Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דווקא המשפט האחרון לא מדוייק: אם תקח רכב כזה משומש ותחליף ותנקה את כל הידוע כמחלות ילדות : התשלום הסופי (נניח בתום שלוש שנים) עדיין יהיה נמוך מטיוטה וורסו שפונקציונאלית נוחה פחות. מחיר השוק של הפיג'ו (ברצפה) מאפשר מרחב תיקונים יפה.

אז כלכלית כנראה משתלמת : אבל הכאב זה כבר יותר קשה למדוד.

האמת שמה שאתה כותב מזכיר לי איזה ידיד שלי עם טבע קמצנות חזק מאוד שהיה נוהג לרכוש לעסק שלו טנדר בלי מנוע, לאחר מכן הוא היה הולך ומחפש בפירוקיות מנוע לטנדר וכמובן שהיה צריך להשלים עוד אי אלו חלקים. תמיד הוא היה טוען שהוא ניצח את השיטה, אבל מי שסבלה בעיקר היתה אשתו, שבאופן די תדיר היתה נקראת על ידו לבוא ולאסוף אותו בכל פעם ממקום אחר בארץ מכיוון שהוא נתקע עם הרכב.

כמובן, יש לזה גם עלויות נוספות כגון גרר, תשלום למוסכים, אבל הקמצן חי בתחושה שהוא ניצח את השיטה.

אני מתאר לעצמי שרוב האנשים היו מעדיפים לקנות רכב אמין ולא להתעסק עם תיקונים וכניסות תדירות למוסכים.

כנראה שמי שקונה רכב כמו הפיג'ו 5008 נהיה חבר טוב של המוסכניק ומשאיר אצלו סכומי כסף ניכרים.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נראה לי שקצת הגזמת...

למנוענאכן מחלות ילדות, היתרון הוא ההיכרות איתן והידיעה שטיפול נכון בהן יקנה לך שקט ןהנאה ממנוע די מוצלח אם כי לא חסכוני במיוחד.

לא הייתי פוסל את ה5008 על הסף

פורסם
נראה לי שקצת הגזמת...

למנוענאכן מחלות ילדות, היתרון הוא ההיכרות איתן והידיעה שטיפול נכון בהן יקנה לך שקט ןהנאה ממנוע די מוצלח אם כי לא חסכוני במיוחד.

לא הייתי פוסל את ה5008 על הסף

בגדול אולי הוא הגזים אבל כנראה פיספסתם את בקשת של פותחת השירשור, היא לא מחפשת הנאה מנהיגה וכו' אלא רכב אמין , ומרווח נוח (גם הוורסו נוחה), שיביא אותה מנקודה א' לב' ללא דרמות וכן בלי להתקע איזה פעם בשנה מכיוון שזה מוציא אנשים מדעתם.

וה5008 לא הרבה יותר מרווחת מהוורסו (ביחוד לא במושב הקידמי שם הקונסולה הענקית חוסמת כל מרווח ראוי).

פורסם
אוקיי, אז אחרי שבדקתי את מצב השוק של הוורסו הבנתי שלמצוא רכב כזה במצב טוב מאוד+ יהיה אתגר רציני... אהבתי מאוד את הפיג'ו 5008 המרווחת אבל כל מי שהתייעצתי איתו לגביה הזהיר אותי מהאירופאיות בכלל וממנה בפרט.. מוסיפה עוד פרמטר - מה לגבי המאזדה 5? לא אהבתי את המושב האחורי הצפוף, אבל בסופו של דבר מדובר בשלושה ילדים שיישבו שם. המלצות?

המאזדה 5 רכב חביב אבל הוא רחוק מלהיות מושלם עבורכם. המושב האחורי שלו הוא עם שניים וחצי מושבים, מה שאומר שהילד השלישי יצטרך לעבור לשורה השלישית. לא אידיאלי, וגם מצמצם את תא המטען.

למה לא ללכת על שברולט אורלנדו משומש? על קיה קארנס?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם (נערך)

"שמעתי שבעלי המוסכים של הארופיות מממנים את בעלי המוסכים של היפניות כי למוסכי היפניות אין עבודה."

לא זכור לי שהמוסכים של טויוטה ומזדה עומדים ריקים מחוסר עבודה.

למישהו מהכותבים יש פזו 5008 ?

רובם שמעו מהשכן של השכן של הדוד או ממוסך.

אין רכב לא אמין.

יש רכבים שהבעלים והמוסכים מזניחים אותם מבחינת טיפולים וחלקים.

גם רכבים יפנים לא חפים מתקלות אבל על זה אסור לדבר.

הכל שאלה איך שומרים ומטפלים ברכבים.

לפותחת השירשור תמצאי רכב שמור עם היסטורית טיפולים תבדקי מה התקלות ברכב תקזזי במחיר ותהני מרכב טוב בלי סטיגמותתת.

עריכה אחרונה על ידי רונן שחפ
פורסם

ל C4 פיקאסו 1.6 טורבו ול 5008 אותו מנוע?

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

פורסם
"שמעתי שבעלי המוסכים של הארופיות מממנים את בעלי המוסכים של היפניות כי למוסכי היפניות אין עבודה."

לא זכור לי שהמוסכים של טויוטה ומזדה עומדים ריקים מחוסר עבודה.

למישהו מהכותבים יש פזו 5008 ?

רובם שמעו מהשכן של השכן של הדוד או ממוסך.

אין רכב לא אמין.

