Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוני, יש גם כאלו שלא מבדילים בין הגה חשמלי להידראולי.

אנחנו לא בנויים אותו הדבר, לא פיזית ולא קוגניטיבית.

בדיוק כמו שיש אנשים עם שמיעה אבסולוטית, ששומעים זיופים וזה משגע אותם, ויש כאלו שבכלל לא שמים לב.

בנוסף, כמו שכבר צוין בשרשור, זה גם מאוד משנה איזו מוסיקה/הקלטה שומעים ואיך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמה נרחב המאגר ?

יש דברים איזוטריים יחסית כמו Van Der Graaf Generator,PFM ,soft machine וכו'?

תודה

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

כן להכל.

לא יודע אם יש את כל החומר. ל-PFM יש שלושה אלבומים + אחד בהופעה חיה.

יש גם הוצאות עם גירסאות בונוס ואלבומי אוסף בהם הם גם מופיעים

פורסם
רוני, יש גם כאלו שלא מבדילים בין הגה חשמלי להידראולי.

אנחנו לא בנויים אותו הדבר, לא פיזית ולא קוגניטיבית.

בדיוק כמו שיש אנשים עם שמיעה אבסולוטית, ששומעים זיופים וזה משגע אותם, ויש כאלו שבכלל לא שמים לב.

בנוסף, כמו שכבר צוין בשרשור, זה גם מאוד משנה איזו מוסיקה/הקלטה שומעים ואיך.

ויש גם הגאים חשמליים שאפילו אני ואתה לא נבדיל בינם לבין הידראוליים...

מסכים איתך שיש מעטים עם שמיעה מעולה שיכולים לשמוע הבדלים במקרי קיצון. אני רק טוען שבמרבית המקרים אי אפשר לשמוע ובמקרים רבים שכן אפשר - זה לא בהכרח לטובת הקובץ היותר "איכותי" (בפארפראזה - לאוזני המאזין...)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני רק שאלה. אם הDAC שלי מדבר עם המקור דרך שן כחולה בA2DP, יש טעם להתאמץ ולעבור לFLAC?

כיום שומע MP3 320kb ולא מרוצה עד הסוף אפילו עם מארכת בינונית כמו שיש לי.

לפעמים אני שומע הבדלים באיכות בין מאגרי מוזיקה שונים. לשמוע את ז'אן מישל ג'אר באיכות ירודה זה לא כיף.

פורסם
ויש גם הגאים חשמליים שאפילו אני ואתה לא נבדיל בינם לבין הידראוליים...

מסכים איתך שיש מעטים עם שמיעה מעולה שיכולים לשמוע הבדלים במקרי קיצון. אני רק טוען שבמרבית המקרים אי אפשר לשמוע ובמקרים רבים שכן אפשר - זה לא בהכרח לטובת הקובץ היותר "איכותי" (בפארפראזה - לאוזני המאזין...)

תחליף הגאים חשמליים ב-15% חוסר אוויר בצמיגים.

אתה חוזר על דבריך, ולא מתייחס למה שנכתב לך. אני אכתוב את הדברים אחרת, יותר מפורט:

1. ההבדלים קיימים ומורגשים, גם אם קשה להבדיל ביניהם בשמיעה A-B. יש דברים שקשה לנו לבדל ביניהם אנליטית, אבל שעדיין עושים אצלנו הבדל ברובד התת הכרתי. כשהסאונד הוא טוב, בא לך להפעיל את המערכת יותר. כשהוא לא טוב, בא לך להחליש.

הרבה אודיופילים נופלים למלכודת הזו. אנליטית, הם מנתחים, בהאזנה בקורתית, שסאונד מסויים הוא מצויין. אבל אז, בהאזנה שגרתית, הם פתאום מגלים שבא להם להחליש. שהם סובלים מעייפות ועצבנות בהאזנה ממושכת וכו'.

המבחן של איכות הסאונד הוא לא ביכולת האנליטית לזהות הבדלים.

גם מי שלא יודע לזהות זיופים, כשיאזין לנגן שמזייף למשך זמן, הוא ייהנה פחות (אם בכלל), גם אם הוא לא יודע להסביר למה. תשים אותו בהופעה של נגן אחר, שמנגן טוב, הוא ייהנה יותר. תשים אותם במבחן A-B, אותו מאזין לא בהכרח יידע להגיד לך מי מזייף ומי לא.

2. כמו רגישות לזיופים, כמו חוש קצב, יש כאלו שיותר רגישים לתופעות מסויימות ויש שפחות. אני לא יודע לקבוע מי המעטים או מי הרבים, אני כן יודע שאנינות טעם זה גם עניין של ניסיון ותרגול, וכשאתה אנין טעם, אתה נהנה יותר ממה שטוב.

