Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באירופה כל אוטו בן 15 נראה כאילו עושים לו דייטלינג כל סופש.. פחים ישרים בלי אף פתיחת דלת עליהם, אפילו את הריפודים הם מצליחים להשאיר לא שחוקים.

כן, בטח...

והקירות ניגרים בנזין, הארץ מרובבת סימני צמיגים וצליל הבקפייר לעולם מתנגן ברקע...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בשנתיים וחצי שהחזקתי את הסוזוקי באלנו שטפתי אותה אותה אולי שלוש פעמים(אפילו קניתי מכונה לשטיפת הרכב שמתחברת למצת של הרכב).

שואב אבק פעם אחת אבל מכנית דאגתי להחלפות שמן דאגתי מתחת לחצי שנה ו10 אלף ואפילו החלפתי לה לצלחות ברמבו כשהגיע הזמן להחליף אותם(למרות שמכרתי אותה אחריי חודש) ופלאגים כמעט כל טיפול ופעמיים ופילטר דלק אחד מקורי השני של MANNׂ שלא לדבר על 3 פעמים החלפות חלקיות של שמן גיר (קסטרול ולוולין) הרכב היה איתי רק 50 אלף ק"מ(אבל חיצונית הוא נראה לא מתוחזק).

לעומת זאת היה לי שכן עם פיאט אונו שהוציא מהחברה והחזיק אותה עד לשנה האחרונה שהיה מנקה אותה כל שבוע וחונה כמו פוץ רחוק מהקיר( כי חתולים אהבו את הרכב שלו) ועוד שכן עם C4 שחונה עם 1/3 רכב מחוץ לחנייה שלו ואני ב12 בלילה חוזר מהעבודה בשביל להיכנס לחנייה צריך לתמרן בשביל לא לפגוע בהם שלא לדבר על הרכב מסחרי שהיה חונה לידי שבגללו לפעמים היה צריך לתמרן.

אז מי עדיף אחד שחושב שפיאט אונו זה ארב'אט או אחד שמתייחס לרכב שלו כאל כלי תחבורה ולא יותר.

מזל שעברתי לקטנוע:lol:

פורסם
אשריך, גבר. רק תקח בחשבון ששריטה אישית שלך לא שווה מחירון +15

נכון, אין ויכוח, אבל אני רוצה לשמור על תא הנוסעים, למה שמישהו ימנע את זה ממני? זכותי המלאה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
באירופה כל אוטו בן 15 נראה כאילו עושים לו דייטלינג כל סופש.. פחים ישרים בלי אף פתיחת דלת עליהם, אפילו את הריפודים הם מצליחים להשאיר לא שחוקים.

נכון שאתה סרקסטי?

לפני כשנה שכרתי מרצדס SLK200 במינכן. אני חושב שאפילו 10KKM לא היו עליה וכבר איזה נשמה טובה תלש מהגריל את הכוכב המשולש.

הרכבים נראים נקיים כי ברוב חלקי אירופה יורד גשם כל השנה (ואני לא מדבר על הבוץ שיורד כאן מהשמיים אחרי חמסין).

בשוויץ לא תראה מכוניות עם פח עקום ושברים כי החוק שם מחייב אותם לתקן את זה מיד. במדינות אירופאיות אחרות לא חסרות מכוניות עם דפיקות פה ושם.

כל מזרח אירופה מלאה במכוניות שסבלו תאונה בסדר גודל של טוטל-לוס במערב ולאחר שיפוץ קוסמטי עברו מזרחה. כך שיש מצב שהמרצדס S המבריקה שאתה רואה חולפת על פניך בשדרה הראשית של קרקוב עשויה להיות עם שלדה רצוצה.

הריפודים פחות שחוקים כי משתמשים בהם פחות - האיטלקים לדוגמא חיים היום בקטע של להשאר רווקים על גיל 40, מה שאומר ש-4 מתוך חמשת המושבים ברכב לא ממש בשימוש.

פורסם

יוצא לי לטוס די הרבה לאירופה, ואני כל פעם מתפעל מהצורה שהם שומרים על הרכבים שלהם.

העניין ששם יש תרבות מוטורית משובחת, פה אין כלום.

אנשים אוהבים את הרכבים שלהם ושומרים עליהם בהתאם, בארץ כל אחד שם ז על השני ומזלזלים ברכוש.