יש רכבים שהבעלים והמוסכים מזניחים אותם מבחינת טיפולים וחלקים.

גם רכבים יפנים לא חפים מתקלות אבל על זה אסור לדבר.

הכל שאלה איך שומרים ומטפלים ברכבים.

לפותחת השירשור תמצאי רכב שמור עם היסטורית טיפולים תבדקי מה התקלות ברכב תקזזי במחיר ותהני מרכב טוב בלי סטיגמותתת.

הלוואי שהתיאור שלך היה נכון. אני הייתי בעלים של פיג'ו 407 שנת 2005 ושל רנו קליאו שנת 2000, שני הרכבים תוחזקו ברמה גבוהה מאוד אבל היו כשלים שנחשבים למחלות של הרכבים, אולי זהו כשל תכנוני, איני יודע מה הסיבה לזה, אבל בטח שלא הזנחה.

כפי שנאמר, החכם עיניו בראשו, שכל אחד יעשה את החישוב מה מתאים לו ועד כמה הוא רוצה להיות חבר של המוסכניק ולאפשר למוסכניק שלו להתעשר.

ברור שגם יפניות נכנסות למוסכים, גם שם לעתים יש כשלים אבל בכל זאת, מדובר ברכבים אמינים יותר.

פורסם (נערך)

כנראה אתה מזוכיסת אם אתה מחזיק 2 צרפתיות.:-D

אני מעל 20 שנה עם סיטרואן סוג של מחלה נכון שלפעמים יש כשלים או מחלות ילדות.

בטויוטה קורולה ולנקרוזר לא התגלו כשלים בייצור?

כגון מנועים שהלכו אחרי 100K?

כגון דשבורד סדוק בלנקרוזר?

אז לא לקנות טויוטה?

כשלים יש בכל המכוניות גם ביפניות.

בקנייה מקזזים במחיר מסדרים את הכשלים ונהנים מהרכב.

פורסם

כנראה שבגלל מיעוט מזוכיסטים, המגרשים של לובינסקי טרייד מלאים בסיטרואן ופיג'ו שאנשים חוששים לקנות.

שכל אחד יעשה את השיקולים שלו ויקנה מה שטוב לו

פורסם

גם בטויוטה וגם בסקודה וגם בפורד וגם בניסאן יש דגמים בעייתים. החוכמה היא לא לפסול יצרן שלם בגלל דגם אחד ספציפי שיצא לו דפוק, אלא לדעת לסנן את הדגם הדפוק. גם אני, למשל, לא אמליץ לאף אחד לקנות סקודה עם מנוע TSI. אבל סקודה עם מנוע 1.4MPI וגיר ידני? לך על זה, יופי של אוטו.

לשאלתך - כן, אני מכיר את ה-5008 מקרוב. היה לנו אחד כזה במשרד לתקופה ארוכה ויצא לי לנהוג עליו לא מעט. אמנם מדובר ברכב מהשכרה, אבל עדיין יצא לי לראות את כל הפעמים שהוא נכנס ויצא מהמוסך. וזה היה לא מעט. גם הוא וגם ה-3008 שהחליף אותו היו רכבים נהדרים, פשוט היה כיף לשנורר אותם מזה ששכר אותם ולעשות איתם נסיעות ארוכות. אבל צריכת הדלק שלהם הייתה גבוהה, המזגן היה חרא ובערך פעם בחודש-חודשיים היינו צריכים להזמין שירות דרך של חברת ההשכרה, כל פעם מסיבה אחרת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מדובר במשפחה עם 3 ילדים בגילאים 2.5 עד 9.

טויוטה וורסו מספיקה מעל ומעבר עם בונוס של בגאז' ענק או שני מקומות ישיבה לילדים. גם רכב משפחתי רגיל כמו קורולה יכול להספיק, אלא אם יש תכנית לילד רביעי.

בשביל מה צריך לחפש הרפתקאות של רכבים מפלצתיים מוסבים לגז או רכבים עם אמינות בסימן שאלה וצריכת דלק גבוה, גירים רובוטיים לא מוצלחים וירידת ערך גבוהה?

נכון שקשה למצוא וורסו משומשת, אבל זה אפשרי עם קצת סבלנות ומאמצים. לא איזה רכב נדיר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

חברות השכרה וליסינג לא דוגמא לאחזקת רכב.

אני לא צריך לספר לכם איך חברות השכרה וליסינג ברובם מתחזקות רכבים.

טיפולים לא לפי הספר כל 2 או 30K אם בכלל.

חלקים סיניים ושמנים סוג ז שלא מתאימים לרכב.

לפעמים מפרקים חלקים ולא שמים חדשים (פילטר מזגן).

ואחר כך מתפלאים שיש תקלות ברכב.

לטויוטה ורסו האמינה יש ריקול במערכת ההיגוי בשנים 2010-2011 לפי מה שאתם אומרים אסור לקנות טויוטה.

טויוטה פריוס תקלה במערכת הבלמים.

תקלה במערכת ההברידית.

לכל ייצרן יש את הכשלים שלו ואסור לפסול רכב בגלל כשלים.

צריך לטפל בהם.

פורסם
ולמה לא פיריוס פלוס? אני מאוד נהניתי לנסוע בפיריוס פלוס ולדעתי היא הרבה יותר מיני וואן מהוורסו.

לפי הבנתי, התקציב סביב 100 אלף ש"ח לרכב משומש בן שנתיים- שלוש.

איך פריוס פלוס נכנסת לתקציב?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...