Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז זה ממש מתחיל לייאש אותי בבקשה תייעצו לי!!

האוטו נקנה ליפני כחודש. הונדה סיוויק 2011. 53000 קילומטר.

תדלוק ראשון ממוצע של 7.4

תדלוק שני ממוצע של 9.1

תדלוק שלישי ממוצע של 8.6

תדלוק רביעי ממוצע של 8.3. ( הוספתי תוסף דלק K44 בתדלוק הזה )

מה שהכי לא מובן לי בכל העניין זה שהמד של הדלק יורד ממש מהר!! כל 25 קילומטר יורד לי קו. וכשאני מגיע ל 315 +- נדלקת הנורה של הדלק. אז אני נכנס לתדלק ונכנס לי למיכל רק 37 ליטר!! משמע יש עוד 13 ליטר במיכל ( תקנו אותי אם אני טועה המיכל בהונדה סיוויק הוא 50 ליטר) . אני יציין שהאוטו עבר טיפול 15 אלף בין התדלוק השני לשלישי.

אני נוסע ממש רגוע ולא מאמץ את האוטו. נוסע בקושי עם מזגן. אני נוסע 70 אחוז בעיר 30 אחוז מחוץ לעיר.

ב KML זה מראה שהממוצע לרכב זה הוא 11.5 . בפורום כאן קראתי על אנשים שנסעו 520 קילומטר עם הרכב ואני פשוט לא מבין איך.

אשמח בבקשה לקצת תובנות ! זה ממש מייאש אותי.

20150422_232555.jpg

פורסם

החשבון פה פשוט: יש לך רכב ששוקל לבדו 1700 ק"ג + מנוע 1.8 + גיר פלנטרי + 70% מהנסיעה שלך בעיר = צריכת דלק גבוהה.

לי יש ניסאן נוט 2007, משקל עצמי 1150 ק"ג עם מנוע 1.6 ובנסיעה בתוואי עירוני ללא מזגן היא עושה 1:10.

לאור הנ"ל, לא רואה משהו חריג בצריכת הדלק שלך.

בנסיעה שעיקרה בין עירוני המצב ישתפר ותוכל לעשות גם 1:14.

פורסם
החשבון פה פשוט: יש לך רכב ששוקל לבדו 1700 ק"ג + מנוע 1.8 + גיר פלנטרי + 70% מהנסיעה שלך בעיר = צריכת דלק גבוהה.

לי יש ניסאן נוט 2007, משקל עצמי 1150 ק"ג עם מנוע 1.6 ובנסיעה בתוואי עירוני ללא מזגן היא עושה 1:10.

לאור הנ"ל, לא רואה משהו חריג בצריכת הדלק שלך.

בנסיעה שעיקרה בין עירוני המצב ישתפר ותוכל לעשות גם 1:14.

היי..

לא הבנתי את ההשוואה שלך... הרכב שלך אומנם יותר קל ועם מנוע יותר קטן מה שגורם למנוע שלך להתאמץ יותר ואתה עדיין מגיע ל 1:10 שזה יפה מאוד לתוואי עירוני.

במנוע 1.8 הרכב מן הסתם יתאמץ פחות.

הפקפוק שלי בכך שיש אולי בעיה נובע משיחה עם 2 חברים שלי שלהם אותו סוג של רכב והצריכה שלהם הרבה יותר קטנה גם שמדובר בנסיעה משולבת בנוסף לנתונים שמוצגים באתר KML על נסיעה משולבת (11.5).

אשמח לשמוע מעוד חברים בעלי אותו רכב כמו שלי מה הצריכה הממוצעת שלהם.

ועוד משהו האם גם להם נדלקת הנורה של הדלק כאשר יש עוד 13 ליטר במיכל.

פורסם (נערך)

אני מציע שתהיה רגוע כי אם תחפש קצת בפורום תגלה שגם אני העליתי בדיוק אותן תהיות והן נובעות מסיפורי מעשיות ובדיות בכל מיני מקומות באינטרנט, לרבות פורומים, וכדאי לך לקחת בערבון מאוד מוגבל את הדברים כי אתה לא יודע מי כותב אותם וחבל מאוד שזה כך.

זו צריכת הדלק של הרכב הזה. יש לי רכב בדיוק במצב כזה משנת 2010, מתוחזק היטב היטב וזה המצב. צריכת הדלק של הרכב הזה היא בין 1 ל-8 ל-1 ל-9, אלא אם כן תצא לכביש ראשי ותסע במהירות קבועה, שאז אולי תטפס לפרקים ל-1 ל-12 או 1 ל-13. כל השאר סיפורים של אנשים ש:

א. אין להם מושג

ב. אין להם את הרכב.

