוסר אפשרות לסנכרן מוזיקה למכשיר ועוד כמה מינוסים.

בגדול, היתרונות של השירותים האלה הן בנגישות, ולא מדובר רק בכמות המוזיקה שיש אלא גם:

1. קלות החיפוש - רק צריך אינטרנט ואתה יכול למצוא כמעט הכל (יש כמובן אמנים שלא משתפים פעולה).

2. מערכת המלצות - יש מגוון ערוצים לאיזה סגנון מוזיקה שבא לך. שמעת משהו שאתה אוהב? שתי לחיצות והוא באחד הפלייליסטים האישיים שלך.

3. סנכרון של כל הספריה הביתית שלך אל הפלייליסטים (מנגנון פשוט שמעביר פלייליסטים קיימים למשל מאייטיונז)

4. שימוש בכל המכשירים - יש לי ספוטיפי בנייד, בטבלט ובכל המחשבים.

5. סנכרון למכשיר - טס למקום בלי אינטרנט? סנכרן מה שבא לך ותשמע אופליין

6. סנכרון בין מכשירים - שמעת מוזיקה באוטו דרך הנייד ועכשיו הגעת הביתה? שתי לחיצות וזה מנגן מהמערכת הביתית. אפשר אפילו לנגן אל המערכת הביתית מהצד השני של העולם (כשהייתי בארץ ניגנתי לחברה שלי שהייתה אצלי בדירה באסטוניה שיר שהיא אוהבת. היא כמעט חטפה התקף לב)

7. שיתוף חברים - אפשר לראות מה הם שמעו ולהמליץ להם על דברים.

ועוד הרבה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
250 מגה בשעה? זה 2 גיגה ביום ו-50 גיגה בחודש. נצטרך להעלות את חבילת הגלישה בצורה מטורפת.

נראה לי שלא תהיה ברירה ואאלץ לוותר על התענוג.

אתה לא חייב להאזין בנייד באיכות FLAC.

אני מאזין ל-MP3 בנייד. להבדיל בנייד בין קובץ FLAC ל-MP3 ב-360, אני לא יודע אם אני בכלל מסוגל.

לא יודע לחשב כמה זה יוצא אז, אבל אני מניח שאתה משלם את המחיר של שימוש בנייד איזוטרי...8)

פורסם

falou לא אמרתי שאי אפשר לעשות זאת, אמרתי שאי אפשר להוריד בגודל בצורה רצינית, ועל כן גם בFLAC דיסק שלם יכול בכיף לתפוס 450 מגה, לאומת איזה 50 מגה בMP3 128KBPS.

אגב 8TRACKS לדוגמה דחוס ב 64K AAC שזה יוצא סביבות 29 מגה לשעה וYOUTUBE HD מריץ 192K AAC.

עוד משהו מעניין שAAC נחשב הרבה יותר איכותי מMP3 , רוב ה"מומחים" טוענים ש192K AAC שווה פלוס מינוס ל320K MP3.

במק יש תוכנה בשם ABXTESTER (יש גם לWINDOWS) שבה אפשר להריץ 2 קבצים אחד FLAC לדוגמה והשני 256K AAC ואז לנסות להבחין בין מה שמתנגן, רוב האנשים בעולם כנראה יסתפקו בAAC אני בעצמי הצלחתי להבחין בין השתיים רק ב75% מהזמן.

אודי A4

דימה.

פורסם
falou לא אמרתי שאי אפשר לעשות זאת, אמרתי שאי אפשר להוריד בגודל בצורה רצינית,

לא מבין את המשפט הזה. מה זה "צורה רצינית"?

מה שכתוב בקישור שהבאתי הוא שהם לא מעבירים flac אלא מכווצים, מעבירים, פותחים מכיווץ.

אם זה אפשרי ו/או בכלל נכון, אני לא יודע.

אני מבדיל טוב מאוד גם בין נגני CD (או DACs), במערכת שלי.

לדוגמא, לפני שבועות חברתי בטעות את הקומפקט שלי לא דרך ה-DAC. לא הבנתי למה שומעים פחות טוב. יום שלם אני מסתובב לא מרוצה מהסאונד. חושב שקניתי אולי DAC לא נכון. איפה טעיתי... עד שגיליתי.

falou

במק יש תוכנה בשם ABXTESTER (יש גם לWINDOWS) שבה אפשר להריץ 2 קבצים אחד FLAC לדוגמה והשני 256K AAC ואז לנסות להבחין בין מה שמתנגן, רוב האנשים בעולם כנראה יסתפקו בAAC אני בעצמי הצלחתי להבחין בין השתיים רק ב75% מהזמן.

זה תלוי גם במה מנגן. אם מדובר במוסיקת פופ נטולת טווח דינמי, באמת לא תבחין, כי אין באמת הבדל. גם ככה זה מקומפרס. בהקלטה טובה, תבחין ועוד איך, אם יש לך אוזניות טובות (אפילו לא טובות מאוד).