וכן למרות שעדיין אין לי רכב יקר מאוד, לי הוא יקר, ואני עדיין שומר על הרכב כאילו הוא מינימום בוגאטי ווירון.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
אשריך, גבר. רק תקח בחשבון ששריטה אישית שלך לא שווה מחירון +15

עצם זה שהרכב שטוף ושמור חיצונית, שמור מבפנים, מטופל מכנית, רק בגלל זה הרכב שווה מחירון +30.

למי שלא מתאים, שילך לחפש.

פורסם
מכות ושפשופים מכל הכיוונים, סימנים של פתיחת דלתות על רכבים אחרים, רכב מטונף, חלקי פלסטיק סדוקים, קידוח בדשבורד בשביל להתקין דיבורית, קודנית מכוערת (אשמת החברה המוכרת). אני יכול להבין בלאי ברמה כזאת ברכב בן 6-7-8 שנים, אבל בלאי ברמה כל כך גבוהה ברכב שעוד נמצא באחריות חברה זה פשוט הזוי. מזל שאת הטיפולים עדיין עושים בחברה.

היי,

אני מאוד אוה מכוניות ואני מסכים איתך אבל מצד שני לא כולם אוהבים לטפח את הרכב מבחינה קוסמטית,

או אין להם מספיק כסף בשביל זה, ומה שיש להם רוצים להשקיע על חלפים ומוסכים מומלצים שהם לפעמים מעט יותר יקרים.

לגבי שאנשים זורקים ומחנים קרוב או משפשפים דלתות זה כבר מעצבן מאוד ומרתיח.

אותי הכי מעצבן ההזנחה המכאנית מבחינת טיפולים בזמן, איכות של חלפים, ואפילו בדיקות נוזלים

ולחץ אוויר.

הקיצר בעיה קשה, ולפעמיים אני מרגיש שמי שבאמת אוהב מאוד רכבים ולא מזניחים מהסיבות שציינתי הם רק האנשים מהפורום הזה והשונים.

הלוואי והמצב היה אחרת.

רועי

פורסם

מה לעשות וכאשר פנס או פגוש עולים כפול מאשר בגרמניה ובמקביל ההוצאות על מזון, דיור, בריאות וחינוך הן הרבה יותר, אז קשה יותר לאהוב.

פורסם

בד"כ כאשר חברים מחפשים רכב יד 2, הם פונים אלי שאעזור להם לחפש ולבדוק את הרכבים.

אני מצדיק את פותח השרשור, הרכבים שאני רואה זה פשוט מזעזע.

אפשר לספור בודדים שמגיעים לרמה של קנאות לרכב, שמירה, ווקס וכו'.

יש כאלה שעושים שטיפה לרכב פה שטיפה לרכב שם, לא קבוע.

מצד שני, הרבה מהאנשים לא דואגים לרכב הן במחינת חיצונית אשר אם יש תאונות, התיקון נעשה לא איכותי.

מבחינה פנימית, הכפתורים על הרדיו מקולפים, לכלוך בתוך הרכב, קילופים של צבע בפנים ובחוץ, הגה מרופט וכו' וזה בהחלט מזעזע.

שלא לדבר על כך שאפילו צמיגים לא מחליפים, ואם מחליפים אז מחליפים צמיג אחד.

מבלי להיכנס לקטע של גזענות, אני יכול להגיד שרוב האנשים שראיתי ששומרים על הרכב שלהם (והם לא חולי הגה), הרוסים לרוב, שומרים הכי יפה על הרכב שלהם, לרוב אם רוסי מוכר רכב, שווה לקנות ממנו רכב.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
כנס לאתר SWITH , כל הרכבים שלהם שמורים.

לא מה איתכם אבל לא יצא לי לראות רכב מוזנח בן שנתיים.

אני דווקא מופתע כל פעם מחדש מהרכבים שעולים שם, אפילו שטיפה בסיסית הם לא עוברים לפני הצילום ולרוב הרכבים נראים מוזנחים וחבוטים.

פורסם
יוצא לי לטוס די הרבה לאירופה, ואני כל פעם מתפעל מהצורה שהם שומרים על הרכבים שלהם.

העניין ששם יש תרבות מוטורית משובחת, פה אין כלום.

אנשים אוהבים את הרכבים שלהם ושומרים עליהם בהתאם, בארץ כל אחד שם ז על השני ומזלזלים ברכוש.

וכן למרות שעדיין אין לי רכב יקר מאוד, לי הוא יקר, ואני עדיין שומר על הרכב כאילו הוא מינימום בוגאטי ווירון.

אתה צריך לקחת בחשבון כמה דברים, זה תלוי איפה נסעת.