ג. אוהבים לחרטט על סמך חירטוטים של אחרים

ד. מודדים את צריכת הדלק (האופטימית+++) לפי מה שרשום בלוח השעונים.

עריכה אחרונה על ידי dmkz1111
פורסם

איתמר כנראה שזה נובע מנסיעה עירונית והיותך חיפאי(עליות), שאתה נוסע בעליה ארוכה, נסה לשים הילוך קבוע בידית ההילכים(הילוך 2 מאוד גמיש וארוך).

למגיב מעליי, משולב אצלי, 1/11.5-13 כתלות בסיגנון הנהיגה. בנהיגה בין עירונית במהירות קבועה, יותר.

פורסם

בנסיעה עירונית בעיקרה הרכב צורך 1/8-9.

ממדידה של אלפי קילומטרים ברכב תקין לחלוטין.

בנסיעה בינערונית אפשר להגיע ל-1/14-15 ללא קושי מיוחד.

פורסם
איתמר כנראה שזה נובע מנסיעה עירונית והיותך חיפאי(עליות), שאתה נוסע בעליה ארוכה, נסה לשים הילוך קבוע בידית ההילכים(הילוך 2 מאוד גמיש וארוך).

למגיב מעליי, משולב אצלי, 1/11.5-13 כתלות בסיגנון הנהיגה. בנהיגה בין עירונית במהירות קבועה, יותר.

אז אמרתי שבנהיגה מאוד ספציפית שזה אומר כבישים ישרים במהירות גבוהה לאורך זמן אפשר להגיע לזה, יותר לכיוון של 12, אבל מה לעשות שזה לא קורה.

פורסם (נערך)

+1 לzvih.

אני נוהג באיזור הררי(כרמיאל, איזור חיפה וכו), ממש לא כמו סבתא 60 40 לטובת בין עירוני ולא יורד 1/12 .

בנסיעה בין עירונית הגעתי ל1/14 מתחת, בלי דגש מיוחד על חיסכון .

עריכה אחרונה על ידי SHAI-SPORTWAGON
פורסם

אז על סמך מה האתר KML מסתמך? הרי זה אנשים אמיתיים שמה שרושמים את הצריכה שלהם?

בעצם מה שאתם אומרים שכל מי שרושם שהוא מגיע לצריכה כזאתי הוא שקרן?

לא עניתם לי האם זה הגיוני שהנורה של הדלק נדלקת לי כאשר יש עוד 13 ליטר במיכל

המדיד האלקטרוני הזה ממש מעצבן! איפה המדיד מחוג של המאזדה 3 שהיתה לי....

פורסם
כשהנורה נדלקת נשארים לך 2 קוביות במדיד האלקטרוני, נכון?

אם כן, 13 ליטר נשמע לי סביר לחלוטין.

אכן נשארים לי 2 קוביות במדיד. יש עוד משהו שיכול לשפר לי את הצריכת דלק? אולי סוג אחר של שמן מנוע? שמתי בטיפול האחרון שמן של קסטרול 5W40. אולי החלפה של פלאגים? קראתי שחיישן למדה תקול יכול להוות בעיה.

פורסם

שקניתי אותו הסתמכתי על הנתונים ב KML קצת מאכזב אותי לדעת שזה תקין. אשמח לשמוע עוד חוות דעת מבעלי הונדה סיוויק אותה שנתון.

פורסם

היתה לי סיויק כזו, צריכת דלק בעיר (אבל בעיר לא צפופה ממש) 1:10-1:11 אפילו.

מחוץ לעיר הגעתי אפילו ל 1:16, נסיעות רגועות.

השאלה היא איך אתה מודד את צריכת הדלק? האם אתה ממלא מיכל מלא, מאפס את הק"מ, נוסע עד לריקון המיכל ומחלק את מס' הק"מ שנסעת מהתדלוק האחרון בליטרים שמילאת? או שאתה מסתמך על המחשב / מחשב בערך את צריכת הדלק?.

אם אתה לא בחשב בדרך הראשונה שציינתי, החישוב שלך לא נכון כלל.

פורסם

1:10 , 1:11 נשמע קצת יותר הגיוני למרות שיש פה אנשים שיגידו שאתה שקרן , חרטטן.

הנהיגה שלי מאוד רגועה. נותן לרכב להאיץ לאט משתדל לשאר במהירויות קבועות.

לגבי שיטת המדידה... אני מתדלק עד הסוף ומאפס קילומטרז . נוסע עד שהמיכל מתרוקן ואז בודק כמה ליטר נכנס.

מחלק את הקילומטרים בליטרים ומה שיוצא זה הריכה.

• תוכן חדש...