בנוסף, מבחני AB (ו-ABX) לא מספרים את כל הסיפור. יש הרבה דברים שאנחנו לא מבחינים בהם באופן הכרתי-אנליטי, ועדיין משפיעים על החוויה/תודעה שלנו. כלומר, כשהסאונד לא טוב, אנחנו אולי לא שמים לב, אבל זה עדיין מעצבן אותנו. אחד הסימנים של סאונד טוב זה שלא בא לך להחליש אותו, לדוגמא.

אחת התופעות שאני לא מבין זה לא קבצי אודיו High rez נשמעים יותר טוב. תאורטית, השיפור הוא מעבר לטווח השמיעה, ועדיין כשהיה לי HDCD, אלבומים מתאימים נשמעו יותר טוב.

אבל... לנייד אני מסתפק ב-AAC לגמרי. גם ברכב. רק לא 128, שזה תמיד נשמע זוועה. 360 זה סבבה.

פורסם

אוי, פאלו, הלך לך המוניטין....

השוואת ab/abx דורשת קודם כול ווליום זהה ביציאה,

ברגע שמפענח אחד מוציא ווליום שונה ממפענח שונה

אי אפשר להשוות, ובהינתן איכות זהה של פיענוח,

הפענח שמוציא אות בעוצמה גבוהה יותר ייתפס כזה שנשמע טוב יותר.

פשוט וקל, אה לה אוקהם.

תת הכרתי אנליטי שמן נחשים מהול בקשקשים של צבוע מפוספס.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

falou הכוונה בלמזער תעבורה בכדי שלא תצטרך 4 סימים בעלי חבילת גלישה של 20 ג'גיה בשביל להאזין למוזיקה.

כבר הסכמנו שלהזרים FLAC לא הגיוני, לכן אפשר לומר שהדחיסה לא מספיקה במצב הנוכחי, ומה שכן מאפשר זאת AAC/MP3 יותר חותך מאשר דוחס/מכווץ את המידע, לפחות זאת היתה הכוונה שלי.

בכלל רמת דחיסה תלוייה באינפורמציה שאתה מנסה לדחוס, רעש וורוד לדוגמה אי אפשר לדחוס בכלל (אפשר אבל הקובץ הדחוס ישקול יותר מהמקורי), לאומת זאת הקלטה של שקט מוחלט תדחס כול כך מצויין שאפשר להגיע לBIT RATE של 1KBPS בLOSSLESS.

תנסה לכווץ איזה קובץ FLAC בעזרת WINRAR , תחזור לדווך על תוצאות :)

הסט אפ שלי לא אולטימטיבי (מגבר DIY ורמקולים radiotehnika S90) אבל מספיק בשביל להבדיל בין FLCA טוב לMP3 , אבל המוזיקה אותה אני שומע בדרך כלל לא מצריכה זאת.

את הבדיקה עשיתי לעצמי בכמה שירים, לדוגמה בREM LOOSING MY RELIGION 5094KBS אני מבחין 96% , בFOO FIGHTERS THE PRETENDER 982KBPS יותר לכיוון ה75% , באינפקטד 570KBPS בכלל לא הרגשתי הבדל , מתגם של 50 ניסיונות בכול שיר השוואה מול 320KBPS MP3 לנגד FLAC.

אגב ככול שקובץ הFLAC גדול יותר (בהנחה שהזמן של השיר זהה פלוס מינוס) ככה השיר מורכב יותר והרבה יותר קל להבדיל בין MP3 לבין FLAC, מוסבר עלידי זה שBIT RATE כפול זמן חלקי 8 שווה לגודל הקובץ.

זה גם מתבטא בזה ששיר בFLAC יכול להיות בעל BIT RATE מעוד נמוך , לדוגמה לHANS ZIMMER יש כמה שירים שגם בFLAC הBIT RATE שלהם סביבות 400KBPS, זאת אומרת שאלא אם יש לך שמיעה אבסולוטית אין סיכוי שתרגיש הבדל בין MP3 לFLAC בשיר כזה.

אודי A4

דימה.

פורסם

ואני חשבתי שיקר להיות כבד שמיעה כי המכשירים יקרים. וואלה עדיף לי ככה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מצטער, יהיה קשה מאוד לשכנע אותי שכל מצקצקי ה-FLAC/MP3 הם לא חבורת פלצנים (בחברות, כן?).

עשיתי כמה מבחני ABX, גם דרך DAC עם אוזניות של 300 דולר ו-וואלה, גם אם שמעו הבדל בין FLAC ו-320 ואפילו 192 לפעמים, אז זה היה כ"כ זניח שזה ממש מעניין ת'תחת להתאמץ בשביל איכות יותר טובה. יודעים מה? בלא מעט מקרים נהנתי יותר מהקובץ הפחות "טוב".

כל זה לא משנה לנושא המקורי - בספוטיפי לפחות האיכות הגבוהה היא 320 וזה מספיק לגמרי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...