3. הבדלי איכות באודיו הם גם פונקציה של מה אתה שומע. זה לא עניין של "הבדלי קיצון" כשאתה מאזין הרבה למוזיקה של כלים אקוסטיים. אז ההבדלים באים לידי ביטוי כמעט כל פעם שאתה מנגן מוסיקה. זה לא "הבדלי קיצון" כשאתה מנגן ממערכת שבא שומעים את ההבדלים, זו השגרה. זה לא "הבדלי קיצון" כשאתה אדם שמאזין למוסיקה בריכוז, ולא בדרך אגב.

אם אתה מאזין הרבה למוזיקת דאנס (ושות') אלקטרונית, אז זה באמת לא משנה.

לגבי העדפה של קבצי MP3, ברכב אני מעדיף קבצים דחוסים. אני חושב שאני יודע למה.

קבצים לא דחוסים מפעילים יותר את הטוויטרים של מערכת האודיו המקורית אצלי, והם לא נשמעים טוב. דווקא בקבצים איכותיים, זה נשמע יותר "מלוכלך". אולי זה הנגן (סלולרי) שמפריע. לא יודע, אבל שמתי לב שזה נכון.

העניין הוא לא מה יותר טוב, כאמור, אלא אם שמים לב. אני שם לב.

מי שלא שם לב, יכול לשמוע MP3 ולחסוך 40 ש"ח בחודש.

כך שהויכוח הוא לגמרי אקדמי.

[טוב, לא לגמרי. בגלל שהרב שומע מוסיקה באיכות אודיו נמוכה, גם הפקות המיינסטרים הופכות לדלות, ואז כבר אי אפשר להנות כמו פעם ממוסיקת פופ/רוק אמצע הדרך נעימה, שעשויה טוב. אבל זה סיפור אחר].

פורסם
אני רק שאלה. אם הDAC שלי מדבר עם המקור דרך שן כחולה בA2DP, יש טעם להתאמץ ולעבור לFLAC?

כיום שומע MP3 320kb ולא מרוצה עד הסוף אפילו עם מארכת בינונית כמו שיש לי.

לפעמים אני שומע הבדלים באיכות בין מאגרי מוזיקה שונים. לשמוע את ז'אן מישל ג'אר באיכות ירודה זה לא כיף.

יכולים להיות הבדלים במקור. ז'אן מישל ז'אר זו מוסיקה שהטווח הדינמי שלה לא רחב, למיטב זכרוני, והיא אלקטרונית, ככה שהבדלי איכות לא צריכים להיות משמעותיים לז'אנר (לכלי אקוסטי יש הדהוד ו-decay, שהקלטה טובה ומערכת טובה מביאות לידי ביטוי).

אבל...

ז'אן מישל ז'אר היה פופלרי באייטיז. יש המון הוצאות אלבומים ל-CD באיכות מאוד ירודה בשנות ה-80', כי העבירו מתקליט ל-CD אפילו שלא מהמאסטר המקורי. לכן המון מוסיקה מהתקופה הזו, בייחוד מיינסטרים, נשמעת מחורבן על CD. ההבדלים כאן יכולים לבוא לידי ביטוי אם אתה מאזין לגירסת remaster או לא. זה לא שכל הרימסטרים מוצלחים (יכולים לעשות רימסטר לדור ה-MP3...), אבל הסיכוי יותר טוב.

ב-Tidal יש לעיתים את שתי הגירסאות, וניתן להאזין להבדלים.

פורסם

במילה אחת: אכזבה.

אני מרגיש כמו אתיופי בכניסה לאומן 17.

זה שיש לי WINDOWS PHONE אומר שאני צריך להשאר מחוץ למסיבה?

אפליקציה ייעודית של TIDAL כבר הבנתי שלא תהיה אבל בכל זאת נרשמתי וניסיתי לנגן שירים דרך האתר בפלאפון (לומיה 920).

לצערי זה לא עובד וטידל מבקשים ממני להתקין ADOBE FLASH ומפנים אותי לאתר של ADOBE שאינעל העולם אומרים לי שהמכשיר שלי לא נתמך.

מעצבן.

עכשיו צריך לראות איך מבטלים את המנוי שגם זה מוסתר איפשהו באתר ואני לא מוצא :evil:

פורסם

למה אתה בכלל מחזיק מכשיר איזוטרי?

יש לזה יתרונות?

פורסם

להיות שונה מכולם?

לדעתי זו מערכת הפעלה הרבה יותר טובה ויציבה מאנדרואיד ובטח מ-IOS ומכשירי הלומיה לטעמי הם מהטובים שיש באיכות הבניה.

מה גם שאני מקבל את המכשירים במחירים די מצחיקים (למשל בקרוב אני אמור לקבל לומיה 1520 ב-400 ש"ח בלבד).

בתכלס, הבעיה היא רק באפליקציות וגם זה בא לידי ביטוי בעיקר באפליקציות ישראליות שחסרות (למרות שגם בזה יש כבר התקדמות). רוב האפליקציות והמשחקים הגדולים בארה"ב זמינים גם ל-WP.

• תוכן חדש...