לצורך הדוגמא, בשוויץ', במידה ויש לך מכה בפח, אתה חייב על פי חוק, לתקן את הרכב במידיי ולכן נדיר עד מאוד שתראה רכבים עם דפיקות חיצוניות.

אם תסע במזרח אירופה (הונגריה\רומניה ומדינות בעלות עבר קומיניסטי) אתה תראה הרבה רכבים חבוטים ברחובות ובכבישים, שלא לדבר על טראבנטים.

במקרה של חנייה, אני לא יודע אם יש חוק כלשהו או תקנה, בנוגע לרוחב חנייה של רכב, אבל בקניון שהונגריה למשל, יש מקום לרכב וגם לפתוח דלת בלי לדפוק את השני.

לא חסר חארות גם שם, אבל לא צריך לדבר על תרבות כביש, כי אין תרבות בכלל.

בד"כ, כאשר מישהו קונה רכב חדש, אז שכן יבוא ויעבור לו עם המפתח על הרכב כי..."למה לו יש חדש ולי לא?, אני לא פראייר, אני אראה לו מה זה".

פרנקופיל מושבע!

פורסם
אני דווקא מופתע כל פעם מחדש מהרכבים שעולים שם, אפילו שטיפה בסיסית הם לא עוברים לפני הצילום ולרוב הרכבים נראים מוזנחים וחבוטים.

להבדיל אלפי הבדלות, חבר ביקש ממני לבוא למגרש של אלבר, לבדוק יונדאי I35 שנראתה לו יפה.

הסתכלתי, יש לך רסיסים של צבע מתחת לרכב, הגומיות עם רסיסים של צבע, בפינות יש לך צבע מקולף.

טענתו של המוכר היתה, שבאלבר, כל רכב שעומד למכירה, צובעים אותו (ככה שיהיה לך טוב, כמאמר הגששים) אבל העובדה שעשו היא פשוט גועל נפש ברמות על.

אני התחלחלתי מהעבודה, אותו חבר, לא היה איכפת לו כהוא זה מהרכב, הוא רוצה להגיע מנקודה א' לנקודה ב'.

היתה לו מאזדה שהחלונות חשמל בצד של הנוסע, לא עבדו, אז הנוסע היה צריך למשוך את צמת החשמל מתחת לשטיח, בשביל להפעיל את החלון. - לא היה איכפת לו.

הרכב היה מלא בכל כך הרבה שיפשופים, מכות, שריטות...ממש לא איכפת לו.

איכפת לו שהרכב יגיע מהבית, לעבודה בתל אביב, שלא יהיהו תקלות, שלא יהיה במוסך ולא יצטרף להוציא כסף.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
יש גם הבעיה הפוכה שאלה שכן שומרים על באוטו פתאום מחליטים שיש להם מינימום מרצדס 300SL

עדיף כאלה מאשר אלה שנוסעים ברכב, שאתה כבר לא מזהה את הצבע מקור לו, מרוב לכלוך ופיכסה על הרכב.

רכבי הקודם היה בן 8 שנים וכל פעם שאנשים ראו את הרכב, הם התפלאו שהרכב בן 8 כי נראה כמו חדש.

הייתי עושה ווקס, הייתי מחנה את הרכב בפינה שלא יפגעו.

את הרכב הנוכחי, השאלתי לחבר, החזיר אותו עם מתנה שמישהו נתן לו בחנייה (וכמובן לא השאיר פרטים), אז אין לי כח כבר לתקן את זה,\ אני מחכה שמישהו יכנס מאחורה ואז לתקן.

וזכותי המלאה לשמור את הרכב שלי, עוד יותר, אני גם משתדל לא לפגוע באחרים.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
אמאות ואבות שלא מעיזים לומר לילד שלהם שהאוטו זה לא מסעדה רק שיהיה שקט באוטו והילד יהיה עסוק בלעיסה.

כן, בסדר...

10366016445_e2a17d2a12_z.jpg

כך נראת מחלקת עסקים ברכב שעבר 650 קילומטרים ביום אחד עם שני ילדים.

הילדים ד"א מאוד מנומסים וממושמעים ותאמין לי שאין לי או לאשתי שום בעיה "להעז" להעיר להם בנושאים של עיקרון. אבל עם ילדים צריך לבחור את המלחמות שלך ועל עניין האכילה ברכב בנסיעות ממושכות הבנו שאין טעם לריב.

ביום האחרון של הטיול ביליתי זמן איכות עם שואב אבק ומטליות לניקוי עור ולאוויס לא היו שום טענות.

• תוכן חדש...