Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

בהמשך לנושא שפתחתי http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?564293-נורת-מנוע-דולקת-בקיה-פורטה-ואיבוד-קומפרסיה

אני פותח את השרשור הזה לעזרה טכנית בלבד, את השרשור הקודם אעדכן בפן המשפטי.

כמו שנאמר, ביום בהיר נדלקת נורת מנוע. הקוד תקלה הוא "החטאת בערה בצילנדר מס2".

הוחלפו פלגים וכויל, הבעיה נפתרה למשך יומיים וחזרה שנית.

מוסך שבדק את הרכב (יש לקחת בערבון מוגבל) טוען שיש נפילת לחץ של 50% באותו צילינדר והבעיה היא ברינגים.

נכון לכרגע

בבוקר שיחסית קריר כאשר מניעים את הרכב הנורה דולקת קבוע, ובשתי שניות הראשונות הרכב רועד.

לאחר מכן הנורה דולקת קבוע, הרכב מגיב בצורה רגילה והמנוע עובד עגול.

בנסיעה, לפעמים בהאצה הנורה מתחילה להבהב.

אני לא סומך על ההבחנה של דליפה ברינגים, במיוחד ברכב שעבר 55 אלף קמ

רציתי להתייעץ איתכם מה עוד כדאי לבדוק.

המנוע G4FC.

תודה

פורסם

אם אתה לא סומך על הבדיקה של מוסך היבואן, אתה צריך לבצע בדיקת קומפרסיה במוסך אחר.

איבוד לחץ כל כך מסיבי דרך הרינגים צריך להישמע כאשר מוציאים את מדיד השמן.

בכל מקרה הרכב באחריות ואתה צריך לתקן את התקלה במוסך היבואן.

פורסם

מצאתי בפורומים של KIA בחו"ל התייחסות לבעיות דומות של תקלת Missfire P0302, P0303, בחלק מן המקרים התקלה נגרמת עקב נתק/התעייפות בצמת החשמל ל- Coil. התקלות מאוד קשות לאיתור ובמקרים רבים הוחלפו ללא הצלחה סלילים, פלגים, ו- crankshaft position sensor.

פורסם

כמובן שיש לשלול בריחת קומפרסיה.

האם זה סביר שתקלה מכנית תופיע ותיעלם לסירוגין?

התייחסתי לסימפטומים זהים לאלו שתיאר פות"ש בהם נתקלו בעלי מכוניות KIA בחו"ל.

פורסם

ביום ראשון בבוקר שהנעתי את הרכב, הוצאתי את המדיד שמן והורגשה שמה "דליפה" של לחץ עם אדים ועשן.

מאז בדקתי עוד 5 פעמים וזה לא חזר.

לדעתי משהו מנתק את הצילנדר, אם הייתה דליפה מהרינגים זה היה אמור להיות קבוע לא?

לגבי הצמה החשמלית, הפתרון זה החלפת הצמה? תוכל לשלוח לי קישורים?

תודה

פורסם

אתה צריך לעשות דיאגנוסטיקה במוסך מורשה יבואן. הרכב עדיין באחריות.

תקלה P0302 יכולה להופיע מסיבות שונות, גם מאיבוד קומפרסיה.

קבל קישור לפורום אליו התייחסתי, רק לצורך התרשמות:

http://www.kia-forums.com/1g-2001-2005-rio/71717-intriguing-problem-engine-rough-idle-hesitation.html

פורסם

תודה על ההענות.

הלינק ששלחת עוזר לי מאד לנסות לבדוק את החיווט.

בדיקת קומפרסיה תעשה במוסך אחר, את היבואן נשאיר כרגע בצד.

אם למישהו יש עוד רעיונות אשמח לשמועץ

פורסם

טוב חברים אז הבוקר נסעתי לבדוק קומפרסיה.

כשיצאתי מהבית הנורה לא דלקה (!), לאחר כמה מטרים היא הבהבה ושוב כבתה.

הגעתי למוסך, נבדקה קומפרסיה בכל ארבעת הצילנדרים והיא יצאה תקינה ועומדת על 190.

הבדיקה בוצעה לנגד עיניי ואני קראתי את השעון בכל פעם.

במוסך הוחלף גם שמן ופילטר שמן (הסבר מעניין בהמשך), ובדרך חזרה הנורה לא דלקה בכלל.

לעניין הצמה שדובר עליה בפורומים בחול, אני חושב שמצאתי את הצמה המדוברת, היא מתחברת מהכוילים לעבר קונקטור שמגיע מצמה מרכזית, האם מצאתי את הצמה הנכונה?

פורסם

זה יכול להיות גם צמה של המרססים וזה לא חייב להיות סמוך לטמרססים או לקויילים, אלא ליד המחשב או במקום אחר בדרך.

פורסם

אינני יודע אם מדובר באותו דגם רכב כמו שלך אבל זה התיאור של הצמה ומיקום השבר בקישור ששלחתי לך:

(באזור בו הצמה מכופפת בזוית ישרה בחיבור שלה לחיפוי של מאוורר הרדיאטור)

The white wire going the the connector for the coil 2-3 was splittting due to stess and fatigue. It broke at the right angle corner exactly where the wires harness attach to the radiator fan shroud.

פורסם

אוקי אז טעות שלי, אני חשבתי שהכוונה הייתה לצמה שמתחברת לקויילים עצמם.

כל הצמות עטופות כך שקשה להבחין אם יש חוט פגום, בקצוות של החוטים (החיבור עם הקונקטור) נראה תקין.

המשכתי עוד קצת לבדוק ושמתי לב שרק בהאצה הנורה מהבהבת, כאשר הנסיעה רגועה עם האצות מתונות הנורה לא נדלקת בכלל.

קראתי קצת באינטרנט והבנתי שזה יכול להיות החל מדלק ברמה נמוכה, חיישנים או מצערת.

כיצד יש לנתח את הבעיה ולא להתחיל להחליף חלק חלק.

מישהו מכיר מוסך שמתמחה בדיאגנוסטיקה לקיה?

למוסך מורשה אני לא מתקרב אחרי כל הסיפור, ככל הנראה הבעיות איתם יפתרו בעזרת עורך דין.

• תוכן חדש...